Obciełam włosy na chłopaka i żałuje... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 17:09   #31
201607211724
Konto usunięte

Dot.: Obciełam włosy na chłopaka i żałuje...

kurcze ... teraz nawet nie wiem, co napisać... piękna jesteś i czy byś miała te włosy czarne, białe, krótkie, długie, czy byś ich w ogóle nie miała, niczego to nie zmienia.
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-22, 08:31   #32
ni_cola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheep_ Pokaż wiadomość
Dziękuje za słowa otuchy w wieku 26 lat można wyglądać młodo jeśli się chce tak ? chyba dobrze zrozumiałam tą ironie. To jeszcze nie starość... no dobra przesadziłam Już nie wydaje kasy jestem spłukana nie pale bo mnie nie stać. Zapiszę sobie te olejki i kupie je kiedyś. Pije siemię lniane codziennie i codziennie wcieram kozieradkę. Pokaże wam zdjęcie co udało mi się wykrzesać z tych włosów co sądzicie?
tak, oczywiście to była ironia.. ja mam troche więcej niż 26 lat i czuję się młodo.. jestem bardziej świadoma swojej osoby i bardziej o siebie dbam.Ja jeszcze nawet nie mam żadnych zmarszczek, wystarczy o siebie odpowiednio zadbać. I szczerze mówiąc - nie chciałabym cofnąć czasu.

Super, że rzuciłaś palenie... i pijesz siemię lniane i wcierasz kozieradkę, na pewno Ci pomoże, trochę cierpliwości

zdjęcia nie widzę.
ni_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-09, 00:40   #33
Berenika143
Przyczajenie

Ja myślę, że nie ma co się załamywać tylko wziąć się w garść i "wykorzystać sytuację", tzn. że po prostu poszukaj w internecie zdjęć dziewczyn które mają takie króciutkie włosy i dopasuj do siebie coś w czym będziesz fajnie wyglądać.Nie musi być wcale tak źle! Mnie też niedawno zaczęły denerwować moje długie włosy i w przypływie chwili ścięłam je na krótkie.Ale patrzę na to z tej strony, że wcześniej miałam nie najlepsze włosy a teraz od "początku" o nie zadbam i wyrosną na lepsze niż wcześniej! .A to, że obecna fryzura mniej ci się podoba to nie znaczy że masz przestać o siebie dbać te 3 lata! ;p
Berenika143 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 14:17   #34
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ach, te impulsy!

Kilka lat temu miałam włosy do bioder, naturalnie kręcone i rude (no dalej mam). I pod wpływem impulsu zrobiłam sobie trwałą półprostującą (nie jestem pewna nazwy). To dopiero była tragedia! Włosy miały konsystencję gumy a fakturę siana. Trzeba było je obciąć na wysokość łopatek. Na szczęście odrosły ( w tej chwili sięgają za talię) ale z resztkami skutków nadal walczę.

Jak sobie radziłam? Gdy minął szok (około tygodnia nie wyłaziłam z domu, na szczęście to były wakacje) eksperymentowałam z upięciami. Ty możesz poeksperymentowac z kolorem, z refleksami, z awangardowymi fryzurami-na krótkich wlosach to naprawdę fajnie wygląda. No i- choć brzmi to jak truizm- włosy mają to do siebie, że odrastają. Mi odrosły, Tobie też odrosną. Choć przypuszczam, że u Ciebie ta decyzja o obcięciu włosów na krótko wcale nie jest sednem problemu. Trzymaj się.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 14:53   #35
Mary685
Raczkowanie

Nie przejmuj się ,włosy odrosną, a z takiej długości również możesz wyczarować jakieś fajne fryzurki w których na pewno będziesz ładnie wyglądać
Mary685 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:24   #36
Korcia_91
Raczkowanie

e taam przesadzasz, krótkie włosy też są super przecież to bardzo modne teraz
Korcia_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 14:47   #37
kaminsiaaa
Raczkowanie

ja wmasowywałam jantar

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 09:19   #38
wlosy_naturalnePL
Przyczajenie

Smile Dot.: Obciełam włosy na chłopaka i żałuje...

Rycyna pomaga troszkę, ale też niestety przyciemnia. Zawsze do czasu odrostu, można przedłużyć naturalnymi pasmami
wlosy_naturalnePL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-21, 16:42   #39
graczocholiczka
Raczkowanie

może to kwestia przyzwyczajenia do starej fryzury? Minie trochę czasu i może zmienisz zdanie, a co inni sądzą o twojej fryzurze?

Edytowane przez graczocholiczka
Czas edycji: 2016-09-25 o 16:56
graczocholiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-26, 14:26   #40
zoskaaaa232
Raczkowanie

musisz się przyzwyczaić bo troszkę potrwa ich odrastanie
Stary 2016-07-27, 16:37   #41
Wieszczka
Zadomowienie

Ja jestem wielkąfanką peruk, to najszybsze rozwiązanie na zbyt krótkie włosy
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 13:03   #42
beskid1yy
Przyczajenie

Włosy mogą odrastać długo, nawet kilka lat. Myślę że nic się na to nie poradzi, trzeba czekać.
beskid1yy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 20:35   #43
Agueda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beskid1yy Pokaż wiadomość
Włosy mogą odrastać długo, nawet kilka lat. Myślę że nic się na to nie poradzi, trzeba czekać.
Centymetr miesięcznie odrastają, po roku są do ramion a po dwóch latach do zapięcia stanika...
Agueda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 23:40   #44
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agueda_ Pokaż wiadomość
Centymetr miesięcznie odrastają, po roku są do ramion a po dwóch latach do zapięcia stanika...
Chyba trzeba by mieć zapięcie stanika prawie na karku, żeby po 2 latach mieć włosy do niego
Zapuszczam naturalny kolor od 1,5 roku, włosy mi rosną 1,3-1,4 cm miesięcznie (więc dość szybko, bo faktycznie zwykle to ~1 cm/msc) i naturalne mam w tej chwili do ramion
Ścięcie na chłopaka to co prawda nie odrastanie od zera, ale po 2 latach ma się może włosy gdzieś do łopatek, na pewno nie do zapięcia stanika.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 08:59   #45
MONIQAUE
BAN stały

no wlasnie wlosy mozesz zawsze przedluzyc, albo kupic sobie peruke ; ) bez stresu krótkie wlosy są bardzo ładne
MONIQAUE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 06:25   #46
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheep_ Pokaż wiadomość
Kilka dni temu w depresji obcięłam włosy na chłopaka czego teraz bardzo żałuje... załamało mnie to jak teraz wyglądam ta fryzura dodała mi lat. Wiem że to nie jest jakiś wielki problem. Ale jednak dla mnie jest bardzo źle się czuję w tej fryzurce. Mam krótsze włosy od nie jednego chłopaka . Miałam długie ciemno brązowe włosy farbowane z natury jestem ciemny blond... takich krótkich włosów w ogóle nie opłaca mi się farbować. Jestem załamana swoim wyglądem jest coraz gorzej codziennie pije jedno piwo, pale jak smok, jem niezdrowo nic mi się nie chce. Mam bardzo nisko samoocenę przez te krótkie włosy... Jak tak dalej pójdzie zestarzeje się w mgnieniu oka... Włosy odrosną za około 3 lat do mojej wymarzonej długości. Teraz mam 22 lata no 23 rocznikowo. Jestem młoda najlepszy czas by dobrze wyglądać a ja się tak oszpeciłam tymi włosami i przez 3 lata będę wyglądać jak g****o już czuje że przytyłam. Mam czekać 3 lata by znowu poczuć się atrakcyjną... Jak myślicie czy w wieku tak około 26 lat nie będę miała jakiejś starej twarzy jak bczędę o siebie dbać i rzucę palenie? Chce czekać żeby odrosły i zafarbować je znowu na ciemny brąz ale to jak już będę długie czyli za około 3 lat. Napiszcie co o tym myślicie proszę.
Po pierwsze. Poczytaj wizaż. Wymarzoną długość możesz osiągnąć szybciej jeśli Twoje włosy okażą się podatne na przyspieszenie.

Po drugie. Czy Ty tak myślisz tylko o sobie, czy wszystkie kobiety z krótkimi włosami wyglądają dla Ciebie jak gówno?

Po trzecie. Nie wiem jak będziesz wyglądać za 3 lata, bo nie wiem jak wyglądasz teraz. Jedno jest pewne, rzucenie fajek na pewno odbije się pozytywnie na zdrowiu i portfelu.

A tak w ogóle dziewczyno z takim myśleniem potrzebujesz chyba poważnej pomocy, jeśli swoją wartość i atrakcyjność definiujesz długością kudłów to coś jest nie tak.
Stary 2016-08-08, 21:13   #47
sasetka33
Przyczajenie

Czasem kobieta zapragnie zmiany fryzury i może żałować swojej decyzji. Ale, żeby samemu robić sobie fryzurę, która wiadomo, że nie będzie się nam podobała..., to już tego nie rozumiem. Więc jeśli to depresja, to trzeba faktycznie pomyśleć nad jakimś psychoterapeutą.

xxx

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-11-17 o 22:42 Powód: Link.
sasetka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 12:03   #48
Agueda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasetka33 Pokaż wiadomość
Czasem kobieta zapragnie zmiany fryzury i może żałować swojej decyzji. Ale, żeby samemu robić sobie fryzurę, która wiadomo, że nie będzie się nam podobała..., to już tego nie rozumiem. Więc jeśli to depresja, to trzeba faktycznie pomyśleć nad jakimś psychoterapeutą.
Nieraz kobiety ścinają drastycznie włosy w myśl "nowa fryzura - nowe życie", za to na resztę życia mają nauczkę że mało której pasuje męska fryzura, chyba że ma regularne rysy i mały nosek jak np. Winona Ryder

Edytowane przez Agueda_
Czas edycji: 2016-08-10 o 12:04 Powód: literówka
Agueda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 12:49   #49
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agueda_ Pokaż wiadomość
Nieraz kobiety ścinają drastycznie włosy w myśl "nowa fryzura - nowe życie", za to na resztę życia mają nauczkę że mało której pasuje męska fryzura, chyba że ma regularne rysy i mały nosek jak np. Winona Ryder
Spontaniczne, podyktowane humorem lub jego brakie zmiany w wyglądzie w 9 przypadkach na 10 to strzał w kolano.
Stary 2016-09-19, 07:51   #50
Sheep_
Przyczajenie

Dzięki za tak duży odzew jest już naprawdę ok przyzwyczaiłam się mam teraz wlosy super jasny blond ale nie platyne i jest mi ładnie dobrze czuje się w swojej skórze jest o wiele lepiej niż było zaraz po obcieciu (wlosy podrosly) dbam o siebie nie myślę o glupotach i nie szukam problemów na siłę sprawdzilam jak wyglada winona ryder a akurat mam mały nos i regularne rysy twarzy slysze sporo komplementow wiec jest ok nawet w krotkich wlosach nie ma co przeżywać ale wtedy po prostu byłam w szoku teraz stresy już minęły nie pisze tutaj tylko o włosach bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Co do peruk jakoś mnie nie przekonują.. używam gumy do wlosow boki do tylu bo juz takie bulki mi się zrobiły Po bokach z przodu mam też dłuższe biorę je na bok to taka grzywką ale nie ulizuie się codziennie masuje glowe myje tak co 2/3 dni bo wyczytałam ze to też nie dobrze tak myc codziennie wlosy w sumie rzadko farbuje wlosy bo nie ma takiej potrzeby nawet jak mam swój lekki Dorotę ciemny blond to i tak się wpasowuje ogólnie w sumi podoba mi się ten kolor co teraz mam jest taki stosowany sporadycznie używam fioletowe plukanki a może dzięki temu obcieciu wlosy mi zgestnieja choć nigdy nie miałam rzadkich ale wlosow na głowie nigdy nie za dużo

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Ups przepraszam za literówki tam miało być zamiast Dorotę to odrost kiedyś chce mieć ombre ze na górze mój ciemny blond na dole ten jaśniejszy blond i gdzie nie gdzie jaśniejsze pasma i tam jeszcze chciałam napisać ze mam stonowany kolor wlosow A plukanka fioletowa od czasu do czasu bo żółty blond to mi się niezbyt podoba.
Sheep_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-19, 10:35   #51
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Sheep_ fajnie, że się "porozumiałaś" z nową krótką fryzurką. Myślę, że przez ten czas chyba doszłaś do podobnych wniosków jakie my tu napisałyśmy. Włosy to tyko włosy, mogą być ozdobą przy każdej długości jeśli tylko są zdrowe. Zapuszczaj na zdrowie i ciesz się nimi także w trakcie zapuszczania
Stary 2016-09-27, 08:48   #52
dejawu
Przyczajenie

Kochana, nie płacz. Poczekaj aż odrosną. Tymczasem zaakceptuj taka nowa zmianę. Okładaj włoski według własnego widzimisię i ciesz się. Na pewno zmianę zauważy każdy. Nie martw się. jestem pewna, ze dasz rade. Parę miesięcy i włosy odrosną, będzie lepiej. Kiedyś miałam tez długie włosy, poszłam ściąć. chciałam tez stopniowanie ale tylko po bokach i troszkę je podciąć, to fryzjerka tez postopniowala mi na calej glowie i wygladalam jak niewypierzony kurczak tez. Nie mogłam nawet wlosow zlapac do kitki. Byłam zalamana ale do zmiany sie przyzwyczaiłam, włosy odrastały. Zobaczysz, będzie dobrze.
Stary 2016-10-03, 19:32   #53
gabigaba
Przyczajenie

Możesz przecież jakoś podrasować tą fryzurę, żeby była bardziej kobieca? Może wygolony bok?
Stary 2016-10-10, 11:21   #54
blotowlosa
summerlover

Hej! Britney też przez to przeszła Dasz radę! Ja miałam identyczny epizod w liceum, w ramach buntu na bógwieco obcięłam moje piękne długie włosy na chłopaka. Spadła mi samoocena, do tego nie dało się ich normalnie ułożyć, bo falowały więc uzależniłam się od prostownicy (co odbiło się na przedłużonym odrastaniu, bo zniszczone końcówki się kruszyły). Zaczęłam je rozjaśniać, co tylko pogorszyło ich jakość, po 3 latach zaczełam je cieniować - tragedia. Dopiero po 6 latach od tego tragicznego obcięcia udało mi się zapuścić ładne i zdrowe włosy, ale to moja wina, bo robiłam wszystko, żeby ten proces spowolnić. Ale wiem, że już nigdy się nie obetnę krócej niż do łopatek
Stary 2016-10-19, 13:14   #55
rudakitalisa
Przyczajenie

Odrosną szybciej niż myślisz!
rudakitalisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-23, 10:29   #56
tequilav
Przyczajenie

Współczuję, kiedyś za gówniarza obcięłam sobie cały szczyt głowy i boki prawie na jeża... Tylko tył został długi, mama się wściekła, ale okazało się że jak się je fajnie nastroszy to nawGet nieźle to wygląda i skończył się mamy problem z cackaniem się moimi włosami ;D Generalnie nie raz też musiałam obcinac przez rozjaśnianie ;D W szkole fryzjerskiej co chwile testowałyśmy wszystko na sobie ;P

Ostatnio rozjaśniłam sobie włosy z czarnego na blond i nie ma tragedii, w prawdzie są nieźle popalone od połowy ale nauczyłam się je tak pielęgnować żeby nie było tego widać. :P
Dobrze tez że można sobie przedłużyć to też wiele razy robiłam bo kocham długie włosy:P
Zapraszam was na mojego nowego vloga gdzie dużo o tym opowiadam
xxx

Następne posty mam zamiar nagrac o złotych sposobach na zniszczone włosy i na porost oraz wypadanie, ale powiem wam że mega sposobem na przyspieszenie porostu jest wcierka z naparu z nasion kozieradki - mało znana a czyni cuda, oraz sok z cebuli- można sobie kupic odżywki i szampony które zawierają łupinę cebuli, to jest wersja mniej smrodliwa, a dla odważnych polecam wcieranie soku z cebuli połączonego z olejem np. lnianym :P

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-23 o 10:51 Powód: Link.
tequilav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 14:49   #57
Adela97
Raczkowanie

Wyluzuj troche sama kombinowalam z wlosami co czesto konczylo sie placzem raz zcielam wlosy dlugie do pasa na boba i wygladalam jak pudel wstyd mi bylo wychodzic z domu ale to nie powod zeby az tak sie zalamywac sa rozne spodoby mi najbardziej pomoglo picie siemienia lnianego oraz co jakis czas maski na zel lniany , skrzyp drozdze , pokrzywa wyproboj Slyszalam rowzniez o szamponie o odzywce hair jazz ale opinie rozne musisz poczytac
Adela97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-13, 03:18   #58
201706120937
Konto usunięte

proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków.

Edytowane przez 201706120937
Czas edycji: 2017-06-11 o 02:27
201706120937 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości