|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca grubymi nićmi szyta.
Cytat:
wówczas, chcąc nie chcą, kopią i grzebią we wszystkim. i wychodzą machloje niekoniecznie związane z podatkami.
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
No raczej. Dlatego wpisuje się nazwę firmy, a nie miejsce.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Biura outsorcingowe sprzedają coś, co już istnieje na rynku. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Źle się wyraziłam, wpisałam nazwę, wyskoczył tylko adres. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz, oczywiście mogę jeszcze przeliterować jeśli jakiś problem
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5659930 1]I nikt nie powiedział ci na rozmowie jakie produkty będziesz sprzedawać? Biura outsorcingowe sprzedają coś, co już istnieje na rynku.[/QUOTE] Nie wiem, czy tak jest w każdym call center, czy ja trafiłam na jakieś naprawdę beznadziejne, ale ci ludzie którzy zarabiają na oszukiwaniu innych wiedzą jak przedstawić potencjalnemu pracownikowi jego stanowisko tak żeby nie uciekł. Powiedziano mi, że będę sprzedawać abonament/proponować obniżkę dla klientów Orange, Netia itp. Oczywiście dopiero w praniu zauważyłam że "dla klientów" nie oznacza, że nie będą przenosić się do innego operatora i że to będzie niosło dla nich wielkie konsekwencje. Gra słów wśród pracodawców takich call center jest całkiem niezła. Mój szef z dumą opowiadał o tym jak kłamał przed sądem. Raz zjawiła się policja. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Od momentu kiedy się dowiedziałaś czym zajmuje się ta firma jesteś współwinna i bierzesz udział w oszustwie, no chyba, że od razu złożyłaś wymówienie i zgłosiłaś się na Policję. Przykro mi.
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5659930 1]I nikt nie powiedział ci na rozmowie jakie produkty będziesz sprzedawać?
Biura outsorcingowe sprzedają coś, co już istnieje na rynku.[/QUOTE] na rozmowie kwalifikacyjnej nie było mowy o sprzedaży.
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też jest przykro, że napisałam tutaj zagubiona, przerażona, z prośbą o pomoc, przestraszona tym czego się dowiedziałam a zostałam potraktowana jak jedna z właścicielek czy pomysłodawczyń owego systemu. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda pracy i kasy, ale zajmowanie się czyms, co ludzi wtrąca w tarapaty z prawdopodobnym naruszeniem zasad chocby dobrowolnie, szczególnie dla osoby, która bierze takie rzeczy na wzgląd - nie przyniosłyby niczego dobrego. nie zawsze lepszy rydz niż nic.
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Na Twoją pensję składają się Ci biedni ludzi, których naciągacie. W końcu podpisujesz te umowy i wiesz co w nich jest. No, ale szkoda klawiatury, bo przecież : " W tym momencie moje dobro i bezpieczeństwo jest dla mnie najważniejsze."- Nie wiem tylko jakiej pomocy tu oczekujesz? Mamy napisać nie przejmuj się ważne, ze dostajesz dwa koła, uczciwość to mit? Jaką pracę znajdziesz, gdy wszystko się wyda?
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co ma się wydać, że sama się nadziałam na pracę, która przez dwa miesiące była całkiem czymś innym a dopiero dwa tygodnie temu zaczęłyśmy być "oświecane", że najpierw przez tydzień "wprowadzania" tylko spisywałyśmy dane chętnych, którzy sami dzwonili, że cały czas byłyśmy zapewniane, że wszystko jest OK, że przecież oni sami dzwonią, że żadnych zabezpieczeń? Nas też oszukali... Pierwszy raz umowę zobaczyłam w piątek, szef powiedział, że oni przecież wszystko mają napisane, o wekslu, opłacie, stwierdziłam że ma rację, że ci ludzie o wszystkim wiedzą, że wszystko jest ok. Nie znam się do jasnej cholery na kredytach, bo w życiu żadnego nie miałam, nie wiedziałam, że oni ich oszukują, że tych pieniędzy nie dostają. Więc o co Ci kobieto chodzi? Wcześniej nie byłyśmy dopuszczone do korespondencji z klientem, jedynie jakieś między oddziałami bzdury, żadnych konkretów, żadnych informacji. Co miałam myśleć kiedy na rozmowie i cały miesiąc pracy byłam zapewniana, że kontakt z klientem mnie nie będzie dotyczył? Sama czuję się oszukana... Teraz mam za cały przepracowany luty nie wziąć pieniędzy, bo to pieniądze od tych ludzi? |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dalsza praca w tym miejscu to jawna premedytacja bo akceptując warunki pracodawcy stajesz się współwinna jego działalności. Wykonując polecenia, które nie są zgodne z prawem jesteś za nie odpowiedzialna. To w Twoim interesie jest dowiedzieć się na jakich zasadach działa spółka, czy to co robisz jest legalne. Twoje szczęście, że się w tego wymigałaś. Ok, jesteś przerażona ale masz 30 lat. Pewne cechy takie jak odpowiedzialność za swoje czyny i zgłaszanie nieprawidłowości powinnaś mieć we krwi. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, serio? Każda z nas mogła być w takiej sytuacji, a wy ją zrównujecie z ziemią. Ciekawe czy wy od razu leciałybyście na policję i do innych instytucji, żeby zgłosić swojego pracodawcę. Dobrze się gada, ale gdy przychodzi co do czego mało kto potrafi zachować zimną krew.
Sprawdzać firmy można w internecie, a i owszem, ale czasem tych opinii zwyczajnie nie ma, czasem firma jest nowa na rynku i co wtedy? Nie zatrudniać się, bo nikt nie napisał jeszcze jak się tam pracuje? Dajcie spokój, cwani pracodawcy potrafią tak ubrać wszystko w słowa, że nawet z wierzącego zrobią ateistę, a wy się czepiacie dziewczyny, która w końcu znalazła pracę, że źle trafiła. Nie jej wina! O czym innym zapewniał pracodawca, co innego kazał robić. Jakby tak prześwietlić zatrudnienia to zapewne w większości przypadków tak jest. Nawet kelnerki w większości przypadków mają w umowie napisane, że będą tylko obsługiwać klientów, a z czasem lądują też na zmywaku, albo pomagają pomocom kuchennym. A Ty Karena73 zachowujesz się jak pani wszystkowiedząca, która nigdy w życiu nie popełniła żadnego błędu, nawet interpunkcyjnego. Proszę bardzo, bądź sobie wzorem cnót, ale nie wyżywaj się na biednej dziewczynie. |
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może trochę luzu, co? Nakręcacie się jedna z drugą i naskakujecie na autorkę, jakby to wam taki 'kredyt' opchnęła. Przemyślcie pięć razy zanim coś napiszecie i po co się w ogóle tak emocjonalnie w to angażujecie. Autorko, najprościej będzie, jeżeli pójdziesz do dobrego prawnika i z nim omówisz tę kwestię. Nic się nie bój, on Cię nigdzie nie zgłosi, a będziesz wiedziała, czy grożą Ci jakieś konsekwencje i jeżeli tak, to co w tej sytuacji zrobisz. Szukanie informacji na własną rękę tylko Ci namiesza. A tutaj co najwyżej dostaniesz wiadro pomyj na głowę i dalej nic nie będziesz wiedzieć. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Jestem tylko ciekawa czy gdybyście były w mojej sytuacji tak chętnie ściągałybyście na siebie policję i resztę służb.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gdyby kontakt z klientem rzeczywiscie ciebie nie dotyczył, to dalej bys pracowała? |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale serio, co teraz możesz zrobić? Jeśli kiedyś sprawa się rypnie, to będziesz w to zamieszana, a Twoja bierność będzie raczej odebrana jednoznacznie. Pomijając już kwestie moralne i inne tego typu. Ty masz obowiązek to zgłosić To nie jest kwestia Twojej dobrej woli Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-03-01 o 16:04 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5659133 1]Naprawdę? ![]() Ja zanim wyślę CV sprawdzam w internecie i na forach różne opinie o potencjalnym pracodawcy. Dziewczyny - wiele takich problemów można naprawdę uniknąć! Nie rozumiem takiego braku zdrowego rozsądku. Serio nie interesowało cię czym będziesz się zajmować?[/QUOTE] mnie też to dziwi Cytat:
Cytat:
tak, byłam w podobnej sytuacji, zgłosiłam sprawę do sądu. |
||||
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli widziałabym tyle ile przed rozpoczęciem pracy z klientem - na pewno tak. Jeśli teraz wróciłabym do tamtej pracy z świadomością jak to wygląda - raczej nie, choć pewna nie jestem. Gdyby to była praca typowo administracyjna to w czym problem? |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no, w niczym, wszystko spoko.
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Troll alert? XD
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
No bo nie widzę problemu jeśli to nie ja podpisywałabym umowy, gdybym tylko robiła to co do tej pory.
Nie brałabym w tym bezpośredniego udziału. Widzę, że nikt nie rozumie mojego myślenia. Mi chodzi tylko o tę głupią jedną umowę, którą podpisałam swoim nazwiskiem, nie o całokształt. Jeśli on by mnie nie dotyczył to w czym rzecz? No tak poważnie dziewczyny... Oskarżyliby mnie o współudział, bo patrzyłam kawę i skoczyłam na pocztę? |
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
Konto usunięte
|
aha, ok
to po co wciskasz kity, ze: Cytat:
Cytat:
![]() nie chce tu leciec mocnymi i nieadekwatnymi porównaniami, ale kilka mam na koncu języka Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2016-03-01 o 16:20 |
||
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Jestem niepoważna, bo nie czuję się winna przestępstwu, które ktoś popełnił?
Bo nie chcę iść na Policję, ze strachu o samą siebie? Dlaczego jestem niepoważna? Bo chciałam po prostu pracować a ktoś MNIE oszukał? No dlaczego? Bo jest mi ich szkoda, ale jeśli dzięki swojemu dobremu sercu i chęci uratowania ludzi sama miałabym dostać po tyłku to dziękuję. Edytowane przez JestemTereska Czas edycji: 2016-03-01 o 16:22 |
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie martw się! jak dojdzie do jakiejś rozprawy to przynajmniej w necie będzie ślad, że miałaś świadomość tego, co firma wyrabia
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Na początku dziwiłam się, że dziewczyny na Ciebie naskoczyły, ale... Ty naprawdę jesteś niepoważna. Tak, byłabyś winna nawet jakbyś robiła tylko kawę, bo to wciąż wspieranie i pracowanie dla firmy, która oszukuje ludzi. Jestem coraz bardziej przekonana, że tu chodzi tylko i wyłącznie o to, że na tamtej umowie widnieje Twój podpis, a Ty chcesz mieć czyste ręce. Tyle z Twojej uczciwości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.