![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy "gorzkie".
Hmmm... A mnie się nasunęło takie skojarzenie jak wąchałam Esprit Collection dla niej oczywiście. Coś gorzkiego. Sama nie wiem dlaczego, ale pomyślałam sobie, ze tak może pachnieć gorzki smak. Gorzki pomiędzy słodyczą.
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Jesień "na gorzko"
Wszyscy na jesień szukają czegoś ciepłego, otulającego, co pachnie jak wanilia. A ja mam wielką chęć na gorzkie perfumy bez żadnych słodziaków.Czy coś mi doradzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień ,,na gorzko"
Jedyny zapach,jaki kojarzy mi się z gorzkoscią to Gloria,ale ona jest także słodko-waniliowa,więc chyba nie o to chodzi....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze co mi sie skojarzylo (moze niekoniecznie "na gorzko", ale bez slodkości) to Le Baiser du Dragon Cartiera-amaretto,gardenia,neroli, irys,cedr,bulgarska roza,pizmo,paczuli,wetiwe r,benzoes.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Mnie też na myśl przyszedł jako pierwszy Smok, chociaż on tak do końca niesłodki nie jest - na mnie zdecydowanie się osładza, szczególnie przy wyższych temperaturach.
Poza tym faktycznie BC, FdB Shiseido i jeszcze Scenty CN, Obsession CK, może Must Cartiera, ale pamiętam jak przez mgłę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Na mnie gorzkawo, bez żadnej słodkiej nuty pachnie Dune. Niesłodkie, trochę kojarzące się z męskimi wodami są Kingdom McQueena i Presence d'une Femme Mont Blanc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej gorzki zapach, jaki znam to Pleasures Estee Lauder. Doslownie sama gorycz, z reszta piekna
![]() ![]() Fajny, gorzki-cierpki "posmak" maja rowniez My Couture Givenchy. Wydaje mi sie, ze zawdziecza go migdalom ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Pierwsze skojarzenie to Black Cashmere, kolejne - Biche dans L'Absinthe V. Gobin-Daude - to dopiero piołunowa goryczka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dla mnie gorzki, lekko meski jest cudowny, ale trudnodostepny Nikos Sculpture, swietny zapach, bardzo interesujacy i zaskakujacy. Poza tym Cristobal jest zlamany gorycza, na pewno Safari RL, slodko gorzki jest Ralph Hot.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Jeśli ma być gorzko, to według mnie Mitsouko zasługuje na uwagę. Początkowo (z korka) wyczuwam podobieństwo do L'Air du Temps, po aplikacji na skórę wychodzi z niej gorycz. Pomimo, że "gorzkość" jest doznaniem bardziej smakowym, po wąchnieciu Mitsouko mam wrażenie, że zapach przenosi się na język. Pierwsze skojarzenie po Mitsouko - precjoza do jazdy konnej. Przetrawiony zapach końskiego potu i skórzanej uprzęży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Klasyczna Prada to dla mnie klasyczny i zdecydowanie gorzki zapach. Feminite Du Bois jest drzewny, kadzidlany z elementami korzennymi i absolutnie nie czuję w nich gorzkości, a Nu posiada jakieś "pieprzne" nuty. Moim zdaniem idealna propozycja na jesień to Black Cashmere - wyjątkowy, kadzidlany (w takim magicznym, kościelnym wydaniu), zupełnie pozbawiony słodkich akcentów i drzewno-orientalny.
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze Dune, ale one też lubią się czasem osłodzić - i raczej na wczesną jesień niż tę listopadową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wiem, że większość odbiera ten zapach jako bardziej słodki i to mnie zastanawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajrzyj jeszcze koniecznie do wątku o podobnej tematyce, a założonego przez Ishtar4: Perfumy "gorzkie".
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
prada jest cieplym zapachem, w kazdej wersji
![]() Must Cartiera jest na mnie gorzki(zaznaczam ,ze na mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień "na gorzko"
Dla mnie gorzki jest ulubieniec Trussardi Jeans Woman EDT-typowa goryczka
![]() Korzenna gorycza okreslilabym Aegyptus Kyfi Tesori d'Oriente ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie typowo wytrawnymi perfumami są Dune, Black Cashmere, Shalimar, Opium.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
S. Sssss. SSSSS.
|
ja sie zachwyciłam gorzką pomarańczą w perfumach Yves Rocher nazywają sie chyba kwiat pomarańczy. niezwykłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo np o ile Madness i Le Baiser du Dragon mi sie podobaja i sa na mojej liscie jesiennych zapachow obok Marousi i Lou Lou... to Nu juz mniej... a co do Black Cashmere jestem zdecydowanie na nie nie mowic juz o Mitsouko, ktore sa u mnie smierdzielkiem nr 1... a przeciez Opium, Mahore lubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie esencją goryczy, ale takiej bardzo świeżej, ostrej jest T Girl Tommiego Hilfigera. Naprawdę niesamowity zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wiecie co? Połączę te wątki moją niewidzialną ręką, bo trochę się miejscami powtarzamy
![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ha! Wiadomo - w końcu to moderatorska ręka
![]() ![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy "gorzkie".
Cytat:
Z Eternity mam od początku, od lat to samo - dla mnie to kadź wiśniowego soku!... Kiedyś ich przez to nienawidziłam ale facetów ten zapach zachwyca - mówią o nim "zwiewny" - i od paru lat czasem ich używam. Gorzkie dla mnie są m.in. Caleche, Bruno Banani niebieskie, Miss Dior, Eau de Soir, Ode a lamour YR, Evasion, Chance, Paloma Picasso, Cabochard... Fidji natomiast uważam za ulepek (a tu dziewczyny zaliczyły je do gorzkich???), wszyscy komentują "ale słodkie"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.