|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mała jak nie śpi to płacze
Na moją najlepiej działało zawinięcie w rożek, włączony okap i bujanie góra-dół.
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
dziś jest już lepiej, wprawdzie dalej płacze , ale jest to płacz w ilościach takich jak przez ostatnie 3 tygodnie, a nie to co się działo przez ostatnie kilka dni, mieszamy jej mleko enfamil z jakimś nowym na recepte, powoli zwiększając dawkę tego nowego, za 2 dni całkowicie przejdziemy na nowe mleko dla alergików, zobaczymy jak mała zareaguje, co do przytulania , opatulania noszenia załączania suszarki itp , wszytsko mamy przerobione i oczywiście tak kombinujemy, wydaje nam sie że to ewidentnie coś z brzuszkiem,... dodam ze wydaje mi się że ostatnio podając jej bobotik fote troche jej zaszkodził, lub po prostu nie pomógł , wrociliśmy do sab simplex i obserwujemy
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
No i dla naszej Asi pomagało jeszcze ogrzewanie brzuszka suszarką.
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
mleko mamy nutramigen, w pierwszym dniu podawania , dawaliśmy 2 dawki enfamili i jedną dawkę nutramigenu - wydawało się że jest z nią lepie , jest spokojniejsza itp na dzień następny dawaliśmy już te mleka po połowie, efakty podobne aczkowiek wieczorem coś z nia było nie tak, wydawało mi się jakby trudniej było jej się odbić, po tym melku odbija chyba z 3 razy co normalnie robiła raz czasem 2
dziś spróbujemy podać jej 2 dawki nowego mleka i jedną enfamilu i zobaczymy jaka będzie reakcja - generalnie w nocy żona spała tylko 3 godizny, znowu mała nie chciała spać nie wiadomo o co jej chodzi u naszej małej też pomoga ogrzewanie brzuszka suszarką , ale przeważnie wtedy gdy ma kolkę Edytowane przez siara_nh Czas edycji: 2016-01-08 o 06:09 |
|
|
|
|
#35 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro podajemy jej sam Nutramigen troche sie obawiamy jej reakcji , no i z rana badanie krwi i mocz - zobaczymy czy coś wykaże mamy z żoną nadzieje że zacznie wreszcie szybciej zasypiać i spać dłużej chociaż w nocy... |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze pytanie, czy po Nutramigenie mała może byc szybciej głodna?
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Cytat:
I tak - dziecko może być bardziej głodne. Hydrolizat szybciej się trawi. Alergolog kazał nam karmić tak często jak chce tego dziecko.
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziękuje za informację,
dziś mała cały dzień była spokojna praktycznie spała, jadła bardzo łądnie, wczoraj też był spokuj przez wiekszość dnia dopiero wieczorem dostała kolki brzydko jadło itp , w nocy spała super bo 4 godziny potem zjadła i szybko usnęła i znowu 4 godizny , tak ze mamy nadzieje ze to mleko jej pomaga, dziś otrzymałem wyniki z moczu i krwi niczego złego nie wykazały |
|
|
|
|
#40 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
U nas tak samo nutramigen bardzo pomógł, żałuję tylko, że tak późno na to wpadliśmy. A jak skóra Małej? Nie ma wysypki? U nad wysypka była ale bardzo delikatna, za to pojawiła się krew w stolcu i dopiero wtedy pediatra zaproponował nutramigen. Wcześniej karmiłam mieszanie, sporo piersi ale zero nabiału w diecie. U nas pierwsze 2 miesiące wyglądały tak jak u Was, tylko nocki lepsze. Potem duża poprawa i ok 4 miesiąca znów pogorszenie ( początki ząbkowania lub refluks, bo ulewanie było od początku). Znów poprawa po lekach na refluks i potem już w miarę, oprócz okresów gdy idą ząbki
chociaż Mały nadal jest bardzo wymagającym dzieckiem ;-) ma 9 m- cy. Nadal je nutramigen plus oczywiście posiłki dodatkowe. Ok roku będziemy próbować podać nabiał, tak radził gastrolog. Teraz np Mały dostał suchych plam na ramieniu i zagwozdka od czego - podejrzewam żółtko :-(---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Aa i dużo siły życzę i wspieraj bardzo żonę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

chociaż Mały nadal jest bardzo wymagającym dzieckiem ;-) ma 9 m- cy. Nadal je nutramigen plus oczywiście posiłki dodatkowe. Ok roku będziemy próbować podać nabiał, tak radził gastrolog. Teraz np Mały dostał suchych plam na ramieniu i zagwozdka od czego - podejrzewam żółtko :-(