![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- ale nad płatnym pobytem dłużej niż godzinę, powinni się zastanowić, zdecydowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nie ukrywam, że nie przepadam za dziećmi. Krzywdy nie zrobię, ale nie są mi potrzebne do szczęścia.
Nienawidzę jeździć do Ikei. Nie znam nikogo, kto wybrałby się do CH Matarnia w weekend, jeśli naprawdę nie musi. Cyrk zaczyna się już na parkingu, który po prostu jest zbyt mały jak na tak potęzny park handlowy. Za każdym razem, gdy jestem zmuszona wejść do Ikei natrafiam na jakieś piekielności w wykonaniu dzieci i ich beztroskich rodziców. W sumie dzieciom to się nie dziwię (choć ich wrzaski niszczą mi synapsy) ale beztrosce rodziców już tak. Dzieci biegają bez jakiegokolwiek dozoru, roztrącają ludzi, skaczą po ekspozycjach, pacają wszystko umazanymi łapkami (jesli akurat coś jedzą). To jest prawdziwy cud, że żadne jeszcze nie wsadziło palców do kontaktu (ekspozycje są przecież doświetlane), żadnemu jeszcze na łeb nic nie spadło i żadne się nie połamało spadając podczas wspinania. Szwedzką restaurację też omijam, choć przyznam, że jestem fanką klopsików z żurawiną. Tracę apetyt od tych wrzasków. Moim zdaniem powinien być zakaz wstępu dla dzieci. Przecież Ikea to też potężne hale. Jeśli rodzice nie chcą zapanować nad swoją progeniturą o nieszczęście nietrudno. A potem będą wszyscy naokoło winni (od Ikei do szkoły). Tylko beztroscy rodzice nie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
parking jest duży, podziemny jest ogromny i świeci pustkami nawet w weekend, bo ludzie są niechętni żeby go obsługiwać :P a on ma windy i jest fajny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Drabina, wracając do tematu: niestety, nie ma szans, by cokolwiek się w Ikei zmieniło. Mają taki obrót, że nawet jeśli dzieciaki będa regularnie niszczyć ekspozycje to i tak wyjdą na swoje. Dopiero, jak dojdzie do nieszczęścia (odpukać, nikomu źle nie życzę) to coś się zmieni (zrobią całodzienny, bezpłatny plac zabaw na przykład jednocześnie za straty materialne spowodowane przez biegające bez dozoru dzieci będą ścigać rodziców). Gdy rodzic będzie musiał zapłacić za szkody spowodowane przez swoje dziecko to może wreszcie będzie mu się chciało zapewnić mu opiekę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od paru lat regularnie bywam w Ikei bo ja lubie po prostu. (moj maz z kolei jej nienawidzi własnie z powodu "hektarów do przejscia" owszem sa skróty ale w dwupoziomowej i tak sie trza nachodzic ![]() nie wiem moze ja tez pierdylion razy trafiłam na te normalne dzieci bo zupełnie mi nie przeszkadzały. nikt mi nigdy nie wszedł pod nogi , nikt nie wskoczył na plecy co wiecej nikt mi na palcach nie testował zawiasów szafy w momencie kiedy ja do niej zagladałam. owszem najwiecej rodzin z dziecmi jest w weekend ale to pewnie dlatego ze wiekszosc ma wtedy wolne. istnieje tez opcja ze ja sie bardziej skupiam na tym co mam zobaczyc niz na otoczeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
"Najlepsze" są te zabójcze spojrzenia rodziców na "przepraszam, chcę przejść". ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-09-26 o 22:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W moim odczuciu Ikea w K-cach akurat nie rożni się pod tym względem od innych marketów. W Auchan czy Carrefourze też zdarzają się dzieci wbiegające mi wprost na nogi, a rodzice mają to gdzieś, nawet dziecku uwagi nie zwracają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie wiem więc, czy to takie mądre, by zabierać dzieci w miejsce, gdzie mają spędzić tak dużo czasu. Owszem, Ikea jest dla dzieci bardziej hm... stymulująca niż Auchany i inne Tesca ale jednak pół dnia, czy kilka godzin jest dla nich męczące i wiadomo, że nie będą grzecznie spacerować, tylko po jakimś czasie z nudy zaczną szukać sobie zabawy. A co mozna robić w Ikei? Biegać, skakać po ekspozycjach, trzaskać drzwiczkami, strącać, wspinać się. A rodzice? Chyba są zadowoleni, że dziecko "czymś" się tam zajmuje a innych klientów mają w poważaniu. Powiem szczerze, że mam mieszane uczucia. Z jednej strony wrzaski, bieganie i potrącanie mnie drażni. Z drugiej staram się te dzieci zrozumieć. Przed wizytą w Ikei ( a naprawdę tam nie bywam, jeśli nie muszę) wypijam melisę i staram się wybrać potencjalną porę, gdy dzieci będzie jak najmniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
To by bylo cudowne
![]() Jak bylam mala to mnie rodzice zostawiali "na przechowanie" w basenie z kulkami. Nie ciągneli mnie po sklepie.
![]() |
#41 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Ikea to trudny sklep do zakupów z dziećmi- nie dość, że sklep ogromny to mnóstwo dzieciowych atrakcji. Z dziećmi chodze, jak nie mam innego wyjścia. Pomysł: dzień bez dzieci w Ikei jakoś mi się nie podoba ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Send from my mind using the Force. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Wg mnie zakaz przychodzenia do sklepu z dzieckiem jest nie w porządku i krzywdzący dla tych rodziców, którzy potrafili wychować swoje pociechy i włożyli w to wiele trudu.
Nie mam dzieci, ale po prostu wyobrażam sobie, że kiedyś mam dziecko i wybieram się w weekend do sklepu i odmawiają mi wejścia z moim grzecznym dzieckiem. (Zakładam, że moje dziecko będzie dobrze wychowane, bo zawodowo jestem wychowawcą w przedszkolu i mam do tego predyspozycje ![]() Uważam też, że powinno się dzieci zabierać ze sobą jak najczęściej, by poznały świat i czuły się ważną częścią rodziny. Moi rodzice zawsze wybierając coś o będzie wyposażeniem domu zabierali mnie ze sobą i pytali o zdanie, bo przecież tak samo będę mieszkać w domu jak oni. Czułam się wtedy ważna. Moje zdanie nie było decydujące, ale znaczące. Jeśli już musi być dzień bez dzieci niech to będzie dzień na tygodniu (pn-czw), a nie w weekend gdzie większość rodziców ma jedyną możliwość pobyć dłużej ze swoimi maluchami. Za to powinien być regulamin mówiący o tym jak taka wizyta z dzieckiem ma wyglądać i powinien być respektowany.
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak bardzo krzywdzące jest to dla osób które chcą zrobić zakupy w świetym spokoju? ba, moja mama, matka, moja matka - która już dawno jest babką i to nie dla jednego wnuka, też dostaje białej gorączki. to nie jest kwestia bezdzietnych smarkul tylko większości znanych mi osób. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiego: osoby bezdzietne też są często zajęte pn-czwartek nie sądzisz?
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
nie ma sensu się kłócić, to typ Janusza, który nawet jak się do tego sklepu nie wybiera dnia 28 września wcale i nawet o tym nie myśli (gdyby to był dzień bez dziecka) i tak będzie mu to strasznie przeszkadzać
![]() Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2015-09-27 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
I wybacz, ale pytanie brzdąca o zdanie w temacie nowych kafelków czy szafek kuchennych brzmi co najmniej zabawnie.
![]() |
#49 |
zawsze mam racje
|
Problem w tym, ze wiele rodzin traktuje takie wyprawy do sklepow meblowych jako rozrywke i plac zabaw dla dzieci a nie jako wyjscie na zakupy.
Rodzice poogladaja sobie meble, potem mozna isc na darmowa herbate z karta ikea family i prosze dzien pelen rozrywki ![]() Gdyby w centrach handlowych byly tylko osoby majace zamiar cos kupic to lohoho o ile pusciej by bylo.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2015-09-27 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Inez
|
Z jednej strony rozumiem to, że dzieci przeszkadzają. Mnie biegające bez opieki dzieciory drące paszcze na cały sklep też denerwują.
Ale jakoś nie wyobrażam sobie tego, że przychodzę sobie z przyszłym ewentualnym dzieckiem do sklepu, a tu mi mówią, że nie mogę go zabrać bo jest dzień bez dziecka ![]() ![]() Jeśli idę na ZAKUPY nie sprawdzam czy dziś mogę wejść z dzieckiem i jakie czekają je tam atrakcje, bo to jest oczywiste. Jakby ktoś mi powiedział, że nie mogę wejść z dzieckiem, tylko muszę zostawić je w basenie z kulkami dostałabym totalnego OZM, wyśmiała ich i więcej nie wracała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No a tak z innej beczki, wróciłam z urlopu z pewnej mazurskiej miejscowości i tam w jednym z ośrodków wisiała na budynku taka tabliczka ... he he ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja w necie widziałam tabliczkę, że dzieci pozostawione bez opieki będą dostawały napój z dużą ilością cukru ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Może jakieś smycze i kagańce mogliby dawać na wejściu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Z Makro jest o tyle prościej że i tak można wejść tylko z kartą, ale... 9. Ze względów bezpieczeństwa – z wyłączeniem sobót i niedziel oraz dni wskazanych przez MAKRO - nie wolno wprowadzać na teren MAKRO dzieci o wzroście poniżej 140cm (w tym niemowląt i dzieci w nosidełkach, wózkach itp.). MAKRO nie ponosi odpowiedzialności za dzieci pozostawione bez opieki na terenie MAKRO. Czyli w weekendy można dzieci wprowadzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
nie tylko z kartą, z tego co wiem byly urządzanie dni albo weekendy, albo po prostu co niedziele można bez karty ;p jakoś to tak było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawdę nie wiem o co ta wojna, jakby zrobili poniedziałki dla rodzin, darmowy obiad za samo posiadanie dziecka przy boku to mnostwo osob jechaloby zrobic te zakupy w poniedziałek, a tu wielkie halo bo niektorzy chcieliby miec jeden dzien w tygodniu na spokojne zakupy bez rozwrzeszczanych, biegających samopas dzieci
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Jeździmy zwykle do Ikei w Jankach. Na górnym poziomie chodzimy razem z dzieckiem, dziecko nigdy nie biega samopas. Trochę szaleje przy meblach dziecięcych, ale zawsze ktoś ma ją na oku. W tej dolnej cześci, magazynowej, siedzi w wózku. Nie ma opcji, żeby biegała między szklankami.
Wiem, że niektórzy mają bardziej żywe dzieci niż moje, ale jak nie potrafią ich upilnować, to po prostu się dzieci w takie miejsca nie bierze. Ale zwykle jak dziecko zachowuje się jak z buszu, to rodzice tłumacza, że "taaaakie żywe". Już pomijając, że w okresie infekcji te malutkie niemowlaki w ogóle nie powinny do takich skupisk ludzi chodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
czy też użyć ulubionych perfum :/ ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Weź i to im powiedz tak, by posłuchali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.