Amouage - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 13:05   #31
ania105
Zadomowienie

Dot.: Amouage

Lyric Women -dla mnie olejkowa róża lekko mydełkowata i ponadczasowa
Amouage Dia Woman-Powiem wprost zapach kremu Nivea( ja go tak odczuwam)
Dia Men-świetna wypowiedź powyżej-mam takie same odczucie-męska skóra dodaje mu charakteru na damskiej może wydać się troszkę nijaki ,ale skóry są różniste
Memior Man-Ja wyczuwam masę srebrnego Kadzidła-obłędne na moim lubym
Jubilation Men-troszkę kadzidlany z wybijajaca sie nutą mirry i lisia lauroewgo-to mi ciut przeszkadzało po jakimś czasie robi sie troszkę słodkawy(przypomina mi zapach ziół i kwiatów w której leży kreda na trzech króli )
AMOUAGE Honour Women -wspaniała kompozycja dla wielbicielek białych kwiatów Konwalia i jasmin X10 skutecznie mnie od siebie odstraszyły na spory czas-moze kiedyś spróbuję jeszcze je oswoić

Amouage Memoir Woman -również uważm ,że jest podobny do Azyiade
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 15:26   #32
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Dojechały próbki Gold Women i Ubar Women. I jeden i drugi to trauma - przy czym Ubar szybciej się ulatnia, a Gold po prostu zabija. Zapach 100-letniej babci - a moja babcia za szczyt szyku uważała perfumy o nazwie Krasnyj Mak, będące chyba podróbką chanel 5 (które też wywołuje u mnie traumę).

Gdybym poznała najpierw któryś z tych dwóch zapachów, nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby pragnąć poznać coś jeszcze...Toż to śmierdzidła koszmarne, a Epic jest cudny...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 18:39   #33
BAHAMONDE
Rozeznanie

VI4, zgadzam się w 100%. Mnie dawno temu przysyłali Amouage jako gratisową próbkę z Quality i większej traumy nie pamiętam, przy czym Ubar przebiło w moim przypadku Jubilation. Zmywałam, śmierdziałam, szorowałam, zapsikiwałam i cały dzień minął. I myślałam, że na siłę wciskają, bo nikt tych "drogich śmierdzieli" nie chce kupić Aż znienacka przysłali Epic i zbladłam z wrażenia. Piękny, przebogaty, idealny. Zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że gdyby jakiś sadysta kazał się ograniczyć do 1 butelki na całe życie, wybrałabym właśnie Epic.
Bardzo też polubiłam Memoir w obu wersjach, męską nawet bardzo

BAHAMONDE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:32   #34
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez BAHAMONDE Pokaż wiadomość
VI4, zgadzam się w 100%. Mnie dawno temu przysyłali Amouage jako gratisową próbkę z Quality i większej traumy nie pamiętam, przy czym Ubar przebiło w moim przypadku Jubilation. Zmywałam, śmierdziałam, szorowałam, zapsikiwałam i cały dzień minął. I myślałam, że na siłę wciskają, bo nikt tych "drogich śmierdzieli" nie chce kupić Aż znienacka przysłali Epic i zbladłam z wrażenia. Piękny, przebogaty, idealny. Zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że gdyby jakiś sadysta kazał się ograniczyć do 1 butelki na całe życie, wybrałabym właśnie Epic.
Bardzo też polubiłam Memoir w obu wersjach, męską nawet bardzo
hehe, mój mąż z zasady robi miny, jak coś testuje - ale dziś skrzywił się wyjątkowo. Niedługo będę zamawiać kilka próbek Micellfa (natchnęłaś mnie swoimi recenzjami), to wezmę memoir, i epic - dla pewności. Niedawna historia z Molvizarem mnie prześladuje, i zanim wydam tak koszmarny pieniądz na pachnidło, muszę się upewnić, że nie będzie wpadki...
Stary 2012-03-06, 20:31   #35
BAHAMONDE
Rozeznanie

O Molvizarze dopiero muszę poczytać, zrobiłam sobie odwyk i mało zaglądałam na Wspólne, coś słyszę, że mnie to uratowało

A sama zamierzam się na Honour Men, może trafi się pieprz w przyzwoitej cenie (przyzwoitej jak na Amouage ). Wersja damska jest potworna, kwiatowa do zamęczenia. Ale damskie i męskie wersje bardzo się różnią. Skład Epic męskiego jest na przykład idealny a jednak to damski podbił moje serce, Men ma w sobie coś z zupy

Stary 2012-03-07, 09:38   #36
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Kolejne próbki - Ciel Woman - kwiaty + jakieś zielsko, nie robi na mnie wrażenia.

Memoir Woman - nie wiem, czy powala na kolana, ale na pewno mi się podoba. Faktycznie, podobny do Aziyade - ale na szczęście bez kuminu. I gdyby nie ten nieszczęsny kumin, Aziyade by mi się podobało...

Memoir trochę apteczny mi się wydaje - ciekawy, przetestuję globalnie w sobotę podczas malowania
Stary 2012-03-07, 15:45   #37
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
hehe, mój mąż z zasady robi miny, jak coś testuje - ale dziś skrzywił się wyjątkowo. Niedługo będę zamawiać kilka próbek Micellfa (natchnęłaś mnie swoimi recenzjami), to wezmę memoir, i epic - dla pewności. Niedawna historia z Molvizarem mnie prześladuje, i zanim wydam tak koszmarny pieniądz na pachnidło, muszę się upewnić, że nie będzie wpadki...
Musi Ciebie bardzo prześladować, bo spamujesz na ten temat już w kolejnym wątku. Może powinnam Ci psychoterapię zasponsorować, skoro do chwili obecnej nie możesz otrząsnąć się z tej Molvizar'owej traumy
... zwłaszcza, że nawet nie brałaś udziału w rozbiórce tego zapachu.

W temacie mój najcudowniejszy tercet Amouage to:
Opus IV w porze jesienno zimowej
Opus V wiosną i latem
Jubilation XXV właśnie edycja męska

Natomiast na ostatniej pozycji uplasował się Epic, z drażniącą nozdrza metaliczną nutą, podobną wyczuwam również w Chinatown Bond No.9
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-07, 15:59   #38
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Musi Ciebie bardzo prześladować, bo spamujesz na ten temat już w kolejnym wątku. Może powinnam Ci psychoterapię zasponsorować, skoro do chwili obecnej nie możesz otrząsnąć się z tej Molvizar'owej traumy
... zwłaszcza, że nawet nie brałaś udziału w rozbiórce tego zapachu.
Ano prześladuje - nie ma znaczenia, że nie brałam, nie chodzi mi o ten konkretny zapach, tylko o zjawisko. Nie wyobrażam sobie, że znam zapach z próbki, upoluję całą flaszkę, i okaże się, że za kilkaset złotych kupiłam co innego. Nie rozumiem, co w tym dziwnego. A Amouage to też perfumy na rynek arabski, więc prawdopodobieństwo takiej akcji wzrasta.
Stary 2012-03-08, 10:42   #39
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
W temacie mój najcudowniejszy tercet Amouage to:
Opus IV w porze jesienno zimowej
Opus V wiosną i latem
Jubilation XXV właśnie edycja męska
No nic dodać nic ująć. No może zmieniłbym kolejność, ale wszystkie wspaniałe, tylko czemu takie drogie
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 09:40   #40
Emiks
Zakorzenienie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32795152]No nic dodać nic ująć. No może zmieniłbym kolejność, ale wszystkie wspaniałe, tylko czemu takie drogie [/QUOTE]

Kolejność jest zupełnie przypadkowa Wszystkie są jednakowo piękne, choć zapachowo odmienne
Dwa pierwsze udało mi się kupić w doskonałej cenie, więc grzechem byłoby kaprysić
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 18:03   #41
BAHAMONDE
Rozeznanie

VI4, przekopałam wspomniany przez Ciebie wątek i ujmę to tak: jeśli istnieje Epic Women w wersji na Bliski Wschód z wyczuwalnym agarem, spędzę resztę życia na zdobyciu go. W Epic agaru nie czuję, gdyby się tak snuł dymnie jak w Black Aoud, byłoby to dla mnie dzieło wybitne i twór doskonały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-10, 18:45   #42
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BAHAMONDE Pokaż wiadomość
VI4, przekopałam wspomniany przez Ciebie wątek i ujmę to tak: jeśli istnieje Epic Women w wersji na Bliski Wschód z wyczuwalnym agarem, spędzę resztę życia na zdobyciu go. W Epic agaru nie czuję, gdyby się tak snuł dymnie jak w Black Aoud, byłoby to dla mnie dzieło wybitne i twór doskonały
podziwiam wielbicielki smolistego oud-ja uwielbiam aoud w Rose Kiliana-za to już Pure aoud odstraszyło mnie na kilometr Aoud Aoud-owy pamietam,że będac w Q poznałam zapach wręcz ropy naftowej ,ale nie pamietam dokładnie co to był juz wiem HISTOIRES DE PARFUMS Petroleum Absolut

a w temacie Amouage i (Kilian) to moje ulubione perfumy i chyba tylko takie flakony perfum chciałabym widzieć z małżem na półkach

Edytowane przez ania105
Czas edycji: 2012-03-10 o 18:53
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości