![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXV
JustPathetic - haha
![]() ![]() ![]() ![]() Laveitia - głowa do góry. Tendencja mimo wszystko jest taka, że dziewczyny stąd jedna po drugiej odchodzą. I na Ciebie przyjdzie kolej, zobaczysz ![]() ciezko_jest_lekko_zyc - swego czasu też kombinowałam z portalem randkowym. Śmiesznie było ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Kiedy on/ona krzywdzi Cię emocjonalnie/fizycznie/werbalnie
jedyny i wystarczający powód do rozstania ![]() michalova złtko ![]() ![]() dziewczyny mamy dzis piękny dzień dziś myślimy tylko pozytywnie zróbcie sobie taki jeden szczęsliwy dzien..mimo wszystko ![]()
#33 |
Wtajemniczenie
|
Minęło pół roku od mojego rozstania, jednak nadal nie czuję się dobrze. Chociaż mimo wszystko było w miarę ok, zajmowałam się sprawami bieżącymi itp. wiedziałam, że ten związek przez długi czas wyglądał już źle więc jakoś to sobie tłumaczyłam.
Jednak dzisiaj czuję się wyraźnie gorzej. Prawie nie mieliśmy kontaktu przez czas rozstania a napisałam do niego żeby wysłał mi kilka zdjęć na pamiątkę. W każdym razie napisał, że wielka szkoda, że się nam nie udało. Zaczął analizować co on mógł źle zrobić, jakie były przyczyny i pytał o moje zdanie. Z początku niechętnie ale napisałam też co mogłam zrobić źle, co było nie tak z jego strony itp. Czułam się jednak przy tym źle, bo wiedziałam, że on pyta po to żeby wiedzieć na przyszłość, mieć wiedzę jak nie postępować w następnym związku - więc było to trochę nieludzkie, bo wiadomo, że zrodziło u mnie silne emocje. Jednak napisałam co sądzę na wszelki wypadek, gdyby to miało sprawić, że jakimś cudem do siebie wrócimy. Od tego wspólnego rozżalania się czuję się praktycznie tak jakbyśmy się dopiero co rozstali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie piękne Panie wypowiadające się w tym wątku.
![]() Po rozstaniu czytałam wiele historii, jednak zawsze pozostawałam anonimowa. Dziś jednak postanowiłam się ujawnić. Od rozstania z chłopakiem minął już miesiąc. Na początku była to dla mnie tragedia, nie rozumialam powodu rozstania, ciągle płakałam, nie jadłam, nie spałam... Myslę, że rozumiecie o czym mówię. Jednak powoli, dzien po dniu szłam o krok dalej. Starałam się nie myśleć, sama mowilam sobie w glowie glosne STOP, gdy tylko się tam pojawiał. Jednak same wiecie, że to trudne... Trzymałam się w miarę dobrze, dopóki nie zobaczyłam go z nową dziewczyną... Po około tygodniu od rozstania, kiedy ja wylam w poduszkę, on już z nią był. Nie wiem jak mozna tak szybko wejsc w kolejny związek... Z tego co mowila mi jej kolezanka, poznali sie juz po naszym rozstaniu, kilka dni i są razem. Na moje nieszczescie widuje ich prawie codziennie... Wydawalo mi sie, ze juz w miare stanelam na nogi, ale ich widok łamie mi serce... |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ch*ja warte są te wszystkie deklaracje, plany i zapewnienia.
#36 |
Rozeznanie
|
Również tak uważam. Pisałam w poprzednim wątku, że usunęłam ex ze znajomych. Odezwał się, pisząc ,że mu ciężko. Chyba nie potrzebnie,ale odpowiedziałam mu na wiadomość,pisząc,że tak samo czułabym się podle na jego miejscu jakbym zostawiła kogoś bez słowa wyjaśnienia,że dla mnie to pewnie była zdrada, zawiódł mnie, bawił się moimi uczuciami i żeby nie dziwił się ,że mam teraz o nim złe zdanie,bo swoje przecierpiałam. Otrzymałam w odpowiedzi głupie puste przepraszam !!! minęło pół roku,kiedy z dnia na dzień mnie olał i zostawił bez słowa . Wytłumaczył dennie że mnie bardzo przeprasza,bo wie ,że nie za dobrze wtedy postąpił, ponieważ uwaga... on miał problemy w swoim życiu, które musiał rozwiązać SAM i dlatego przestał się ze mną kontaktować i spotykać. Napisałam mu tylko, że nie ma co się oszukiwać, my nie jesteśmy dla siebie i nam nie wyszło. A jak ma się problemy, to się nie zostawia z tego powodu kogoś i dla mnie to dziwne wytłumaczenia. On walnął tekst ,że moze mam racje, ale MU CIĘŻKO ZAPOMNIEĆ. pomyślałam sobie, jasne kurde... jakoś przez pół roku nie myślał, jak ja mogę się z tym czuć. Egoista pieprzony, nie obchodziłam go ja. myślał tylko i wyłącznie o sobie. Tego nie da się już poskładać. Nie jestem w stanie być nawet jego znajomą po tym wszystkim. Bo nie potrafię... Ale załamała mnie ta głupia rozmowa... |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Biorę się za domykanie pewnych spraw - jutro już ostatnia prosta do załatwienia.
#38 |
Przyczajenie
|
Michalova, przepraszam, ze pytam, ale watek sledze od kilku dni i nie znam szczegolow...czy Twoj maz zanim wzieliscie slub dawal jakiekolwiek zanki, ze w glebi serca jest zlamanym c*ujem? Co za palant, az zal czytac, skad sie tacy idioci biora? Dlugo sie znaliscie zanim wzieliscie slub? Byly jakiekolwiek symptomy swiadczace o tym, ze jest poj#bany?
Racja laski, te zapewnienia chlopow sa nic nie warte. A ogole im nke wierze. Kazdy mi tak gadal, ze jestem darem z niebios, ze oni tacy zdolowani byli, ze sami, a tak bardzo chca zalozyc rodzine. A potem sie ze mna rozstaja, bo to nie to. Gdzie logika? Zenada. Dzwonil przed chwila ex. Zapytac jak majowka. Moj sukces jest taki, ze nie proponowalam spotkanoa ani nie rzucLam zadnymi podtekstami. Po prostu normalna rozmowa. Moja porazka? To ze nadal robie sobie nadzieje. Tyle ze on o tym sie nie dowie, nie dam po sobie tego poznac. |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
musiałam napisac do byłego. napisałam na fb, bo jego numer tel już wywaliłam
![]() Edytowane przez 201609051006 Czas edycji: 2016-05-03 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo oczywiscie, ze nadal czuje wszystko do mojego bylego, i chcialabym zebysmy wrocili i byli super szczesliwi. Ale to jest niemozliwe. Podjelam decyzje, i jezeli bede caly czas odmawiac na wyjscia na randki/podawac zly numer/etc. zapewne cofne sie do eksa i mu powiem, ze przepraszam ze zerwalam i czy moge do niego wrocic. Co byloby kompletna porazka, bo on sie nie zmieni i nadal bedzie traktowac mnie jak chce. Dokladnie tak, zauwazylam ze takie rozmowy do niczego nie prowadza, tylko nas rania kolejny raz i czujemy sie jakbysmy znowu byly na poczatku rozstania. Trzymaj sie! :-* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() przepraszam tez mnie to kiedys zastanawiało czy oni są poje*ni z natury czy tacy się stają. wrodzone czy nabyte Huj*stwo ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
eks odpisał że książkę odda. teraz już nic mnie z nim nie łączy i nie musze się gryźć, że będę musiała się z nim skontaktować w jakiejś niedokończonej sprawie. mściwie się cieszę że będzie się niedługo motał tłumacząc się swojej rodzinie dlaczego nie przyszedł ze mną na imprezę rodzinną - zostaliśmy razem zaproszeni na ten miesiąc na komunię dziecka jego kuzynki. wszyscy mnie tam lubią. mamie eksa też nie podobały się jego ciągłe imprezy, wypomniała mu to przy mnie raz. szkoda że nie wie, że kryjąc większość wyjść na chlańsko kłamał jej że idzie do mnie. poza tym w tym miesiącu ma ćwierćwiecze, chciał zrobić większą imprezę. jego znajomi - poza jego tępymi kolegami, za którymi nie tylko ja nie przepadam ale i reszta znajomych byłego nimi gardzi - też mnie bardzo lubią i z pewnością będą się dopytywać i drążyć. hehe, dobrze mu tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Mnie przerażała ta majówka, ale jak już wspominałam plany się pojawiły - i o dziwo, było ok, a nawet bardzo ok :-P
Dziś sobie śmigam cały dzień w piżamie, pisma, które miałam do napisania, napisałam. Jestem gotowa na jutrzejsze załatwianie spraw. ![]() No i znalazł się też plan na nowy zapełniacz czasu ![]() Od dzisiaj to nasz hymn: https://www.youtube.com/watch?v=FASZoFqh9Uo ![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2016-05-03 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisałaś, że powrót do byłego nie ma sensu - najlepszym więc rozwiązaniem wydaje się zupełny brak kontaktu ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2016-05-03 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Cały dzień udaję, że jest ok, ale jest już wieczór, więc siedzę sama przed kompem i się dołuję. tęsknię za nim. Tak bym chciała, żeby jednak zrozumiał, że mnie kocha i wrócił
![]() Wiecie co, jeszcze jego odejście bym przezyła, gdybym miała gwarancję, że spotkam w życiu jakiegoś wartosciowego faceta, z którym stworzę rodzinę. A ja jestem przerażona, że po nim nie spotkam już nikogo godnego uwagi i zawsze będę sama. Wizja samotności jest chyba najbardziej przerażająca. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Rozumiem, że wskazówek na to, jak zdobyć byłego tutaj nie dostanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę chcecie do nich wracać?
Dziewczyny, ja też tęsknię za nim, brakuje mi naszych wspólnych wieczorów, naszych powiedzonek, naszych rytuałów, oraz tego, że wszystko o sobie wiedzieliśmy i jeszcze chwilę temu wybieraliśmy rzeczy do mieszkania, ale niewiedza, co było, gdy nie było nas - by mnie zabiła, chyba jednak bardziej cenię swoje psychiczne zdrowie.
#49 |
Raczkowanie
|
Witam i ja. Piszę tu pierwszy raz bo to i moje pierwsze rozstanie. Pierwszy związek. Zostawił mnie prawie po 7 latach dla innej.
Nie umiem się pozbierać... Mam nadzieję, że czytanie tego wątku choć trochę mi pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
You feel hopeless. Like nothing can save you and when its over and its gone, You almost wish that you could have all that bad stuff back, So you could have the good. Zawsze to znajome zło ![]() Wiem natomiast, że nie mogłabym sobie tego zrobić. Wiem, jakim wrakiem jestem teraz. Wiem, ile kosztuje mnie zwykła rozmowa z kimś kogo dobrze nie znam, jak musze się pilnować, żeby wszędzie nie dopatrywać się kłamstw, intryg i złych zamiarów. Też brakuje mi tych wszystkich rzeczy, które były dobre, ale chyba nie było tego tyle, żeby przeważyło to co było złe ![]() Czekam z utęsknieniem na czas, kiedy będę mogła podejść do tego bez zbędnych emocji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
oh Mandy dziękuję, że przypomniałaś mi o tym kawałku, bardzo lubię!
U mnie dzisiaj beyonce - hold up, tekst bardzo... adekwatny, polecam ![]() Dziewczyny, mam do Was takie pytanie z innej beczki. Jak myślicie, lepiej przetrawić rozstanie w złości i nienawiści do byłego, czy po spokojnym wyjaśnieniu sobie pewnych spraw, nawet jeśli to my zostałyśmy porzucone? |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201609062115 Czas edycji: 2016-05-03 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
U mnie tak samo - moment, ze czuję, że mi przeszło a za chwilę mały dołek. Wszystko minie, tylko BRAK KONTAKTU
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Moj eks we wtorek przyszedl z roża a w piatek rano napisal,ze zrywa...chcialam mu napisac ze mogl tam dolaczyc wstazke z napisem ostatnie pozegnanie,ale zerwal ze mna kontakt,zablokowal. Napisal na koniec do widzenia. 😳
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#59 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi go brakuje i zawsze sie przelamuje. Ale tym razem juz sie nie zlame. Staram sie zapelnic moj czas najlepiej jak umiem. Ja naprawde chce. I chce zeby nam wszystko wyszlo, i zeby bylo super szczesliwie. Ale nie moge zyc w swojej wymyslonej historii, bo niestety moj eks nie jest czlowiekiem ktory umie uszczesliwiac kogos kogo kocha. Jest mlody i glupi. Predzej czy pozniej by mnie zdradzil. Chciec nie znaczy moc. Chce, ale nie moge. Nauczylam sie, ze to nie jest facet dla mnie. Cytat:
Napisz przez wiadomosc prywatna twojego maila, to ci przesle ![]() Pamietaj: jestes warta kogos lepszego i najpewniej ten ktos juz spotka Ciebie wkrotce. Trzymaj sie! Wyplacz swoje, a pozniej wez sie w garsc i badz pania swojego zycia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
A tata dzis do mnie,zebym wiecej takich bezczelnych typow do domu nie przyprowadzala i ze az wstyd,ze ciagle mam innego...
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- A on byl dopiero drugim ktory poznal moja rodzine |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.