Mój 14letni brat molestował swoją 6letnią kuzynkę!!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-30, 15:25   #31
MalinowaMilka
BAN stały

Dot.: Mój 14letni brat molestował swoją 6letnią kuzynkę!!!

Cytat:
Napisane przez MagdalenaSzs Pokaż wiadomość
Już napisałam w pierwszym poście, że działał z premedytacja, mój drugi komentarz to odpowiedź na jedną z odpowiedzi.
Wybacz, myślałam, że na początku wypowiedzi miałaś inne zdanie ;x
Mój błąd

Edytowane przez MalinowaMilka
Czas edycji: 2015-06-30 o 15:26
MalinowaMilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 15:42   #32
valeera
Raczkowanie

Twój brat powinien znaleźć się pod opieką psychiatry najszybciej, jak się tylko da, przejść pełną diagnostykę i podać do rozważenia swój dalszy los względem terapii.
Dziewczynka powinna spotkać się z terapeutą.
Błagam Cię, działaj szybko.
valeera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 16:00   #33
201607111028
Konto usunięte

Nie masz się nad czym zastanawiać! Działaj szybko, nie wahaj się.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 16:03   #34
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez MalinowaMilka Pokaż wiadomość
Ale ja z moimi mam teraz rozmawiać czy to do autorki było? xD
do Autorki

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 16:25   #35
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
wedle statystyk przeciętna kobieta w ciągu całego swojego życia pada ofiarą nadużycia seksualnego od kilku do kilkunastu razy. Tylko ma to różny wymiar.
Powinnaś natychmiast porozmawiać z rodzicami.
Ja bym raczej powiedziala ze kazda kobieta
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 20:15   #36
MalinowaMilka
BAN stały

Ale tak poważnie to teraz będzie taka afera w tej rodzinie, że aż współczuję, rodzice będą chcieli zatłuc młodego (nie dziwię się) , rodzice tej dziewczynki będą chcieli zabić młodego (nie dziwię się ) i ogólnie dalsze normalne relacje są już raczej niemożliwe... No bo jak?
Wszystko skończy się pewnie na policji i młody dostanie w najlepszym wypadku kuratora... Ale co by autorka nie zrobiła to i tak się wyda a jak się wyda, że wiedziała i nie powiedziała to wszyscy będą chcieli ją zabić ...

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja bym raczej powiedziala ze kazda kobieta
Ja bym powiedziała, że każdy człowiek...
Stary 2015-06-30, 20:27   #37
Barbarella05
Wtajemniczenie

@MalinowaMilka- wolałabym żeby ktoś chciał mnie zabić za to,że powiedziałam niż mieć na sumieniu czyjeś życie i jego jakość, bo nie zareagowałam jak było trzeba.

I myślę,ze nikt nie"zabije" chłopaka, po prostu zostanie poniesiony do odpowiedzialności za swoje czyny.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 20:32   #38
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu była głośna sprawa dotyczącą gwałtu na bezdomnej na dworcu w Katowicach. Ekipa małolatów, nie wiem, czy nie jeszcze młodszych, zgwałciła bezdomną dziewczynę. No więc nie wiem, czy można zwalać coś na wiek.

Jak się o tym dowiedziałaś? Nakryłaś go? Ta dziewczynka coś powiedziała?
Z tego co wiem to był 12-letni Rom, a kobieta miała około 40-50 lat.
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 20:53   #39
MalinowaMilka
BAN stały

Napisałam, że będą chcieli ją zabić jak NIE powie.
I zabić w przenośni oczywiście...
Stary 2015-06-30, 21:33   #40
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Ale tak poważnie to teraz będzie taka afera w tej rodzinie, że aż współczuję, rodzice będą chcieli zatłuc młodego (nie dziwię się) , rodzice tej dziewczynki będą chcieli zabić młodego (nie dziwię się ) i ogólnie dalsze normalne relacje są już raczej niemożliwe... No bo jak?
Wszystko skończy się pewnie na policji i młody dostanie w najlepszym wypadku kuratora... Ale co by autorka nie zrobiła to i tak się wyda a jak się wyda, że wiedziała i nie powiedziała to wszyscy będą chcieli ją zabić ...

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Ja bym powiedziała, że każdy człowiek...
Niestety możliwe, że będzie odwrotnie. Szczególnie matki bardzo często nie chcą wierzyć w to, że z ich synem jest coś nie tak i autorka może usłyszeć, że wymyśla, lub coś jej się wydawało i niech nie mówi źle o bracie. Różnie może być, ja bym powiedziała rodzicom, ale i bratu, że to co robi jest chore, absolutnie nieakceptowalne. Powiedziałabym też rodzicom tej dziewczynki, choć tutaj może autorce mocno się oberwać od własnych rodziców, że robi syf w rodzinie. Niektórzy ludzie mają poprzestawiane w głowach. Na pewno ta 6letnia dziewczynka nie może zostać bez pomocy, jest tutaj najważniejsza, a autorka skoro wie, to jest odpowiedzialna za to, co dalej, nawet za jej przyszłość. Mam nadzieję, że nie okaże się tchórzem i nie zostawi tak tego.
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 22:18   #41
MalinowaMilka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Niestety możliwe, że będzie odwrotnie. Szczególnie matki bardzo często nie chcą wierzyć w to, że z ich synem jest coś nie tak i autorka może usłyszeć, że wymyśla, lub coś jej się wydawało i niech nie mówi źle o bracie. Różnie może być, ja bym powiedziała rodzicom, ale i bratu, że to co robi jest chore, absolutnie nieakceptowalne. Powiedziałabym też rodzicom tej dziewczynki, choć tutaj może autorce mocno się oberwać od własnych rodziców, że robi syf w rodzinie. Niektórzy ludzie mają poprzestawiane w głowach. Na pewno ta 6letnia dziewczynka nie może zostać bez pomocy, jest tutaj najważniejsza, a autorka skoro wie, to jest odpowiedzialna za to, co dalej, nawet za jej przyszłość. Mam nadzieję, że nie okaże się tchórzem i nie zostawi tak tego.
Nadal się od autorki nie można dowiedzieć skąd o tym wie... Uwielbiam tak aktywnych uczestników własnych wątków.
Stary 2015-06-30, 22:20   #42
Azhaar
Zadomowienie

Cytat:
Nadal się od autorki nie można dowiedzieć skąd o tym wie... Uwielbiam tak aktywnych uczestników własnych wątków.
Tiaaa.
Bo zazwyczaj jak ktoś rzuca taki byle jaki wątek bez żadnych szczegółów i nie odpisuje to po prostu jest trollem xD
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 22:22   #43
MalinowaMilka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Azhaar Pokaż wiadomość
Tiaaa.
Bo zazwyczaj jak ktoś rzuca taki byle jaki wątek bez żadnych szczegółów i nie odpisuje to po prostu jest trollem xD
W sumie ta , pewnie czeka aż z zniecierpliwienia zaczniemy rzucać 50 różnych opcji i jeszcze się o nie pożremy :P Jak to tutaj bywa :P
Stary 2015-06-30, 22:26   #44
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Azhaar Pokaż wiadomość
Tiaaa.
spora szansa biorac pod uwage kontrowensyjnosc watku + to ,ze brat molestowal ''swoja'' kuzynke ( a nie wspolna kuzynke?), moze drobiazg ale jakos tak trollowato

ale w sumie to ciekawa jestem ile kobiet/dzieci widzac -jednorazowo- taki problem/sytuacje cos z tym robi , a ile nie mowi nic i ma nadzieje,ze sie nie powtorzy
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 13:55   #45
tyene
Zakorzenienie

Zdecydowanie powinno się z tym coś robić. Co innego dwójka sześciolatków bawiących się w lekarza (normalne ekesperymentowanie), co innego nastolatek molestujący dziecko sprzed okresu dojrzewania (nienormalne zachowanie). Do rodziców, psycholog do konieczność, bo być może sam brat jest/był ofiarą molestowania. Absolutnie terapia. Być może i policja. Na początku powiedzieć rodzicom.

Tak, dzieci też przejawiają zachowania seksualne, ale warto wiedzieć, które są normą, które nie. Molestowaniu dzieci przez nastolatków NIE JEST normalnym zachowaniem i ZAWSZE, absolutnie ZAWSZE musi spotkać się z odpowiednią reackją odpowiedniego profesjonalisty (sami rodzice nie dadzą rady, to wykracza poza kompetencje rodzicielskie standardowe, tu trzeba udrrzać do specjalisty).
Stary 2015-07-01, 15:57   #46
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Zdecydowanie powinno się z tym coś robić. Co innego dwójka sześciolatków bawiących się w lekarza (normalne ekesperymentowanie), co innego nastolatek molestujący dziecko sprzed okresu dojrzewania (nienormalne zachowanie). Do rodziców, psycholog do konieczność, bo być może sam brat jest/był ofiarą molestowania. Absolutnie terapia. Być może i policja. Na początku powiedzieć rodzicom.

Tak, dzieci też przejawiają zachowania seksualne, ale warto wiedzieć, które są normą, które nie. Molestowaniu dzieci przez nastolatków NIE JEST normalnym zachowaniem i ZAWSZE, absolutnie ZAWSZE musi spotkać się z odpowiednią reackją odpowiedniego profesjonalisty (sami rodzice nie dadzą rady, to wykracza poza kompetencje rodzicielskie standardowe, tu trzeba udrrzać do specjalisty).
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości