Czy mozna obcinac wloski - nastolatki? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-17, 08:22   #31
AaniaA
Zakorzenienie

Dot.: Czy mozna obcinac wloski - nastolatki?

Cytat:
Napisane przez seemore
Może jeśli nie ma takiej mamy jak ja. Moja się nie zgadza na golenie nóg nawet. Już nam jej tekst gdybym wyjechała ze strzyżeniem inytymnej fryzury: "Glupia jesteś? Na co Ci to? Ktoś Ci tam zagląda czy co?" A jakbym powiedziała że to ze względów estetycznych: "A nie cuduj dziecioku, odbija Ci. <mam 17 lat skonczone>
no to wspolczuje mamy - jej podejscia. uwzam, ze kazda kobietka (nie wazne w jakim jest wieku) powinna zadbac o to swoje miejsce. ja tez uwazam, ze gaszcze w miejscu intymnym sa niehigieniczne i nieestetyczne . sama lubie miec tylko paseczek, a "na lyso" tez nie lubie .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 09:00   #32
birke17
Przyczajenie

Ja też siem golem.
Ale z chlopakiem...Napewno to fajne, ale na razie, bedac z nim 1,5 roku wolę seks i miłość przeżywać z malutkim zawstydzeniem, które sprawia, że sprawy intymne zostaja intymne... Jesli kiedys zamieszkamy razem, to napewno, ale teraz wole taki podniecajacy dystans. To sprawia, ze seks jest dla mnie czyms magicznym..

a ana lyso czuje sie lyso..:P niewygodne to troche latem bo pot splywa;p
birke17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 09:07   #33
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez seemore
Może jeśli nie ma takiej mamy jak ja. Moja się nie zgadza na golenie nóg nawet. Już nam jej tekst gdybym wyjechała ze strzyżeniem inytymnej fryzury: "Glupia jesteś? Na co Ci to? Ktoś Ci tam zagląda czy co?" A jakbym powiedziała że to ze względów estetycznych: "A nie cuduj dziecioku, odbija Ci. <mam 17 lat skonczone>
Wybacz, ale czy mama "zagląda Ci tam"-jeśli nie to nie zauważyłaby nawet gdybyś się ogoliła ?? To Twoje ciało i nie rozumiem dlaczego mama Ci nie pozwala na golenie się??

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 10:57   #34
marta_p
Raczkowanie

witam kolezanki i pytanko od razu :)

Na poczatku chcialam sie z wszystkimi przywitac

Na Forum trafilam przez przypadek, ale bardzo mi sie podoba

A moje pytanie jest troche.... krepujace, a moze po prostu nie jestem przyzwyczajona do pisania o takich sprawach

Chodzi mi o golenie miejsc intymnych , moj chlopak chce, zebym calkowicie wygolila .... A ja mam mieszane uczucia. Czy Wy to calkiem robicie? Z jednej strony bym chciala, ale mam jakies obiekcje.
Doradzcie cosik

Pozdrawiam
Marta P.
marta_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 12:29   #35
Gween
Rozeznanie

Dot.: witam kolezanki i pytanko od razu :)

Może na początku nie gol się cała tylko zostaw sobie tylko paseczek, myślę że mu się spodoba. Ja też właśnie robię paseczek, a ostatnio się ogoliłam cała i mi tak łyso

Gween jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 12:29   #36
Pomadka
Zakorzenienie

Witam na forum.

Cieszę się, że do nas dołączyłaś, ale wątek o podobnej tematyce istnieję, więc łączę oba.

Stary 2005-12-17, 13:15   #37
marta_p
Raczkowanie

no wlasnie paseczek mam... a on chce calkiem
marta_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-17, 13:46   #38
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Marto, jeśli Tobie to nie odpowiada, to po prostu mu o tym powiedz. Jeśli chodzi o seks i sprawy intymne to nie można drugiej osobie niczego narzucac na siłę!

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 14:00   #39
sweetes_things
Rozeznanie

Obcinac? A nie lepiej golić? .. jak najbardziej powinny to robić ;]
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 18:04   #40
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn
Wybacz, ale czy mama "zagląda Ci tam"-jeśli nie to nie zauważyłaby nawet gdybyś się ogoliła ?? To Twoje ciało i nie rozumiem dlaczego mama Ci nie pozwala na golenie się??
Wiesz właśnie mam taki zamiar. Ale po pierwsze maszynka... nie dostaję kieszonkowego więc musiałabym jakoś inaczej skołować. A po drugie też nie wiem zabardzo kiedy bo moja mama nie pracuje i cały czas w domu jest. A jak nie ona to kto inny. A czemu mi nie pozwala? Ona jest trochę staroświecka i nie idzie z rozwojem świata. Kiedyś nie było o goleniu mowy to niby teraz ma być? no cóż...

seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 18:23   #41
natka294
Rozeznanie

hhehe wiem wiem seemore co nie co.moja mama tez mi nie raz mowila ,,po co golisz nogi?" i tak dalej na szczescie jej to przeszlo.nie dalam za wygrana i juz sie nie czepia tak.no moze czasem bo ja mam fiola i gole co dziennie nożki nie raz jest -,,po co codziennie przeciez w zimie nie widac".ale ja sie z tym zle czuje i koniec.a apropo's miejsc intymnych ostatnio sie odwazylam o heh ogolila wloski zostawiajac paseczek.balam sie co powie na to moj TŻ ,bo on powiedzial zebym zrobila tak jak mi jest wygodnie jak ja sie czuje lepiej.na poczatku mnie wkurzalo ale juz sie przyzwyczilam ze nie mam wloskow,a on stwierdzil ze go to bardziej podnieca heheh cieszez sie bardzo z tego powodu bo warto bylo,chociaz sie balam troszke i glupio czulam. a co na to mama to nie wiem jak zareagowalaby bo jeszcze nie wie o tym.heh ale nie bylo by az tak zle.w koncu mam swoje lata heh
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-18, 19:07   #42
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez seemore
Wiesz właśnie mam taki zamiar. Ale po pierwsze maszynka... nie dostaję kieszonkowego więc musiałabym jakoś inaczej skołować. A po drugie też nie wiem zabardzo kiedy bo moja mama nie pracuje i cały czas w domu jest. A jak nie ona to kto inny. A czemu mi nie pozwala? Ona jest trochę staroświecka i nie idzie z rozwojem świata. Kiedyś nie było o goleniu mowy to niby teraz ma być? no cóż...
Zrób tak: jednorazowa maszynka to jest koszt ok 2-3zł , jak jak się zaczynałam golić to podkradałam tacie -miałam wtedy 13 lat , mama chyba się z Tobą nie kąpie :P, to idziesz do łazienki, bierzesz maszynkę i kąpiąc się golisz nóżki i co tam sobie jeszcze chcesz :P:P, pamiętaj tylko, żeby nie golić się "na sucho", najlepiej użyć pianki do golenia, ale można też żelu pod prysznic/mydła, a później użyj balsamu
Swoją drogą to pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją, że mama komuś nie pozwala się golić . Jak już pisałam-ja zaczęłam mając 13 lat i nikt nie miał nic przeciwko

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2006-03-19 o 14:16
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 19:31   #43
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Dodam tylko, że dobrym "zmiękczaczem" zamiast żelu/pianki do golenia, jest też odżywka do włosów. Jest to dobry sposób w sytuacjach "awaryjnych".

Edytowane przez ewka.mnk
Czas edycji: 2006-02-07 o 10:32
Stary 2005-12-24, 09:44   #44
monia___
Raczkowanie

To w miejscach intymnych normalnie pianki czy kremu do golenia można normalnie użyć tak?
monia___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 08:07   #45
singielka1
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

a czy któraś z Was usuwa włoski z tamtąd inaczej niż za pomocą maszynki? np wosk.. Bo dla mnie straszne jest to, że następnego dnia już odrastają i są takie kłujące, co jest dla mnie straaaasznie nieprzyjemne. Po wosku włoski (przynajmniej na nogach)odrastają bardziej miękkie. No ale z drugiej strony pewnie to strasznie boli... MOze jeszcze inny sposób?
singielka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 11:25   #46
Germini
Zakorzenienie

ja to robie depilatorem - naprawde daje rade i prawie nie boli
Stary 2005-12-25, 11:38   #47
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monia___
To w miejscach intymnych normalnie pianki czy kremu do golenia można normalnie użyć tak?
Nawet trzeba. Żele np. Gillette (dla kobiet oczywiście ) są bardzo dobre, super nawilżają i zmiękczają włoski, a te zapachy...! Teraz mam waniliowy, mmm...!
Cytat:
Napisane przez singielka1
a czy któraś z Was usuwa włoski z tamtąd inaczej niż za pomocą maszynki? np wosk.. Bo dla mnie straszne jest to, że następnego dnia już odrastają i są takie kłujące, co jest dla mnie straaaasznie nieprzyjemne. Po wosku włoski (przynajmniej na nogach)odrastają bardziej miękkie. No ale z drugiej strony pewnie to strasznie boli... MOze jeszcze inny sposób?
Spróbuj może pasty cukrowej? Tu jest cały wątek na jej temat.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57463

Edytowane przez ewka.mnk
Czas edycji: 2006-02-07 o 10:33
Stary 2005-12-25, 17:52   #48
singielka1

i ma długo starcza depilaloterem? nie wrastają włośki potem?
Stary 2005-12-25, 18:08   #49
monia___
Raczkowanie

Pomóżcie mi.. Mam zamiar pierwszy raz.. z jednej strony nie chce na całkowite zero, chcialabym troszke zostawic żeby potem nie kuło (bo boje sie że bedzie kuć) i żeby nie były takie ostre i grubsze.. a z drugiej strony to jeśli tylko obetne nożyczkami to bedzie mały efekt.. cyzm njalepiej na 1 raz jeśli nie mam depilatora i boje sie woskiem..
monia___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-25, 18:31   #50
singielka1

ja zazwyczaj używam kremu do depilacji, ale to też zależy od wrażliwości skóry tam. Po kremie jest ok, ale podobnie do maszynki, bo też odrasta szybko i kłuje ale może nie aż tak jak maszynką. Maszynki ja użyłam tylko raz i powiedziałam nigdy więcej, bo potem miałam straszne podrażnienia. Także możesz użyć kremu, tlyko może najpierw użyj tylko na kawałku skóry, żeby zobaczyć czy nie będzie piekło. Ja chyba wypróbuje tą paste cukrową niedługo..
Stary 2005-12-25, 18:57   #51
Germini
Zakorzenienie

depilatorem starcza na dlugo powiedzmy, ze depiluje co miesiac plus jakas mala poprawka w polowie. no i czasem jakis pojedynczy klaczek sie pojawi, to go peseta likwiduje (jesli zrobilam orta, to przepraszam )

Cytat:
Napisane przez singielka1
Także możesz użyć kremu, tlyko może najpierw użyj tylko na kawałku skóry, żeby zobaczyć czy nie będzie piekło.
ech, to jest pieklo
mnie podraznia jak jasny gwint. tak samo jak maszynka.

aha, wracajac do depilatora, to bywa, ze jakis wlosek wrosnie, ale od czego sa peelingi? poza tym wole to, niz krosty od golenia

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2005-12-26 o 19:11
Germini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 01:26   #52
ania_chetna_13
BAN stały

tam że powinny.... po prostu muszą !!!!
ania_chetna_13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 18:11   #53
izapp1
Zakorzenienie

HehE..z mojego mojego tematu wyszły DEPILATORY .. Dzięki za odpowiedzi..
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-27, 14:06   #54
1405
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Czy mozna obcinac wloski - nastolatki?

a co z tymi wargami sromowymi??na zero??
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 17:45   #55
sagefighter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusia_1988
wszystko co napisalam tutaj jest prawda
gratuluje fantazjii. kazdy sposob dobry...A ze chlopak sie angazuje w utrzymanie twojego imagu "tam " to jeszcze lepiej. przynajmniej wrazenia estetyczne sa ciekawe, brak czerwonych krostek i innych nieprzyjemnych przygod w przypadku golenia, emocje przy doprowadzaniu wloskow do ladu na pewno sa z dwoch stron. Wilk syty i owca cala- ja jestem za.
sagefighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 13:12   #56
intymka anonimka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seemore
Ale mama chyba nie musi o tym wiedziec... przeciez chyba cie TAM nie kontroluje?

Upps nie zauwazylam, ze watek jest dluzszy
Ja przycinam i gole po bokach, jednak przy odrastaniu wyglada to troche nieestetycznie, a przeciez codziennie golic nie bede... Nie mowiac juz o tym, ze gdybym miala byc lysa to zle bym sie z tym czula. Tak zle i tak niedobrze...
intymka anonimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 13:23   #57
frantic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_p
Chodzi mi o golenie miejsc intymnych , moj chlopak chce, zebym calkowicie wygolila .... A ja mam mieszane uczucia. Czy Wy to calkiem robicie? Z jednej strony bym chciala, ale mam jakies obiekcje.
Cytat:
Napisane przez marta_p
no wlasnie paseczek mam... a on chce calkiem
A nad czym tu się zastanawiać? Przecież to tylko włosy - odrastają. Jak się będziesz źle czuła całkiem ogolona to powiesz o tym swojemu facetowi i tyle. Co szkodzi spróbować?

Cytat:
Napisane przez natka294
a i co robicie zeby nie robily sie takie krostki czerowne,a te odrastajace wloski kuja ajjaj;/
Mnie właśnie tak kłuło jak goliłam się maszynką i zawsze miałam potem pełno czerwonych krostek. Dlatego już od kilku lat używam kremu do depilacji Veet i efekt jest bardzo dobry. Zero krostek, nic nie kłuje, a włoski są coraz słabsze no i wolniej rosną. Dla mnie super!
Aha, a golę się cała, bo tak po prostu czuję się najlepiej.
frantic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 17:58   #58
soniacz
BAN stały

Cytat:
Napisane przez seemore
heh... dość dziwne podejście ma ta Twoja mama, nie ma co.... Ja zaczęłam golić nogi w wieku 12 lat i wtedy moja tez była przeciwna, ale z czasem przywykła. zresztą to jest Twoje ciało i masz pełne prawo o nim decydować. przecież nie może Ci czegoś takiego zabronić. ja na Twoim miejcu po prostu nie przejęłabym sie jej zdaniem. poza tym chyba nie będzie sprawdzać czy aby nie wydepilowałaś okolic bikini...
soniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 16:49   #59
czuczenka
Zakorzenienie

u mnie to tata sie drze jak mnie zobaczy z maszynka w reku heheh nie wiem czemu ale wiem tylko tyle ze kiedys kobiety tak sie nie goliły , stad moze mama seemore ma takie podejscie do tego moim sposobem na pozbycie sie wloskow na dlugi czas jest penseta poprostu mozna nia zdzialac cuda i zero czerwonych krostek ropnych i zero wloskow

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 07:52   #60
AaniaA
Zakorzenienie

jak widac golenie, depilowanie, woskowanie miejsc intymnych to sprawa osobista. wiem po sobie, ze jak bylam "mloda" to sama z siebie zaczelam to robic i tak juz zostalo .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości