|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część XII
Nawet nie zdążył jeszcze zauważyć, ze cos mu tam urosło
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiejskie opowieści o tym co się robi z kociakami to jest jakiś koszmar. Jakaś baba kiedyś uraczyła mojego tatę taką opowieścią. Już nie pamiętam czy to były kociaki czy szczeniaki, ale to bez różnicy. W skrócie - zakopała, bo nie miała sumienia zabić
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
2 dni było w miarę ok, a dzisiaj rano kocurek znowu zwymiotował
wet pobrała mu krew na morfo i biochemię, dzisiaj powinny być wyniki. Za to w końcu zrobił kupę (normalną bez zmian), siku robi normalnie ale boli go brzuch gdzieś wysoko Czekamy na telefon z wynikami i popołudniu pewnie znowu do weta U mnie w rodzinie nikt kotów nie lubi (babcia skutecznie wmówiła wszystkim, że koty są fałszywe, rzucają się do gardła, śmierdzą itd.), stwierdzili że oszalałam, jak powiedziałam, że biorę kota i czy nie będzie mi żał się go pozbyć jak urodzę dziecko A jak się dowiedzieli, że wzięłam 2 koty, że śpią w łóżku, że jedzą wołowinę itd. to już w ogóle powiedzieli że mam nie po kolei w głowie i jakim cudem tż się na to zgodził Za to jak przyjeżdzam z kotami to od razu wołanie i czułe słówka do kiciusiów, jak zostawiłam na kilka dni koty u mamy to każdy przeżywał, czy oby na pewno dobrze się nimi zajmują i 3 razy dziennie składali raport Teraz będę wysłuchiwać o psie, że kto będzie z nim wychodził, że po co nam taki duży pies i co ja zrobię z trójką zwierzaków jak pojawi się u nas dziecko
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chwaląc się, były to całkiem spore okazy
![]()
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, melduję się
jestem obecnie na wakacjach i bardzo tęsknię za moją kocią ale ponoć ma się dobrze, mruczy i się tuli - zdrajczyni jedna
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Planujecie jakieś kocie zakupy na "dniu darmowej dostawy" 1 grudnia?
Ja myślę o jakichś zabawkach, wędkach dla urozmaicenia, bo na zoo+ ciągle to samo. Jest kilka sklepów zoologicznych zgłoszonych, pewnie coś wybiorę. W zeszłym roku zamawiałam w Karusku m.in. taki sznur piłeczek z dzwonkami i piórkami. Wisi do dziś na drapaku, czasem nawet jest w użyciu
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-11-23 o 12:25 |
|
|
|
#38 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Moi rodzice kręcili nosem, że mam koty, a nie dzieci, ale jak przyjeżdżam z kociastymi, to są ważniejsi ode mnie
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2015-11-23 o 12:33 |
|
|
|
|
#39 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pod koniec poprzedniego wątku padło stwierdzenie, że im tańsza karma tym gorsza. Nie zupełnie się z tym zgodzę. Przy wyborze karmy absolutnie nie sugerowałabym się ceną. Są bardzo dobre karmy, które wcale nie należą do najdroższych. Np. Applaws czy Porta 21 Sensible. A jest masa kosmicznie drogich, które w nazwach mają takie magiczne słowa jak organic, bio, natural, holistic i są beznadziejne. Bo co z tego, że są organic jak ich podstawowym składnikiem jest zboże i kukurydza, a mięso występuje jedynie w śladowych ilościach. Skład jest najważniejszy, a cena absolutnie nic nie gwarantuje. Zgodzę się jednak, że w cenie Whiskasu faktycznie nic dobrego nie da się kupić
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Teraz na razie moim jedynym dzieckiem jest kot i całe moje życie kreci się w okół niego ![]() Cytat:
Mówię zawsze do rodziców "wasz wnuczek"
|
|
#40 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dziewczyny. Ja miałam i testy alergiczne i spirometrie. Duszności mam okropne przy każdej infekcji wirusowej. Diagnozę potwierdził drugi lekarz. Astma jak się patrzy.plus alergia na roztocza koty i psy.
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze mówię: chodźcie kotki babcia przyjechała
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też, i jeszcze "babciu, co wnusiom przywiozłaś?"
Zresztą Maniuś się tak rozpuścił, że teraz już jak słyszy dzwonek domofonu, to pędzi, że a nóż jakieś przysmaki przyjechały ![]() Ale to nie jest na poważnie, takie przekomarzanki. Na razie na "prawdziwe" wnuki się nie zanosi, zresztą nie wiadomo czy w ogóle się pojawią. Na szczęście moja mama nie ma jakiegoś parcia w tym temacie, czasem coś tam wspomni, ale szybko ją gasi "przecież masz, takie urocze, włochate"
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za informacje widzę, że ciekawe sklepy biorą udział w tej akcji. Myślę, że się skuszę na jakieś zamówienie karmy
|
|
|
|
|
#44 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A któraś z was zamawiala kiedyś w dzień darmowej dostawy? Długo się czeka na paczkę? Dłużej niż w normalne dni? Ja bym chciała zamówić mięso z aspolu, ale trochę się waham.
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o realizację zamówień przez sklep, to może im zejść dłużej niż standardowo. Ale ja raczej zawsze miałam wysłaną paczkę w ciągu 2-3 dni. Najdłużej chyba czekałam na wysyłkę 5 dni. Ale to pewnie zależy od sklepu.
Jeżeli chodzi o przewoźnika, to raczej nie zaobserwowałam opóźnień. Raz chyba firma kurierska przywiozła paczkę dzień później, bo nie zdążyli rozwieźć wszystkiego, ale paczka była już na drugi dzień po nadaniu u mnie w punkcie, więc ostatecznie można było po nią podjechać, gdyby komuś się spieszyło. Poczta miała u mnie w zeszłym roku dodatkowych kurierów w okresie grudniowym. Ogólnie jestem zadowolona, korzystam co roku już chyba od 3 lat. Może napisz do nich i dopytaj jak to przewidują zrealizować. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() Dobra okazja, żeby popróbować jakieś mniejsze paczki. Wg regulaminu można (ale nie trzeba, chociaż większość ustawia) ustawić limit min. kwoty zamówienia na 20 zł, więc akurat.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-11-23 o 15:54 |
|
|
|
|
#46 |
|
Nie depcze krokusów
|
DDD jest świetny do zamawiania zabawek i próbek karmy.
W tamtym roku kupiłam drobne akcesoria typu pendrive, słuchawki, etui na telefon oraz kawę i herbatę liściastą.
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
No ją mam zamiar zamówić suchego applawsa i może orijena małe op. I jakieś zabawki dla kota. Tyle przynajmniej jeśli chodzi o kota
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki kota, leukocyty i próby wątrobowe w górnej granicy, kreatynina 2 (norma do chyba 1,8), mocznik, glukoza i pozostałe raczej w normie
Dzisiaj jak się uda to będzie usg, mam zbierać kał do badań na pasożyty, ma mieć zrobiony jonogram i test na trzustkę. Zachowuje się normalnie (jest na antybiotyku i przeciwbólowym więc nic dziwnego), brzuch nadal go boli, choć je i kupy są ok. Więc ogólnie coś mu dolega, najprawdopodobniej nerki, może trzustka
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie rozpuściłaś kocie dziecko Moje miały wczoraj wizytę domową z badaniem i szczepieniem. Jeśli ktoś ma kota nieobsługiwalnego w lecznicy to polecam opcję domową. Stres kotów i nasz był o wiele mniejszy, wszystko poszło bezproblemowo. Obyło się bez fukania, gryzienia i drapania. https://www.dziendarmowejdostawy.pl/...ia/zoologia-2/ lista sklepów. Przyznam, że chyba nigdy nie zamawiałam na DDD, ale może się kusze na jakieś zabawki.
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, posiadam dwa kocury i dziś po raz pierwszy znalazłam wypadnięty wibrys jednego z nich. Jak często Waszym pupilom wypadają wąsy?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53579434]U mnie sąsiedzi wyrzucili szczeniaki do smietnika
są akcje tańszej sterylizacji, są talony z gminy na darmowe zabiegi, poza tym no sorki, ale 200 złotych to nie jest zawrotna suma, ale widać dla niektórych zaporowa- chyba mentalnie
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zebrać kał do badań? rozdziabać i wziąć ze środka bez żwirku (będzie trudno bo robią objętościowo małe kupy )? Jak mi się uda to będę wyciągać zanim zakopią, no ale trudno żebym całą dobę z nimi siedziała i pilnowała jak chodzą do kuwety 3 dni mam zbierać, to ile objętościowo ma tego być ?
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz juz chyba miejscowy oddzial TOZ , albo jakas podobna organizacja, zajeli sie jej sterylizacja.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-11-25 o 20:43 |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam dziś z urlopu, moja czarna kota trochę sfochana
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, wlasnie dostalam info, ze hodowca moich B&B zmalr dzisiaj na raka. Ja z nim duzo nie mialam wspolnego, bo on nie mowil po niemiecku, ale zawsze gdy mielismy spotkanie on byl w domu. Pamietam, jak odbieralismy koty, wial B&B na rece i cos im szeptal po francusku i calowal je po glowie, lzy lecialy mu jak grochy.
Moze mial ze 40 lat, moze 45. Chorowal ze 2 miesiace. Ostatnio nawet mowilam mojemu A. ze chyba cos sie dzieje, bo od poltora mies. nie bylo nic na ich stronie czy na fejsie, ale myslalam, ze to z nia cos sie dzieje. bardzo mi zal tej kobiety, dzieci nigdy nie mieli, koty byly ich dziecmi. bylo widac, ze sie kochaja. Ja u siebie w pracy obcuje ze smiercia na codzien, ale nie takich mlodych ludzi. Mam nadzieje, ze nie cierpial dlugo. Musialam sie wygadac, bo odkad wrocilam z nocki i to przeczytalam, to nie moglam zasnac, a za niedlugo znow ide na noc. |
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Straszne jak tacy młodzi ludzie odchodzą
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To fajnie, że obyło się bez stresów. Ja korzystałam kilka razy z opieki weta w domu, ale to w czasach jak miałam Kicię, podczas jej choroby, nie chciałam jej na koniec stresów dokładać. Ja już mam listę zabawek, głównie wędki i patyki z piórami czy rzemykami. Myszki jakoś nie mają u mnie powodzenia. Przykre, gdy ludzie odchodzą, Swego czasu spędziłam ponad rok, dzień w dzień, od świtu do nocy na oddziale onkologii dziecięcej (jako rodzina, nie pacjent), były tam nawet noworodki. I niestety medycyna w większości przypadków była bezradna.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
wet pobrała mu krew na morfo i biochemię, dzisiaj powinny być wyniki. Za to w końcu zrobił kupę (normalną bez zmian), siku robi normalnie ale boli go brzuch gdzieś wysoko
jestem obecnie na wakacjach i bardzo tęsknię za moją kocią