![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odchudzające się PMki
No to i ja dołącze, bo z chęciami coraz bardziej słabo.
Mam 169cm, a w środę na wadze było 54,1kg. Od kilku lat miałam 50kg, ale w ostatnim czasie pojawiły się problemy żołądkowe, przez które ciągle jadłam (jak tego nie zrobiłam to zaraz było mi niedobrze), a na mieście czy w nocy najłatwiej było zjeść batonika ![]() Obecnie jestem na diecie z małą ilością kalorii, ale już zbyt długo nie dam rady, bo przez to nie mam energii ![]() Moim problematycznym miejscem jest brzuch, naturalnie nie mam wcięcia w talii, do tego wszystko się tam odkłada i sukienki ślubne jeszcze to wszystko powiększają. Od poniedziałku mam zamiar zacząć kręcić hulahop |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
No to hej
![]() Jak większość z was wie za sprawą tarczycy przytyłam z moich 58 kg przy 170 cm do 68 kg. Udało mi się zrzucić i teraz ważę 64 kg, ale to ciągle za dużo. Moim celem jest powrót do 58 kg i pozbycie się opony z brzucha oraz ujędrnienie ud. Od września startujemy z Tżtem z siłownią i pokładam w niej wielkie nadzieje ![]()
![]() |
#34 |
Zaszynszylowana
|
Od razu ja też dołączę. Do Was i waszych wag to niestety jak słoń.
Mam 163 cm wzrostu i ważę 70 kg ![]() ![]() Mój cel to do czerwca 2016 zrzucić jeszcze 10 kg. Bo najlepiej się czułam w wadze 60 kg. Mam taką budowę, że u góry szybciutko gubię i przy 60 kg zaczynają mi obojczyki wystawać i bransoletki przez dłoń przelatywać ale wielki tyłek i grube uda niestety zostają. Ale z tym ostatnim się już pogodziłam.
18.02.2006 ![]() 01.05.2014 ![]() 14.08.2016 ![]() "Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Edytowane przez lenka990 Czas edycji: 2015-08-21 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na pewno osiągniecie swój cel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ze mną było podobnie jak z Wami...
Zawsze byłam szczupła, w klasie maturalnej ważyłam 48-50kg. Jak poszłam na studia to przytyłam do 55kg, ale wyglądałam bardzo dobrze. Miałam smukłe, umięśnione ciało, mało tłuszczu. W 2010 roku po odstawieniu tabletek hormonalnych, posypało mi się wszystko w organizmie. Przez rok byłam nieudolnie leczona przez różnych lekarzy, każdy mnie inaczej diagnozował. W 2 miesiące przytyłam 20 kg i nie mogłam tego zrzucić, mimo że czasami się głodziłam. Sytuacja ustabilizowała się dopiero wtedy, gdy przeprowadziłam się do Warszawy i trafiłam do bardzo dobrego lekarza. Nagle okazało się, że wiadomo na co jestem chora i wiadomo jak to leczyć ![]() Największym "bólem" jest brzuch i tyłek. Dodatkowo mam niestety taką tendencję, że najpierw chudnę z twarzy, piersi, rąk, nóg, tyłka, a na samym szarym końcu z brzucha, na którym najbardziej mi zależy ![]() Staram się zdrowo odżywiać, ale problem tkwi w pieczywie, którego nie jestem w stanie odstawić ![]() ![]() Pytanie do ćwiczących dziewczyn - co najlepiej wam idzie podczas treningów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Dołączam i ja.
Odchudzam się do ślubu, a przytyłam... przez mojego przyszłego męża ![]() Miałam mnóstwo kompleksów, ale właśnie tę cholerną wagę uważałam za mój atut. Przez większość nastoletniego życia ważyłam 52kg przy 160cm. Miałam idealną figurę - kobiece kształty bez zbędnego tłuszczu. Ruchu zero, jadłam co chciałam. Typowo polska kuchnia, dużo słodyczy, mnóstwo cukru w herbacie, którą piję hektolitrami i co jakiś czas fastfoody. Waga ani drgnęła w górę, wręcz przeciwnie, w pewnym momencie spadła do 49kg. W mojej "związkowej" diecie znacznie zwiększyła się częstotliwość spożywania fastfoodów i najwyraźniej to mnie zgubiło. Po roku przytyłam do 55kg, a na brzuchu zauważyłam oponkę. Zaczęłam ćwiczyć, trwało to 2tyg., kilka centymetrów spadło i tyle z motywacji. Tak było kilkukrotnie. Ostatecznie zapuściłam się do... 63kg. Patrząc w lustro, jest mi najzwyczajniej w świecie wstyd. Z dobrych nawyków żywieniowych, póki co odzwyczaiłam się od cukru w herbacie. I to by było na tyle. Mam dużo do poprawienia w tej kwestii. Aktywność fizyczna przychodzi mi znacznie łatwiej, zwłaszcza teraz, gdy razem z narzeczonym zaczęliśmy chodzić na siłownię. Ślub 1 lipca 2017, ale chciałabym wrócić do poprzedniej wagi na rok przed. Cel - mierzenie sukni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz nalepiej lubię zajęcia wzmacniające, na poszczególne partie ciała, a w domu sobie ćwiczę wszytskie serie 8 min coś tam i jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() Tylko, ze to pomaga żeby się wyrzeźbić i ujędrnić, a teraz mi zalezy głównie na spalaniu wiec chyba nei pozostaje mi nic innego jak bieganie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Mi pomaga też ogladanie swoich zdjęć z czasów kiedy byłam szczuplejsza ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 168, marzeniem byłoby ważyć 58 kg, ale zadowolę się jak zobaczę za wieki czasu 62 kg ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
ja lubie zajecia grupowe na silowni. w domu nie cwicze bo caly blok ze mna sie trzesie xd
bd na weekend w domu TZ, ma pewno bd musiala odmawiac milionom ciast i innych lakoci
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, to i ja dołączę
![]() Moja historia: Od kiedy pamiętam byłam kuleczką, moja najgorsza waga w dorosłym życiu to 84kg, przy 1,68cm ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a znacie z fejsa stronę "No Cardio"?
Ja się jakis czas tym zainteresowałam, to nowe spojrzenie w kwestii odchudzania. Podobno bieganie nie pomaga jak człowiek chce schudnąć. Mam chęć kupić ich książkę i zapoznać się z tymi wszystkimi zasadami, może to mi da odrobinę motywacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie katuję się nie wiadomo czym bo to ma byc przyjemność ![]() Cytat:
![]() ![]() wiadomo, że jak zaczynacie biegać to nie przebiegniecie 40 minut no ale z czasem spokojnie ![]() Ja też zawsze byłam chuda ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Co do biegania, to może chodzi o to, że najlepsze tętno do spalania jest około 125 (w zależności od wieku, itp.), a przy bieganiu jest wyższe.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Stety-niestety chętnie do Was dołączę
![]() 168cm, 71-72kg ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę tym, które kiedyś był szczupłe, a teraz muszą trochę zrzucić. Przynajmniej możecie zatęsknić do swojego dawnego wyglądu, mnie brakuje tej motywacji bo nigdy szczupła nie byłam i nie pamiętam na wadze mniej niż 69-68kg. Do dziewczyn, które nie mogą schudnąć: przeliczcie, czy paradoksalnie nie przyjmujecie za mało kalorii. U mnie waga nie chciała ruszyć przez długi czas mimo intensywnych ćwiczeń właśnie z powodu nadmiernego deficytu kalorycznego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie jeśli chodzi o bieganie, to długie dystanse nie są dobre przy trosce o ładną sylwetkę, wystarczy porównać ciało maratończyka i sprintera ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
w sumie masz rację źle to napisałam, przez pierwsze 20 minut organizm czerpie energię z węglowodanów zgromadzonych w ciągu dnia w około 80 % a 20 % z tłuszczy, po około 20 minutach procenty te się odwracają i 80% to tłuszcze 20 % węglowodany.
Więc, żeby spalić tkankę tłuszczową powinniśmy biegać dłużej a wolniej. Sprinterzy są umięśnieni a nie każdy chce dorobić się mięśni tylko spalić tłuszczyk, a wyrzeźbić można się na siłowni ![]() Ja biegając średnio 40 minut spokojniejszym tempem schudłam 12 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Jestem z siebie dumna, nie zjadłam w pracy żadnego syfu typu biała bułka i kabanosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
u mnie dzis bylo tak:
sniadanie kasza kukurydziana + jogurt naturalny+ banan i brzoskwinia obiad: leczo i 3 chlebki wasa kolacja: salatka z pieczarek, jaja i kukurydzy + 2 chlebki wasa i nektarynka weekend na pewno bedzie grzeszny ale bede sie starac zminimalizowac ryzyko ;p
![]() |
#53 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- U mnie: I 2 kromki żytniego na zakwasie z pastą z sera chudego i makreli II Nektaryna+mango+jarmuż+wo da kokosowa zmiksowane w smoothie III Jajo sadzone+fasolka szparagowa, jeden ziemniak i 150 ml maślanki IV Sałatka z pomidorów i cebulki skropiona olejem sezamowym + łyżka hummusu i kilka słupków marchewki V Mała miseczka cieciorki w pomidorach ![]() Wyszło około 1400-1500 kcal, do tego cały dzień zajmowałam się dziećmi, w krytycznym momencie miałam ich 6 pod opieką, wszystkie poniżej 5 r.ż, także nabiegałam się ostro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie rano jadłam śniadanie i potem w pracy sałatkę. Około 14-15 łapie mnie głód i wtedy zazwyczaj zapychalam się bulami. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Japońska rzepa
|
Ja dzisiaj robię słodki stół,to chyba wystarczająco opisuje moją dietę dzisiaj.
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Od dwóch tygodni jem chrom, przeszła mi ochota na słodkie. Spróbowałam dzisiaj kawałek bstonika, nie wiem co mnie podkusilo, ale myślałam że zejdę. Po pierwszym kęsie miałam dość, za słodki był.
A jeszcze miesiąc temu nie było dnia bez czegoś słodkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Japońska rzepa
|
Mi jest tak niedobrze strasznie,a brałam najmniejsze możliwe kawałki do próbowania
![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj nie zbyt dietetycznie więc nie będę mówić co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ja się już kiedyś suplementowalam i mi zawsze pomaga, ale oczywiście jak kończę opakowanie to nie kupuję od razu nowego i zapominam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.