![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Ikea - dzień bez dziecka...
tak się głośno zastanawiam i tak głośno sobie myślę i tak sobie dumam...
czy nie dałoby się wprowadzić jednego dnia bez dzieci w ikei? ![]() zaraz się ludzie odezwą że to dyskryminacja, może zabrońmy wchodzić muzułmanom albo osobom starszym, ale serio się zastanawiam... pamiętam makro z czasów dzieciństwa, mowy nie było żebym weszła jako brzdąc. dopiero jak podorsłam. potem chyba w niedziele był dzień rodziny gdzie można było z dzieckiem przyjść. jak jest teraz, to nie wiem... mam to nieszczęście że w ciągu ostatniego miesiąca byłam pięć razy w ikei. dzisiaj myślałam że oszaleję. ja rozumiem, dzieci dziećmi, ale nie da się, naprawdę, nie da się robić zakupów. nie da. pomijam najmniej szkodliwe maluchy w wózku które co najwyżej płaczą... ale te biegające samopas... albo sześciolatki które wywracają ekspozycje do góry nogami... drące się dziesięciolatki... zaaferowani rodzice, nikt na nikogo nie zwraca uwagi. mama się drze na tatę a tata ogląda systemy drzwi, córka ryczy bo nie dostała poduszki a syn wspina się na łóżko piętrowe mimo zakazu. nie, żebym miała coś do dzieci, bo przecież je kocham, ale po godzinach chciałabym w naprawdę spokoju zrobić zakupy ![]() rozwiązanie pt piątki bez dzieci i soboty dla rodziny = <3. w piątki dzień świętego spokoju a w sobotę dzień atrakcji dla najmłodszych... edit: dla tych którym się nie chce czytać całego wątku: idealne wyjście zadowalające część wizażowych matek i osoby które chciałyby zrobić zakupy w spokoju: jednego dnia, dzieci do lat 13 nie mogą aktywnie uczestniczyć w zakupach tj wejść na ekspozycję i magazyn samoobsługowy. zamiast tego trzygodzinny darmowy pobyt w małpim gaju. nie, nie chodzi ani o sobotę ani o niedzielę. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2015-09-29 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
w Makro teraz w weekendy można z dziećmi.
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem to jest sprzeczne z bhp, z tych samych powodow, dla ktorych wlasnie w makro jest ograniczenie (w moim nadal jest 140cm wzrostu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Kiedyś w Ikeach były jakieś zagrody dla dzieci... Nie ma już tego?
![]() Wyrzucenie dzieci byłoby połową sukcesu. Tam tak naprawdę w weekendy po prostu jest o wiele za dużo ludzi. Ciężko coś spokojnie obejrzeć, iść w tempie innym niż rzeka tłumu itd. Jedyne wyjście to zakupy w tygodniu przed południem ale na to nie wszyscy i nie zawsze mogą sobie pozwolić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ikea w weekend to świątynia zła i tortur.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Również za, świetny pomysł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie bylam w ikei konkretnie, ale w w casto czy leroyu elementy drobne, ostre, nie sa jakos specjalnie poza zasiegiem, mozna sie nałykać śrubek jak sie ma ponizej lat 3.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nawet z miejscem do parkowania problemu nie miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
idziemy sobie żółwim tempem, człowiek na plecach następnego, aż tu nagle pan/pani stają jak wryci, odwracają się nerwowo i "maaaciuś", "gdzie jest amelka?!"
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Jestem za.
Po prostu nie lubię być rozpraszana zachowaniami nieupilnowanych dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z dzisiejszych historii 1. synek właził na łóżko piętowe 2. mama krzyczała na tatę o zawiasy a dziecko wchodziło do szafki kuchennej 3. zamykanie i otwieranie SZKLANYCH drzwi to najlepsza zabawa 4. wyrwanie wszystkich centymetrów i machanie nimi jak szarfą to super pomysł 5. zabawa w chowanego zawsze na propsie 6. buty na łóżku z ekspozycji to przecież nic złego 7. rodzice stający na środku drogi żeby właśnie ochrzanić dziecko bo puszczają im nerwy - ech 8. dyskusja na środku przejścia gdzie jest kaziu stasiu julita i zytka i debata gdzie iść najpierw etc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ostatnio miałam przyjemność spotkać parę z dzieckiem, które na oko miało góra 2 miesiące, wrzeszczało głośniej niż ja byłabym w stanie i naprawdę w ogóle mu się nie dziwiłam. byli przy ręcznikach, a słyszałam je jeszcze przy kwiatkach
![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Przypomniało mi się jak za dzieciaka uwielbiałem z siostrą wycieczki do sklepów meblowych, remontowych itd. Bieganie między pułkami, dywanami, łóżkami, skradanie się, śledzenie ludzi itp. To było coś xD.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się, że jednak większy problem to te, które sieją zniszczenie i same mogą się wpakować w kłopoty.
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
chyba sklep, by na tym mocno nie ucierpiał. ludzie i tak będą robić zakupy gdyby wprowadzili taki dzień, za to robiąc kolejny dzień pro-family, wszyscy by byli szczęśliwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Opowiem wam piękną historię. Pewnej niedzieli wybrałam się z rodzicami do Ikei. Łazimy spokojnie, szukamy czegoś określonego, oglądamy. Przy łóżkach zorientowałam się, że coś jest nie tak. Jest CICHO. Było naprawdę cicho, chociaż ludzi sporo. O dziwo nie było dzieci. Natknęłam się na dwójkę, jedno wyglądało jakby miało kilka tygodni i spało w wózku, drugie niewiele starsze, zajęte ogryzaniem jakiegoś plastikowego kółka. Tak to sami dorośli, nawet młodzieży nie było. Wszyscy rozmawiali ze sobą półgłosem, ludzie, którzy dopiero wchodzili chyba dostosowywali się do tego. To był raj i nie chciałam wychodzić. Nigdy więcej coś takiego mi się nie przydarzyło, nie w weekend. Ikea nigdy czegoś takiego nie wprowadzi, niestety. Chcą być firmą rodzinną, prodzieckową. A szkoda, bo to by było fajne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
moim prawem mniejszości są spokojne zakupy... to dyskryminacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Niestety w Ikea jest darmowy plac zabaw. Dlaczego niestety bo dzieci chcą jechac do Ikei na plac zabaw i hot dogi a plac jest przepełniony i w dodatku dziecko moze tam być godzinę. Gdyby plac zabaw był platny i dziecko mogloby tam być dluzej niż godzine to na pewno wielu dzieci biegajacych po sklepie by nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Bylam kilka razy w Ikea w Katowicach,nie przeszkadzaly mi dzieci,moze akurat tak trafilam ze byly normalne dzieci z normalnymi rodzicami ale widzialam sporo dzieci w basenie.
Mi w Ikea jedynie przeszkadza wymuszona kolejnos przechodzenia wszystkich dzialow. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla tego pisalam o platnym pobycie dluzszym niż godzine. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.