![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Słodkie pokusy..
Dziewczyny, chyba nie ma wśród Nas ani jednej, która nie skusi się od czasu do czasu na coś słodkiego z wybitnie dużą ilością kalorii!
![]() ![]() ![]()
'Nigdy nie wolno Ci zwątpić w siebie' Edytowane przez Garona Czas edycji: 2005-12-07 o 12:59 Powód: błąd w temacie ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słodnie pokusy..
... chęc bycia lepsza
![]() wtedy jak patrze na ciacho to myśle: wole zjeść kolacje niż te ciacho. I co wybieram? Kolacje ![]() Przede wszystkim trzeba chcieć. A jak mam ochote cos przegryzc to siegam po marcheweki czy inne owoce i warzywa. Zawsze pomaga. A jesli juz naprawde "musze" zjesc cos slodkiego to batonika corny albo landrynki.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze kiedy widze coś słodkiego mówie sobie- albo one albo nowa figura i lepsze samopoczucie- wybrałam to drugie i konsekwentnie sie tego trzymam
![]() Aby nie ejsć słodyczy wystarczy silna wola ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja wyobrażam sobie siebie zaraz po fakcie. Jak będę wkurzona, zła i bede pytać dlaczego. Poza tym mam taka bardzo fajną cechę jak to, że nie poprzestanę na jednym ciastku :P Wolę nie zaczynac wogóle, bo nie umiem się zatrzymać
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tez tak mialam kiedys.... teraz jak zjem kawalek to juz nie chce dalej....
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie chudzinka jestem, wiec slodycze za bardzo mi nie szkodza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ojjj kobiety zazdroszczę tej silnej woli. Jeśli mój żołądek domaga się sporej dawki kalorii to ją otrzymuje, niestety.. I nawet myśli samobójcze zaraz po tym fakcie mnie nie powstrzymują! :/ Wyrzuty sumienia są i to nie małe, ale co tu na to poradzić? Ziarnko do ziarnka, ehh.. Boje się, że brak stanowczości wobec własnej osoby mnie kiedyś zgubi..
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wow! Ale wam zazdroszcze silnej woli dziewczyny
![]() Jak ja mam ochote na cos slodkiego,to nie ma bata! Musze zjesc ![]() Ostatnio polubilam Jacobs Cappuccino Milka i pije jeden kubeczek(ma 75kcal-jak sie nie myle ![]() Ja mam taka wade,ze owszem mysle sobie ze po zjedzeniu czegos przytyje, ale zawsze tak mysle jak juz to zjem ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasem jest tak, że trzeba sobie pozwolić na cos słodkiego. Kawałek czekolady jeszcze nikogo nie zabił. Ale ja jestem w stanie zjeść ją całą i to jest problem [walczę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
OOO taaaak!!! Ta kawka jest przepyszna-smakuje jak goraca czekolada Milka ![]() Szukaj w marketach Bomi.Kartonik (wyglada jak wszystkie opakowania Jacobs Cappuccino) jest koloru fioletowego-jak czekolada Milka. Szczerze polecam ![]() Cytat:
![]() Teraz jem slodkie,wtedy kiedy mi sie chce,ale szkuam takich pysznosci,ktorych zjedzenie nie wywoluje we mnie wyrzutow sumienia.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hihihi, ja sobie z tym doskonale radzę bo uparcie próbuję przytyć i serwuję sobie conajmniej 1 bombę kaloryczną dziennie
![]() ![]() A Jacobs Cappuccino Milka jest pyszna !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bym tak chciala-zjesc cala czekolade i paczke wafelkow,bez wyrzutow sumienia ![]() To jest niestety kwestia genow.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
yedanna... tylko pozazdroscic
![]() Ja jak mam chcice na cos, staram sie tego nie próbowac. Jak cos naprawde lubie np. pierniczki i chwyce jednego to juz spałaszuje jakies 10. Wiec to nie ma sensu ![]() ,,Zjesz to i bedziesz miala wyrzuty sumienia, a smak tego ciasteczka poczujesz przez minute... Nie warto" Ostatnio chcialam isc po cos do kuchni i mialam takie 2 fajne zawhania. Zrobilam hehe... zygzak i poszlam do mojego pokoju ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mnie słodycze kuszą, oj kuszą...tym bardziej że TŻ to słodyczoholik i zawsze w nocy wcina czekoladę, pierniki czy inne słodkości, a ja staram się zadowolic zapachem wtedy...
Ale za to ostatnio byłam z siebie dumna- miałam straszną ochote na bułkę taką nadzianą bitą śmietaną...bomba kaloryczna to zbyt łagodne określenie...ale wzięłam tą bułkę, stanęłam przed lustrem i przyłożyłam sobie do uda wyobrażając sobie, że tyle mi przybędzie - i nie zjadłam ![]() Tylko że ten "obrazowy" sposób działa chyba tylko na spore objętościowo słodycze, bo gdybym przyłożyła np. tabliczkę czekolady, to efekt odstraszający nie byłby tak mocny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Primavera super sposób
![]() ![]() A ja dzisiaj dałąm sie skusic tej wrednej pokusie jaką są słodycze i wcale nie jestem z siebie dumna:/ ale juz jutro jest nowy dzionek i kontynuuje diete zdrowa ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja jestem osoba - która nie satysfakcjonuje zjedzenie codziennie np. dwóch kostek czekolady (np. w ramach diety 1000 kcal) , jeśli mam jesc coś słodkiego to albo wszystko - czyli całą tabliczkę czekolady- albo nic......robię wiec tak przez dwa , trzy tygodnie nie jem nic słodkiego - a jak w domciu mam jakies słodkosci to chowam je do szuflady - no i raz na dwa, trzy tygodnie (czasem co tydzień) jem wszystko na co mam ochote - zarówno słodycze jak i ,,normalne,, rzeczy typu białe bułki, zołty ser etc. Z reguły powrót do diety na drugi dzien nie jest problemem, bo po mega obżarstwie nie mogę nawet myślec o jedzeniu, wiec nastepne 2 tygodnie nie sa jakims wielkim problemem, poza tym takie odskocznie podkrecaja metabolizm, wiem cos na ten temat bo wazyłam kiedys 95 kilo, teraz 65.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam sobie na diecie pozwolić na raz na tydzien zjedzenie czegos slodkiego, dzisiaj mija drugi tydzien i juz wczoraj bylam na skraju zalamania <przez moją motywację> ale juz dzisiaj jest ok
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem osoba, ktora pozostaje obojetna wobec slodyczy. za to jak mnie wezmie ochota na taki wcale nie chudy camembert to ciezko jest mi sie powstrzymac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
![]()
MÓJ APETYT NA SŁODYCZE POWSTRZYMUJĘ ZJADAJĄC JABŁKO ALBO BANANA + SILNA WOLA I TO DZIAŁA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Lain, ciekawa pasja
![]() Kaju216, kłóciłabym się co do dobroczynnego wpływu tych napadów obżarstwa. Skoro nie możesz się powstrzymać przed zjedzeniem ogromnej ilości słodyczy to ma to podłoże psychiczne. Nie zastanawiałaś się co może je powodować? Może warto?
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Jedynym sposobem żeby nie jeść słodycze jest nie kupowanie ich
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
jak dopada mnie glód slodyczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
a ja często pałaszuję słodycze, ale tylko w dniach w których idę na siłownię
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
jem duze ilosci slodyczy i prawie codziennie jestem na silowni stwierdzam, ze faktycznie nie tyje no,ale schudnac to nie moge...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
radze sobie w prosty sposob: jem to, na co mam ochote i w dowolnej ilosci. nie mam zamiaru sie unieszczesliwiac i rezygnowac z pysznych rzeczy. nawet nie widze powodu, zeby to robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj nie dałam sie leśnej pokusie Wedla
![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie wszystkie z nam mogą się nią poszczycić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
No tylko pozazdroscic albo swoja poparwiac w kazdy możliwy sposób
![]()
![]() |
#30 |
BAN stały
|
ja wiem, ze moja przemiana materii to dar z nieba, ale za to jestem strasznym chuchrem, wiec cos za cos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.