![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy tutaj możliwy jest kompromis?
Cytat:
Przecież napisała na wstępie, że dogadali się tak, że on to ograniczy, więc przystała na taki warunek, to o co cho teraz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak szczerze, to tego się spodziewam, ale wolę się dopytać, zanim spadnę z krzesła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu Autorka popełniła koszmarny błąd wchodząc w związek z facetem, który inaczej widzi świat. Większość ludzi chce widzieć w bliskich oparcie i autorytet, a Autorka widzi w mężu mordercę z zakrwawionymi rekami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Naczelna Nastolatka
|
A to ja odwracam kota ogonem....
AUTORKA NAPISAŁA, ŻE RAZEM COŚ USTALILI. Teraz jej ustalenia nie pasują, więc jedyne co jej pozostaje to się rozstać, skoro tak źle to znosi.
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak już stanie w prawdzie i zobaczy - odejść, skoro takie są jej zasady. Popełniła błąd, że zgodziła się na ich nagięcie, widać, że nie potrafi znieść takiego zgwałcenia swojej moralności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
A może można by podobnych porażek uniknąć, gdyby nie wmawiać ludziom, że kompromis to norma w związku, każdy czasem ustępuje, ja się naginam i jest cacy (w sprawach, które koło dupy mi latają, albo wręcz mi pasują, ale co tam), więc nie wydziwiaj dziewczyno i uszanuj zdanie partnera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ok, po prostu mając prawie 30 lat nie przerobiłam wszystkich możliwych scenariuszy w życiu. O niektórych rzeczach muszę decydować teoretycznie, na podstawie tego, co wydaje mi się czuję. I zdaje mi się, że mogę popełnić błąd. Myślałam, że będzie w porządku, że mnie to tak nie obejdzie. Nigdy nie byłyście w podobnej sytuacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kto nie dotrzymał umowy? I nie, nie że wywiązała się rozmowa - mówisz w takich razach, że Twoja żona nie chce o tym rozmawiać i ucinasz dyskusję, bo tak się umówiłaś. No ale rozmowa rodzinna widać ważniejsza, tak jak tradycja rodzinna, niż podobno ukochana kobieta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze, że nigdy nie wierzyłam, że szczere oddanie myśliwych szczytnemu celowi "regulowania populacji". Zabijanie dla przyjemności powinno być nazwane zawsze po imieniu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Naczelna Nastolatka
|
Mogłybyście sobie czasem zdać sprawę z tego, że wasza agresywna retoryka zniechęca do rozmów i wasze szanse na przekazania jakiejkolwiek idei są w związku z tym niewielkie.
I piszę "wy" bo to jest stała grupa z którą nijak się nie da rozmawiać w jakiś cywilizowany sposób. I autorka i jej mąż najwyraźniej nie potrafią się odnaleźć w tej sytuacji i mają problem z tym, co ustalili. Jedyne rozsądne wyjście to rozstać się, zamiast męczyć. Autorko, jak sobie wyobrażasz dalsze życie? On zapewne nie zrezygnuje z tego co robi. Ty się źle z tym czujesz. Widzisz jakieś wyjście?
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-07-29 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Myślę, że dla Autorki każde polowanie męża jest szokiem. Sądzę, że u niej działa syndrom "żony myśliwego", taki sam jak "żony alkoholika". Po każdym polowaniu (ciągu alkoholowym) jest przekonana, że to już był ostatni raz i on więcej tego już nie zrobi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Naczelna Nastolatka
|
Doris ma trochę racji. Autorka strasznie się nakręca.
Niby dlaczego ma myśleć, że on tego nie zrobi? przecież nie było mowy o czymś takim.
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Tak działa psychika wobec osób, które kochamy lub wydaje nam się, że je kochamy. Wymazujemy ze świadomości wszystko, co złe na ich temat, a gdy coś złego ta osoba robi, udajemy, że to tylko incydent przed samym sobą. Zawsze łatwiej powiedzieć "kocham dobrego człowieka, który popełnia czasami błędy" niż "kocham złego człowieka". Autorka dostrzegła, że to nie pojedyncze błędy i teraz jest zawieszona między tymi dwiema opiniami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie zgadzam się z tym. Wymazujemy? To chyba tylko niedojrzałe emocjonalnie osoby tak robią, że zamykają oczy jak dzieci i udają, że coś ich nie dotyczy.
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne to dla mnie jest to, że mąż, widząc, ile kosztuje Autorkę ten "kompromis", nawet ukrócić dyskusji o zabijaniu nie umie. Tyle chyba by mógł zrobić, zwłaszcza, że było to częścią "kompromisu". Muszę przyznać, że jakby ktoś, kto w telefonie trzyma zdjęcia zabitych zwierząt, z uśmiechem opowiadał przy mnie o zabijaniu, to przeszłyby mi przed oczami wszystkie odcinki "Dextera". Jakby był odpowiednio przekonujący to nie powiedziane, że mogłabym spać spokojnie. Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2016-07-29 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Może i tak. Ale Autorka przymykała oczy i wymazywała ze świadomości myśliwską działalność męża aż do czasu, gdy problem zaczął uniemożliwiać jej normalne funkcjonowanie. Nie chcę dyskutować, czy świadczy to o jej niedojrzałości emocjonalnej, czy nie. Teraz jest to problem, z którym trzeba się radykalnie zmierzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Naczelna Nastolatka
|
Wyjście jest tylko jedno i to radykalne, rozstać się.
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- i tu się zgadzamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Myślę, że nie powinnaś się na to dalej godzić, skoro tak źle się czujesz. Kompromis w waszym przypadku nie działa, bo nie ma nic pomiędzy zabić a nie zabić, tak naprawdę. Mniej zabijać to nadal zabijanie, którego nie akceptujesz. Myślę, że powinnaś mu o tym powiedzieć. Niekoniecznie od razu z dumą odchodzić. Możesz powiedzieć, że jeśli naprawdę nie potrafi bez tego żyć, to musicie się rozstać, bo Ty tak nie potrafisz. Jeśli on także nie potrafi żyć bez polowań, to nic nie zdziałacie.
![]() |
#56 |
Naczelna Nastolatka
|
to jest żart, nie?
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że nawet jak teraz on pójdzie na ustępstwa, to nie znaczy to, że ona wyprze to wszystko, co jej emocje już wyprodukowały. Ta martwa sarna zrobiła na niej naprawdę duże wrażenie. Myślisz, że jak mąż przestanie polować, to Autorka przestanie pamiętać, że on ma krew na rękach? Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2016-07-29 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile dobrze zrozumiałam, to ta martwa sarna na telefonie istnieje na razie tylko w sferze obaw Autorki. Jeszcze jej nie widziała w rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem weganką właśnie z tego powodu już od lat. Skoro jesz kurczaki, też w jakiś sposób aprobujesz i przyczyniasz się do machiny mordowania zwierząt. Spójrz prawdzie w oczy. Poza tym coś do poczytania z innej perspektywy na temat myślistwa kontekście, że jest niby potrzebne do kontroli itd. : https://niepodajerekimysliwymblog.wo...ity-lowieckie/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.