|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Amouage
Lyric Women -dla mnie olejkowa róża lekko mydełkowata i ponadczasowa
![]() Amouage Dia Woman-Powiem wprost zapach kremu Nivea( ![]() Dia Men-świetna wypowiedź powyżej-mam takie same odczucie-męska skóra dodaje mu charakteru na damskiej może wydać się troszkę nijaki ,ale skóry są różniste ![]() Memior Man-Ja wyczuwam masę srebrnego Kadzidła-obłędne na moim lubym ![]() Jubilation Men-troszkę kadzidlany z wybijajaca sie nutą mirry i lisia lauroewgo-to mi ciut przeszkadzało po jakimś czasie robi sie troszkę słodkawy(przypomina mi zapach ziół i kwiatów w której leży kreda na trzech króli ![]() AMOUAGE Honour Women -wspaniała kompozycja dla wielbicielek białych kwiatów Konwalia i jasmin X10 skutecznie mnie od siebie odstraszyły na spory czas-moze kiedyś spróbuję jeszcze je oswoić Amouage Memoir Woman -również uważm ,że jest podobny do Azyiade |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dojechały próbki Gold Women i Ubar Women. I jeden i drugi to trauma - przy czym Ubar szybciej się ulatnia, a Gold po prostu zabija. Zapach 100-letniej babci - a moja babcia za szczyt szyku uważała perfumy o nazwie Krasnyj Mak, będące chyba podróbką chanel 5 (które też wywołuje u mnie traumę).
Gdybym poznała najpierw któryś z tych dwóch zapachów, nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby pragnąć poznać coś jeszcze...Toż to śmierdzidła koszmarne, a Epic jest cudny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
VI4, zgadzam się w 100%. Mnie dawno temu przysyłali Amouage jako gratisową próbkę z Quality i większej traumy nie pamiętam, przy czym Ubar przebiło w moim przypadku Jubilation. Zmywałam, śmierdziałam, szorowałam, zapsikiwałam i cały dzień minął. I myślałam, że na siłę wciskają, bo nikt tych "drogich śmierdzieli" nie chce kupić
![]() Bardzo też polubiłam Memoir w obu wersjach, męską nawet bardzo ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
O Molvizarze dopiero muszę poczytać, zrobiłam sobie odwyk i mało zaglądałam na Wspólne, coś słyszę, że mnie to uratowało
![]() A sama zamierzam się na Honour Men, może trafi się pieprz w przyzwoitej cenie (przyzwoitej jak na Amouage ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Kolejne próbki - Ciel Woman - kwiaty + jakieś zielsko, nie robi na mnie wrażenia.
Memoir Woman - nie wiem, czy powala na kolana, ale na pewno mi się podoba. Faktycznie, podobny do Aziyade - ale na szczęście bez kuminu. I gdyby nie ten nieszczęsny kumin, Aziyade by mi się podobało... Memoir trochę apteczny mi się wydaje - ciekawy, przetestuję globalnie w sobotę podczas malowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
... zwłaszcza, że nawet nie brałaś udziału w rozbiórce tego zapachu. W temacie mój najcudowniejszy tercet Amouage to: Opus IV ![]() Opus V ![]() Jubilation XXV ![]() Natomiast na ostatniej pozycji uplasował się Epic, z drażniącą nozdrza metaliczną nutą, podobną wyczuwam również w Chinatown Bond No.9 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ano prześladuje - nie ma znaczenia, że nie brałam, nie chodzi mi o ten konkretny zapach, tylko o zjawisko. Nie wyobrażam sobie, że znam zapach z próbki, upoluję całą flaszkę, i okaże się, że za kilkaset złotych kupiłam co innego. Nie rozumiem, co w tym dziwnego. A Amouage to też perfumy na rynek arabski, więc prawdopodobieństwo takiej akcji wzrasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32795152]No nic dodać nic ująć. No może zmieniłbym kolejność, ale wszystkie wspaniałe, tylko czemu takie drogie
![]() Kolejność jest zupełnie przypadkowa ![]() ![]() Dwa pierwsze udało mi się kupić w doskonałej cenie, więc grzechem byłoby kaprysić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
VI4, przekopałam wspomniany przez Ciebie wątek i ujmę to tak: jeśli istnieje Epic Women w wersji na Bliski Wschód z wyczuwalnym agarem, spędzę resztę życia na zdobyciu go. W Epic agaru nie czuję, gdyby się tak snuł dymnie jak w Black Aoud, byłoby to dla mnie dzieło wybitne i twór doskonały
![]()
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w temacie Amouage i (Kilian) to moje ulubione perfumy i chyba tylko takie flakony perfum chciałabym widzieć z małżem na półkach Edytowane przez ania105 Czas edycji: 2012-03-10 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.