Urografia u 4-latki i pobyt w szpital z TATĄ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 22:29   #31
ajah
wańka wstańka

Dot.: Urografia u 4-latki i pobyt w szpital z TATĄ

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Glodomorek Moja ma 3 lata i niestety ale Panie nie dają się "przegadać" twierdzą, ze już tyle razy naoglądały się różnych reakcji rodziców na zakładanie wenflonów, łącznie z odpychaniem ich rąk, że wolą to robić same
W takiej sytuacji załatwiałabym sprawę z szefami tych pań
Moim zdaniem takie podejście jest nie do zaakceptowania.
Stary 2015-10-24, 22:38   #32
monarika
Wtajemniczenie

ajah Niestety ale szef ma takie samo zdanie jak i panie
monarika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 22:38   #33
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
W takiej sytuacji załatwiałabym sprawę z szefami tych pań
Moim zdaniem takie podejście jest nie do zaakceptowania.
ja bym się zapytała wprost czy chcą się dodatkowo naoglądać skarg do przełożonych, NFZ i Rzecznika Praw Pacjenta.... Dla mnie to też nieakceptowalne i brzmi jakby to miało miejsce 30 lat temu....
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 22:42   #34
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja chyba mam wredny wyraz twarzy, bo na hasło, że dziecku (starsza 7mcy miała) trzeba cewnikiem pobrać mocz (faktycznie problem mega był z tym, nie było wyjścia) panie zaczęły, że mam wyjść - tylko S P O J R Z A Ł A M słowa więcej nie rzekly
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 22:42   #35
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Glodomorek Moja ma 3 lata i niestety ale Panie nie dają się "przegadać" twierdzą, ze już tyle razy naoglądały się różnych reakcji rodziców na zakładanie wenflonów, łącznie z odpychaniem ich rąk, że wolą to robić same
Serio? Nie zgodziłabym się na coś takiego. Zresztą, dziecku poniżej 6rż muszą wykonywać zabiegi w obecności opiekuna prawnego.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 22:57   #36
ajah
wańka wstańka

Cytat:
ajah Niestety ale szef ma takie samo zdanie jak i panie
Poszłabym wyżej i pozgłaszała gdzie się da.

Dla mnie to jest nadużycie, że ktoś wymyśla chore reguły i usiłuje je wymusić na osobach od siebie zaleznych i słabszych.
Coś jest nie tak z tymi pielęgniarkami skoro nie potrafią ustalić z rodzicem tego, że ma nie przeszkadzać i nie wsadzać rąk pod igłę.
Stary 2015-10-24, 23:01   #37
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie to jest nadużycie, że ktoś wymyśla chore reguły i usiłuje je wymusić na osobach od siebie zaleznych i słabszych.
Coś jest nie tak z tymi pielęgniarkami skoro nie potrafią ustalić z rodzicem tego, że ma nie przeszkadzać i nie wsadzać rąk pod igłę.
Ale po podwyżkę to pierwsze...
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-25, 05:28   #38
quench
Are you talking to me?!

Cytat:

Dokładnie! Coś skandalicznego! Tutaj podstawa prawna: klik
Stary 2015-10-25, 06:39   #39
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A u nas było ok, pielęgniarki pytały, czy chcę wejść na zakładanie wenflonu, były raczej mile i pomocne. Z personelu medycznego najgorsze wrażenie zrobiły na mnie salowe i raz miałam z jedną spięcie, bo A. dotknął szyby w oknie na korytarzu (wycieczka do tego okna i z powrotem to była nasza jedyna rozrywka, właściwie to nawet nie pamiętam, czy dotknął, wiem, że tam stał ) to dostaliśmy ochrzan, że one nie nadążają z myciem tego okna :/ Zważywszy, że głównym zajęciem tych pań było plotkowanie (nawet między nami nadawały jedna na drugą), to się trochę wkurzylam.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-25, 08:20   #40
Monian
Zakorzenienie

My bylismy zmuszeni byc 8 dni w szpitalu i bylam na zmiane z partnerem. I tez tam spał a co to ojciec jakiś gorszy? Nie ma napisane że tylko matki mogą przebywac
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 20:44   #41
Sarrai
Wtajemniczenie

Autorko, mój synek ma 4 miesiące i cierpi na dysplazję wielotorbielowatą nerki. To znaczy, że jego nerka jest, ale pokryta licznymi torbielami, jednakże jest ona całkowicie niedziałająca. Zazwyczaj taka niedziałająca nerka zasycha i się kurczy. Być może u Twojej córki też tak było, że były torbiele a być może Malutka w ogole urodziła się bez nerki. To się zdarza.
Tak czy siak, często się zdarza, że skoro jest tylko jedna nerka działająca, a musi ona pracować za dwie, to układ kielichowo-miedniczkowy tej działającej nerki jest powiększony. To normalne, ale oczywiście trzeba zrobić badania, by wykluczyć inne powody powiększenia UKM np. refluksu moczowego itp.

Mój synek miał wykonywaną scyntygrafię jak i cystografię. Oba badania podobne do urografii. Dziecko kładą na takim stole, wpuszczają taki płyn do wenflonu (scyntygrafia i urografia) lub cewki moczowej (cystografia) no i wykonują zdjęcia. Ważne jest, by dziecko było napojone przed badaniem i żeby podczas badania jak najmniej się ruszało. Co do odczuć, to mój niemowlak nie płakał w ogóle, więc badania te bolesne nie są... co najwyżej mało komfortowe.

Mogę się zapytać do jakiego szpitala jedziecie? Ja byłam z Małym kilka razy na Litewskiej w Warszawie, tam faktycznie śpi się na leżakach, ale jeśli mamusia się położyła na łóżku z większym dzieckiem to nikt nie gonił Tatusiowie byli przy dzieciach, zresztą i babcie, dziadki itp. ludzie się zmieniali, to normalne
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-28, 10:57   #42
passion80
Zakorzenienie

mój mąz zostawał z corką w szpitalu na noc, nikt nie robił problemów. Z tym, że fakt, pokoje zawsze osobne były.
Stary 2015-10-28, 11:25   #43
asarielka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Mogę się zapytać do jakiego szpitala jedziecie? Ja byłam z Małym kilka razy na Litewskiej w Warszawie, tam faktycznie śpi się na leżakach, ale jeśli mamusia się położyła na łóżku z większym dzieckiem to nikt nie gonił Tatusiowie byli przy dzieciach, zresztą i babcie, dziadki itp. ludzie się zmieniali, to normalne
Mąż pojechał z córcią do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Pile. Dostał osobną salę, ale niestety od wczoraj ma lokatorkę z synkiem, troszkę niezręcznie ale mówi że dadzą radę. Na łóżkach dzieci absolutnie nie wolno spać, ale dokupił sobie łóżko dostawne, niestety aż za 30 zł za dobę ;/
asarielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-28, 12:21   #44
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

U nas rodzice mieli rozkładane fotele, od razu się dowiedziałam, że nie ma problemu, żeby dziecko spało ze mną Z tym, że my leżelismy na noworodkowym, choć przekrój wiekowy tak do 3-4 lat był.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Aha i nie płaciłam nic, choć nie wiem, jak to wygląda na innych oddziałach.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 08:00   #45
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asarielka Pokaż wiadomość
Mąż pojechał z córcią do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Pile. Dostał osobną salę, ale niestety od wczoraj ma lokatorkę z synkiem, troszkę niezręcznie ale mówi że dadzą radę. Na łóżkach dzieci absolutnie nie wolno spać, ale dokupił sobie łóżko dostawne, niestety aż za 30 zł za dobę ;/
Ale czemu niezręcznie?

Byłam z synem 3tygodnie w szpitalu. Mieliśmy różne sale (ciągle nas przenosili).
Dzieci były dobierane pod kątem wieku i chorób, a nie tego który rodzic zostaje na noc.
Przez jakiś czas byliśmy w malutkiej 2osobowej sali gdzie ciężko było na noc karimaty rozłożyć. Z drugim chłopcem był tata i żadnemu z nas nie było niezręcznie. Przecież nie spaliśmy w koronkach i nie paradowaliśmy w jedwabnych szlafrokach.
Byliśmy tez przez jakiś czas w sali 6osobowej i tam rodzice i dzieci zmieniali się ciągle. Byli i ojcowie i matki i nikogo to nie dziwiło.
Były izolatki, ale dla dzieci wymagających pobytu tam, a nie ojców.

Ogólnie myślę że było minimalnie więcej matek.
Przy niektórych dzieciach matki były w dzień, a na noc jechały do domu, do reszty dzieci. Za to ojciec po pracy przyjeżdżał na noc, a raniutko prysznic i w gajerku jechał do pracy.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości