![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy "nasenne" i "usypiacze" :) zapraszam do wypowiedzi
Babeczki drogie, a po co Wam trójkąt przy własnych postach, chyba nie chcecie ich zgłaszać moderatorowi
![]() Żaden użytkownik przy swoim poście nie ma trójkąta, ale przy postach innych je widzimy, własnie po to, żeby zgłaszać, gdy naruszaja regulamin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Gdyby tak było z chęcią posiadania kolejnych flaszek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś przed snem psikałam nadgarstki perfumami NOA Cacharel, jednak dziś nie psikam się już niczym. Nawet niektóre balsamy wydają mi się zbyt drażniące do snu np. kupiłam ostatnio balsam bielendy Beauty Milky i szok jak on pachnie!!! Ciepła, ogrzewająca wanilia, jednak dla mnie zbyt intensywna. A przede mną jeszcze całe pudło tego mazidełka. Za to bardzo lubię zapach pomarańczowego balsamu do ciała Garnier, tak samo pachniał dawno już wycofany biały balsam Johnson&Johnson PH 5.5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
1. Jakoś nie lubię używać perfum do snu, jestem dość wrażliwa na zapachy i to mogłoby się źle skończyć- nieprzespaną nocą, albo koszmarami
![]() ![]() 2. Nie mam i nie znam takich perfum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Do snu to lubiłam migdałkowo na mnie pachnące My Couture Givenchy. Działały relaksacyjnie
![]() Rozleniwiająco nieco działają na mnie wanilia i słodkości.
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Jako że podczas semestru śpię średnio 5-6 godzin na dobę, usypia mnie nawet Slipknot w głośnikach i zapach smażonej cebulki, zawiewający od sąsiadów
![]() A teraz na serio ![]() Co prawda perfum do snu nie stosuję, ale zauważyłam, że wszelkie pudrowo-kremowe zapachy wprost ścinają mnie z nóg. Dove, Nivea. Delikatne jedno-kwiatowe zapachy (seria Pur Desir z YR)... Ale także brzoskwinia, czekolada, karmel... Zzzz...
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal szukam perfum dla siebie i znaleźć nie mogę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Nie ma perfum, które uspakajałyby mnie kiedy NAPRAWDĘ sie zdenerwuję.
Tzn. jeszcze takich nie odkryłam. to musiałby być zapach wściekłej czarownicy, zapach gniewu, czyste emocje zaklęte we flakonie. Co do usypiaczy to też nie mam ulubionego. Dla mojego mężczyzny pachnę na noc Angelem ( kremem w słoju) albo balsamem OI. Ale najbardziej uspakaja mnie Jego zapach. Wiem, że jestem w domu, bezpieczna i wszystko jest na swoim miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Adeline, ja mam podobnie. Mi wystarczy zapach czarnego Adidasa a reszta jest już zbędna
![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
bardzo lubie psiknac sie przed snem D&G Feminine
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Raczej tylko balsam (jakiś słodki, ostatnio też Powitanie z Afryką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie calkiem dobrze spalo w Lovely SJP. Ale to z probki na szczescie, bo akurat na codzien nie chcialabym nosic tego zapachu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Nie znam perfum tej drugiej kategorii, żadne mnie nie usypiają, ale za to jest parę takich, którymi chętnie otulam się na noc. Ciężkie, zmysłowe i słodkie.
O dziwo - OI nie podpada pod tę kategorię. Lubię czuć je w dzień. Natomiast Tygrys - jak najbardziej. Dobrze spało mi się też z Ambrą Molinard, z próbeczki od Demonika. Miałam po niej słodkie sny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Wszelkie waniliowo-cynamonowo, słodkawe zapachy (Casmir), jednak koniecznie muszą, być bez powiewu mroku (Angel zbyt mnie straszy- pozytywnie, pobudza), moga zawierać w sobie ewentualnie nuty erotyczne(OI), ale wtedy lepiej odpoczywać z kims bliskim w łóżku
![]()
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sa jednak rozne nosy,gusty i wechy ![]() Smiem twierdzic,ze meskie Obsession na moim mezu nie pachna ani leniwie ani sennie...
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio się nim „ ostro potraktowałem „w wigilię, która spędziłem w gronie czysto rodzinnym, więc nie miałem zamiaru pachnieć erotycznie, udało się ... Wszyscy mówili, że pachnę jak piernik....pasowało do nastroju...
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
1.Do snu najbardziej lubię pachnieć balsamem(najlepiej Jonhson`s Baby Bedtime
![]() ![]() 2.Odsteresowującym i relaksującym zapachem jest dla mnie Green Tea.Kiedy jestem chora i mam mdłości jest to jedyny zapach,który jestem w stanie znieść.Świetnie nadaje się też na leniwe soboty i niedziele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Cashmere Mist - kraina łagodności. Subtelny, wyjątkowo delikatny, może wyciszać i uspokajać, nadaje się na sen....
Wish - słodki, rozleniwiający, co prawda nie usypia, ale bosko otula i ma w sobie coś nierealnego, dzięki czemu można się rozmarzyć... Ciel Amouage - błogie lenistwo na zielonej polanie, nic tylko leżeć, pachnieć i tak jak Dyzio Marzyciel - wpatrywać się w chmurki przesuwające się po błękitnym niebie... OI ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Perfumy = klopoty z zasnieciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Perfumy nie przeszkadzją mi spać, zwykle już po wieczorym prysznicu, jeśli niegdzi nie idę, zapodaję coś z próbek celem testowania.
Zapachem wybitnie kojarzącym mi się z szeleszczęącą pościelą i błogim łóżkowym lenistwem (chociaż nie ze snem) jest Insolence - podaoba mi się, ale nie wyszłabym w nim na ulice - jest stworzony do łóżka i kapoty typu piżamka tudziż inne dessous |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do usypiaczy, to do takich zaliczylabym delikatne wanilie, ale to raczej w ciągu dnia, zwlaszcza, jak siedze w pracy i nie chce mi się nic robić.
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Noca
![]() Tak wlasnie ostanio prawie zemdlalam na lezaco aplikujac sobie Hypnose po kropelce na nadgarstki. Doszlam do wniosku jak mi sie to moglo podobac jakis czas temu. Dobrze, ze mam tylko miniaturke. Jesli nie testuje, aplikuje sobie mgielke do Ciala - ostanio Island Vibe Avonu lub wody owocowe Yves Rocher - uwielbiam malinowa ![]() Czy cos kojarzy mi sie sennie? nie bardzo - skojarzenia z perfumami mam raczej 'zima' 'lato' 'cieply' 'chlodzacy' Zadne mnie nie usypiaja - co najwyzej otulaja zima cieplem lub daja ochlode latem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Na mnie nasennie działa zapach balsamu do ciała "Powitanie z Afryką" Bielendy. Zasypiam zanim dojdę do łóżka
![]() Nie perfumuję się na noc, bo perfumy zbyt mnie absorbują, niedawno zaaplikowałam sobie przed snem kropelkę Paradise Passion Naomi Campbell na nadgarstek i noc była właściwie bezsenna... Albo to bardzo pobudzające perfumy, albo nie dla mnie ta zabawa ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Z perfum nasennych lubię użyć czasem na noc przed snem kapkę Neonatury Cocon
![]() ![]() ![]() ![]() Co do perfum usypiaczy - chyba takich nie mam. Jak sama czuję się sennie, sięgam po ciepłe, słodkie, leniwe perfumy (L'or, Neonaturę, Shalimar...). Wszytkie pobudzacze wyjątkowo mnie denerwują. I odwrotnie jak mam super nastrój - wolę nie pachnieć niczym niż zapachem który zupełnie nie pasuje do nastroju i "spowalnia" mnie. Ale to nie znaczy, że "spowalniacze" mnie usypiają.
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
wygrzebalam ten wątek,bo mialam mysl zalozyc podobny, a tu prosz, jest
![]() ja sobie najczesciej na sen aplikuje Coconika. Lubie tez Black Cashmere....ale usypiacza chyba nie mam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Nie perfumuję się na noc - daję odpocząć nosowi by rano znowu być spragniona zapachów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś dziwne wydawało mi się perfumowanie na noc, a teraz jakoś już nie
![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2008-10-24 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Nie perfumuję się na noc, nie lubię. Ale gdybym miała coś wybrać, to odrazu przyszły mi na myśl Cashmere Mist Donny Karan
![]() Teraz widzę, że Hiszpańska Myszka też je wytypowała ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Aktualnie w zalezności od nastroju olejek perfumowany do ciała Chocolat Il Profumo lub Kyoto
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.