Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-21, 10:46   #571
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

MalaMi dzieci na mm nie śpią dłużej, to bujda wymyślona przez mamy karmiące mm. Mój syn na piersi spał bardzo dobrze. Nie narzekałam i ani razu nie bylam niewyspana.

22/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:47   #572
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
najgorsze jest leżenie na wznak i ono jest w sumie zabronione. ale już to rozumiem:

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

super, obyś do końca ciąży już nie miała żadnych przykrych historii!!
Z tym lezeniem na wznak to wczoraj przezylam taka sytuacje. Polozylam sie na plecach i lezalam tak jakis czas i nagle sie zorientowalam, ze moj brzuch gdzies zniknal. Zrobil sie taki miekki i tak sie "rozlal", jakby go nie bylo. Zerwalam sie na rowne nogi, zaczelam plakac. Koszmar. Na szczescie lekarka mnie dzis uspokoil, ale mialam niezlego stracha "gdzie moje dziecko".
Takze nie polecam...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:50   #573
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wlasnie taki jest ból w mieszkaniach, ze architekt nie myśli o takim pomieszczeniu.
Co do koszuli to mysle ze krew sie spokojnie spierze, tylko najpierw trzeba wymoczyć w zimnej wodzie.

Wlasnie tak sie zastanawiałam czemu masz nakaz na prawym jak wszyscy mówią o lewym ja po dzisiejszej nocy mam dość lewego boku.
bo mi sie mylą
jak na badaniu lekarz zobaczył przepływy na wznak to od razu "na lewy sie prosze polozyc" a ja konsternacja.. lewo, prawo, lewo, prawo w glowie przerabialam warianty.. na tyle dlugo ze mąż sie odezwał "w strone sciany"

na prawy tez sie przekładam... ale kojarze caly czas ze nawet jak kobieta w ciazy zemdleje to ją polozyc na wznak, sobie na kolanach zeby sie nie zadławiła, ale podłozyc cos pod prawy bok zeby tej zyły nie uciskała... i tak leze na plechac pod prawą stronę: posladek i dol pleców wciskam koldre zebym byla przechylona
bede musiala dopytac lekarza czy jak calkiem na prawym leze to też zyle uciskam...

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Z tym lezeniem na wznak to wczoraj przezylam taka sytuacje. Polozylam sie na plecach i lezalam tak jakis czas i nagle sie zorientowalam, ze moj brzuch gdzies zniknal. Zrobil sie taki miekki i tak sie "rozlal", jakby go nie bylo. Zerwalam sie na rowne nogi, zaczelam plakac. Koszmar. Na szczescie lekarka mnie dzis uspokoil, ale mialam niezlego stracha "gdzie moje dziecko".
Takze nie polecam...

przeciez to nawet logiczne...ja jak leze to medal temu kto powie ze jestem w ciazy dzieciatko ma wiecej miejsca, miesnie sie rozluzniaja.. ;-)
Stary 2016-11-21, 10:51   #574
Lilotka
Zakorzenienie

Co do spania to śpię jak mi wygodnie. Pytałam gina o to spanie i powiedział, że jeśli kobieta nie cierpi na zakrzepice może spać jak jej się podoba.

22/40
it's a boy.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-11-21 o 10:54
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:53   #575
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
wszędzie w necie piszą o tym lewym boku, a i Nicole Sochacki i na sr ginekolog mówili, że to jakaś fama poszła z tym lewym bokiem. najważniejsze spac czy leżeć na boku (chodzi o 3 trymestr), wszystko jedno prawy czy lewy. dla mnie to ok, bo ja taka wiercipiętka w nocy jestem, że nie potrafiłabym spędzić całej nocy na jednym boku. muszę zmieniać. najgorsze jest leżenie na wznak i ono jest w sumie zabronione. ale już to rozumiem, bo jak się położę na wznak to czuje okropny ból i muszę błyskawicznie na bok się przetoczyć.
Lewy jest wskazany, zeby dziecko ulozyło sie w dogodnej pozycji do porodu.

Cytat:
Takze nie polecam...

A czemu sie przestraszyłas? Ja tak mam cały czas jak leze na wznak, po prostu dziecko sie inaczej ukłąda. Spokojnie.

