Nie wiem czy chce ślubu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-26, 21:09   #31
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3
Konto usunięte

Dot.: Nie wiem czy chce ślubu

Jakbym pracowala codziennie po 12h, to tez by mi sie nie chcialo nic wiecej robic.
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-26, 22:04   #32
SylwiaKaja
Rozeznanie

Cytat:
Branie z kimś ślubu, bo jest duża rata kredytu - makabra.
Szczegolnie, ze to nie jest duża rata.
Rozumiem wychodzić za mąż dla pieniędzy, jak za tym naprawde sotja jakieś duże pieniądze, ale wychodzenie za mąż z powodu kredytu 25 tysięcy jest chyba tylko lekko żałosne.
Co do tego ewentualnego zwrotu na rzecz faceta to jest za mało danych. Nie wiemy w jaki sposób on jej przekazuje tę kasę, nie wiemy jaki mają podział fainasów, jak się dogadali z rodzicami odnosnie opłat za mieszkanie i wielu innych istotnych rzeczy.

Poza tym może można mu wiele zarzucić, ale nie znamy jego relacji, a z tego co pisze autorka obraz jej samej rysuje się niezbyt korzystnie jako osoby zwyczajnie nieodpowiedzialnej.
SylwiaKaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-26, 23:32   #33
letik
Zadomowienie

Autorka chyba olala swój wątek także nie ma co się dłużej udzielać póki się nie pojawi..
Stary 2015-07-26, 23:41   #34
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
Aha i nie montowalam gniazdek ani karniszy. Bez przesady, po pierwsze nie umiem a po drugie założenie gniazdka dla faceta to chwila a dla kobiety może być bardziej skomplikowane...
Przykro mi, ze dla ciebie zamontowanie gniazdka czy karnisza jest skomplikowane [*]
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-26, 23:42   #35
letik
Zadomowienie

A mi przykro ze nie potrafisz czytać ze zrozumieniem pozdrawiam.
Stary 2015-07-27, 08:57   #36
skazana_na_bluesa
.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;52209299]1. To, że faceci często cośtam, nie oznacza, że ten konkretny też tak ma.
2. Skąd pomysł, że on nie wykazuje cienia zainteresowania wspólnym remontem? Z jedynego postu autorki wiemy tyle, że on po 12h pracy woli odpoczywać niż doklejać panele, czemu się osobiście nie dziwię. Pytanie tylko co ona robi w tym czasie [/QUOTE]
Widze, ze skutecznie omijasz slowo klucz w moich wypowiedziach. Facet mial dzien WOLNY i nie chcial ruszyc dupy do ogarniania czegokolwiek. Nie doczytalam, zeby autorka zmuszala go do czegos po 12stu godzinach pracy.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-27, 09:14   #37
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Widze, ze skutecznie omijasz slowo klucz w moich wypowiedziach. Facet mial dzien WOLNY i nie chcial ruszyc dupy do ogarniania czegokolwiek. Nie doczytalam, zeby autorka zmuszala go do czegos po 12stu godzinach pracy.
Nie, ale za to narzeka, że po 12h pracy facet siada do kompa i nie robi "NIC" jak to określiła używając caps locka zapewne w celu podkreślenia swojego oburzenia. Ona nota bene też ma wolne i to pewnie nawet kilka dni, a nie jeden - zwolnienie lekarskie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-27, 10:04   #38
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann0a0 Pokaż wiadomość
Cześć wizażanki. Wybrałam to forum bo widziałam, że umiecie pomóc i omawiacie tu najróżniejsze zagadnienia. Więc...za 2 tygodnie wychodzę za mąż. Póki co jedynie ślub cywilny, ponieważ na kościelny i wesele nas nie stać. Niestety od dłuższego czasu mam wątpliwości. Mój L. jest dość ciężki w pożyciu. Ale to nie takie proste, że ot odwołam ślub i narazie kochanie. W listopadzie zamieszkaliśmy ze sobą w moim rodzinnym domu, a w lipcu 2014r. wzięłam (sama bo bank wymagał wspólnego meldunku, a poza tym L. pracuje na umowie zlecenie) kredyt na remont. 25 tysięcy złotych z ratą ponad 500 zł, które siłą rzeczy trzyma mnie przy nim. Zarabiam najniższą krajową i niestety taka rata by mnie przygniotła....tym bardziej, że L. kiedyś pół żartem pół serio powiedział, że gdybyśmy się rozstali musiałabym go spłacić za to co dawał połowę na rate. Około tydzień temu skończyliśmy ostatecznie remont. Pieniędzy zabrakło, ale jak tylko o tym napomknęłam rozpętało się piekło. Że kupowałam sobie ciuchy za pieniądze na remont, papierosy, ze nie umiem gospodarować pieniędzmi. Wszystko wytknął i wypomniał. Żeby załagodzić sytuacje i mieć się jak myć, kabinę prysznicową wzięłam na raty i się nie przyznałam. Dodatkowo, aby zapłacić fachowcowi od płytek pożyczyłam od mamy 700 zł niby na kabinę i zaciągnęłam z karty kredytowej 1200 zł. To i tak było mało i część zapłaciliśmy z bieżących pieniędzy. Teraz za 2 tygodnie ślub, a ja nie mam nawet na kosmetyki, żeby się umalować. Nie wspominając o fryzjerce albo paznokciach. Chciałam trochę zacisnąć pasa i zrezygnować z niektórych frykasów(cola soki słodycze-rzeczy tak naprawdę zbędne) ale znów kłótnia bo jak to brakuje. Dziś czara się przelała. Awantura o wszystko. Dlaczego? A no dlatego, że jest mnóstwo pierdółek do skończenia (listwy przypodłogowe, karnisze, gniazdka i kawałek paneli jeszcze do położenia), a L. codziennie pracuje po 12h i po pracy siada przed komputer i nie robi NIC. Dziś ma wolne i co? Też chce odpoczywać. uważa, że ja pracuje krócej bo tylko 8h, a co za tym idzie większość tego jestem w stanie zrobić sama. Od wczoraj jestem na L4 bo ze stresu podupadłam za zdrowiu, więc to kolejny powód, że wszystko mam robić sama. Nie wytrzymuje tego, a nie umiem znaleźć wyjścia z sytuacji...Nie oczekuje górnolotnych porad. Musiałam to z siebie wyrzucić. Może to pozwoli mi na to popatrzeć z innej perspektywy.
Odwołaj/przełoż ślub. To nie zając, nie ucieknie. Zawrzyjcie związek małżeński, jak oboje będziecie pewni, że chcecie być razem i na zawsze. Małżeństwo to nie zabawa. Jestem w szoku, że bierzesz coś na raty w tajemnicy, przed partnerem. Ciekawe, ile jeszcze w tym związku tajemnic i kręcenia...
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-27, 10:35   #39
skazana_na_bluesa
.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;52213496]Nie, ale za to narzeka, że po 12h pracy facet siada do kompa i nie robi "NIC" jak to określiła używając caps locka zapewne w celu podkreślenia swojego oburzenia. Ona nota bene też ma wolne i to pewnie nawet kilka dni, a nie jeden - zwolnienie lekarskie.[/QUOTE]
no tak, a wizaż tyle mówi o podziale obowiązków w domu...
cóż - skoro dostała L4 to chyba nie jest super zdrowa i w pełni sił do samodzielnego skończenia remontu? albo ja się nie znam, nie wiem. nie dostaję zwolnień lekarskich jak normalnie funkcjonuję.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 21:26   #40
Elfir
Zakorzenienie

mnie też nie chciałoby się robić w domu w wolny dzień, gdybym normalnie pracowała po 12 godzin.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości