|
|
#31 |
|
.
|
Dot.: Jak sobie poradzić?
z jakiego miasta jesteś?
|
#32 |
|
BAN stały
|
Bydgoszcz
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, czytajac to wszystko mam wrazenie, ze autorka z tym 'zamieszkajmy, ale zamieszkajmy koniecznie, zamieszkajmy wszystko jedno gdzie' tylko w jeszcze wieksze gowno sie wpakuje. Cos w tej historii nie trybi. |
|
|
|
|
#34 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze to jest NIELEGALNE. Nie wiem czy grozi,nie chce mi sie zagladac, ale na bank jest to poruszane w necie,sama widzialam jak niektorzy mieszkaja w takich domkach.. ale legalne to nie jest,takze powodzenia;D---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Powiazane z tym nawet chyba tylko inne nurtacje zyciowe?;p
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Nie,ale stać ich na auto wynajęcie mieszkania,opieke zdrowotą,na rozrywki i jeszcze na odłożenie pewnie dalej bym tam siedziała gdyby nie te problemy.Wyjeżdzają całe rodziny i wiem,że dają sobie lepiej radę niż w Polsce.Z całego liceum z mojej klasy zostały tylko 5 osób.Trzy osoby mają bogatych rodziców i ślub mieszkanie itd.rodzice zasponsorowali,następna jestem ja która mieszkam z rodzicami i koleżanka która też tak mieszka jeszcze 5 rodzeństwa na 2 pokojach.Znajomi którzy wyjechali mają dzieci,są po ślubach zazwyczaj za grubą kasę,podróżują w ciepłe kraje i mają wszystko potrzebne do normalnej egzystencji.
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Odpowiem zadając autorce pytanie: autorko, a co się stało z panem z tamtego roku, który po 3 miesiącach chciał z Tobą brać ślub? To było niespełna rok temu, więc ledwo z nim zerwałaś, a już zaczęłaś być z obecnym?
|
|
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
Ja tego kredytu nie biorę tylko go ostrzegam że to nie mądre,a co do działki tak chciałabym i podsunęłam mu tylko taki pomysł
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1. Bycie z "bogatego domu" (cokolwiek to oznacza) i sponsoring rodziców. 2. Wyjazd za granicę do pracy. 3. Mieszkanie na ogródkach działkowych, co daje możliwość czynienia niewyobrażalnych oszczędności. Super.
|
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Tak poznaliśmy się przez koleżankę i kilka miesięcy po rozstaniu z tamtym poznałam tego
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli uwazasz, ze Twoje zycie w PL jest takie ciezkie, moze nie ogladaj sie na innych, tylko cos z tym zrob, np.wyjedz, skoro uwazasz to za o wiele lepsze rozwiazanie. |
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Nie jeszcze można iść na studia stracić mnóstwo czasu i pieniędzy i wylądować na bezrobociu
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi sie zajrzec do neta,ale wydaje mi sie ze nawet mozna siedziec za takie nielegalne mieszkanie ;p
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
Wiem ale ja nikogo na ślub nie namawiam,a co w tym złego że ktoś myśli poważnie o mnie?
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
Nie widzę po znajomych co się dzieje i jak to wszystko wygląda w Polsce
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Rzucanie hasłem o ślubie po krótkiej znajomości najczęściej świadczy o sporej niedojrzałości, a nie myśleniu o kimś poważnie. Ten nowy, kolejny facet na razie to poważnie myśli głównie o sobie, tym co mu rodzice powiedzą i swojej "wizji". Ty się masz dostosować, jak jakiś pionek w grze.
|
|
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
Bo nabawiłam się nerwicy przerosły mnie pewne sytuacje.Tak to jakoś dawałam sobie tam radę.
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym sie bala takiego czlowieka.Nie zna Autorki a do slubu.A potem ... jak zobaczy co jest to jest szansa ze zwieje.Moze nie z powodu Autorki, tylko z powodu takiego,ze opadnie zauroczenie i zobaczy jakie jest zycie naprawde.I pewnie mu to nie podpasuje co widzi.
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
A to ile trzeba być z facetem jak się ma prawie 30 lat żeby myśleć o sobie poważnie ponad 10 lat i pozniej się rozstać tam jak z poprzednim? Bo związek długoletni to przechodzony gdy nie ma mowy o zaręczynach i ślubie.
Przypadków też wiele gdzie osoby po wielu latach się rozstają znajdują kolejną miłość i szybko dzieci ślub itd.wydaje mi się że to jednak nie jest wcale takie nie dojrzałe bo nawet po rodzicach widać gdy są ze sobą po 30 lat a chodzili ze sobą rok zanim wzieli ślub. |
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Jezus Maria.
Z pomysłem mieszkania na dzialce żeby nie pakować komuś w kieszeń na wynajem to się jeszcze nie spotkałam o.O O co tu chodzi w ogóle, co to za paranoja. |
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
Z takim podejściem to pewnie będę bo jakoś większość ma rodziny tylko nie ja i nikt z tych osób nie chodził ze sobą po wiele lat
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo o tych, którzy nawet nie mają na bilet żeby wrócić do PL? Albo o tych, którzy wracaja, ale tak naprawdę z niczym? Ja też znam ludzi, którzy zarobili kupę kasy zagranica, ale znam takich, którzy wrócili z niczym. Co najlepsze, ci 'z niczym' teraz mają świetną prace w PL i zarabiają kupę kasy Więc zamiast siedziec i płakać 'co ma zrobić para, która zarabia 3000zł', to może lepiej wziąć się do roboty i coś zmienić?PODSUMOWUJĄC: - półroczny związek jest za krótki nawet żeby brać kredyt na auto, nie mówiąc o kredycie na 30 lat (!) - zarabiacie marnie, do tego duży kredyt, słaba opcja - w ogóle czytam, że jeśli nie piętro, to mowa o jakichś ogródkach dzialkowych - spoko, czyli możesz wylądować bez mieszkania z kredytem na 30 lat, bo mieszkanie na dzialkach jest nielegalne - wątpię żeby bank dał Wam kredyt przy niskich zarobkach, dużej racie - macie wkład własny? Min. 10% wartości inwestycji trzeba wnieść w gotówce, chyba że korzystalibyście z programu MdM, ale nikt Was nie dopuści do takiego programu (i kredytu), jeśli mowa o ogródkach dzialkowych - płaczesz, że nie będzie Cię stać na dzieci - to szukaj lepszej pracy - Twoja nerwica ciągnie się już X lat, czemu w końcu się za nią nie weźmiesz? - ostatni wyjazd zagranicę skończył się słabo, teraz z niewyleczoną nerwicą nadal chcesz się pchać zagranicę? - podszkoliłaś język na tyle, że rozmawiasz swobodnie? |
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
To musisz poznać ludzi koło siebie bo takich jest mnóstwo z takimi pomysłami jak ja
a jeszcze więcej tak mieszka bo niestety nie każdy dostanie kredyt na 30 lat 300 tys.na mieszkanie
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyno, ale musi być w takim związku DOBRZE i normalnie. Tu facet traktuje Cię pt. albo się dostosujesz, albo... nie masz prawa się sprzeciwiać moim pomysłom. Sama piszesz, że ciągle się kłócicie. Po co założyłaś wątek? Żeby się kolejnym facetem pochwalić? W dodatku jaka jest motywacja do zamieszkania razem? Taka, że on nie może nocować u Ciebie, a u swoich rodziców ma dosyć. Nocowanie razem jako motywacja do zamieszkania (bo o jakichś pozytywach i rozsądnych argumentach nie wspominasz słowem).
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego nie każdy w swoim życiu jest właścicielem mieszkania na kredyt. I nie powinien, jeśli go na to nie stać. |
|
|
|
|
#59 |
|
Erudycja
|
To dziwnych masz znajomych. Na prawdę. Jedyna znana mi osoba która wyjechała za granicę twierdząc że tu się nie da żyć to osoba życiowo nieogarnieta i mająca wszystko w głębokim poważaniu. I tylko ci którzy są nieodpowiedzialni nie dają rady w Polsce. Może kokosy trudniej się tu zarabia ale na normalne życie starcza.
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

tylko ze to jest NIELEGALNE. Nie wiem czy grozi,nie chce mi sie zagladac, ale na bank jest to poruszane w necie,sama widzialam jak niektorzy mieszkaja w takich domkach.. ale legalne to nie jest,takze powodzenia;D

Co Ty w ogóle wypisujesz? To są Twoją "mądrości", czy bezmyślnie powtarzasz zadanie innych (np. swojego faceta i jego rodziny)?

a jeszcze więcej tak mieszka bo niestety nie każdy dostanie kredyt na 30 lat 300 tys.na mieszkanie