![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Odchudzające się PMki
Pomysł na wątek pojawił się spontanicznie - wiele z nas przed ślubem chce schudnąć żeby lepiej wyglądać. Stwórzmy wątek, który będzie dla nas inspiracją i w którym będziemy mogły się wspierać
![]() Nie ma podziału na roczniki peemek, udziela się kto chce ![]() Jakie macie sposoby, rady żeby schudnąć? Linki, odnośniki do diet/ćwiczeń itp.? Coś o mnie - 170cm wzrostu, 58kg. Dużo tłuszczu, mało mięsni. Cel - kilka kilo w dół, ujędrnienie ciała, spalenie tłuszczu. Ślub we wrześniu 2016r. więc wciąż sobie tłumaczę, że mam czas ![]() Zapraszam ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2015-08-20 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Japońska rzepa
|
Dot.: Odchudzające się PMki
Smutno mi,że muszę tu być
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się. W weekend spróbuje wrzucić jadłospis od dietetyczki.
Wy i tak chude jesteście w porównaniu że mną ;-) Wysłane z mojego QUANTUM_1010M przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mi też smutno, ale co zrobić
![]() Jeszcze wiem, ze Ci ciężko przez kłopoty ze zdrowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Ja wiem,że cały czas na to narzekam,ale kutwa nooo
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja jestem już prawie na finiszu, choć na ostatnie 2 tygodnie zaplanowałam dietę niskokaloryczną, żeby była wisienka na torcie.
Od równo pół roku się zaparłam i robię co rano brzuszki, obecnie już bez problemu 110, oprócz tego dwa razy w tygodniu jestem na orbitreku i robie 10 km(no dobra, przez ostatnie upały się trochę opuściłam), wieczorami ćwiczę też ok 10 minut z ciężarkami, żeby ramiona fajnie wyglądały. W sierpniu (miesiąc przed ślubem) odstawiałam jakiekolwiek piwkowania (brzuch mi się od tego rozbił), jem też nie więcej niż 1500 kalorii, ale to też tylko w sierpniu, w tym staram się jak najwięcej spożywać szejków owocowo-warzywnych, świetnie się po nich czuję. Udało mi się obecnie osiągnąć wagę 56 kg przy wzroście 172 cm, pewnie jeszcze z kilogram mi zejdzie do wesela, a najważniejsze, że wyrzeźbiłam brzuch, choć idealny może jeszcze nie jest, ale nie zamierzam porzucić dobrych przyzwyczajeń po ślubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() A z jakiej wagi startowałaś?
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja !
![]() Mam wzloty i upadki ![]() Ostro wzięłam się za siebie 1 stycznia 2014 ![]() ![]() ![]() Na zimę w końcu zebrałam się na nowo i jakoś do tych wakacji przeleciało ![]() ![]() Ślub coraz bliżej więc ostro do roboty ![]() ![]() ![]() ![]() Co robię ? Biegam, siłownia, Chodakowska ![]() ![]() Za wszystkie trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Japońska rzepa
|
Ja mam zamiar po 7.09 zacząć ćwiczyć i oprócz diety pro zdrowie zrobić odchudzającą. Schudnę.
![]()
![]() |
#10 |
sajkolidżist
|
To i ja się dołączam z tą samą wagą co Vision, ale 164 cm
![]() ![]() ![]() Środki do celu: dużo ruchu (już mam ![]() ![]() ![]() ![]() Mój deadline: 3.09.2016 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
też mam 164 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Też dołączam. Moja hostoria trochę bardziej skomplikowana
![]() mam 168cm wzorstu, jeszcze 6 lat temu ważyłam 46kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomysły, które mi pomagają: -piję w ciągu dnia dużo wody, wtedy nie mam chęci podjadania, jak mi się coś chce to piję wode, -nie słodzę nic, raczej nie piję też słodkich napojów, nauczyłam się rozcieńczać z woda napoje np pepsi teraz piję taką pół na pół z woda - Jak czuję, że niedługo znowu mi sie bedzie chciało coś podjeść to.... myję zęby ![]() ![]() - jak bardzo chce mi się coś słodkiego to najpierw próbuje owoce ![]() ![]() Póki co tyle pomysłów ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja też nieśmiało się przyłączę ![]() W porównaniu do Was jestem wielorybem, bo muszę schudnąć około 30kg ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie ![]()
![]() |
#15 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno jest coś takiego jak pamięć mięśniowa i ludziom, którzy kiedyś byli w dobrej formie, łatwiej jest do niej wrócić, niż komuś innemu uzyskać ją od zera ![]() Cytat:
![]() A na słodycze pomaga mi suplementacja chromem. Cytat:
Cytat:
![]() Nie jest tak źle, masz sporo czasu i możesz zdrowo schudnąć. Ja 3-4 lata temu schudłam 20kg i od tamtej pory waga stoi w miejscu. Ale tak jak Lolusl wspomniała- u mnie też mają wpływ hormony, pcos i ogólnie zaburzona gospodarka hormonalna. W dodatku jelita, z którymi się zmagam prawie 10 lat ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Japońska rzepa
|
no to i ja.
