![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem załamana - TŻ chce pracować na TIRach
przy uprawieniu na HDR może spokojnie mieć wysokie zarobki także w Pl.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
po drugiej stronie szafy
|
Chodzi Ci o ADR?
Ciężko w kraju o dobre zarobki...jasne, można trafić, ale nie bez powodu tylu kierowców jeździ w długie trasy za granicę.
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
po drugiej stronie szafy
|
Też może być
![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Hahaha musiałam wygooglować te Wasze skróty, bo nie wiedziałam o czym w ogóle piszecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
po drugiej stronie szafy
|
Spokojnie Autorko, jeśli Twój luby się zdecyduje na taką pracę, to będzie takie rzeczy wiedział
![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Pewnie już wie, ale ja nie miałam do tej pory pojęcia o temacie, więc jestem zielona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
po drugiej stronie szafy
|
Filmiki propagandowe wiesz czym są? Propagandą
![]() Praca kierowcy ciężarówki z codziennym byciem w domu to zdecydowanie mniejsza kasa.
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Hahahah no wiem, na pewno nie wygląda to aż tak pięknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Tak. Przewóz niebiezpiecznych ładunków.
O szwagra pracodawcy się biją, przebiera w ofertach
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
po drugiej stronie szafy
|
I jeździ tylko po kraju za dobrą kasę? Zazdrość...
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
np. robił na odśnieżarkach. W Poznaniu jak wiadomo pada na raz na ruski rok, ale miasto musi wykupić dyżury na całą zimę.
Wywóz śmieci też jest dobrze płatny. Ostatnio znudziło mu się i poszedł pracować na kolei, to pracodawca przychodził do niego do domu, prosząc by wrócił na ciężarówki
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-08-19 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Addicted of makeup.
|
Cytat:
system 2+1 polega na tym, że 2 tygodnie jesteś w trasie, 1 tydzień w domu. "I zaczęłam trzeźwiej myśleć. Właśnie o tych wypadkach, przemytach, napadach, nieuczciwych pracodawcach, którzy każą jeździć po 15h na dobę i fałszować wyniki.." - czas pracy kierowcy wygląda w ten sposób, iż jedziesz 4,5h robisz przerwę 45 min i znów 4,5 h jazdy. Czas pracy 12h na dobe (czas jazdy + pauzy) czas jazdy 2 x 4,5 h na dobe, potem ma 11h odpoczynku i moze go skrócić do 2 razy w tygodniu do 9 h. I w tygodniu nie może Przekroczyć czas jazdy 56h a łącznie w dwóch 90h. Czyli jeśli w pierwszym tygodniu zrobi 56 to w drugim może tylko 34 ale w trzecim tygodniu może 56. To musi by tak rozdzielone żeby w ciągu dwóch ostatnich tyg nie przekroczyć 90. Jazda na magnesach sie nie opłaca, bo za to są wysokie kary, a uwierz mi że jeżdząc spokojnie "bez wspomagacza" można się na wszystko spokojnie wyrobić. Wystarczy ogarnęty kierowca znający przepisy dotyczące czasu pracy i czasu jazdy. Jak jesteś zainteresowana jak to, że tak powiem, wygląda od kuchni, napisz do mnie na PW, odpowiem na wszelkie Twoje pytania starając się podzielić z Tobą moim spedytorskim doświadczeniem w zakresie prowadzenia TIRów po EU. ![]()
Edytowane przez Choco_Latte_ Czas edycji: 2015-08-19 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Wow! Dziękuję! Ależ się nowych rzeczy dowiedziałam! Człowiek całe życie się uczy, któż by pomyślał, że kryzys finansowy mi otworzy oczy na tajemniczy świat kierowców i spedytorów? Dziewczyny, strasznie Wam dziękuję, z czarnej rozpaczy wyprowadziłyście mnie na ścieżkę "łatwo nie będzie, ale nie musi też być źle", pięknie posprzątałyście mój bałagan w głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
po drugiej stronie szafy
|
To chyba zależy od regionu, u mnie to są niskie kwoty.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Pytałam TŻ o te ADRy - nie ma tego. Więc cysterny na razie odpadają.
Oprócz LINK zgłosił się do też do Timeflextrans, zobaczymy co wyjdzie i co będzie lepsze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze tylko coś w kwestii zarobków. Jeśli jeżdzisz na międzynarodówce to pracodawca musi wypłacać ci delegacje za pracę poza granicami Polski (chyba ok 45euro/dzień w tym momencie) i częstym rozwiązaniem w firmach jest umowa o prace na którrej widnieje 2500 brutto jednak realnie osiągasz kilkukrotnie wyższe zarobki właśnie przez te delegacje. Jeżdząc po kraju zarobki nie są oszałamiające.
Nie powinien mieć problemów ze znalezieniem zajęcia ponieważ popyt na kierowców jest ogromny i raczej to się nie zmieni przez najbliższe lata. Jeśli nie ma doświadczenia to może rzeczywiście pierwszy rok "przemęczy się" gdzieś za niższe wynagrodzenie a potem będzie mógł poszukać czegoś lepszego. Ja w Polsce pracowałam w firmie raczej ze średnią renomą a mimo wszystko chyba nie widziałam wypłaty nizszej niż 5 tyśięcy (tylko w wypadku np L4 kierowcy lub dłuższego urlopu). Poza granicami jednak zarobki trochę wyższe a najlepsze wg mnie w firmach angielskich, jeżdząc na długich trasach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, strach ma wielkie oczy. Nie było co tak panikować. Na szczęście mój TŻ dostał się do tego LINK, dali mu dobre warunki, umowę o pracę (!!!!) i wysłali w trasę z innym kierowcą, żeby się podszkolił. Fakt - tęsknię. Ale TŻ jest mega szczęśliwy, że w końcu mamy jakąś stabilną sytuację finansową. Dziękuję za wszystkie Wasze dobre słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.