![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: kiedy on jest młodszy... 8 lat
Tu wiek w ogóle nie jest problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie. można znaleźć bratnią duszę w osobie w dowolnym wieku - mój kolega z pracy jest po 50-tce, jego dziewczyna ma 28 lat. I świetnie się dogadują.
jeśli nie odpowiada Ci jego zachowanie, postaw granicę - koniec z ciągłym pisaniem, gadaniem, skoro on ma kogoś. Jeśli aż tak obecność partnerki (która pewnie niedługo zniknie z widnokręgu) Ci nie przeszkadza, to idź w to dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Różnica wieku to tu najmniejszy problem.
On jest zajęty. Ty jesteś co najwyżej kandydatką na kochankę. Nic poważnego z tego nie będzie moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
bloguje na bedekims.pl
|
Cytat:
Ważne jest to, co Ty o takich związkach myślisz. Jeśli jesteś szczęśliwa, czujesz, ze to jest to, to dlaczego nie? Moim zdaniem nie ma znaczenia kto jest starszy, liczy się dojrzałość i to, czy potraficie znaleźć wspólny język. Jeśli tak, to warto spróbować, wiek to tylko liczby ![]()
![]() |
![]() |
#35 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do mojego syna to naprawdę nie obchodzi mnie kogo wybierze byleby był szczęśliwy. Co do wstydzenia się mnie... no już bez przesady, taka ostatnia to ja znowu nie jestem. Poznaliśmy się na studiach gdzie miał do wyboru do koloru całą masę pięknych i duuużo młodszych dziewczyn a przykleił się jakoś do mnie. I to jest o tyle niezręczne, że właściwie jesteśmy postrzegani jako para która tak naprawdę parą nie jest... ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Przyznaję sama też się troszkę złamałam bo przyciąganie jest chyba obustronne :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy jak to wyjdzie... wakacje są to i tak się nie widujemy więc powinno być łatwiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
wasza koleżanka
|
Dokładnie tyle mieli moi rodzice gdy wzięli ze sobą ślub. Moja mama jest już po pięćdziesiątce, nie widać że tata jest młodszy, wyglądają na szczęśliwych.
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że podjęłaś taką decyzję, bo to jednak groziło niezłymi tarapatami i wiek nie miał tu jednak nic do rzeczy
![]() Powodzenia! ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Mialam kiedys podobny przypadek,w moim byla to glupota
![]() Jezeli chlopak ma 27 lat,to uwazam,ze warto sprobowac ![]() Edit:W tej sytuacji to ryzyk fizyk.Sa takie w ktorych wlasnie tak sie ludzie poznaja i sa ze soba cale zycie a sa takie sytuacje gdzie niestety czlowiek sie przejezdza na czyms takim.. Twoja decyzja.. Chociaz ja bym sie wycofała zapewne skoro mowi,ze nie chce slubu,to co Ty bys z nim robila w takim razie..Jak ktos od razu deklaruje na nie to ja sie nie pakuje,chociaz jak mowilam i bywa tak ze ludziom sie zmienia wraz z poznaniem pewnych osob,ale to juz byloby nie dla mnie. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Dziwne,ze ma dziewczyne i zamiast nia sie zajac..szuka w necie niewiadomo czego..niestety ale chyba sobie z niej zrobił koło zapasowe..
<3 Edytowane przez Clemence Czas edycji: 2015-07-29 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
ja mam o 7 lat młodszą dziewczynę (ona 18) i co? I nic, jest super
![]()
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Abadum Czas edycji: 2015-08-04 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że większość z komentujących tutaj dziewczyn jest chyba w przedziale wieku 20-30 lat i doskonale was rozumiem, bo jesteście na etapie takich właśnie pragnień. Ja jestem już na troszkę innym. Pisząc o tym, że on nie chce brać ślubu i niekoniecznie chciałby mieć dzieci pisałam bardziej pod kątem dziewczyny z którą teraz jest. Z rozmów wynikało, że nie chce tego z nią, bo później stwierdził, że właściwie nie wyklucza gdyby trafił na kogoś odpowiedniego. Szkoda mi jej bo czas jej faktycznie ucieka a zdaje się, że oboje chyba przegapili odpowiedni moment i teraz to już im tak ten związek zdycha. Takie to przechodzone. Nie poznaliśmy się w necie, nie szukał nikogo. Spotkaliśmy się na studiach, żadne z nas nie planowało takiej znajomości, żadne się nie rzuciło na to drugie. Ciągnęło nas do siebie ale naprawdę każde się starało mocno dystansować. Widzę, że mnie tak chwalicie ale ja się jak na razie tylko odsunęłam w cień. I tak się spotkamy we wrześniu. I wcale nie jestem taka pewna czy zostanę wtedy taka obojętna... jak się nie widujemy to jest po prostu nieco łatwiej. On jest chyba przekonany, że po wakacjach już z nią nie będzie... no zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ale nikt nie mówi, że masz być obojętna, ostatecznie to Twoja decyzja, pytanie tylko czy chcesz wbijać się na trzeciego w związek, o ile on nie odejdzie od dziewczyny...
Żal Ci tej dziewczyny, a mimo wszystko jesteś gotowa we wrześniu pakować się w romans. Nie wydaje mi się, żeby on przez miesiąc odważył się na zakończenie związku, skoro do tej pory tego nie zrobił...
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie napisałam, że wpakuję się w romans na trzeciego chciałam się tylko pożalić, że będzie mi trudno pozostać obojętną... zobaczymy jak będzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Zasugerowałam się tym, że nie jesteś pewna czy pozostaniesz obojętna bez względu na to czy on nadal będzie z tą dziewczyną czy też nie.
Nie miałam na celu Cię urazić. Sytuacja jest faktycznie w zawieszeniu do czasu, aż on nie podejmie kroków porządkujących jego relację z dziewczyn. Jeśli jednak nie będzie chciał się z tego wycofać, to nie wiem, czy dobrym dla Ciebie będzie brnięcie w tą relację.
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Do jesieni jeszcze sporo czasu, może uda Ci się spotkać kogoś bardziej udanego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
update dla ciekawskich
sytuacja rozwinęła się tak, że faktycznie się z dziewczyną pożegnał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
.
|
skąd ta pewność?
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
.
|
nie o to zapytałam. jeśli on ci tak powiedział to w zasadzie nie jest to jeszcze dowód.
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam pewności ale przypuszczam, że nie kłamie bo - naprawdę dużo rozmawialiśmy wcześniej i może to z mojej strony naiwne ale raczej wyczułabym gdyby kłamał, znałam jego motywacje, plany i podejście do tego - ostatnio nawypisywał trochę egzaltowanych, depresyjnych głupot w sieci, później się chyba zawstydził i wykasował... a raczej nie jest mistrzem intryg żeby uknuć jakiś arcyprzebiegły plan oszukania mnie, tym bardziej, że nie mógł być pewny, że w ogóle to przeczytam - wie jak na mnie wpływa i nie musiałby kłamać tylko się trochę bardziej postarać i omotałby mnie (przyznaję to ze wstydem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż po takich wielomiesięcznych cyrkach kiedy to jedną nogą jeszcze w starym związku, a drugą już się rwąc do nowego... może powiedział to dla świętego spokoju, żeby zobaczyć co się stanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
.
|
autorko, na mojej drodze pojawiło się trochę krętaczy, więc powiem jedno - możesz być naiwna bardziej niż ci się wydaje. życzę ci dobrze, ale nie możesz mieć 100%-owej pewności.
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
wiem
nie mam już 15 lat żeby we wszystko bezkrytycznie wierzyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
o, ciekawe rozwinięcie sytuacji
![]() pozwolę sobie na pytanie: i co Ty na to? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapytałam co czuje w związku z tym, że zakończył ten swój związek to powiedział, że ma ambiwalentne odczucia, z jednej strony mu przykro a z drugiej poczuł ulgę. Myślę, że przydałaby mu się przerwa tymczasem stwierdził że do mnie przyjedzie. Na razie to ja wyjeżdżam więc musi troszkę poczekać ale widzę, że coś się zmieniło bo ruszył z kopyta. Edytowane przez kasiatoya Czas edycji: 2015-08-03 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
To brzmi bardzo dobrze i obiecująco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
facet może być niezdecydowany, może też być krętaczem. Pewności nigdy nie ma. Mój partner jest ode mnie młodszy o 8 lat ale jak zaczęliśmy się spotykać oboje nie byliśmy z nikim związani więc sprawa była czysta. Byłabym ostrożna z wprowadzeniem chłopaka do domu, z poznaniem go z synem - właśnie dlatego że jest taki niezdecydowany. Przyjrzyj mu się, poobserwuj, spotykaj się z nim i zobacz co z tego wyniknie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.