Zawsze byłam szczupła. Bardzo. Mam 166 cm wzrostu, ważyłam 48 kg jeszcze 3 lata temu. Lubiłam siebie. Potem przytyłam do 53,ale dalej byłam bardzo szczupła,taka budowa. A potem pierdykła tarczyca, przytyłam do 62 kg, które mam do teraz. I już nie jestem bardzo szczupła. Teraz jestem nie taką grubą foką. Walczę z hashimoto, niedoczynnością,ciągłymi huśtawkami hormonów. Zawsze polewałam z osób,które się tłumaczą hormonami a są bardzo grube i dalej się z tego śmieję. I obiecuję sobie,że się nie zapuszczę,nawet z mega utrudnionym chudnieciem ![]() Dodam jeszcze,że dzięki cudownemu hashi męczę się po np. wyjęciu skarpetek z szuflady, chce mi się spać cały dzień na przemian z płakaniem,wiec motywacja jest słaba. Także ten - czekam na koniec egzaminu, który mam we wrześniu,bo jak się uczę,to siedzę i się uczę,nie umiem się ruszać itp i biorę się ostro za ćwiczenie, chcę 4 x w tygodniu + może jakaś siłownia. I kurs tańca. ![]() No i liczę,że wtedy coś ruszy,bo widać sama dieta za mało. A dietę ograniczę kalorycznie trochę. Ale nie mogę też za dużo,bo muszę mieć ciągły metabolizm. ![]() Wodę piję, dużo. O, zacznę pić herbat wiecej,bo kiedyś litrami wchłanialam,a teraz przestałam coś. edit. acha, dzisiaj zjadłam jednego pojedynczego makaronika,bo musiałam spróbować czy nie bubel. I dzisiaj jest mój dzień z alkoholem - piję cydr. ![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2015-08-20 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja kalorii też nie liczę
![]() kilka miesięcy przed wakacjami ważyłam mięso i ryż/makaron ![]() ![]() ![]() ![]() teraz też będę musiała jakoś sobie ogarnąć zapotrzebowanie na białko żeby nie przesadzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam do zrzucenia parę zbędnych kilogramów które przybrałam siedząc w domu całe wakacje i podjadając z nudów. Niedługo zacznie się więcej zajęć więc myślę że dam radę. Poza tym chodzę na siłownie regularnie więc powinno się udać. Ostatnio się nie ważyłam, ale myślę że jest to 75kg przy wzroście 175cm. Jestem też dość bardzo umięśniona ale tego już nie zmienię Pozdrawiam was dziewczyny i sukcesów życzę :cmok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Co do picia wody też nie umiałam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny damy radę ![]() Edytowane przez ann2016 Czas edycji: 2015-08-20 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie potrafię liczyć kalorii, ważyć jedzenia itp.
![]() Wiecie co mnie najbardziej wkurza... mój TŻ gotuje u nas w domu i od początku roku zmienił sposób gotowania, po prosu jemy zdrowiej niż kiedyś. I on zaczął ćwiczyć, biegać, ciągnął mnie setki razy żebym z nim to robiła. Ale jestem leniem i oczywiście nic z tego nie wyszło ![]() ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2015-08-20 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Ja wody piję bardzo dużo,bo jako dzieciak chorowałam na nerki i mnie nauczyli.Potrafię 5 litrów wypić dziennie .
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też chce się przyłączyć do mojego odchudzania, bo ma parę kilo do zrzucenia. On pije wstrętną colę i przez to tyje
![]() ![]() ![]() Ja muszę zacząć na początek regularnie jeść, bo u mnie z tym jest straszny problem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
zarąbiście, że powstał wątek
![]() PM 2016 53 kg, 162cm. jeszcze 2 lata temu było 50 a 4 lata temu - 45kg (ale to już zakrawało o nierozsądek, brak okresu takie tam) Od zawsze jem lekko i mało (po pizzach, chipsach i innych takich atrakcjach po prostu źle się czuję). Jedyne, co mogę wprowadzić to ban słodycze (które i tak są sporadycznie) i %%% (tego już trochę więcej, szczególnie w wakacje ![]() Mój cel: 48kg. Jestem bardzo ciekawa Waszego jadłospisu i co sobie pichcicie, bo mnie już wena się wyczerpuje. Będę starać się tu też wrzucać tu moje jadłospisy dla motywacji, żeby żadnych lodów ani czekoladek tam nie było ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() ![]() A tak w ogóle jak kupujecie izotoniki to proponuję zrobić samemu. Przepis: sok jakiś multiwitamina albo świeżo wyciśnięty z owoców, woda (50:50) plus szczypta soli. Najlepszy i najzdrowszy izotonik dla tych uprawiających sport ![]()
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2015-08-20 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
sajkolidżist
|
Ja wzięłam się za siebie z początkiem roku i do czerwca zeszło mi prawie 5 kg, znowu zaczęłam mieścić się eski
![]() ![]() Co do picia wody - tu znowu u rodziców się zapuściłam. W roku akademickim wypijam pół litra wody z cytryną na czczo, później herbatę w dużym kubku, na uczelni spokojnie 0,7 wody, w pracy kilka herbat i wieczorem też dwie herbaty sobie robię i wypijam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Dołączam, ale nie do końca powiem, że się odchudzam. Mam 170cm i 53 kg. Zależy mi na tym, żeby wyszczuplić uda i dbać o to, żeby tu i tam nic nie przytyło. Póki co czasem biegam, od października będę miała Multisport i ruszam na siłkę. Rozważam kupno sukni z odsłoniętym nogami, więc pewnie trzeba będzie trochę popracować nad tym ![]() Grzeszę słodyczami i alkoholem. Czasem zdarza mi się makaron ze śmietanowym sosem. Mam świra na punkcie zdrowego (nieprzetworzonego) jedzenia i nie jem chemii, żadnych gotowców itd. Jak się przeprowadzę na swoje to wrócę do dobrych nawyków i gotowania wielu zdrowych rzeczy. Tymczasowo jest trudniej ![]() Ps. Brzmi to jak na jakimś zebraniu AA
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.