Uliczne znajomosci. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 12:57   #31
Nette
Wtajemniczenie

Dot.: Uliczne znajomosci.

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Nie wiem, co jest takiego strasznego w tym, że ktoś kogoś poderwie na ulicy okropne, doprawdy. Nie miałabym nic przeciwko takiemu podrywowi, jeśli tylko facet wpadłby mi w oko. Przecież poznawać będziemy się potem, czasu jest mnóstwo. Nie wiem też, dlaczego poznanie kogoś przez znajomych to lepsza opcja ktoś taki również może okazać się dupkiem, albo po prostu nie będzie z różnorakich przyczyn pasować. Generalizacji nie lubię, w żadnym wypadku, lubię brak reguł i skreślenie takich podrywów uważam za absurd. Czasami zdarzają się bardzo miłe sytuację, np. kiedyś miałam epizod z rozdawanie ulotek, i jakiś chłopak, młodszy ode mnie wręczył mi czerwoną różę
Obstawiam, że chodzi o podobieństwo: znajomych mamy podobnych (w jakimś punkcie) do siebie, stąd założenie, że znajomi znajomych też w jakimś punkcie powinni się okazać podobni do znajomych -> do nas.
A że wychodzi niedopasowanie, to inna sprawa. Po prostu to jakiś pierwszy punkt wspólny.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 17:17   #32
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Obstawiam, że chodzi o podobieństwo: znajomych mamy podobnych (w jakimś punkcie) do siebie, stąd założenie, że znajomi znajomych też w jakimś punkcie powinni się okazać podobni do znajomych -> do nas.
A że wychodzi niedopasowanie, to inna sprawa. Po prostu to jakiś pierwszy punkt wspólny.
Zawsze byłem wyznawcą 'zasady'
"nie bierz dupy ze swej grupy"

sprawdza się NA PEWNO w większości.

Ja np. jestem stały w uczuciach, mój kumpel NIE.. podobni nie jesteśmy, ale jednak się kumplujemy, mimo innego postrzegania związków.
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 17:28   #33
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Zawsze byłem wyznawcą 'zasady'
"nie bierz dupy ze swej grupy"

sprawdza się NA PEWNO w większości.

Ja np. jestem stały w uczuciach, mój kumpel NIE.. podobni nie jesteśmy, ale jednak się kumplujemy, mimo innego postrzegania związków.
Cóż, sama też wolę rekrutację zewnętrzną na stanowisko Lubego, oszczędza to kupę niepotrzebnego zainteresowania w razie rozejścia, natomiast rozumiem tych, którzy wolą poznawać nowych potencjalnych partnerów spośród znajomych znajomych. 😉
Stary 2015-10-31, 19:37   #34
zeppelpink
Przyczajenie

Podryw w mieście

Cześć. Czy zdarzyło się wam być podrywaną przez obcego na mieście? Może taka osoba złamała wam serce? Jeśli tak to czym? Piszcie swoje historie

Edytowane przez zeppelpink
Czas edycji: 2015-10-31 o 19:41
zeppelpink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:42   #35
Nette
Wtajemniczenie

Dot.: Podryw w mieście

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=834674

Jest już taki wątek, nawet całkiem świeży: "Uliczne znajomosci".

Edytowane przez Nette
Czas edycji: 2015-10-31 o 19:45
Stary 2015-10-31, 19:43   #36
Kornela007
Raczkowanie

Mój chłopak - nie wiem, czy mogę to nazwać podrywem -, zagadał do mnie, i tak się potyczyło, że dziś mieszkamy razem i jest nam brdzo dobrze. Nie spodziewałam się, iż taka znajomość po paru piwach może się tak skończyć, ale jak widać, trzeba po prostu dobrze trafić. Teraz czekam na ukochanego aż wróci do domu z pracy.
Kornela007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 13:26   #37
men33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kornela007 Pokaż wiadomość
Mój chłopak - nie wiem, czy mogę to nazwać podrywem -, zagadał do mnie, i tak się potyczyło, że dziś mieszkamy razem i jest nam brdzo dobrze. Nie spodziewałam się, iż taka znajomość po paru piwach może się tak skończyć, ale jak widać, trzeba po prostu dobrze trafić. Teraz czekam na ukochanego aż wróci do domu z pracy.

Żeby tylko nie wrócił z ...... miasta.
men33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 19:13   #38
zeppelpink
Przyczajenie

Zastanawia mnie dokładnie czym was zainteresowali nieznajomi Czy rzucili jakiś komplement, o czym mówili, czy było to skuteczne?
A może zdarzyło się wam pracować jako hostessa i jacyś kolesie was zaczepiali? Co mówili?
Stary 2015-11-01, 20:10   #39
kamila88_
Raczkowanie

Tak mi się zdarzyły takie sytuacje:
- raz mnie zaczepił jakiś facet szedł z kolegą na piwo (odmówiłam bo raz mi się śpieszyło, dwa miałam faceta)
- jakiś staruszek
- obcy chłopak na kursie, który trwał 2 dni .Czy może mi kupić kwiaty i zaprosić na kawę?(powiedziałam ,że musi zapytać mojego chłopaka)
- ostatnio Irlandczyk (chodziło mu o szybki numerek)
- chłopak z jakiejś organizacji by ją finansować ,gadaliśmy i widział mój brak entuzjazmu i mówi ,że mógłby o tym gadać i może byłabym chętna posłuchać prywatnie, ale źle trafił bo raz ,że byłam w innym mieście a dwa leczyłam złamane serce.
- no i typ z samochodu 4.30 czekałam na pierwszy dzienny autobus i on, że może mnie podrzucić bo jedzie w kierunku Pragi. Podziękowałam.
Za założenia trudno jest mnie zaczepić na ulicy bo nie mam zaufania ,aż takiego a te sytuacje nie były dość bezpieczne. Do tego chodzę dosyć szybko i w słuchawkach. Jednak nie wkluczam ,że jak facet by podszedł był miły zaprosił na kawę albo poprosił o numer, wzbudził zaufanie to kto wie.
kamila88_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 10:56   #40
2016070953
Konto usunięte

Też optuje za zasadą: "nie bierz d... z własnej grupy" bo po co mieć potem kwasy w pracy czy wśród wspólnych znajomych
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 11:54   #41
ptasie__mleczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sygnalizator Pokaż wiadomość
Z tego co zauwazylem to kobiety swoich obecnych partnerow zazwyczaj poznaja w pracy/szkole/grupach zainteresowan (to ostatnie juz rzadko) lub przez znajomych, czy to na wspolnym wyjsciu lub domowce. Natomiast nie zauwazylem zeby ktorakolwiek z zarejestrowanych tutaj dziewczyn zostala przez swojego partnera poderwana bez kontekstu czyli na ulicy, w sklepie itp. Albo po prostu jest to na tyle rzadkie zjawisko ze mi takie pojedyncze relacje umknely. W kazdym razie jest ich malo. Dlaczego tak sie (nie) dzieje w waszej opinii? Chodzi o to ze takie sytuacje wcale nie maja miejsca czy wynika to z poziomu lub oczekiwan podchodzacych?

a mnie się wydaje, że to różnie bywa. Częściej po prostu wychodzisz na domówki i łatwiej tam zagadać do nowej osoby niż na ulicy. Wiesz do mnie kiedyś faceci ciągle zagadywali na ulicy (teraz głównie jeżdżę autem i na szczęście się to skończyło) i powiem Ci, że jakieś 99% tekstów na podryw w takiej chwili było wręcz żałosnych. Serio. Kolesiowi się spodobałam i ma jakieś 5 sekund na wymyślenie fajnego tekstu, żeby do mnie zagadać. I niestety nie jest to zbyt kreatywne 5 sekund. I po takim dziwnym tekście ja dochodzę do wniosku, że z kolesiem jest coś nie tak i uciekam jak najszybciej. Poza tym - uważam, że potrzeba mieć niesamowitą odwagę, żeby podejść do obcej dziewczyny na ulicy i coś zagadać i tutaj na tej linii mnóstwo facetów polega. A na domówce łatwiej zagadac do obcej osoby, bo po pierwsze: alkohol, po drugie są znajomi, w towarzystwie których czujemy się pewniej, po trzecie zwykle ci znajomi znają osobę, która nam się spodobała i jest łatwiej zagadać, bo są wspólne tematy do rozmowy. Dlatego częściej się poznaje ludzi na imprezach wspólnych niż na ulicy
Stary 2015-11-02, 12:45   #42
Sygnalizator
BAN stały

Ja obawiam sie ze chodzi o tzw. dowod spoleczny. Kobiety wybieraja partnerow ze srodowiska w jakim sie stale obracaja bo wtedy od razu widza czy mezczyzna jest akceptowalny przez znajomych (domowka) lub po prostu innych ludzi (praca) i nie traca czasu na kogos kto bedzie zalazkiem klotni z psiapsiolkami ktore wiedza lepiej kto kobiecie do szczescia potrzebny Zadalem to pytanie bo niestety mam problemy z odnalezieniem sie wsrod wiekszych grup ludzi, na dyskotekach nie czuje sie pewnie ani nie porywam wygladem i wyglada na to ze pozostaje mi poznawanie dziewczyn na dziko :d Sek w tym ze nie mam dobrej "bajery", nie sypie bon motami jak z rekawa i tutaj tez moze byc ciezko ale mam juz dosc samotnosci, takiej matrymonialnej
Sygnalizator jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 20:28   #43
zeppelpink
Przyczajenie

Hej zastanawia mnie że pomimo tego że większość z was mówi o tym że trudniej zaufać osobie z ulicy, to parę z was dało się złapać na haczyk? Co było w tych facetach takiego szczególnego? Czym was oczarowywali, o czym mówili?
Stary 2015-11-04, 13:47   #44
Karena 73
Kobieta z klasą

Zdarzyło mi się kiedyś, że podszedł do mnie facet na ulicy i powiedział, że mu się bardzo spodobałam i czy się z nim umówię. Mimo, że to było w biały dzień, a on nie wyglądał na psychopatę wystraszyłam się, bo po mojej odmowie on trochę nalegał. W końcu udało mi się jakoś odejść i do tej pory nie żałuję, że się z nim nie umówiłam. Nigdy więcej go nie spotkałam choć to było niedaleko mojego miejsca zamieszkania.
Stary 2015-11-04, 14:18   #45
Shevya
Skrzat leśny

Ja nie lubię "ulicznych znajomości", może dlatego, że póki co żaden facet nie był w moim typie i każda taka zaczepka to była męka w spławianiu gościa, bo zazwyczaj byli natrętni

Aczkolwiek raz zdarzyła się miła sytuacja - wracałam z imprezy o 3 rano, ktoś mi podprowadził kurtkę w klubie więc umierałam z zimna w sukience na ramiączka, w październikową noc. Pech chciał, że kierowca musiał wszystkich wywalić z busa i, znów umierając z zimna, stałam tak dziesięć minut w tłumie 30 osób odzianych w kurtki - gdy wtem jeden z chłopaków zaproponował, że da mi swoją. I tak sobie wsiedliśmy razem do następnego autobusu i zaczęliśmy gadać, a że wydawał mi się miły i całkiem w moim typie, to dałam mu swój numer - spotkaliśmy się raz i teraz sobie od czasu do czasu piszemy, aczkolwiek nic więcej z tego nie będzie, mimo że miło nam się razem spędziło wieczór

Jak widać "preteksty" można mieć różne Jednak przyznam szczerze, że w Polsce takie sytuacje mi się nie zdarzały (oprócz gwizdów zza szyb samochodów czy tych od panów budowlańców) - i dobrze, bo jednak cenię sobie spokój podczas dzikich wypraw w miasto.

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-05, 00:04   #46
201701261449
Konto usunięte

Nigdy nikt mnie nie zaczepił (no, nikt normalny o normalnych zamiarach), by poprosić o numer na ulicy czy w sklepie. W klubach, internecie, owszem. O dziwo znajomi znajomych też unikają tego, bo w razie wpadki, rozstania pomniejsza się grono znajomych, bo niestety, często zaprasza się wtedy tylko jedno z dwojga, bo nie mogą na siebie patrzeć lub bawić się wspólnie. Dlaczego nie zaczepia się? Trudno powiedzieć. Może przez internet łatwiej.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości