Mamusie grudniowe 2015 cz. 10 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 11:35   #31
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 10

Koritsia, MERVIE - GRATULUJĘ !!!!!

echh wzruszyłam się, ależ miło czytać że Wasze maluchy już są po drugiej stronie brzusia i że wszystko bezpiecznie i całe i zdrowe

Ale macie tempo!!!!

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
mervie a moze wolisz do ktorejs z nas smsa podeslac, moze tak bedzie Ci wygodniej ?
Maly chce ze mnie wyjsc chyba :/
Ale droga mu sie myli bo wali gora...
heheh no moja też daje czadu, a wczoraj wieczorem to już tak mi skopała żebra, że nie było mi do śmiechu. Też Was krocze już boli od tych wygibasów i majstrowania dzieciaczka?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dokładnie! Mama mówi, żebym rozmawiała z Inka, zeby przed świętami wyszła, prezent pod choinka bedzie na nia czekal

Kiedy ubieracie choinki?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

No właśnie trzeba jakoś to ogarnąć szybciej, bo potem może nie być już czasu. A w domu u rodziców niemalże zawsze ja ubierałam, przeważnie z tatą bo naprawiał światełka hehe. Pamiętam jak rozkładaliśmy je na podłodze, bo przeważnie jakiś komplet nie łączył i trzeba było pogmerać żeby naprawić hehe fajnie to wspominam, cały dzień nieraz potrafiliśmy przy tym przesiedzieć pogadać, powspominać stare dzieje hehe Generalnie święta to też tak jak Lobo pisze, zawsze u nas na wesoło kutię się robiło w Wigilię, a mama panikowała tak fajnie że ze wszystkim nie zdąży i nas poganiała hehe Najmilej wspominam święta, jak dziadkowie jeszcze żyli, pełny dom ludzi, ehhh co za cudne to były czasy

Aaa no i nie wyobrażam sobie świąt bez karpia mojej mamy, mniam!!

No i kilka dni przed Wigilią przeważnie zabieraliśmy się za ubieranie drzewka. Zawsze mieliśmy żywą pachnącą choinkę, a bombki mam niektóre takie stare, jeszcze po babci, klasyka, stare ozdoby które nie jedną historię mogą opowiedzieć Nasza choinka nie była utrzymywana w modowym stylu, była taka nasza sentymentalna, tradycyjna, pachnąca, kolorowa! no i ja zawsze się upierałam żeby była duża i szeroka ku rozpaczy rodziców hehe

W tym roku chyba sztuczną trzeba będzie postawić kurde bo kto ogarnie te igły jak ja słoniowata, a mama musi się rehabilitować i odpoczywać jak najwięcej. No zobaczymy O ile w szpitalu nie wyląduje na Wigilię bo kto wie jak to się przeciągnie z kluciem młodej.

Tak więc męska część rodziny będzie chyba musiała w tym roku ubierać drzewka i pierogi lepić na Wigilię i kutię robić hehe Nie no żartuję Ale w tym momencie to martwię się tylko tym żeby dziecko się zdrowe urodziło, co tam święta, przecież grunt to rodzinnie je spędzić i duchowo, a czy mniej czy bardziej przygotowany człowiek, że tam porządki może trochę będą kulały, to już mniejsza z tym

A ja uszyłam sobie wianek na święta, tylko nie mam ładnych światecznych materiałów, więc taki kombinowany narazie, jeszcze ciemno zielone liście muszę doszyć jak dokupię materiały. A dodam Wam fotkę roboczą, a co! No i stroików pewnie narobię znowu

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Tż wrócił z pracy i mu dziecko sprzedałam hihi teraz się wizażuję, alle drogo oglądam itd

dziewczyny jak mnie sieką skurcze to masakra a jutro ktg to pewnie cisza jak makiem zasiał.. jeszcze 8dni do wizyty u gina i ciekawe jak tam waga małego i co u niego....

ehh dziś to ciągle myślę o rodzeniu bo koleżanka urodziła drugie i.... nawet nie skumała że ma skurcze. Pojechała do szpitala bo ją brzuch zaczął boleć a tam 8cm a pojechała tylko dlatego że mąż jej kazał... i co? 1h później już rozpakowana a co jak ja nie zauważę? TŻ ma do mnie z pracy 40 minut, a co z synem zrobię wtedy

hmm... mam dziś ochotę na coś słodkiego ale takiego wiecie... innego... np. tort chałwowy czy coś

co do Świąt ja uwielbiam!! mój TŻ nie
ja od września planuję prezenty, kupuję i zwykle w listopadzie mam już popakowane, uwielbiam wybierać papier, robić zawieszki z imionami, mieć ozdoby świąteczne. Uwielbiam kocham stroić choinkę... ale... choinka to dla mnie dekoracja więc np. mój syn będzie miał swoją już zrobiliśmy ozdoby i trzeba potem mu pomóc stroić ale spokojnie nie jestem świrem świątecznym i kibla nie ubieram w strój mikołaja dekoracji mamy mało ale mamy jako że jestem w tej kwestii upierdliwa i zosia samosia to.... 3 grudnia zamierzam wyciągnąć moje graty tylko choinki nie będę miała narazie wyjętej
To expresowo urodziła, też tak chcę hehe
Hehe widziałam te stroiki na kible hehehe

I renifer na okres świąt, czadowo fajnie ma Twoje dziecię, że kontynuujesz w domu taką piękną tradycję i podtrzymujesz atmosferę magicznych świąt

Wiecie co, kiedyś narzekając w pracy, że teraz nie czuję tak tej magii Świąt, koleżanka mi powiedziała:
- Wiesz, ale zobaczysz jak urodzisz własne dzieci, to znowu poczujesz. Bo będziesz wszystko robić dla nich, żeby one miały piękne święta spodobało mi się to co powiedziała

Acapellaa- 40 ty!!! szacun!!! trzymam kciuki bo zegar tyka

Koritsi, ja też przeżyłam troche szok jak musiałam pojechać na święta do rodziny męża. Smutno mi było, czułam się steskniona za domową atmosferą, mimo że u teściów też wszystko świątecznie i tradycyjnie i miło, ale to nie to co w domu Ale teraz trzeba godzić dwie rodziny więc tak to jest że na zmianę

Adka - brak mi słów na to co opowiadasz o swoich pracodawcach. Ci ludzie naprawdę nie mają żadnego sumienia? Masakra, w głowie się nie mieści jacy karierowicze i chamy. Niech ta karma do nich wróci po stokroć.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wojniann. My właśnie nie śpimy, bo rozkminiamy dlaczego Iga bie chce spać. Karmie ja co godzinę praktycznie.. ale wygląda, że chce po prostu na mnie spać.. bo pocycka 5 min i spokoj
No co, z mamą lepiej się śpi W brzuszku tak fajnie było, u mamy teraz najlepiej hehe

Kurde nadrabiam, nadrabiam i końca nie widać Doczytam Wam jeszcze potem, bo muszę iść po mięso jakieś na obiad

Wiecie co, moja mała lokatorka potrafi być taka przebiegła, że jak idę siku to ona w trakcie sikania potrafi mnie jeszcze z całej siły kopnąć w pęcherz

Dziękuję wszystkim za dobre słowa dla mojej mamy i wogóle za wsparcie jesteście kochane!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG2153.jpg (105,9 KB, 26 załadowań)
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:43   #32
Fionka_31
Zakorzenienie

witam się i ja, srebrna top spamiara
od razu widać, że na wolnym siedzę hehhee

Aniqa zapytaj gin o tą bakterię, ciekawa jestem jej opinii

ciekawe czy urodzę w tej częsci

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A ja nie wiem w której bym chciała urodzić, w sumie bardziej mi się o styczeń rozchodzi niż o część wątku
ty zapewne urodzisz w ostatniej części haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:43   #33
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

ciekawe czy urodzę w tej częsci
Ja już nic nawet nie wspominam o trzecim miejscu w top gadulach hehe

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:43   #34
Fionka_31
Zakorzenienie

andriuszka piękne dzieło, robisz tylko dla siebie czy na sprzedaż też?

Stary 2015-11-25, 11:47   #35
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że dziś wizyta bo co chwilę coś... teraz mnie brzuch boli
Ojejj mam nadzieję, że to przejsciowe i nie będzie odliczać Ci cały dzień.
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Tak to chyba może postać całkiem długo
Cytat:
No pewnie W końcu to tylko spirytus z wodą
Też mi się tak wydaje

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam waciki nasączone spirytusem, wydaje mi się, ze tak będzie łatwiej
Te Leko o których Halwaya wspominala?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Po powrocie ze szpitala też się rehabilituje

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:52   #36
ogolnie
Zakorzenienie

jeju dziewczyny, jakie piękne CASA C-295 leciały niziutko
cudowny widok

jadę na pierwsze ktg dzis, jestem ciekawa jak to sie odbywa
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:52   #37
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam że są takie? Chociaż nie wiem czy nie wygodniej będzie czyścić pepuszek nasaczonym patyczkiem do uszu.Tak chyba robiłam ale nie pamiętam dokładnie...

są,są..ale na pewno wygodniej patyczkiem bo to trzeba wlozyć też patyczek pod ten kikut a gazikiem to roznie moze być. Te waciki używałam jak kłułam się clexane po porodzie w brzuch.To odkażałam skórę, a Tż mi robił zastrzyk.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 11:52   #38
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Padłam Przyjechał kurier i przywiózł zimowe butki dla mojego Forda i dzwoni domofonem i się pyta, czy ktoś może mu zejść pomóc, bo to ciężkie
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:54   #39
limonka_86
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53587272]Padłam Przyjechał kurier i przywiózł zimowe butki dla mojego Forda i dzwoni domofonem i się pyta, czy ktoś może mu zejść pomóc, bo to ciężkie [/QUOTE]

Heheh jego mina pewnie bezcenna jak Cię zobaczył! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:55   #40
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam mężowi kazałam pamiętać

Andriuszka cudny wianek!

Dziewczyny... tak w klimacie świąt i dzieci ----> https://www.facebook.com/NhacCuaTuiO...3900786516807/
Stary 2015-11-25, 11:55   #41
halwaya
Zakorzenienie

Ja taka odważna nie będę, by smarować krocze spirytusem :P

Gratulacje jeszcze raz w tym wątku dla nowych mamus i ich synkow. Dużo szczęścia
Cieszę sie z wami

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:56   #42
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Wiecie co, moja mała lokatorka potrafi być taka przebiegła, że jak idę siku to ona w trakcie sikania potrafi mnie jeszcze z całej siły kopnąć w pęcherz
Ona Ci po prostu pomaga, żeby wszystko na pewno wyleciało i być za chwilę znów nie musiała przychodzić.

U mnie wicie gniazda w pełni. Nosi mnie! Tylko cholera za wiele zrobić nie mogę bo mam się jeszcze trochę ponad tydzień oszczędzać (do donoszonej ciąży).
Wstawiłam pranie, coś tam w szafie ułożyłam (musiałam się schylić kilka razy) i w kuchni przetarłam i musiałam siąść bo mnie zaczęło kłuć w bożenie.

Nie sądziłam, że to kiedyś powiem, ale tęsknię za sprzątaniem na pełnej mocy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:00   #43
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ona Ci po prostu pomaga, żeby wszystko na pewno wyleciało i być za chwilę znów nie musiała przychodzić.

U mnie wicie gniazda w pełni. Nosi mnie! Tylko cholera za wiele zrobić nie mogę bo mam się jeszcze trochę ponad tydzień oszczędzać (do donoszonej ciąży).
Wstawiłam pranie, coś tam w szafie ułożyłam (musiałam się schylić kilka razy) i w kuchni przetarłam i musiałam siąść bo mnie zaczęło kłuć w bożenie.

Oj znam to uczucie! ! Tym bardziej ze uwielbiam mieć czysto
Stary 2015-11-25, 12:02   #44
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
andriuszka piękne dzieło, robisz tylko dla siebie czy na sprzedaż też?
Dziękuję Na tym etapie to dla siebie i rodziny hehe, ruszam się jak słoń, więc wszystko zajmuje mi 10 razy więcej czasu

Najgorsze to wypychanie tuneli na warkocz w tym wianku szytym, wypycham wkładem do poduszek a to czaaaaaasochłonne, bo kwiatki potem się już szybko robi. Jeszcze muszę dokupić ciemno zielony materiał i liście doszyć. Zresztą napaliłam się już na wianek słodko cukierkowy nad łóżeczko młodej to też się za niego będę zabierać.

Poczyniłam też wianek z krepy, styropianowego stelaża i wstążek tutaj znowu mega czasu pochłania narobienie różyczek, ale efekt fajny wychodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wianek-krepa.jpg (151,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wianki-2015.jpg (182,3 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-11-25 o 12:04
Stary 2015-11-25, 12:03   #45
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja taka odważna nie będę, by smarować krocze spirytusem :P
Halwaya pisałyśmy o spirytusie do pępka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 12:04   #46
syylwuska
Zakorzenienie

GRYZELDA heh pewnie się zdziwił dobrze, ze butki sa, teraz tylko zalozyc, bo już najwyższa pora patrząc po pogodzie

ANI_ QA nie no ja nie mogę takich rzeczy oglądać, jaką tancerka przy okazji, juz widzę swoją Lile jak trzęsie tyleczkiem takim grubym z pampersem na następne święta przy piosenkach :Love:

HALWAYA my o spisytusie na pępek mówimy

IJAA Też za tym tęsknię

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-25 o 12:11
Stary 2015-11-25, 12:06   #47
andriuszka77
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53587272]Padłam Przyjechał kurier i przywiózł zimowe butki dla mojego Forda i dzwoni domofonem i się pyta, czy ktoś może mu zejść pomóc, bo to ciężkie [/QUOTE]

trzeba było wyjść i powiedzieć że przyszliście pomóc we dwoje skoro takie ciężkie hehehe
Stary 2015-11-25, 12:07   #48
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska nie mogę "ANI_ QA nie no ja nie mogę takich rzeczy oglądać, jaką tancerka przy okazji, juz widzę swoją Lile jak trzęsie tłuczkiem takim grubym z papierosem na następne święta przy piosenkach :Love:" Lilka nie dość, że z papierosem to jeszcze grubym
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:08   #49
syylwuska
Zakorzenienie

ANDRIUSZKA ja to Ci już tyle razy mówiłam, że piękne rzeczy tworzysz
Ostatnio Rudaska wstawiala linka właśnie do takich wiankow z warkoczem i tez się na nie napalilam, bo piękne sa, ale u mnie pewnie na tym się skończy

Stary 2015-11-25, 12:08   #50
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

haha, a no jak tak na to spojrzeć to ok heheh ale ja chodzę co 15 minut na sikundę, więc nie ma obaw hehe

Nie szalej ze sprzątaniem. Też tęsknię za formą, ale jak tak czytam o rozpakowanych Koritsi i Mervie i Halwayi to jakoś podbudowuje mnie to, że już niedługo i ja się bede cieeszyć z malucha i że warto jeszcze trochę się pomęczyć
Stary 2015-11-25, 12:09   #51
syylwuska
Zakorzenienie

Gryzia hah!!! Nie mogę z tymi papierosami! !! Cały czas pampersy mi tak przerabia! XD

Stary 2015-11-25, 12:13   #52
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Oj znam to uczucie! ! Tym bardziej ze uwielbiam mieć czysto
Ja tez kocham czystoac i minimalizm ale z dziecmi ciezko, musialam sobie jakis kompromis ogarnac

Musze meza pognac zeby mi opony wymienil bo ja w sobote robie 50 km

Nie wiem co mi jest. Siedze - zle, leze - zle, laze - zle. Miejsca sobie znalezc nie moge

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53587484]Sylwuska nie mogę "ANI_ QA nie no ja nie mogę takich rzeczy oglądać, jaką tancerka przy okazji, juz widzę swoją Lile jak trzęsie tłuczkiem takim grubym z papierosem na następne święta przy piosenkach :Love:" Lilka nie dość, że z papierosem to jeszcze grubym [/QUOTE]

Mowilam ze bede dzis caly dzien plakac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:14   #53
sylwoha
Zakorzenienie

Mamo cos mi sie dzieje albo gnije id lozka
Tak mnie kluje w bozenie jak ide to jak kaczka, ciagnie w pachwinach
Plecy bola

Dziwy dziwy!
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:18   #54
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
kalusia czyzbys byla nastepna?
Myślę, że jeszcze nie czekam do grudnia

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Aniqa, kciuki za wizytę
Stary 2015-11-25, 12:19   #55
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANDRIUSZKA ja to Ci już tyle razy mówiłam, że piękne rzeczy tworzysz
Ostatnio Rudaska wstawiala linka właśnie do takich wiankow z warkoczem i tez się na nie napalilam, bo piękne sa, ale u mnie pewnie na tym się skończy

dziękuję i zachęcam Was do tworzenia, czas mi szybciej leci dzięki temu i nie myślę o porodzie hehe

Jeszcze napaliłam się na uszycie motyla takiego podobnego jak wypuściło Lamaze. Adka oczarowała mnie kotem, a ja będę produkować motylka

nawet mam już schemat jakiś wyczajony i wycięty
o taki -"łoooo" podobny chce zrobić :P

ale taki z tego wykroju:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG2172.jpg (113,5 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-11-25 o 12:27
Stary 2015-11-25, 12:19   #56
syylwuska
Zakorzenienie

u mnie wiecie z tymi papierosami to pewnie już zboczenie zawodowe

Stary 2015-11-25, 12:21   #57
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
dziękuję i zachęcam Was do tworzenia, czas mi szybciej leci dzięki temu i nie myślę o porodzie hehe

Jeszcze napaliłam się na uszycie motyla takiego podobnego jak wypuściło Lamaze. Adka oczarowała mnie kotem, a ja będę produkować motylka

nawet mam już schemat jakiś wyczajony i wycięty
o taki -"łoooo" podobny chce zrobić :P

ale taki z tego wykroju:

Ten motylek strasznie mi się podoba i chce taki właśnie kupić! !
Stary 2015-11-25, 12:26   #58
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mamo cos mi sie dzieje albo gnije id lozka
Tak mnie kluje w bozenie jak ide to jak kaczka, ciagnie w pachwinach
Plecy bola

Dziwy dziwy!
mnie też tak zaczęło wczoraj wieczorem, kaczy chód mam bo inaczej nie dam rady
ale plecy nie bolą

Stary 2015-11-25, 12:28   #59
sylwoha
Zakorzenienie

Ciekawe fionka co to oznacza
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:30   #60
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ten motylek strasznie mi się podoba i chce taki właśnie kupić! !
Mi też, ale Lamaze drogie są te zabawki. Wszystkie wzory ich mi się podobają, soczyste kolory, piękne wzory. Na Aliexpres widziałam taniej, także polecam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości