![]() |
#31 |
*sportaddict*
|
Dot.: Słodnie pokusy..
Np. jak dostanę CZEKOLADĘ to częstuje kogo mogę, bo wiem, że zjem wszystko co zostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Vadi, to jest bardzo dobry i sprawdzony sposób
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
do grudniowej szatynki
w moim przypadku ,,duże jedzonko,, raz na jakis czas to bardzo dobre rozwiązanie, na pewno lepiej to niz codziennie (kiedys tak robiłam). Ja po prostu kocham słodycze i nie jest to jakas choroba, cała moja rodzina non stop kupuje czekoladki, wafelki, ciasteczka, torciki.......mój tata codziennie je ok. 6 wafelków, siostra codziennie 1 tabliczkę czekolady.......tylko oni sa szczupli - taka maja przemianę materii:-( Zas ja i moja mama may tendencję do tycia niestety.....na co dzień nie liczee kalorii, tylko jem ok. 5 porcji dobrze skomponowanych pod względem odzywczym i nieduzych , nie jem białego chleba, cukru , słodyczy. Jak jest mięso to nie jem juz ziemniaków , ryzu. (lub jem ziemniaki z surówka zamiast mięsa - ale przewaznie pierwsza opcja). Nie obzeram się na noc, ale czesto przed snem by nie ,,miec wilczego głodu,, zjadam jakis owoc bądx piję szklankę mleka. A raz na dwa tygodnie jak pisałam ,,zapominam o tych zasadach,,. Jem białe pieczywo, słodycze (tyle na ile mam ochote - np. tabliczka czekolady plus chipsy plus cukierki) popijam cappuccino, a wieczorem pyszne kanapeczki z żółtym serem......A to tylko raz na jakiś czas - dlaczego mam być cały czas na diecie??? Czy ktoś z was stosuje diete non stop?? Śmiem w to watpić....Jeszcze sie nie zdarzyło, bym po takiej przerwie utyła, a ubyło mi już 30 kg i wiem co mówię. Polecam tylko racjonalna dietę z przerwami raz na jakoś czas - bo jest efekt poza tym jest to zdrowe odchudzanie - robiłam morfologię jest ok, miesiaczka tez nadal jest , mam mocne włosy i paznokcie. A wczesniej przez wiele lat odchudzałam się dietmi cud - a to kopenhaska a to głodówka i co - zero efektów. Aha zauwazyłam juz , że po takiej przerwie w diecie na jedzenie - trwajacej 1- 2 dni potem kg szybciej leca. Juz konsultowałam to z inna forumowiczka - nati 02, że takie coś podkręca metabolizm. Pozdrwaim Kobietki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Karolino
![]() Być moze uznałaś moją odpowiedź za dziwną, ale ja mam po prostu inne doświadczenia ![]() Oczywiście chodzi o to, by robić to co jest dla nas dobre. Jeśli uznajesz, że takie napady służą Ci i pomagają to kontynuuj ![]() Co do mojej diety, to jest ona racjonalna czyli zawiera również czekoladę, ciastka. Wiem, że jeśli bede jeść codziennie równowartość jednej kostki czekolady czy wypiję capuuccino to nic złego się nie stanie. I tak to spalę a 'słodyczowy głód' mnie nie dopadnie. Może mam obsesję, ale każdy taki napad na słodycze podchodzi mi pod bulimię, może za dużo się na nią napatrzyłam z boku i teraz się po prostu martwie.. Ale tak jak mówie - zrób tak jak uwazasz za sluszne ja wyrazilam moje skromne zdanie ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
ja niestety nie umiem sobie radzic z pokusami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - są święta jak wszyscy wiedzą. Jak odmawiacie sobie świątecznego obżarstwa? Jak potraficie sobie odmówić tych wszystkich smakowiych ciast, pierogów, barszczu z uszkami, gołąbków? Szczerze? Ja nie potrafie!
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie potrafię odmówić sobie tych wszystkich pyszności i nie robię tego. Zajadam się wszystkim po kolei
![]() Nie mam z tego powodów żadnych wyrzutów sumienia. Przeciwnie. Delektuję się jedzeniem i sprawiam sobie przyjemność tym na co mam ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja w miare potrafie i nie myslę o jedzeniu. Siostra powiedziala, ze mnie podziwia
![]() ![]() Magrest i Garona ze przez świeta zjecie nic sie nie stanie, na chwile mozecie przytyc, ale waga potem spadnie. Tyjesz na stałe, jesli ciagle jesz i jesz. Wiec bez obaw ![]()
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Ja powstrzymuję się od słodyczy myśląc ile mi przybędzie jeżeli to zjem i ile będę musiała ćwiczyć, żeby to spalić. I wyobrażam sobie, że na brzuchu urośnie mi nowa fałda.
A jeżeli już mam coś dobrego dosłownie na wyciągnięcie ręki, myślę sobie, że to nie jest mi tak naprawdę potrzebne do szczęścia, "minuta w ustach, godzina w żołądku, w biodrach na całe życie" i to działa. Pozatym myślę sobie, że jeśli tego nie zjem będę z siebie zadowolona i będzie to kolejny krok ku lepszej sylwetce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Czy w biodrach na całe życie to już bym się kłóciła
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Można by się kłócić, ale taka motywacja na mnie działa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Wpadłam ostatnio na fantastyczny pomysł. Na drzwiczkach od mojej witrynki przykleiłam kartkę z miłą, zgrabną panią i podpisałam 'Zanim wyjdziesz do kuchni i coś zjesz, zastanów się. Mozesz jeszcze tak wyglądać!'
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.