mój chłopak jest brudasem - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 12:24   #31
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: mój chłopak jest brudasem

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Tak jak zdarzyło mi się powiedzieć "Nie przytulaj mnie, bo śmierdzę, idę się wykąpać, będę za chwilę" tak zdarzyło mi się powiedzieć facetowi "Idź pod prysznic, zanim zaczniesz mnie przytulać". Bo każdy ma się prawo upocić przy upale, przy pracy czy sporcie albo w gorączce. To jest coś normalnego, więc rozmawiać o tym też trzeba normalnie.
O to to to. U nas jest to samo i zupelnie normalna sprawa. Na tez nieraz wracam po calym dniu i mowie: wieem nogi mi smierdza, zaraz ide umyc

Nie rozumiem jam mozna byc 4 lata ze soba i nie potrafic powiedziec jednego zdania.

Autorko, spalilabys sie ze wstydu i slusznie. Ale doprowadzilabys do takiej sytuacji w ogole?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 12:39   #32
madzia0007
Zadomowienie

Odpuścić głupie aluzje i powiedzieć wprost, nie chce sie przytulić bo śmierdzisz, zaniedbałeś sie ostatnio i nie podoba mi sie to. Tez jestem w 4-letnim zwiazku i nie wyobrażam sobie "wstydzić sie" cos takiego powiedzieć. Jak cos smierdzi to walimy prosto z mostu. Każdemu od czasu do czasu zdarza sie śmierdzieć i to normalne, po pracy czy siłowni, zanim weźmie sie prysznic, nie ma czego sie wstydzić, to kwestia tego czy cos sie z tym smrodem robi czy nie. Tutaj jak widac chłopak sie nie myje i nie zmienia ubrań wiec to on powinien sie wstydzić a nie ty. To jaki facet jest świadczy rownież o tobie, nie wstyd ci jak on tak publicznie zatruwa powietrze?
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 12:44   #33
niewinny roz
czasem troszkę winny

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
O to to to. U nas jest to samo i zupelnie normalna sprawa. Na tez nieraz wracam po calym dniu i mowie: wieem nogi mi smierdza, zaraz ide umyc

Nie rozumiem jam mozna byc 4 lata ze soba i nie potrafic powiedziec jednego zdania.

Autorko, spalilabys sie ze wstydu i slusznie. Ale doprowadzilabys do takiej sytuacji w ogole?

Moja siostra też tak często mówi do narzeczonego
Stary 2015-09-02, 12:53   #34
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobieeta Pokaż wiadomość
Wiele razy próbowałam się przełamać i nigdy nic oprócz aluzji nie przeszło mi przez gardło. Jakby mi ktoś powiedział, że brzydko ode mnie pachnie to chyba spaliłabym się ze wstydu. Jasne, że mi to przeszkadza. Nawet jeśli jest czysty w jakimś dniu (rzadko) to ja i tak czuję niechęć do całowania z nim czy dotyku, bo od razu przypomina mi się jak "pachniał" poprzedniego dnia i czuję złość na niego o ten brak podstawowej higieny, przecież nie wymagam cudów. Muszę się jakoś przełamać, bo boję się, że przez ten problem nasz związek może poważnie ucierpieć, a nie chcę tego.
Wasz zwiazek to juz chyba sie wypalil.Gdy sie kogos kocha naprawde ,to nie mysli sie o tym jak ta osoba smierdziala kilka dni temu.
Kiedys dopadla mnie jelitowka,bylam sama w domu,zadzwonilam po Tezeta,ale zanim dotarl to ja lezalam we wlasnych wymicinach i wlasnych odchodach.Pomogl mi zajsc do lazienki,wykapal i przebral mnie oraz lozko,posciel wrzucil do pralki i wypral.
I co ,i nic ,jak mnie kochal przed choroba tak i mnie kochal po chorobie.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 13:05   #35
HealthOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez afrodytek Pokaż wiadomość
Jeśli Ty faktycznie mu tego nie powiesz w prost. I wiesz, ze nie dasz rady. To potrzebujesz innych rad.

Mi jedynie przychodzi do głowy zaciągnięcie go pod prysznic. Może zaproponuj wspólny prysznic? Skoro już się chce do Ciebie przytulać brudny no to pod prysznic z nim też wejdziesz... ? Umyjcie się nawzajem i po prysznicu mu powiedz, że ładnie pachnie i że jest przyjemnie itp. Może kup mu też jakąś koszulkę czystą i daj mu po prysznicu, powiedz, ze antypespirant stoi na półce itp. I zacznij pokazywać, że tak jest o wiele lepiej. Co do zapachu z ust, może zacznij go częstować gumami , tictakami czy mentosami miętowymi.

Albo może spróbuj żartem, powiedz " X jest taki upał, a Ty zapomniałeś o prysznicu, przecież się udusimy, zrób coś z tym".

Powiem Ci , ze masz bardzo trudną sytuację. Z moich obserwacji wynika, że właśnie faceci szczególnie na randki starają się wyglądać super, zawsze biorą wcześniej kąpiel, myją zęby i wypsikują tonę perfum.
I tak KAŻDEGO DNIA?

[COLOR="rgb(65, 105, 225)"]Jak słowo daję, jakby był upośledzony umysłowo :/ wszystko tylko nie powiedzieć wprost 4 słów ''śmierdzisz, idź się umyj!''

[/COLOR]
Stary 2015-09-02, 13:07   #36
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Wasz zwiazek to juz chyba sie wypalil.Gdy sie kogos kocha naprawde ,to nie mysli sie o tym jak ta osoba smierdziala kilka dni temu.
Kiedys dopadla mnie jelitowka,bylam sama w domu,zadzwonilam po Tezeta,ale zanim dotarl to ja lezalam we wlasnych wymicinach i wlasnych odchodach.Pomogl mi zajsc do lazienki,wykapal i przebral mnie oraz lozko,posciel wrzucil do pralki i wypral.
I co ,i nic ,jak mnie kochal przed choroba tak i mnie kochal po chorobie.
Byłaś chora, najwidoczniej mega, skoro nie miałaś siły iść do łazienki. Przypadek losowy, jeden na ileś tam czasu. Natomiast autorka te jego "śmierdzące dni" znosi (nie wiem w imię czego, ale to osobna kwestia) od kilku lat. Nie dziwię się jej, że po prostu mu już nie ufa i odrzuca ją nawet, gdy on akurat przypadkiem jest tego dnia czysty. To są całkiem różne sytuacje.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 13:28   #37
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niewinny roz Pokaż wiadomość
Moja siostra też tak często mówi do narzeczonego
U mnie sie teraz dwie sprawy zlozyly: chyba przez hormony ciazowe stopy mi sie poca bardziej niz wczesniej a dwa to mam bardziej wyczulony wech, wiec to co dla mnie juz smerdzi, to druga osoba moze jeszcze nie czuc

Stary 2015-09-02, 13:34   #38
HealthOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Byłaś chora, najwidoczniej mega, skoro nie miałaś siły iść do łazienki. Przypadek losowy, jeden na ileś tam czasu. Natomiast autorka te jego "śmierdzące dni" znosi (nie wiem w imię czego, ale to osobna kwestia) od kilku lat. Nie dziwię się jej, że po prostu mu już nie ufa i odrzuca ją nawet, gdy on akurat przypadkiem jest tego dnia czysty. To są całkiem różne sytuacje.
cleopadra to taki sympatyczny, kulturalny trollik (widać po wielu komentarzach)
Leżenie we własnych odchodach? przy jelitówce? serio? ;P
Ktoś ją bierze na poważnie?:P
Stary 2015-09-02, 13:37   #39
Azhaar
Zadomowienie

Hmm, nie wiem czy wierzę w ten wątek.
Nie znam wszystkich szczegółów ale obstawiam ze z prawdopodobieństwem 0,99 Autorka i jej facet nie mieszkają samotnie na odległej planecie. A to oznacza że ten facet musi też utrzymywać kontakt z innymi ludźmi - widywać się ze znajomymi, rodzina, chodzić do szkoły / pracy. I jeżeli cuchnie tak jak mówi Autorka to praktycznie nie miałby pewnie życia bo nie sądzę by np. ktokolwiek w ogóle chciał go zatrudnić.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 13:39   #40
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azhaar Pokaż wiadomość
Nie znam wszystkich szczegółów ale obstawiam ze z prawdopodobieństwem 0,99 Autorka i jej facet nie mieszkają samotnie na odległej planecie. A to oznacza że ten facet musi też utrzymywać kontakt z innymi ludźmi - widywać się ze znajomymi, rodzina, chodzić do szkoły / pracy. I jeżeli cuchnie tak jak mówi Autorka to praktycznie nie miałby pewnie życia bo nie sądzę by np. ktokolwiek w ogóle chciał go zatrudnić.
A tu sie mylisz. Mialam ostatnio goscia ktory tak smierdzial ze prawie zwymiotowalismy jak przyszedl do biura. Byl dwa razy i za drugim jego kierownik mu zwrocil uwage wprost ze ma sie myc i prac ubrania. Za trzecim razem przyszedl czysty. Wczesniej w jego mijscu pracy nikt mu uwagi nie zwrocil, dopiero u nas w biurze. Czemu? Nie mam pojecia.

Stary 2015-09-02, 13:45   #41
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HealthOne Pokaż wiadomość
Chyba nie mialas ostrej jelitowki,i nawet nie wiesz co znaczy jelitowka.Ktos kto to przezyl to zrozumie .Twoje komentarze tez mi podchodza pod trolowanie.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Zalezy gdzie pracuje i jaka jest jego rodzina.Jak rodzina nie przywiazuje wagi do czystosci i zapachow,to nikt nie wyczuwa smrodu bo sa przyzwyczajeni
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 13:54   #42
McDreamy91
Raczkowanie

Po prawie 4 latach związku to raczej nie jest to już obcy człowiek i po takim czasie myślę,że warto przeprowadzić szczerą rozmowę. Jeśli nie potrafisz obrócić tego w żart (ale z konkretną treścią) to pogadaj z nim na poważnie i powiedz to co tu napisałaś. Że zauważyłaś jego zmianę pod względem higieny i przeszkadza Ci to. Oczywiście to nie będzie miła rozmowa,ale jest konieczna.
Stary 2015-09-02, 14:20   #43
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
1. Wcześniej problemu nie było.
2. Powiedzmy, że nagle na coś zachorował. Spoko, jeden przypadek na ileś tam, ale silne pocenie się, a bycie ogólnie niedomytym, nie mycie zębów itd. to chyba dwie osobne kwestie, prawda? Serio da się odróżnić człowieka, który silnie się spocił (stres, warunki atmosferyczne), ale wcześniej użył antyperspirantu od takiego, który się nie mył kilka dni, ma nieświeże rzeczy.
Może zachorował na zespół Diogenesa?

Cytat:
Obracasz się w zbyt higienicznym środowisku
Gdyby było tak jak mówisz, to tyle ludzi by nie śmierdziało...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 14:59   #44
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Może zachorował na zespół Diogenesa?
O Boniu Masakra.

Autorko, pogadaj ze swoim chłopem jak mężczyzna z mężczyzną Jak sama widzisz po wypowiedziach na Wizażu, kwestia smrodu związkowego to żadne tabu. Nie wiem, jak można urazić partnera, z którym jest się 4 lata stwierdzeniem, że śmierdzi? Na prawdę obrażać się nie wolno
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 15:26   #45
MartaMagda
Zakorzenienie

Po 4 latach związku mówimy sobie z TŻtem otwarcie, że śmierdzimy. Zdarza się, a wystarczy godzina w szczycie, w upale, w autobusie bez klimy.

Na początek może mu powiedz delikatniej, że niezbyt przyjemnie od niego pachnie i chciałabyś, żeby wziął szybki prysznic i się przebrał.
Stary 2015-09-02, 15:39   #46
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziala ze ma wziasc prysznic i zmienic ubranie.Mojemu Tezetowi tez kiedys powiedzialam ze ma umyc nogi bo smierdza
Dokładnie. Na faceta aluzje nie działają. Poza tym męski nos ma wyższy próg tolerancji na męski pot.
Czystość faceta odpowiadającą kobiecym standardom trzeba sobie z facetem niestety często wywalczyć. Kobieta ma po prostu wrażliwszy węch i tyle. Ja tam mojego TŻ'ta gonię np. do częstej zmiany ubrań, choć do brudasów nie należy.
Dosadnie, krótko, konkretnie. No i najważniejsze- do skutku. Może się obrazić, może się pokłócić, ale jak to przetrzymasz to w końcu wyrobisz u niego dobre nawyki. Ot jak z uczeniem dziecka higieny osobistej.
A co do bycia brudasem -ponoć statystycznie rzecz biorąc 4 na 10 polskich mężczyzn jest na bakier z higieną osobistą, więc nic dziwnego, że masz taki problem. Ale nie musisz się na to godzić.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
A tu sie mylisz. Mialam ostatnio goscia ktory tak smierdzial ze prawie zwymiotowalismy jak przyszedl do biura. Byl dwa razy i za drugim jego kierownik mu zwrocil uwage wprost ze ma sie myc i prac ubrania. Za trzecim razem przyszedl czysty. Wczesniej w jego mijscu pracy nikt mu uwagi nie zwrocil, dopiero u nas w biurze. Czemu? Nie mam pojecia.

W Polsce to chyba niestety częste. Ostatnio na moim osiedlu grupa nastolatków narzekała na kogoś z kim musi pracować i komu nikt z kierownictwa nie powiedział, że mógłby się choć raz na tydzień wykąpać.
Nie wyobrażam sobie pracować z brudasem. Ja chyba wprost zwróciłabym uwagę. Nie wyobrażam sobie pracować w smrodzie.
Tym bardziej, że nawet osoba uboga może być czysta bo zwykłe mydło i jakiś tani dezodorant nie kosztuje majątek.
Stary 2015-09-02, 15:56   #47
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

O fuj, aż poczułam ten smrodek podczas czytania.
Podejdź do faceta i prosto z mostu: mój drogi coś sie ostatnio zaniedbałeś, proszę zebys sie zaczął myć i zmieniać codziennie ciuchy bo aż niemiło się do ciebie przytulić. Eta wsio.
Jak się facet nie ogarnie zwiewaj od tego brudasa, bo sie wykończysz nerwowo i jeszcze przesiakniesz tym jego smrodem.
Dla mnie to norma, że ludzie sobie mówią, ze śmierdzą.
Wróciłam ostatnio z siatami z zakupów a mama do mnie, że się strasznie upociłam. No i co? poszłam się umyć.
Kiedys eksowi powiedziałam, zeby poszedł umyć zęby bo nie jestem w stanie go pocałować.
Ktoś sie obraził? Nie.
Stary 2015-09-02, 16:01   #48
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
W Polsce to chyba niestety częste. Ostatnio na moim osiedlu grupa nastolatków narzekała na kogoś z kim musi pracować i komu nikt z kierownictwa nie powiedział, że mógłby się choć raz na tydzień wykąpać.
Nie wyobrażam sobie pracować z brudasem. Ja chyba wprost zwróciłabym uwagę. Nie wyobrażam sobie pracować w smrodzie.
Tym bardziej, że nawet osoba uboga może być czysta bo zwykłe mydło i jakiś tani dezodorant nie kosztuje majątek.
Takie zachowania chyba w wielu przypadkach się z domu wynosi. Tyle że potem jak taki ananas (lub ananaska :P) wchodzi między ludzi, w inne towarzystwo, to żadna z tych osób mu nie umie powiedzieć, co i jak. A wielu potrzebuje jednego impulsu, żeby zmienić nawyk bycia brudasem. Wystarczy raz poczuć ten wstyd, kiedy dociera do człowieka, że ludzie go unikali, bo... śmierdział. Wydaje mi się więc, że ludzie z otoczenia takiego brudaska powinni (z życzliwości oczywiście) powiedzieć mu wprost, ale delikatnie, że wali od niego. Jeśli nie dotrze - trudno, przynajmniej chcieli mu pomóc. A może zasiali jakieś ziarenko. Czasem jednak niektórzy z przekory nie będą się myć, bo "nikt nie będzie im mówić co mają robić". Wtedy po zawodach. No ale czego się spodziewać po społeczeństwie, w którym smród to niemal grzeszne tabu i coś jak potwór z Loch Ness - wszyscy o nim słyszeli (a raczej go czuli), ale nikt go nie widział

Chociaż w przypadku bohatera tego wątku to najprędzej chodzi po prostu o to, że nie musi się już starać o samicę, więc może capić jak stary kozioł. Znam takie przypadki z otoczenia niestety. Na to pomoże tylko rozmowa i to mega szczera, a nie podchody. Autorko, warto się przełamać, naprawdę.

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2015-09-02 o 16:12
Stary 2015-09-02, 16:39   #49
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xenon88 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się więc, że ludzie z otoczenia takiego brudaska powinni (z życzliwości oczywiście) powiedzieć mu wprost, ale delikatnie, że wali od niego. Jeśli nie dotrze - trudno, przynajmniej chcieli mu pomóc.
Zgadzam sie. Tutaj w przykladzie ktory przytoczylam - nikt mu na miejscu pracy nie powiedzial. Wystarczylo jedno zwrocenie uwagi w biurze i gosc sie myje.
Jego kierownik pytal tych ludzi co z nim pracuja czy nie czuli ze on smierdzi?! No czuli ale co beda mowic...

Stary 2015-09-02, 16:52   #50
maliko972
Raczkowanie

Autorko, jeśli powiedzenie tego wprost jest dla ciebie zbyt trudne, może weź go na sposób?
Odmawiaj seksu pod byle pretekstem. Facet w końcu się zainteresuje, czemu mu odmawiasz. Wtedy już będziesz musiała mu powiedzieć Mniej lub bardziej delikatnie.
To dla mnie dziwna sytuacja, bo byłam kiedyś w długim związku i nie mieliśmy żadnego problemu z mówieniem o tych rzeczach. Nawet potrafiliśmy zapytać jedno drugiego, czy śmierdzimy, bo wiadomo, że czasem swojego zapachu się nie czuje.
Teraz spotykam się z facetem przez miesiąc i bez ceregieli powiedział mi ostatnio, żebym zaczekała na niego, bo nie miał dziś czasu na prysznic i niepewnie się czuje.
To dla mnie tak oczywiste, że aż mnie twój problem śmieszy...
maliko972 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 16:59   #51
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Jego kierownik pytal tych ludzi co z nim pracuja czy nie czuli ze on smierdzi?! No czuli ale co beda mowic...
Dobrze, że trafił na ogarniętego kierownika chociaż sama nie wiem, czy umiałabym niemal obcemu człowiekowi powiedzieć szczerze, że śmierdzi... prędzej jakiś anonim czy coś. No ale zawsze lepsze to, niż same modły o porażenie zmysłu węchu na czas pracy
Stary 2015-09-02, 17:28   #52
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Cytat:
Aluzje rzucałam mu już kilka razy, np. o tych koszulkach, ale on albo nie rozumie albo tylko udaje i robi swoje. Ale chyba rozumiał, bo nigdy ani słowem się na to nie odezwał, tak jakby unikał tematu. On nie ma 10 lat, a prawie 30. Co do kosmetyków, to ma ich pełno w domu i szamponów i mydeł, perfum tylko po prostu ich nie używa.
Z facetem jest jakiś problem natury emocjonalno-zdrowotnej.
Osoba dla której dbanie o higienę jest rzeczą naturalną nie powinna czuć skrępowania w trakcie rozmowy na taki temat. Ktoś narzeka, że gorąco, że się poci, to wtrącamy, że ja też, że to lato takie upalne, marzy się o prysznicu. Prosi o chwilę, żeby wymyć spocone stopy itp. Ludzie, którzy czują się ze sobą dobrze i ze swoim towarzystwem, nie mają problemu by zainicjować temat o higienie w formie np. żartobliwej. Twój facet uważa, że ten temat nie istnieje. Z tego co piszesz, sam z własnej woli nigdy np. nie ponarzekał na upał, pot, nie miał ochoty na prysznic, świeżą koszulkę, itp. Coś mu jest. Tak jakby wpadł w jakąś deprechę, skoro wcześniej o siebie dbał?
Problem smrodu z buzi to duży problem. Najbardziej prawdopodobne, że u dentysty był dawno i ma próchnicę. Być może dzieje mu się z zębami coś poważniejszego, stan zapalny itp. skutkujące fetorem.

Ja tam Ci się nie dziwię, że się boisz porozmawiać. Ewidentnie ten temat u Was nie funkcjonuje jako jeden z wielu swobodnych tematów rozmowy. W ogóle Ci się nie dziwię, że stłumiona złość na chłopaka sprawiła, że masz go dosyć.

Uważam, że sytuacja jest na tyle zaogniona, że musisz porozmawiać z nim POWAŻNIE. Powiedzieć, że masz go dosyć, bo śmierdzi, ujmując to np. w słowach:
- nie mam ochoty na przytulanie i seks z tobą, bo nie dbasz o higienę,
- jest mi przykro, bo ja się dla ciebie staram i stroję, a ty nawet nie raczysz zmienić przepoconej koszulki,
- uważam, że powinieneś pójść do dentysty, bo masz nieprzyjemny zapach z ust; mogę ci pomóc wybrać lekarza i dodać otuchy jeśli się boisz,
- to są niby drobiazgi, ale trwają już tak długo, że ja nie mam już sił, jestem przez to wszystko rozdrażniona,

itp.
itd.

b.
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 19:03   #53
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez HealthOne Pokaż wiadomość
Może są takie sytuacje, nie znam się.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 20:38   #54
GdyKochamy
Zadomowienie

Cytat:
Wczesniej w jego mijscu pracy nikt mu uwagi nie zwrocil, dopiero u nas w biurze. Czemu? Nie mam pojecia.
Ludzie nie chcą niezręcznych sytuacji, więc się nie odzywają. Moja koleżanka dostała okres w 5 klasie na boisku. Jej znajome nie wiedziały jak jej to powiedzieć, więc nie powiedziały i dziewczyna z całymi brudnymi spodniami szła przez pół miasta do domu... A mogły zaoszczędzić jej tego.
Stary 2015-09-02, 23:07   #55
kobieeta
Przyczajenie

Cześć wszystkim, nie pisałam od wczoraj, bo nie miałam chwilowo dostępu do internetu. Ktoś tutaj mi zarzucił, że mój wątek to prowokacja- bardzo bym chciała niestety nie prowokacja... Ja z nim naprawdę rozmawiałam na dużo poważniejsze tematy, mieliśmy dużo problemów np. rodzinnych i rozmawialiśmy o tym otwarcie. Opowiedział mi o wielu "wstydliwych" faktach z życia swej rodziny. Ja też mu opowiedziałam o rzeczach, których nikomu nie mówiłam i nie miałam z tym wielkich trudności. Ufam mu, kocham go, ale to co on teraz robi przekracza już granice. To nie jest tak, że unikamy poważnych tematów i ja robię wszystko, żeby go nie urazić. Sama nie wiem czemu akurat tego po prostu nie umiem mu powiedzieć wprost, bo to jedyne wyjście. Żadnych aluzji nie rozumie, kiedyś powiedziałam mu, czemu nie pryska się pod pachami dezodorantem to odpowiedział mi że nie lubi, bo to jest za zimne. Aż mnie zamurowało chwilowo i nie wiedziałam co odpowiedzieć. Rozmawiałam nawet z mamą na ten temat, czy by mu powiedziała i ona mi odpowiedziała, że też by miała problem mu tak wprost wygarnąć. A sama kiedyś jak po jego wizycie weszła do mnie do pokoju poczuła zapach stóp, który utrzymywał się nawet po jego wizycie to aż ją zemdliło, więc ludzie też to czują tylko nikt mu tego nie powie wprost. Nie żyjemy na odludnej planecie, nie wiem czy ktoś w pracy mu coś powiedział, bo nigdy by się nie przyznał. Mi się wydaje, że on jest taki z natury tylko ukrywał się. Też mi się wydaje, że on ma jakiś problem z tym jak ja zaczynam temat o higinie. Np. mówię mu ostatnio, że zapisałam się do dentysty na przegląd (to prawda) i że też mogę go zapisać (on ma kasę więc wizyta to nie problem finansowy) a on na to ani słowem nie odpowiedział. Aha i to całkiem inna sytuacja, gdyby chorował. Owszem kiedyś był chory, na początku związku i zwymiotował przy mnie na podłogę. Nie brzydziło mnie to, pomogłam mu to posprzątać.... Nie czułam wstrętu do niego nawet w 1%. Przecież to nie ma porównania choroba a lenistwo i brak higieny.... Aaa i nie pachnie tak od kilku lat, ta sytuacja zaczęła się gdzieś koło pół roku temu a do takich rozmiarów doszło może z 3 mies temu.

Edytowane przez kobieeta
Czas edycji: 2015-09-02 o 23:14
kobieeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 23:23   #56
niewinny roz
czasem troszkę winny

Cytat:
Żadnych aluzji nie rozumie, kiedyś powiedziałam mu, czemu nie pryska się pod pachami dezodorantem to odpowiedział mi że nie lubi, bo to jest za zimne.
Stary 2015-09-02, 23:24   #57
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Cześć wszystkim, nie pisałam od wczoraj, bo nie miałam chwilowo dostępu do internetu. Ktoś tutaj mi zarzucił, że mój wątek to prowokacja- bardzo bym chciała niestety nie prowokacja... Ja z nim naprawdę rozmawiałam na dużo poważniejsze tematy, mieliśmy dużo problemów np. rodzinnych i rozmawialiśmy o tym otwarcie. Opowiedział mi o wielu "wstydliwych" faktach z życia swej rodziny. Ja też mu opowiedziałam o rzeczach, których nikomu nie mówiłam i nie miałam z tym wielkich trudności. Ufam mu, kocham go, ale to co on teraz robi przekracza już granice. To nie jest tak, że unikamy poważnych tematów i ja robię wszystko, żeby go nie urazić. Sama nie wiem czemu akurat tego po prostu nie umiem mu powiedzieć wprost, bo to jedyne wyjście. Żadnych aluzji nie rozumie, kiedyś powiedziałam mu, czemu nie pryska się pod pachami dezodorantem to odpowiedział mi że nie lubi, bo to jest za zimne. Aż mnie zamurowało chwilowo i nie wiedziałam co odpowiedzieć. Rozmawiałam nawet z mamą na ten temat, czy by mu powiedziała i ona mi odpowiedziała, że też by miała problem mu tak wprost wygarnąć. A sama kiedyś jak po jego wizycie weszła do mnie do pokoju poczuła zapach stóp, który utrzymywał się nawet po jego wizycie to aż ją zemdliło, więc ludzie też to czują tylko nikt mu tego nie powie wprost. Nie żyjemy na odludnej planecie, nie wiem czy ktoś w pracy mu coś powiedział, bo nigdy by się nie przyznał. Mi się wydaje, że on jest taki z natury tylko ukrywał się. Też mi się wydaje, że on ma jakiś problem z tym jak ja zaczynam temat o higinie. Np. mówię mu ostatnio, że zapisałam się do dentysty na przegląd (to prawda) i że też mogę go zapisać (on ma kasę więc wizyta to nie problem finansowy) a on na to ani słowem nie odpowiedział. Aha i to całkiem inna sytuacja, gdyby chorował. Owszem kiedyś był chory, na początku związku i zwymiotował przy mnie na podłogę. Nie brzydziło mnie to, pomogłam mu to posprzątać.... Nie czułam wstrętu do niego nawet w 1%. Przecież to nie ma porównania choroba a lenistwo i brak higieny.... Aaa i nie pachnie tak od kilku lat, ta sytuacja zaczęła się gdzieś koło pół roku temu a do takich rozmiarów doszło może z 3 mies temu.
Nic poza tym w jego zachowaniu się nie zmieniło? Nic się nie wydarzyło w jego życiu?
A dezodorant można używać w sztyfcie - najmniej 'zimny'...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 23:26   #58
musicae
BAN stały

Dostałas masę dobrych rad. Do dzieła.
musicae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 23:28   #59
kobieeta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niewinny roz Pokaż wiadomość
Dokładnie, to akurat, co powiedział jest po prostu śmieszne głupszej wymówki chyba na miejscu nie umiał znaleźć
Aa i ja odróżniam osobę, która pachnie nieprzyjemnie, bo upał na dworze, czy była na siłowni, przecież ja też się pocę, tylko, że wtedy wracam do domu i najzwyczajniej w świecie się myję. A on nie. I następnego dnia znowu zakłada przepoconą, śmierdzącą koszulkę. To jest jednak różnica.
W jego życiu nic się nie zmieniło, ta sama praca itp. Ktoś wspominał, że teraz się czujemy bardzo swobodnie w swoim towarzystwie, on chyba poczuł, że nie musi się już tak starać. Że skoro on się nie myje a ja nic nie mówię, to chyba nie przeszkadza mi to. A przeszkadza i to bardzo.

Edytowane przez kobieeta
Czas edycji: 2015-09-02 o 23:29
kobieeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 23:55   #60
musicae
BAN stały

To została ostatnia rada. Zaakceptuj.
musicae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości