Wypowiedź Prezydenta A. Dudy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-09, 15:08   #31
Yuri22
BAN stały

Dot.: Wypowiedź Prezydenta A. Dudy

Cytat:
Napisane przez Sweetshirt Pokaż wiadomość
Ale ludzie wyszli przez niego, a do Majdanu to nam jeszcze daleko.
Hola, hola. Nikt im nie kazał. Równie dobrze można powiedzieć, że KOD dzieli ludzi, bo (wiem, że na tym forum to brzmi zupełnie niewiarygodnie) są tacy, którzy nie popierają KODu, a wręcz przeciwnie.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-09, 15:14   #32
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sweetshirt Pokaż wiadomość
Ale ludzie wyszli przez niego, a do Majdanu to nam jeszcze daleko.
Patrząc na średni wiek uczestników manifestacji KODu, to już sobie wyobrażam 65-latki rzucające kamieniami w policję. Nam Majdan nie grozi. Poza tym rząd i prezydent mają poparcie uczestników AntyKODu, którego trzon stanowią młodzi ludzie i bynajmniej nie są to wyborcy PiS.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-09, 15:14   #33
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
Hola, hola. Nikt im nie kazał. Równie dobrze można powiedzieć, że KOD dzieli ludzi, bo (wiem, że na tym forum to brzmi zupełnie niewiarygodnie) są tacy, którzy nie popierają KODu, a wręcz przeciwnie.
w niektórych swoich wypowiedziach niestety dzieli.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 05:59   #34
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Nie bede teraz tego sluchac i spisywac cytatow, cala wypowiedz od poczaktu do konca miala ten wydzwiek.
500+ na poczatek, to sa pieniadze ludzi, ktorzy te pieniadze maja, dane ludziom, ktorzy tych pieniedzy nie maja. Ktos komus cos zabiera za kare za to, ze sie dorobil. A jak ten ktos krzyczy, ze to jego pieniadze i sie na to nie zgadza, to jest przedstawiany jako 'oni', ktorych rzad sie nie boi i sluchal nie bedzie.
Skoro odwołujesz się do całego przemówienia, to świadczy, że są to twoje subiektywne odczucia, a nie konkretne argumenty. PAD trochę inaczej przedstawił tę grupę, która się nie zgadza z rządem .

Cytat:
Patrzę na to z przykrością, bo o ile widzę na manifestacjach twarze tych, którzy w ostatnim czasie bardzo dużo stracili. No cóżâ€Ś Jak to się niektórzy śmieją: ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie. Mówią ci ludzie, ale wsród nich jest bardzo wielu ludzi przyzwoitych, którzy dają się zwieść pewnym próbom zastraszania. Otóż powiem: spokojnie, nie ma się czego bać. Są ludzie, którzy na naprawie Rzeczypospolitej wiele stracą, ale najcześciej czegoś, co uzyskali w sposób niesprawiedliwy i nieuprawniony, nie oglądając się na innych
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 06:12   #35
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Nie bede teraz tego sluchac i spisywac cytatow, cala wypowiedz od poczaktu do konca miala ten wydzwiek.
500+ na poczatek, to sa pieniadze ludzi, ktorzy te pieniadze maja, dane ludziom, ktorzy tych pieniedzy nie maja. Ktos komus cos zabiera za kare za to, ze sie dorobil. A jak ten ktos krzyczy, ze to jego pieniadze i sie na to nie zgadza, to jest przedstawiany jako 'oni', ktorych rzad sie nie boi i sluchal nie bedzie.
Ej, Candy, czekaj, coś mi świta...
A to w komunie nie było, że "każdemu według potrzeb"? I że społeczeństwo miało być "równe"?

Rząd chyba myli równość z równouprawnieniem. W państwach demokratycznych (kiedys chyba mówiło się na takie państwa "kapitalistyczne" bo trudno chyba rozpatrywać państwa eks komunistyczne w kategoriach demokracji) nigdy nie będzie tak, że wszyscy mają mieć równo. W takich państwach są ludzie o róznym statusie materialnym i to est norma, więc co? Komunę nam tutaj PiS chce zafundować kolejny raz? Bo w komunie zabierało się tym, który według systemu mieli za dużo.

Wszyscy są równouprawnieni wobec prawa. Ale równi w pozostalych dziedzinach życia nie są i nie mają być, do cholery. To jest norma. W demokracji nic nikomu nikt nie daje chyba, że ma taki kaprys. Ale zmuszanie kogokolwiek by oddał jest idiotyzmem. Podobnie, jak płacenie komukolwiek z państwowej kasy (czytaj: z tego, co zabrano innym) za bycie rodzicem jest kretynizmem sprzecznym z wszelką logiką i zdrowym rozsądkiem.

Cytat:
Patrzę na to z przykrością, bo o ile widzę na manifestacjach twarze tych, którzy w ostatnim czasie bardzo dużo stracili. No cóżâ€Ś Jak to się niektórzy śmieją: ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie. Mówią ci ludzie, ale wsród nich jest bardzo wielu ludzi przyzwoitych, którzy dają się zwieść pewnym próbom zastraszania. Otóż powiem: spokojnie, nie ma się czego bać. Są ludzie, którzy na naprawie Rzeczypospolitej wiele stracą, ale najcześciej czegoś, co uzyskali w sposób niesprawiedliwy i nieuprawniony, nie oglądając się na innych
Ja tam nic nie straciłam. Ale z przykrością patrzę, jak grupa gówniarzy traktuje ojczyznę, jak piaskownicę, sypie piaskiem i tupie nóżkami. I tego się boję. Pajdokracji. Nikt mnie nie zastrasza, nie zmusza do protestowania. Jeśli coś jest idiotyzmem, to jest idiotyzmem. Nieważne, czy w wykonaniu PiS, czy PO. Próba uczynienia z TK, uwaga: OPOZYCJI przypomina mi też wrzask rozpuszczonego smarkacza, który nie chce iść spać po dobranocce.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2016-03-10 o 06:21
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 06:18   #36
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Patrząc na średni wiek uczestników manifestacji KODu, to już sobie wyobrażam 65-latki rzucające kamieniami w policję. Nam Majdan nie grozi. Poza tym rząd i prezydent mają poparcie uczestników AntyKODu, którego trzon stanowią młodzi ludzie i bynajmniej nie są to wyborcy PiS.
Tutaj nie chodzi o tą słynną młodzież KODowską 60+, tylko o pewną bazę. KOD ma pieniądze i to nie małe, struktury, kontakty, mogą na jutro przygotować demonstracje dla kilku milionów, przygotować materiały, transparenty, zorganizować transport. Mają know how. Kiedy PO podnieśli wiek emerytalny, zrobili przekręt z OFE, była afera taśmowa, to ilu ludzi wyszło na ulicę? PiS prędzej, czy później coś takiego odwali (TK to za mało, większości ludzi, szczególnie młodych nie interesuje), może nawet będzie prowokacja i będziemy mieć majdan. Ten potencjał KODu zostanie całkowicie wykorzystany.

Stefan Niesiołowski
"To jest tylko pytanie, w jakim momencie i kiedy naród wystąpi nie w takiej formie jak łagodne pikiety i demonstracje, ale ostrzej i w większej skali, okupując pewne obszary w Warszawie. To zahamuje tę PiSowską recydywę. Tylko ta droga, tylko Majdan"

Grzegorz Schetyna
"Nie chcę straszyć Majdanem. Byłem na Majdanie wtedy i przemawiałem do tych 250 tys. ludzi. To jest wielkie przeżycie, które wydawałoby się, że jest niemożliwe, żeby w Polsce po tylu latach mogło się zdarzyć. Trzeba być gotowym do tego. Przywieziemy 500 tys. ludzi, przywieziemy z kraju milion jak będzie trzeba. Uważam, że trzeba też to brać pod uwagę"

T. Lis
"Kaczyński chce swojej dyktatury. Ale jeśli chce być Janukowyczem, musi wiedzieć - w Warszawie będzie Majdan"

To tylko kilka przykładów. Do tego oczywiście Wałęsa, który fantazjuje o wojnie domowej. Wcale też nie chcę, żeby naprzeciw wyszli nacjonaliści. Zrobią rozróbę, dadzą okazje prowokatorom, i wszystko potoczy się błyskawicznie.

Edytowane przez LuckyJane
Czas edycji: 2016-03-10 o 06:53
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 08:11   #37
201604250941
Konto usunięte

Tak Mijanou, cala ta wypowiedz dla mnie ma wydzwiek pre-komunistyczny, ze obalimy stolki i lud pracy znowu bedzie mial dobrze, cos jak na poczatku 20 wieku A do elektoratu wlasnie to trafia o dziwo, z tym walczyli cale zycie, ale teraz po prawie 30 latach zostal juz tylko sentyment.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-10, 09:38   #38
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Tutaj nie chodzi o tą słynną młodzież KODowską 60+, tylko o pewną bazę. KOD ma pieniądze i to nie małe, struktury, kontakty, mogą na jutro przygotować demonstracje dla kilku milionów, przygotować materiały, transparenty, zorganizować transport.
Są bezradni, mogą sobie tylko szczekać. Jeśli chcą coś zrobić, muszą mieć poparcie ludzi młodych. Wyobrażam sobie młodzież KODowską robiącą Majdan na ulicach. Młodzież politycznie zaangażowana jest po prawej stronie i stanie po stronie PiSu, chociażby żeby dokopać okrągłostołowcom.

Cytat:
To tylko kilka przykładów. Do tego oczywiście Wałęsa, który fantazjuje o wojnie domowej. Wcale też nie chcę, żeby naprzeciw wyszli nacjonaliści. Zrobią rozróbę, dadzą okazje prowokatorom, i wszystko potoczy się błyskawicznie.
Wałęsa ma chyba jakieś odpały w głowie na starość. Marzy mu się wojna domowa? To czemu nie walczył z komuną aktywnie, tylko ciągle się z nią dogadywał?

Wojna domowa nie jest możliwa w polskich warunkach. Społeczeństwo jest podzielone, ale nastroje nie są jak w Hiszpanii przed wojną.
Stary 2016-03-10, 10:32   #39
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Wojna domowa nie jest możliwa w polskich warunkach. Społeczeństwo jest podzielone, ale nastroje nie są jak w Hiszpanii przed wojną.
Tez mi sie tak wydaje, ludzie lubia w umowionym mejscu zrobic rozrobe, ok. Ale tak poza Warszawa to chyba nie widac jakichkolwiek nastrojow, ludzie zyja tak jak zyli.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 11:12   #40
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Są bezradni, mogą sobie tylko szczekać. Jeśli chcą coś zrobić, muszą mieć poparcie ludzi młodych. Wyobrażam sobie młodzież KODowską robiącą Majdan na ulicach. Młodzież politycznie zaangażowana jest po prawej stronie i stanie po stronie PiSu, chociażby żeby dokopać okrągłostołowcom.

Wałęsa ma chyba jakieś odpały w głowie na starość. Marzy mu się wojna domowa? To czemu nie walczył z komuną aktywnie, tylko ciągle się z nią dogadywał?

Przecież ten KODowski geriatryk nie przedstawia żadnej realnej wartości bojowej, więc kim oni chcą ten majdan zrobić? Sami starzy ormowcy, metroseksualni pazie i feministki. Faktycznie, prawdziwa armia...

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2016-03-10 o 11:14
Stary 2016-03-11, 04:00   #41
michal100
Zadomowienie

Poczekajmy do lipca to rewolucja będzie i bez KOD-u.
M. Morawiecki stwierdził właśnie,że popiera mocniejszą nawet niż negocjowana wersję TTIP. Wątpię żeby wypowiadał się bez konsultacji z wierchuszką PiS, chyba że jest tak samo tępy jak Waszczykowski z Komisją Wenecką.
Jeżeli Rząd i Prezydent RP mają takie samo zdanie to już można powiedzieć,że sprzedali Polskę wielkim koncernom. Negocjacje UE - USA kończą się w lipcu - nie trzeba będzie długiego czasu aby społeczeństwo zrozumiało,że ACTA przy TTIP to igraszka.
Niech sobie Prezes przemnoży liczbę protestujących przeciw ACTA x3 to będzie miał pogląd co wywoła.
Stary 2016-03-11, 05:09   #42
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Przecież ten KODowski geriatryk nie przedstawia żadnej realnej wartości bojowej, więc kim oni chcą ten majdan zrobić? Sami starzy ormowcy, metroseksualni pazie i feministki. Faktycznie, prawdziwa armia...
Tjaaaa..... zapomniałeś o cyklistach i Masonach.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-03-11, 05:39   #43
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Tjaaaa..... zapomniałeś o cyklistach i Masonach.
Nie zapomniałem. Na tych manifestacjach jest kolorowo jak na paradach równości i innych takich happeningach.
Stary 2016-03-11, 05:45   #44
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Nie zapomniałem. Na tych manifestacjach jest kolorowo jak na paradach równości i innych takich happeningach.
Nom! I jeszcze tańczyliśmy "kaczuszki"!

https://www.youtube.com/watch?v=zW1_ANe0l94

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2016-03-11 o 05:47
Stary 2016-03-11, 06:18   #45
Yuri22
BAN stały

Cytat:

No cóż. Jacy demonstranci, taki będzie "majdan".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-11, 07:30   #46
Imperialista
BAN stały

Cytat:

Myślałem, że w czwartki w Warszawie jest wiele fajnych lokali i ciekawiej można spędzić wieczór.
Stary 2016-03-11, 14:53   #47
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
No cóż. Jacy demonstranci, taki będzie "majdan".
No to akurat był żart

No pasaran!
Stary 2016-03-12, 21:47   #48
StarFighter
BAN stały

Jak można w jednym rzędzie maszerować z kijowskim? Spalilbym się ze wstydu
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-12, 22:33   #49
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Jak można w jednym rzędzie maszerować z kijowskim? Spalilbym się ze wstydu
Widocznie niektórzy nie mają wstydu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-12, 22:36   #50
StarFighter
BAN stały

Ale Mijanou "from hell" akurat uchodzi tutaj za wzór kobiecosci i manier nie wierze ze mogla być z kijowskim na tej farsie
Stary 2016-03-12, 23:14   #51
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Mijanou "from hell" akurat uchodzi tutaj za wzór kobiecosci i manier nie wierze ze mogla być z kijowskim na tej farsie
widziałam w tv, że w pewnym momencie w samym środku tłumu pojawiła się smużka dymu, która biegła między ludźmi, a następnie między blokami. zapewne to Mijanou - gdy zobaczyła tegoż pana, zaczęła uciekać, aż się za nią kurzyło. inni podobno puszczali pawie na jego widok, po czym uciekali w popłochu. nawet kilkoro dzieci i parę staruszek powykręcały dziwne spazmy.

true story, bro.
Stary 2016-03-12, 23:29   #52
StarFighter
BAN stały

Serio Motyla? Wiedziałem ze cos jest na rzeczy tylko nie myślałem ze to byla Mijanou, ale ja ogólnie mam dar przewidywania, mamusia zawsze mówiła ze jestem wyjątkowy
Stary 2016-03-12, 23:31   #53
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Serio Motyla? Wiedziałem ze cos jest na rzeczy tylko nie myślałem ze to byla Mijanou, ale ja ogólnie mam dar przewidywania, mamusia zawsze mówiła ze jestem wyjątkowy
mamusia miała rację
Stary 2016-03-12, 23:34   #54
StarFighter
BAN stały

Aha, wiedziałem ze to dostrzeżesz !
Stary 2016-03-13, 09:01   #55
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Nom. Ta ruda z kręconymi włosami i z takimi wielkimi rogami, kopytami i rozwidlonym ogonem na pierwszym planie to byłam ja. Samo zuuuuuuuoooooooo

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Cóż. Matka kocha swoje dzieci bezwarunkowo i bezkrytycznie. A Ty nie jesteś wyjątkowy. Ty jesteś tylko malutkim ratlerkiem, który jazgocze, doskakuje (choć się go nie zaczepia) i gryzie ludzi po łydkach i wtedy wydaje mu się, że jest co najmniej pitbullem tworzącym własną legendę, która tak w zasadzie jest komiksem dla pięciolatków.

Słuchaj, ja nie chcę żebyś do mnie/o mnie pisał bo nie chce mi się z Tobą gadać. Z zasady nie kopię się z koniem. Dzieci też nie lubię a infantylizm Twoich zaczepek sprawia, że cierpię niemal fizycznie.

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2016-03-13 o 09:07
Stary 2016-03-13, 09:32   #56
201607211025
Konto usunięte

Cytat:

Cóż. Matka kocha swoje dzieci bezwarunkowo i bezkrytycznie. A Ty nie jesteś wyjątkowy. Ty jesteś tylko malutkim ratlerkiem, który jazgocze, doskakuje (choć się go nie zaczepia) i gryzie ludzi po łydkach i wtedy wydaje mu się, że jest co najmniej pitbullem tworzącym własną legendę, która tak w zasadzie jest komiksem dla pięciolatków.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-13, 09:40   #57
StarFighter
BAN stały

Wcale nikogo nie zaczepiam ani nie gryzę, wyraziłem swój pogląd na kijowską farsę dla pięciolatków
Stary 2016-03-13, 09:47   #58
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Wcale nikogo nie zaczepiam ani nie gryzę, wyraziłem swój pogląd na kijowską farsę dla pięciolatków
Wyrażaj sobie, dziecko. Ale na przyszłość powstrzymaj się od mieszania mojej skromnej, rudej osoby do swoich wypowiedzi. Nie będę dyskutować z kimś na poziomie osiedlowej piaskownicy.

Pojął?

No pasaran!
Stary 2016-03-13, 11:02   #59
StarFighter
BAN stały

Sama się w to wmieszalas będąc za kijowskim, kodem i politykami którzy za tym stoją

Zrobilas z igly widly bo...rude jest wredne
Stary 2016-03-13, 11:12   #60
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Sama się w to wmieszalas będąc za kijowskim, kodem i politykami którzy za tym stoją

Zrobilas z igly widly bo...rude jest wredne
Rzeczywiście, niewiele zrozumiałeś z moich wypowiedzi. Nie, nie dziwi mnie to.

Nie, nie robię z igły wideł. Zwracam jedynie uwagę, żebyś nie wycierał sobie mną gęby i nie nadużywał mojego nicka, bo się wytrze. Poszukaj sobie kogoś podobnego sobie do zaczepek i wzajemnego walenia wiaderkami po głowach. Ja Ci już napisałam, że mnie nie bawi kopanie się z koniem.

Bądź uprzejmy zastosować się do mojej prośby. Dziękuję.

No pasaran!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości