|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
Teraz jeszcze niektore pracuja, no i jestesmy jeszcze w miare mobilne. Dziewczyny, wrzuccie listy zakupowe z gemini, poprosze. Ja z moim czekam do wyplaty, choc zakupy zaplanowane na lipiec i tak pewnie beda musialy isc z oszczednosci. Ale ustalilam termin to sie go trzymam ![]() Zwolnienie mi sie przesunie i dopiero od lipca pojde to bede miala duzo czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Słowikowa , asiaczek - wklejać swoje zakupy!
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Oki, moje zamówienie z gemini poniżej, zastanwiam się czy o czymś nie zapomniałam...
![]() ![]() ![]() Za chwilę dam rzeczy z all ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- A to allegro: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja na nowym wątku
Podczytuje Was od paru dni i w końcu postanowiłam się przywitaćCytat:
U mnie też ma być Filip i ostatnio też mam manie na urządzanie pokoju. Na kolory zdecydowałam się te same co u Ciebie Dziewczyny, Wy też macie tak, że jak dzidzia Was czasami kopie to czujecie mega parcie w pęcherzu i biegniecie do łazienki? Ja dziś w toalecie z tego powodu byłam chyba kilkanaście razy
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bylam swego czasu na IP, to kobiety do porodu z wielkimi walizkami przychodziły ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Ja od dawna mam ciągle parcie na pęcherz - tak mi jakoś leżał dzidziol, że stale uciskal. Ale od kilku dni mam tak, że czuje uderzenia w pęcherz i już w ogóle masakra jest
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie umiem się zdecydowac na kolor pościeli
ale pewnie będzie mietowe
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Wystarczy przez weekend być nieobecnym i już pół dnia nadrabiania. A tu jeszcze nowy wątek Też składam koszyk na gemini Na razie około 320 zł, ale chyba zamówię z początkiem lipca, bo mąż krzywo patrzy Przyszła mi koszula nocna, piżama i szlafrok z allegro, więc mam początek swojej wyprawki szpitalnej. W tym tygodniu się zabieram za szycie, czekam aż mi przyjdą wszystkie zamówienia tkanin, już się nie mogę doczekać Dziś przyszło jedno już. Kupiłam nawet surową tetrę żeby sobie obszyć na pieluchy Nie wiem czy wyjdzie taniej w efekcie, ale na pewno satysfakcja, że się samemu zrobiło. Kupiłam też parę rzeczy w stacjonarnej pasmanterii, planuję zrobić łapacz snów do ozdoby
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Tez witam w nowej częsci.
Jak Wy czytacie siatki centylowe? Bo dla mnie to jakaś czarna magia. Miętowe pokoje są super W połączeniu z szarym (haha, bo w sumie u mnie tak jest).Czekam z niecierpliwością na listy z gemini, bo ja też sobie zaplanowałam w lipcu, po wypłacie i szczerze mówiąc, aż mnie przeraziły Wasze podsumowania cenowo... jakoś wypierałam myśl, że może tyle kosztować. |
|
|
|
#40 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi dziś młody tak skopal pęcherz, że aż bolało Napisz coś więcej o sobie na kiedy masz termin ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mea culpa! Jakbym mogła w czymś pomóc dawaj znać Costam podpowiem.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja.. po egzaminie..
mój miał w 28 tygodniu 1052 gramy, bo pisałyście o wagach i jest uważany za średnie dziecko.. kurcze jakoś te wagi zaczynają mnie przerażać, a pomyśleć, że finalnie będzie pewno ponad 3 kg
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana zobacz sobie dailyboogie na yt ona ma właśnie pokój w takiej kolorystyce dla swojego synka, piękny go ma, może Ci się coś nasunie super poduszki robią klimat chmurki itd. kiedyś też taki zrobie synkowi ![]() szary-bialy-mięta
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O rany szaleństwo cię ogarnęło. Co za zakupy. Ale też masz trochę na wyrost np.żel na dziąsła. Wydaje mi się że podgrzewacz to cene ma trochę bardzo z kosmosu. Ostatnio w carrefour widziałam z baby ono za 35 zł. Ale ogólnie brawo za całość
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i odkurzyć maszynę, żeby sama poszyć jakieś gwiazdki czy coś, bo cena niektórych zabija
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Beti kupiłam trochę rzeczy na wyrost bo nie wiem kiedy po urodzeniu Leni będziemy w Polsce, a chce być w razie w przygotowana. I ufam polskim produktom
a co do podgrzewacza to też się właśnie jeszcze zastaaniam. To i tak najtańszy jaki jest w tej aptece, a ma wyświetlacz aktualnej temp i dokładna regulacje. Mam czajnik z ta bajera i u mnie się dosyć często przydaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio polecam, mnie urzeka ten kącik od jej Leo o zresztą Leo to prawie jak Leon w ogóle to dziecko mnie tak raduje hehehe, teraz jak jest większy i się śmieje to ja przepadam.. oby mój też był taki ona też w filmikach podaje skąd co ma, ale niestety ceny bolą.. jak umiesz szyć to super, u Nas w mieście (Ty wiesz gdzie ) jest sporo tych wszystkich materiałów co właśnie na Allegro szyją my nie robimy pokoju dla małego, bo Nas nie stać po prostu dokupie komode do kompletu mebli i łóżeczko w kolorze jabłoni i przez jakiś czas tak będziemy funkcjonować ![]() ale kieeedyś się odkuje i zrobię mu najpiękniejszy pokój świata, nawet jakby to miał być pokój na jego 18 urodziny co 18 lat i nie można mieć białych mebli?
|
|
#49 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i rożek edit: już widzę od jakiego użytkownika zakupy ![]() Cytat:
![]() dzisiaj zakupiłam materiał i daje babci do uszycia literki
Edytowane przez ttuska Czas edycji: 2016-06-20 o 21:04 |
||
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówiłam parę rzeczy np rożek, kocyk dla Leona i podusie minky dla starszaka i w sumie to mega proste jest , olśniło mnie, że mogę chociaż spróbować najwyżej kot będzie miał swoje podusie u nas bedzie tylko tyle co łóżeczko, i jego ''kącik'' w naszej sypialni. starszak ma ogromny swój pokój, wolałabym go jakoś podzielić, ale póki Leo będzie wstawać w nocy to nie chcę go tam wciskać, niech się starszak wyśpi.. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- ttuska ale wiesz.. ile odcieni mietowego hahahtrzeba sobie problem zrobić na wieczór..turkus, a może mieta, ..błękit też spoko hehe
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2016-06-20 o 22:01 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Moje zamówienie z Gemini (póki co w przechowalni) więc jak ktoś myśli, że powinnam coś dodać/usunąć/zmienić to proszę śmiało pisać
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wiele rzeczy z tzw "odzysku" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam kiedyś fazę na odnawianie starych mebli.. dalej mam, co miesiąc jestem na giełdzie staroci itp
![]() mam świetne koniki drewniane za 20 zł.. przemalowałam np na mietowo i już są swietną ozdobą w pokoju. komodę przemalowałam na błękit, kosztowała mnie jakieś 150 zł na olx..a robi wrażenie wow... to cieszy bardzo
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem nawet jak maszyna działa, a moja babcia była, a mama jest krawcową zresztą teściowa też wszystko szyje.. więc tylko ja taki przydupas dla mnie maszyna to istna magia, czasami mi mama coś pokazywała, ale ja mam za ciasny umysł ja kupiłam na Allegro, bo wtedy jeszcze nie obczaiłam, że można dać to komuś uszyć ![]() nie serio, jakbym miała możliwości to bym zrobiła cały pokój, od ścian po firanki typowo pod dziecko, niektórzy tak robią i strasznie im zazdroszczę tylko najpierw muszę męża stąd wyprowadzić, bo on sobie w tym pokoju zrobił "swój" pokój i jest sam sprzęt, śrubki, kabelki, komputery i inne pierdoły ale to zanim mały podrośnie to niech se ma, a co chyba, że młody to też drugi elektronik z zamiłowania wyrośnie, to się obawiam, że nie ja ich wyprowadze, a oni mnie teraz ogólnie jest "moda" na to, że młode mamy zajmują się szyciem, 70% koleżanek na macierzyńskim co są teraz się ogłasza na fb, że szyją więc zawsze możesz rozszerzyć potem działalność, ale wtedy Twoja doba chyba musiałaby mieć z 48 h ![]() a pewno daj Fabiemu pospać, też bym nie ładowała noworodka do starszaka
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kropki, gwiazdki, kotki :Phm niby też mogłabym się pobawić w szycie, ale dzisiaj za 2 ścinki materiału (raptem może z tego wyjdzie 10 literek 15 cm) zapłaciłam 8 zł więc gdybym chciała kupić minky na kołdre plus wypełnienie to cenowo byłoby pewnie tak samo albo drożej niż na allegro
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u Nas jest tak, bo ja nie mówię, że chce nie wiadomo co tylko my dopiero co robiliśmy tu mieszkanie, mieszkamy w nim od stycznia.. kredytów mamy i pożyczek od cholery więc no głupotą byłoby teraz niszczyć wszystko co zrobiliśmy pół roku temu pod dziecko.. za grubą kasę.. jak zaczęliśmy remont nie wiedzieliśmy, że od razu zostaniemy rodzicami :Pwięc zostanie beżowo brązowy pokój w jabłoni.. mogłabym jasne pokombinować pod dziecko coś w tej kolorystyce i ozdobić, ale po prostu mi się nie widzi jak już mam coś robić to właśnie szaro-miętowe, no już białego nie musi być ale tak czy srak to nie będzie pasować ![]() więc po prostu kupię łóżeczko, je wystroje jakoś tak ciepławo - beżowo i też będzie ładnie ale typowo zmieniać nie będę, no szkoda teraz kasy i szkoda niszczyć tego co nowe..jak powiedziałam mężowi, że chcę przemalować pokój to tylko się spojrzał i powiedział, że chora jestem noo mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ![]() dlatego jak coś kupuje młodemu "do pokoju" to właśnie beżowe, kolorowe i błękitne i w sumie jakoś może coś z tego ukulam takiego żeby było dzieciowo ![]() a najbardziej to podobają mi się sowy.. motyw sów.. ja bym mu mogła tych sów natrzaskać w każdym rogu
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo w nowym linka nie moglam znalezc
![]() Monti no z kazdym dniem coraz mniejsza szansa na przekrecenie ale cuda sie zdarzaja wiec nie martw sieChrupa pokaz na jakich aukcja kupilas koszule i jak gatunkowo czy nie grubasne i przepuszczaja powietrze Slowikowa super rzeczy o wage sie nie martw w granicach normyWeselna to faktycznie inna sytuacja u niej wczesniej wyniki badania byly ok, samo z siebie zaczelo sie dziac wody odchodzic od 20 tygodnia ale one sie uzupelnialy i 8 tyg udalo utrzymac wyczekac, urodzil sie w 28 tygodniu musiala sie z nim uchodzic po lekarzach ale suma sumarum maly radzi sobie dobrze Maciej Polta dzieki za info
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego też mimo że na początku Mały będzie u nas w pokoju to nie zmieniamy kompletnie nic oprócz wstawienia łóżeczka, bo niedawno malowalismy i wymieniliśmy meble. Zresztą, ten niemowlecy pokoik tak naprawdę to trochę fanaberia rodziców jest, bo tak malemu dziecku i tak pewnie jest wszystko jedno, a jak podrosnie to i tak porozpierdziela wszędzie zabawki i juz nie będzie tak ładnie, a za chwile weź zmieniaj wszystko żeby była księżniczka elsa, albo Harry Potter albo auta albo inne cuda, a potem znowu chwila minie i to juz wstyd i hańba i rób nastolatkowi pokój na czarno Ja w zasadzie to chcę niby małemu zrobić pokoik a tak naprawdę to egoistycznie chce mieć dla siebie taki kącik gdzie będę mogła usiąść i karmić a przy tym też trochę odpocząć i popatrzeć na coś ładnego i w sumie tylko o to w tym wszystkim chodzi na ten moment Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
A mój pieron mały od miesiąca głowa oparta na szyjce i ch... :/ na każdym usg widać, że główka tuż tuż
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

18.09.2015
na chwilę się zgubiłam, ale już jestem
muszę się czymś zająć

po prostu dokupie komode do kompletu mebli i łóżeczko w kolorze jabłoni i przez jakiś czas tak będziemy funkcjonować 
chyba, że młody to też drugi elektronik z zamiłowania wyrośnie, to się obawiam, że nie ja ich wyprowadze, a oni mnie 
ale cuda sie zdarzaja wiec nie martw sie