Do tych z bolami boków, połozna na SR zdradziła sekret i ja juz go 2 tygodnie stosuje. Pod przescieradło włozyc dodatkową kołdrę, ja mam letnią na zbyciu akurat. Niebo a ziemia, czuje sie jak ksiezniczka na ziarnku grochu :

Przyszła sówka ze Skip Hop z pozytywką i projektorem https://www.youtube.com/watch?v=GgIk9mb6K7k

I moj wymarzony dywanik http://www.oyoy.dk/the-world-rug/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:02   #576
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
SPROSTOWANIE: oczywiscie na lewym mam spac, nie prawym !
biedna Ty, ja spię na lewym i prawym - świadomie, ale już nieświadomie budzę się na plecach, póki co nie mam z tym większych problemów jak ucisk na krzyż, więc zmieniam pozycję.

Cytat:
wszędzie w necie piszą o tym lewym boku, a i Nicole Sochacki i na sr ginekolog mówili, że to jakaś fama poszła z tym lewym bokiem. najważniejsze spac czy leżeć na boku (chodzi o 3 trymestr), wszystko jedno prawy czy lewy. dla mnie to ok, bo ja taka wiercipiętka w nocy jestem, że nie potrafiłabym spędzić całej nocy na jednym boku. muszę zmieniać. najgorsze jest leżenie na wznak i ono jest w sumie zabronione. ale już to rozumiem, bo jak się położę na wznak to czuje okropny ból i muszę błyskawicznie na bok się przetoczyć.

okropnie ząb mnie boli, w środę wizyta. jestem twarda baba i ciągle nic nie łyknęłam przeciwbólowego. obym dała radę do środy wytrzymać. mam nadzieję, że mi pomogą szybko, bo już gryzę ściany i kota niemal z bólu

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

super, obyś do końca ciąży już nie miała żadnych przykrych historii!!
nie mów o zębach bo dziś daję sobie deadline na zadzwonienie do dentysty

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Oooj taaaak... My mamy 74m2 i takiego miejsca też brakuje.... Mamy niby dużą i pojemną szafę i narzędzia spokojnie się mieszczą... ale już np suszarki na ubrania nie mam gdzie schować... albo jakieś wiadra... zawsze gdzieś na widoku.
to my sobie zaprojektowaliśmy szafę w przedpokoju tak, żeby mieściła się deska, żelazko, odkurzacz, wiaderka. Wrzucę potem foty w klubie

Cytat:
Takze nie polecam...

biedna, ale też tak mam na wznak brzuch jest mniejszy

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

A czemu sie przestraszyłas? Ja tak mam cały czas jak leze na wznak, po prostu dziecko sie inaczej ukłąda. Spokojnie.

Do tych z bolami boków, połozna na SR zdradziła sekret i ja juz go 2 tygodnie stosuje. Pod przescieradło włozyc dodatkową kołdrę, ja mam letnią na zbyciu akurat. Niebo a ziemia, czuje sie jak ksiezniczka na ziarnku grochu :

Przyszła sówka ze Skip Hop z pozytywką i projektorem https://www.youtube.com/watch?v=GgIk9mb6K7k

też sobie ostatnio leżąc pomyślałam o tej bajce, bo mnie ciągle coś uwierało, uciskało

Świetny dywanik!
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:08   #577
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie pudło z gemini przyszło, ale jest tak cholernie ciężkie, że zostawiłam je na zewnątrz może jak się napije herbaty nabiorę sił i przydźwigam
do mojej kolezanki jak przyszło (dziewczyna nawet 160cm nie ma) to zastanawiala sie jak to wszystko (prawie) i jeszcze wiecej ona niby na porod ma zabrac?!

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
biedna Ty, ja spię na lewym i prawym - świadomie, ale już nieświadomie budzę się na plecach, póki co nie mam z tym większych problemów jak ucisk na krzyż, więc zmieniam pozycję.

a najgorsze/najlepsze - mi na plecach wygodnie. maly mi nie cisnie, nic mnie nie uwiera.. lekarz zdziwiony ze mi slabo sie nie robi (jakos wyjatkowo to dziecie na tej zyle lezy)... a to utrudnia samodyscypline w zasypianiu... w nocy juz tego nie kontroluje wiec nawet sie ciesze ze wstaje czesto siusiu to sie pilnuje choc te momenty ponownego zasypiania...wolalbym zeby bylo mi niewygodnie..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
to my sobie zaprojektowaliśmy szafę w przedpokoju tak, żeby mieściła się deska, żelazko, odkurzacz, wiaderka. Wrzucę potem foty w klubie
zrobilma to samo w garderobie z mysla o desce i zelazku
ijeszcze zmienialam projekt ze lepiej zelazko na dole a nie nad deska... mialam sprawdzone wysokosci itp...
szkoda ze nie wpadlam na to ze nogi deski są szersze od deski samej w sobie i mam za płytką szafe do tego i deska spada

i mam taka polke do niczego
Stary 2016-11-21, 11:10   #578
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny kombinezon. My wczoraj zaczelismy rozpakowywac "dary" i tez znalezlismy kombinezon. Co prawda niebieski, ale na rozmiar 62, mysle ze sie nada. Moja kolezanka odlozyla mi tez maly 56, tez niebieski Ale sie mega ciesze. Mam tez juz spiworek (tym razem rozowy), ale bez otworow na pasy, wiec i tak trzeba dokupic.

W ogole dostalismy mase ciuszkow od 56 do rozmiarow na 2-3 lata. Bede miala spoooory zapas

Mnie bardzo boli lewy bok, biodro, udo. Masakra jakas... Staram sie ukladac jakos, ale nacisk robi swoje.

Ja sie witam dzis po wizycie. Lekarka mnie uspokoila. Szyjka dluuga, afi w normie. Czekam na wyniki badan i za tydzien kontrola. Oczywiscie zalecane lezenie

to fajnie, ze wszystko ok oby moja szyjka zrobila sie twarda
Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Aha rozumiem Zapytam na SR jak jest u nas w szpitalu W każdym razie żałuję, że nie kupiłam trzech koszul z guziczkami

A u nas mówiła położna o jakimś przystawieniu na chwilę dziecka niedługo po porodzie, temu mam takie dziwne zagwozdki Po prostu dokupię trzecią koszulę na poród i koniec zastanawiania się

Bierzesz przykład z Justi i zaczęłaś pranie brudnych pieniędzy?

Od kiedy ta promocja kochana?

Biedactwo, doznałam tego uczucia w minimalnym stopniu, ale było to okropne zamówiłam rogal do spania, mam nadzieję, że będę zadowolona

1. Na mój niedoświadczony rozumek - fiszbina wbijająca się w pierś może spowodować ucisk na kanalik z pokarmem i przyblokuje go. Ale zapytam położnej na SR (ona ma mnie już dość, zadaję najwięcej pytań )

2. Nie wiem na ile mi zejdzie brzuch po porodzie, a nie lubię obcisłych koszul (nauczyłam się tego podczas pobytu na laparoskopii) więc dla mnie idealna. A w domu i tak nie będę w tym spać, wolę biustonosz do karmienia i jakąś bluzeczkę

Hehe, bylam wplacić troche ojro małżowi, bo musialam mu doładowac toll colecta czy jak to sie zwie, zeby mogl podrozowac poza granicami naszej polski

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:11   #579
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
do mojej kolezanki jak przyszło (dziewczyna nawet 160cm nie ma) to zastanawiala sie jak to wszystko (prawie) i jeszcze wiecej ona niby na porod ma zabrac?!
całe szczęście, że na porodówkę nie trzeba zabierać proszków do prania, bo w tym pudle one same nabiły 10 kg
Stary 2016-11-21, 11:12   #580
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez sQuaara

przeciez to nawet logiczne...ja jak leze to medal temu kto powie ze jestem w ciazy dzieciatko ma wiecej miejsca, miesnie sie rozluzniaja.. ;-)
No logiczne, ale przy moich twardnieniach nigdy wczesniej nie zdarzylo mi sie to w takim stopniu jak wczoraj.

Cytat:

Super dywanik!

Przestraszylam sie, bo naprawde dla mnie to bylo nowe i dziwne uczucie. Ale juz w porzadku. Dziekuje za porady

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:14   #581
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie pudło z gemini przyszło, ale jest tak cholernie ciężkie, że zostawiłam je na zewnątrz może jak się napije herbaty nabiorę sił i przydźwigam
Moje pudło było ogromne ale ważylo "tylko" 10kg.. każda jedna pierdółka osobno w folii bąbelkowej... mogłam się w niej tarzać

Cytat:
Świetny!!!!

Cytat:
to my sobie zaprojektowaliśmy szafę w przedpokoju tak, żeby mieściła się deska, żelazko, odkurzacz, wiaderka.
Świetna sprawa taka szafa Ja mam taką 'specjalną' szafkę w kuchni, mieści się bez problemu deska, żelazko, chemia... ale suszarka i wiadra już nie
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:18   #582
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Moje pudło było ogromne ale ważylo "tylko" 10kg.. każda jedna pierdółka osobno w folii bąbelkowej... mogłam się w niej tarzać
to moje pewnie ze 13 kg.
dorwałam się do pudła, faktycznie wielki fun z tą folią
stanik z medeli wyglada fajnie, już chce go przymierzyć, ale poczekam aż Tż wróci do domu, bo z moim szczęściem tylko się rozbiorę, to drugi kurier najedzie
Stary 2016-11-21, 11:20   #583
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Oczywiście ma inną konsystencję niż normalny piasek,ale i tak się sypie i wszędzie przykleja
Skoro jest i tak bałagan to dla mnie bez różnicy

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
A u nas mówiła położna o jakimś przystawieniu na chwilę dziecka niedługo po porodzie, temu mam takie dziwne zagwozdki Po prostu dokupię trzecią koszulę na poród i koniec zastanawiania się
Jak Michała przystawiłam to niby łapał pierś, ale jakoś pociągnał 2razy i tyle. Gdy przyszła położna to jej się pytałam jak to jest, że ładnie łapie pierś, ale nie pije za bardzo to właśnie odpowiedziała, że mały ma zapas, musi się oczyścić z tego co połykał w brzuszku, a teraz chodzi mu nie tyle o jedzenie co moją bliskość i dlatego się wtedy uspokaja, a nie pije za dużo.

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Tak jest super. Pierwszy raz go dotykałam. Ni to modelina ni plastelina. Trzyma się razem jak się go "ugniecie" rozchodzi się jak jest na reku lekko rozluźniony. Bałagan się robi, ale wystarczy odkurzacz. Nie brudzi rąk i powierzchni. Mój synek lubi to. 🖒 dziś znów od rana zabawa. Robimy zwierzęta, piłki i babki. 😊 Załącznik 6754191
Wygląda fajnie, kiedyś może, na chwile obecną jednak Michaś jest za mały na to.

Ale Michał jest dziś niegrzeczny, w ogóle nie słucha co do niego mówię, wręcz robi na opak i patrzy mi się wtedy prosto w oczy... oby teraz trochę pospał. Dziecko mi ktoś podmienił dziś
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:30   #584
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie witam dzis po wizycie. Lekarka mnie uspokoila. Szyjka dluuga, afi w normie. Czekam na wyniki badan i za tydzien kontrola. Oczywiscie zalecane lezenie

super,że na wizycie ok
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ten co my mamy nie przykleja się. 😐

22/40
it's a boy.
widocznie macie lepszy myśmy dostały w prezencie, pewnie z jakiejś daremnej firmy
Stary 2016-11-21, 11:40   #585
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Hej wy mnie przenosicie do mam regularnie udzielajacych a ja znikam haha obiecuje poprawe
A teraz powiedzcie mi co macie na obiad nie mam pomyslu wogole ale mam ochote na cos wyjatkowego tylko nie wiem co to jest

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:45   #586
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym po kolei wypakowywała Po co się na raz tak męczyć

Cytat:

Ale tak po prostu rozłożyć na łóżku kołdrę, a na to prześcieradło? Nie że w jakiś rulonik tak?
A dywan rewelacja!

Cytat:
Też bym chętnie taką zaprojektowała, ale mam miejsce na dwie, jedna ma 120cm, a druga 140cm szerokości. Starcza na same ubrania i buty dla naszej trójki i tylko odkurzacz udało mi się wcisnąć...

Cytat:
Ja też Ale przynajmniej jak teraz cos komuś wysyłam, to mam duuuzo folii

Dziewczyny, a Wy ile razy budzicie się na siku w nocy? Bo ja śpię całą noc i aż się dziwie, jak mówicie "dzisiaj wstawałam 3 razy"

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Hej wy mnie przenosicie do mam regularnie udzielajacych a ja znikam haha obiecuje poprawe
A teraz powiedzcie mi co macie na obiad nie mam pomyslu wogole ale mam ochote na cos wyjatkowego tylko nie wiem co to jest
No własnie Nie ma obijania się

Ja mam dużo za dużo na obiad Kaszę z sosem, barszcz czerwony z pierogami, pomidorową z kluskami i krem dyniowy Mama mnie bardzo kocha Teraz będę to przez tydzień jadła
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:47   #587
Mojra87
Zadomowienie

Dzień dobry po weekendzie! Wreszcie piękne słonko dziś u mnie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
My juz po polowkowych wszystko jest idealnie - zachwycala sie pani doktor ! synus na milion procent,lozysko na przedniej scianie wysoko wszystko na swoim miejscu ułozony posladkowo kopie mnie po pecherzu ma prawie 17 cm bez nozek a wazy 385 g
Super

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Bylismy oglądać dom... wg ogłoszenia po generalnym remoncie. Piekny ogrod, na zewnatrz taras i balustrady do zrobienia, w środku wychodzi na to ze zdjecia były 3lepszych pomieszczeń. Salon takiej wielkości, że kanapa i tv na ścianie to maks. W sypialni łóżko i komoda się tylko mieszczą... i pietro: łazienka wcale nie zrobiona - cala rozkuta, podloga i drzwi do wykończenia wszedzie i cos co mnie rozbroilo to pokoj w ksztalcie litery L w ogóle nie ustawny.
Wg ogłoszenia super, na żywo podziekowalismy w polowie ogladania, bo kompletnie nie pokrywalo się z opisem... strata czasu :/

Uwielbiam takie ogłoszenia... My oglądaliśmy domy kilka miesięcy i w wielu opis baaaardzo odbiegał od rzeczywistości...

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Pamiętam nasze przejścia jak mieszkania szukaliśmy.. Podam moje hity:

-facet w brudnym podkoszulku na ramiączkach wpuścił nas do mieszkania, śmierdziało.. A cały jeden pokój był zawalony ikonami. Czekałam tylko aż nas jakimś krzyżem zadźga

- Mieszkanie z ubikacją do której wchodziło się przez kuchnie, drzwi nie było tylko plastikowa frędzlowata zasłonka

-Okno kuchenne jak w bunkrze, znacznie powyżej głowy

Koniec końców skończyliśmy w 58m, 4 pokoje, krzywe ściany, ale super lokalizacja Przy przeprowadzce wyszło parę smaczków, ale ostatecznie jakoś udało się z tego bajzlu zrobić fajne mieszkanie
Dobre dodam swój hit - dom dwupiętrowy, na dole łazienka, a na końcu łazienki....schody (jedyne!) na górne piętro

Cytat:
Gratki

Ja Was tu pewnie będę dzisiaj podczytywać ale zaraz zmykam na swoje urodziny więc nie będzie czasu pisać Niestety, zmiana kodu na 3 z przodu
Spóźnione sto lat!

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ku przestrodze opiszę Wam historię z wczoraj.
Współczuję tej sytuacji... Ja się zawsze martwię, żeby bagaż nie zaginął... W PKS niby każdy po prostu bierze bagaż i tyle... Łatwo coś ukraść...

Cytat:

No to wizyta udana! A dalej masz leżeć przez te skurcze?

Wy tu piszecie, czego jeszcze nie macie - a ja nie mam nawet pokoju dla dziecka będziemy się niebawem przeprowadzać, ale chyba będzie to w 9 miesiącu albo już po porodzie... Miało być inaczej, ale wyszło jak wyszło...
Teraz mamy 2-pokojowe mieszkanie i z dwójką dzieci już słabo by było... Za to będę tęsknić za moim "pokojem teściowej" - z ogromniastego przedpokoju wydzieliliśmy sobie kwadratowe pomieszczenie, coś jakby garderoba i tam mamy buty, kurtki, wielkie rzeczy typu walizki i wiadro, deska do prasowania, odkurzacz.

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2016-11-21 o 11:49
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 11:52   #588
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. V

Escorpio Ja mam cienka kołdrę z ikei na lato. Złożyłam ja w pol i włożyłam miedzy materac i prześcieradło. Na płasko. Jak dodatkowa warstwa. Dokładnie jak księżniczka na ziarnku grochu. Mięciutko

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-11-21 o 12:16
Stary 2016-11-21, 11:54   #589
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

U mnie dziś kasza gryczana z wątróbką i ogórkiem kiszonym

Zapomniałam Wam napisać o moim weekendowym budyniu ciążowym...
Najpierw poszłam do superpharmu po emulsję do kąpieli dla starszej córki - 5 minut stałam przy półce, żeby wziąć emulsję do kąpieli a nie do smarowania ciała... i co wzięłam? Do smarowania
Potem poszłam do bankomatu wypłacić pieniądze... Włożyłam kartę, wstukałam pin, wyjęłam kartę... i sobie poszłam... po 10 minutach się zorientowałam, że nie pamiętam, żebym brała wypłacaną kasę dobrze, że to tylko 50zł... Za mną chyba jakiś koleś stał w kolejce i najwyraźniej przytulił moją kasę nawet nie mogę tego sprawdzić, bo akurat strona mojego banku się chwilowo wysypuje przy próbie logowania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 12:04   #590
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie ogłoszenia... My oglądaliśmy domy kilka miesięcy i w wielu opis baaaardzo odbiegał od rzeczywistości...

Dobre dodam swój hit - dom dwupiętrowy, na dole łazienka, a na końcu łazienki....schody (jedyne!) na górne piętro
Omg czyli na zasadzie, dzień dobry proszę się nie krępować ja tylko przejdę na górę...
My jutro prawdopodobnie jedziemy na spotkanie do urzędu miasta z facetem który zajmuje się gospodarowaniem gruntami dowiedzieć się jak wyglądają formalności w przypadku działki która by nas interesowała, w jakim stopniu oni by pomogli z tym wszystkim i przede wszystkim czas budowy i jak to by wyglądało z kosztami. Myślę o co jeszcze go pytać i muszę zapisać to sobie.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
U mnie dziś kasza gryczana z wątróbką i ogórkiem kiszonym

Zapomniałam Wam napisać o moim weekendowym budyniu ciążowym...
Najpierw poszłam do superpharmu po emulsję do kąpieli dla starszej córki - 5 minut stałam przy półce, żeby wziąć emulsję do kąpieli a nie do smarowania ciała... i co wzięłam? Do smarowania
Potem poszłam do bankomatu wypłacić pieniądze... Włożyłam kartę, wstukałam pin, wyjęłam kartę... i sobie poszłam... po 10 minutach się zorientowałam, że nie pamiętam, żebym brała wypłacaną kasę dobrze, że to tylko 50zł... Za mną chyba jakiś koleś stał w kolejce i najwyraźniej przytulił moją kasę nawet nie mogę tego sprawdzić, bo akurat strona mojego banku się chwilowo wysypuje przy próbie logowania
Lepiej tak niż 50zł byś zabrała, a karte zostawić...
Stary 2016-11-21, 12:08   #591
mariea
Zakorzenienie

ja też mam budyń w głowie. ostatnio na olx pomagałam rodzicom wyzbyć się starych mebli, jeszcze takie stare biurko ze sklejki, 2 stare łóżka...
no i dzwoni babeczka o to biurko, a ja do niej "w sobotę może pani przyjechać po to łóżeczko" (wiadomka, ostatnio mi tylko łóżeczko siedzi w głowie)
mój tata coś o zbiorniku na olej, a ja potem do tego nawiązuje i mowię "pojemnik na mocz" ogłaszam, że ciąża wyprała mi mózg. a nie chcę być monotematyczna
Stary 2016-11-21, 12:15   #592
Opiumalfa
Zakorzenienie

A mi leci wszystko z rak. Jak paralityk normalnie sie czuje.
Stary 2016-11-21, 12:16   #593
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam budyń w głowie. ostatnio na olx pomagałam rodzicom wyzbyć się starych mebli, jeszcze takie stare biurko ze sklejki, 2 stare łóżka...
no i dzwoni babeczka o to biurko, a ja do niej "w sobotę może pani przyjechać po to łóżeczko" (wiadomka, ostatnio mi tylko łóżeczko siedzi w głowie)
mój tata coś o zbiorniku na olej, a ja potem do tego nawiązuje i mowię "pojemnik na mocz" ogłaszam, że ciąża wyprała mi mózg. a nie chcę być monotematyczna
Mam tak samo trzeba z tym żyć

Wróciłam w badań Morfologia i mocz wzorowe. Nie wiem, kiedy miałam tak dobre wyniki

Czekam jeszcze na wyniki badań, które mi zaleciła położna z śr ale to dopiero jutro i do odbioru w punkcie pobrań.

No i w czwartek wizyta. Jestem ciekawa, czy mała będzie ważyć 1800g - tyle obstawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 12:17   #594
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Heh
ja szukałam jeden dzień tabletek do zmywarki w lodówce, przejrzałam wszystko i w końcu stanęłam przed lodówkę i myślę czego ja właściwie w niej szukam
Stary 2016-11-21, 12:22   #595
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

No i w czwartek wizyta. Jestem ciekawa, czy mała będzie ważyć 1800g - tyle obstawiam

bardzo możliwe, w końcu szybko rośnie! zazdroszcze zobaczenia córeczki, ja jutro będę mieć 2 tygodnie do wizyty. strasznie długo. ale pewnie czas szybko minie na wizytach zębowych....

zaryzykowałam i przymierzyłam jednak biustonosz Medeli. Jest świetny, polecam. takiego właśnie szukałam! kupię jeszcze drugi na zmianę. kupiłam rozmiar L i spokojnie jeszcze cycki mogą się powiększyć, jest miejsce. bardzo ładnie się dopasowuje i nic nie pije.
Stary 2016-11-21, 12:28   #596
MalgosiakMk
Zadomowienie

Mariea, a biustonosz na Gemini kupiony? Ja też się rozglądam za jakimś wygodnym. Jaka cena?
Dziewczyny, dzisiaj w szkole rodzenia mam pierwszy okres porodu... Jakoś strach mnie oblatuje, jak o tym pomyśle. To już takie realne będzie... Aż jestem ciekawa.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 12:36   #597
mariea
Zakorzenienie

Małgosiu, tak na gemini kupiłam. ten dokładnie: http://www.aptekagemini.pl/medela-bi...-czarny-l.html

dokupię jeszcze drugi bo i tak się kapnęłam, że 2 zamówienie będę robic na gemini, bo o płynie do płukanie zapomniałam, kupiłam tylko proszki, probiotyki mi się kończą i jeszcze jakieś duperele. dla dziecka mam już chyba wszystko przynajmniej na start.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
A mi leci wszystko z rak. Jak paralityk normalnie sie czuje.
haha ja ostatnio trąciłam pełną rolkę papieru, tak że wpadła centralnie do otwartego kibelka, wylałam herbatę i stuklam jedną szklankę
i to wszystko w przeciągu 3 tygodni.
jak pisalyście kiedyś o tym kalafiorze to bylam przekonana że to jakaś głupota, ale w ciągu 3 ostatnich tygodni jakaś pierdoła się ze mnie taka zrobiła do tego mózg mam dzialający tylko na połowie obrotów.
Stary 2016-11-21, 12:37   #598
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Escorpio Ja mam cienka kołdrę z ikei na lato. Złożyłam ja w pol i włożyłam miedzy materac i prześcieradło. Na płasko. Jak dodatkowa warstwa. Dokładnie jak księżniczka na ziarnku grochu. Mięciutko
Muszę w takim razie pojechać do rodziców po jakąś lekką kołdrę, bo po dzisiejszej nocy mam dosyć leżenia

Ja cały czas zapominam najzwyklejszych słów. Czasem nawet imion zapominam. Bardzo mnie to irytuje...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 12:45   #599
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Wy ile razy budzicie się na siku w nocy? Bo ja śpię całą noc i aż się dziwie, jak mówicie "dzisiaj wstawałam 3 razy"
Ja idę raz ale nie dlatego, że muszę, tylko dlatego że chcę Mogę przespać normalnie całą noc ale rano bez siku mam taki nieprzyjemnie twardy brzuch... a jak się zorientuje w środku nocy podczas obracania się na drugi boczek że może by pójść... to rano jest idealnie Robię sobie więc celowy spacer

Cytat:
Spóźnione sto lat!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Też mam w czwartek
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 12:51   #600
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości