mała jak nie śpi to płacze - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 13:23   #31
Ninquelote
Wtajemniczenie

Dot.: mała jak nie śpi to płacze

Na moją najlepiej działało zawinięcie w rożek, włączony okap i bujanie góra-dół.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 16:09   #32
siara_nh
Raczkowanie

dziś jest już lepiej, wprawdzie dalej płacze , ale jest to płacz w ilościach takich jak przez ostatnie 3 tygodnie, a nie to co się działo przez ostatnie kilka dni, mieszamy jej mleko enfamil z jakimś nowym na recepte, powoli zwiększając dawkę tego nowego, za 2 dni całkowicie przejdziemy na nowe mleko dla alergików, zobaczymy jak mała zareaguje, co do przytulania , opatulania noszenia załączania suszarki itp , wszytsko mamy przerobione i oczywiście tak kombinujemy, wydaje nam sie że to ewidentnie coś z brzuszkiem,... dodam ze wydaje mi się że ostatnio podając jej bobotik fote troche jej zaszkodził, lub po prostu nie pomógł , wrociliśmy do sab simplex i obserwujemy
siara_nh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 19:41   #33
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez siara_nh Pokaż wiadomość
dziś jest już lepiej, wprawdzie dalej płacze , ale jest to płacz w ilościach takich jak przez ostatnie 3 tygodnie, a nie to co się działo przez ostatnie kilka dni, mieszamy jej mleko enfamil z jakimś nowym na recepte, powoli zwiększając dawkę tego nowego, za 2 dni całkowicie przejdziemy na nowe mleko dla alergików, zobaczymy jak mała zareaguje, co do przytulania , opatulania noszenia załączania suszarki itp , wszytsko mamy przerobione i oczywiście tak kombinujemy, wydaje nam sie że to ewidentnie coś z brzuszkiem,... dodam ze wydaje mi się że ostatnio podając jej bobotik fote troche jej zaszkodził, lub po prostu nie pomógł , wrociliśmy do sab simplex i obserwujemy
Tak jak pisałam, u nas bobotic tylko nasilał dolegliwości. Nie wiem jakie mleko ma teraz mała (Bebilon Pepti, Nutramigen, Neocate) ale jakiejś konkretnej poprawy spodziewajcie się za parę dni, nawet do 3 tygodni.
No i dla naszej Asi pomagało jeszcze ogrzewanie brzuszka suszarką.
Stary 2016-01-08, 06:08   #34
siara_nh
Raczkowanie

mleko mamy nutramigen, w pierwszym dniu podawania , dawaliśmy 2 dawki enfamili i jedną dawkę nutramigenu - wydawało się że jest z nią lepie , jest spokojniejsza itp na dzień następny dawaliśmy już te mleka po połowie, efakty podobne aczkowiek wieczorem coś z nia było nie tak, wydawało mi się jakby trudniej było jej się odbić, po tym melku odbija chyba z 3 razy co normalnie robiła raz czasem 2
dziś spróbujemy podać jej 2 dawki nowego mleka i jedną enfamilu i zobaczymy jaka będzie reakcja - generalnie w nocy żona spała tylko 3 godizny, znowu mała nie chciała spać nie wiadomo o co jej chodzi

u naszej małej też pomoga ogrzewanie brzuszka suszarką , ale przeważnie wtedy gdy ma kolkę

Edytowane przez siara_nh
Czas edycji: 2016-01-08 o 06:09
Stary 2016-01-08, 16:25   #35
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
mleko mamy nutramigen, w pierwszym dniu podawania , dawaliśmy 2 dawki enfamili i jedną dawkę nutramigenu - wydawało się że jest z nią lepie , jest spokojniejsza itp na dzień następny dawaliśmy już te mleka po połowie, efakty podobne aczkowiek wieczorem coś z nia było nie tak, wydawało mi się jakby trudniej było jej się odbić, po tym melku odbija chyba z 3 razy co normalnie robiła raz czasem 2
dziś spróbujemy podać jej 2 dawki nowego mleka i jedną enfamilu i zobaczymy jaka będzie reakcja - generalnie w nocy żona spała tylko 3 godizny, znowu mała nie chciała spać nie wiadomo o co jej chodzi

u naszej małej też pomoga ogrzewanie brzuszka suszarką , ale przeważnie wtedy gdy ma kolkę
Pamiętaj, że na początku przy zmianie mleczka dziecko może być niespokojne, może też je boleć brzuszek, bo to nowe składniki dla i tak cierpiących już jelit. Dodatkowo Nutramigen jest obrzydliwy w smaku, mała może niechętnie je pić. No i oczywiście Nutramigen wcale nie musi przynieść poprawy (u nas nie przyniósł). Tak naprawdę nie macie pojęcia - i pediatra zapewne też nie - co jest przyczyną cierpień maluszka. Czy alergia na białko krowie, czy nietolerancja laktozy, czy może inne problemy z wchłanianiem pokarmu. Współczuję sytuacji, bo u nas było to samo. Kolki, bóle brzuszka w ciągu dnia, ulewanie. Przerabialiśmy wszystko: Bebilon Pepti, Nutramigen, Neocate, krople Sab Simplex i pochodne, Debridat, Delicol, Dicoflor. Najbardziej pomogła nam zmiana mleka na Neocate LCP ale i tak rewelacji nie było. A teraz mała na 9 miesięcy i stanowczo odmówiła picia mleka w jakiejkolwiek postaci. A była już przestawiona na normalne mleko modyfikowane.
Stary 2016-01-08, 21:16   #36
siara_nh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że na początku przy zmianie mleczka dziecko może być niespokojne, może też je boleć brzuszek, bo to nowe składniki dla i tak cierpiących już jelit. Dodatkowo Nutramigen jest obrzydliwy w smaku, mała może niechętnie je pić. No i oczywiście Nutramigen wcale nie musi przynieść poprawy (u nas nie przyniósł). Tak naprawdę nie macie pojęcia - i pediatra zapewne też nie - co jest przyczyną cierpień maluszka. Czy alergia na białko krowie, czy nietolerancja laktozy, czy może inne problemy z wchłanianiem pokarmu. Współczuję sytuacji, bo u nas było to samo. Kolki, bóle brzuszka w ciągu dnia, ulewanie. Przerabialiśmy wszystko: Bebilon Pepti, Nutramigen, Neocate, krople Sab Simplex i pochodne, Debridat, Delicol, Dicoflor. Najbardziej pomogła nam zmiana mleka na Neocate LCP ale i tak rewelacji nie było. A teraz mała na 9 miesięcy i stanowczo odmówiła picia mleka w jakiejkolwiek postaci. A była już przestawiona na normalne mleko modyfikowane.
dzięki za informację, a możesz mi powiedziec kiedy się u was poprawiło ? bo nie wiem czy faktycznie 3 miesiące i to mija czy np rok
jutro podajemy jej sam Nutramigen troche sie obawiamy jej reakcji , no i z rana badanie krwi i mocz - zobaczymy czy coś wykaże

mamy z żoną nadzieje że zacznie wreszcie szybciej zasypiać i spać dłużej chociaż w nocy...
Stary 2016-01-09, 14:14   #37
siara_nh
Raczkowanie

mam jeszcze pytanie, czy po Nutramigenie mała może byc szybciej głodna?
Stary 2016-01-10, 17:12   #38
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
dzięki za informację, a możesz mi powiedziec kiedy się u was poprawiło ? bo nie wiem czy faktycznie 3 miesiące i to mija czy np rok
jutro podajemy jej sam Nutramigen troche sie obawiamy jej reakcji , no i z rana badanie krwi i mocz - zobaczymy czy coś wykaże

mamy z żoną nadzieje że zacznie wreszcie szybciej zasypiać i spać dłużej chociaż w nocy...
Cytat:
mam jeszcze pytanie, czy po Nutramigenie mała może byc szybciej głodna?
Poprawa była jak mała miała około 3 miesięcy. Reakcja na Neocate też nie była natychmiastowa. Powoli poprawiało się przez parę tygodni.
I tak - dziecko może być bardziej głodne. Hydrolizat szybciej się trawi. Alergolog kazał nam karmić tak często jak chce tego dziecko.
Stary 2016-01-10, 17:31   #39
siara_nh
Raczkowanie

bardzo dziękuje za informację,
dziś mała cały dzień była spokojna praktycznie spała, jadła bardzo łądnie, wczoraj też był spokuj przez wiekszość dnia dopiero wieczorem dostała kolki brzydko jadło itp , w nocy spała super bo 4 godziny potem zjadła i szybko usnęła i znowu 4 godizny , tak ze mamy nadzieje ze to mleko jej pomaga, dziś otrzymałem wyniki z moczu i krwi niczego złego nie wykazały
Stary 2016-01-10, 17:52   #40
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
bardzo dziękuje za informację,
dziś mała cały dzień była spokojna praktycznie spała, jadła bardzo łądnie, wczoraj też był spokuj przez wiekszość dnia dopiero wieczorem dostała kolki brzydko jadło itp , w nocy spała super bo 4 godziny potem zjadła i szybko usnęła i znowu 4 godizny , tak ze mamy nadzieje ze to mleko jej pomaga, dziś otrzymałem wyniki z moczu i krwi niczego złego nie wykazały
To dobrze, że w badaniach nie ma nic niepokojącego. Trzymam kciuki za poprawę; małej życzę zdrówka a Wam dużo siły i cierpliwości
Stary 2016-01-11, 11:37   #41
ladyinred85
Rozeznanie

U nas tak samo nutramigen bardzo pomógł, żałuję tylko, że tak późno na to wpadliśmy. A jak skóra Małej? Nie ma wysypki? U nad wysypka była ale bardzo delikatna, za to pojawiła się krew w stolcu i dopiero wtedy pediatra zaproponował nutramigen. Wcześniej karmiłam mieszanie, sporo piersi ale zero nabiału w diecie. U nas pierwsze 2 miesiące wyglądały tak jak u Was, tylko nocki lepsze. Potem duża poprawa i ok 4 miesiąca znów pogorszenie ( początki ząbkowania lub refluks, bo ulewanie było od początku). Znów poprawa po lekach na refluks i potem już w miarę, oprócz okresów gdy idą ząbki chociaż Mały nadal jest bardzo wymagającym dzieckiem ;-) ma 9 m- cy. Nadal je nutramigen plus oczywiście posiłki dodatkowe. Ok roku będziemy próbować podać nabiał, tak radził gastrolog. Teraz np Mały dostał suchych plam na ramieniu i zagwozdka od czego - podejrzewam żółtko :-(

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Aa i dużo siły życzę i wspieraj bardzo żonę.
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości