|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta 1000 kcal
Cytat:
![]() wątek dotyczy diety 1000kcal.
|
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta 1000 kcal
Cytat:
chodze do psychologa, także ma mnie kto analizować ![]() znowu ot. ale ten wątek chyba umarł naturalnie xD |
|
|
|
|
|
#573 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem na tej diecie od wczoraj..^^ tyle ze wczesniej głupia ci ja nie jadlam NIC przez 5 dni...:P ehh ale w koncu jestem gotowa stawic czolo swemu tłuszczowi i rozprawisc sie z nim do choleryy..:P tylko jedno ale..;p nie lubie, nie chce mi sie ćwiczyc..:pp a kiedy robie tylko brzuszki to czuje jak pracuja mi mięsnie ale tylko te wyzej.. a ja mam oponke w nizszej czesci brzucha?? jakie cwiczenia polecacie?
|
|
|
|
|
#574 |
|
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny !
Sory za brak litery <ci> ;p wiecie o co chodzi ;p;p ja od dzisiaj jestem na diecie 1000 kcal ... ![]() Mogę sie do Was dołączyc ?? Razem raźniej i lepiej )
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?
Na dolne mięśnie brzucha są popularne "nożyce"
|
|
|
|
|
#576 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do was. Powodzenia życze
ja na razie staram sie 2 tygodnie, schudłam 2 kilogramy. Dzisiaj uległam bombie kalorycznej, ale nie mogłam sie oprzeć. Mam nadzieje że kiedyś będę miec wymarzona sylwetkę
|
|
|
|
|
#577 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Przyłączam się do Was i od dzisiaj zaczynam dietę 1000 kalorii. Moje postanowienie - 4 kg w 2-3 tygodnie. Trochę mi się przytyło przez studia (zajadanie stresów) i korzystając z okresu wakacji trzeba się za siebie zabrać i wrócić poprzedniej wagi. Moje dzisiejsze kalorie: śniadanie - pół grahamki i serek danio - 310 kcal 2 śniadanie - 1 brzoskwinia i kawałek szarlotki (nie mogłam się powstrzymać) - 300 kcal obiad - pomidor z gotowanym kurczakiem - ok. 350 kcal Na kolację planuję zjeść jabłko i tyle Dodatkowo mam zamiar pić 2 litry wody dziennie i może kupię sobie jakieś herbatki czerwone. Polecacie je w ogole?
|
|
|
|
|
#578 |
|
Przyczajenie
|
Ja też się przyłączę jeśli mogę
![]() Od dzisiaj liczę kalorie
|
|
|
|
|
#579 |
|
Przyczajenie
|
zastanawia mnie, jaki jest większy sens być na diecie 1000 kcal jedząc niezdrowo? Mam na myśli ciastka,dużą ilość owoców, serki homogenizowane smakowe itd. Chociaż wszystko to może mieścić się w 1000 kcal, to przecież węglowodany przy redukcji nigdy nie są zalecane...nie w takich ilościach.
Edytowane przez alexxz Czas edycji: 2009-08-17 o 15:23 |
|
|
|
|
#580 |
|
Rozeznanie
|
jestem na diecie od niedzieli. Staram się jeść zdrowo i nie przekraczać tych 100kcl...i wiecie co? w ciągu 5 dni zrzuciłam2 kg;D
|
|
|
|
|
#581 |
|
Przyczajenie
|
Witam Kobitki!
Dziś zaczęłam czytać o diecie "1000 kalorii". Mam 160 cm wzrostu i ważę 54,5 kg. Moim marzeniem jest ważyć 50 kg. Proszę napiszcie coś o niej, już w czasie stosowania, jakie są wasze odczucia! Nie chodzicie głodne...? Pozdrawiam i życzę wytrwałości .Agnieszka. |
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ku przestrodze napiszę, że też bez sensu przeszłam kiedyś na tą dietę i owszem schudłam, ale potem jeszcze szybciej przybrałam na wadze + jeszcze kilka kilo niż przed dietą. Niestety do teraz się męczę i nawet dieta 1300kcal powodowała u mnie tycie |
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdajesz sobie sprawe, ze to co zrzucilas, to glownie woda i wlasnie sobie zwalniasz metabolizm?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
A ja bez sensu przeszłam na 1000 kcal, chociaż kiedyś miałam rozwalony metabolizm. I teraz nie chudnę tylko tyję na tych 1000. Co mam zrobić?
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od 2 miesiecy jestem na diecie 1000kcal. sama sobie ustalam co jem. od wrzesnia udalo mi sie zrzucic 8 kg.
|
|
|
|
|
#586 |
|
Przyczajenie
|
Ja stosowałam dietę 1000 kalorii i udało mi się w ciagu pół roku (grudzień -maj) schudnąć prawie 20 kilogramów
|
|
|
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
A na mnie nie działa dieta.... :/ A może podacie jakiś swój przykładowy jadłospis??
|
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu jeszcze gorzej - jak mozna przez pol roku jesc 1000kcal? Ani to madre, ani zdrowe ![]() Zeby zmienic nawyki zywieniowe, nie trzeba sie glodzic. Mylisz wydalanie z przemiana materii.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
Primo:
- zanim zaczniecie tracic mase glownie z tluszczu, to musi minac pare tygodni. Na poczatku diety organizm traci glownie wode, i ... bialka - na tej diecie po prostu NIE DA sie odzywiac zdrowo. Przynajmniej nie tak, aby dostarczyc organizmowy wszystkich niezbednych mikroelementow i witamin (a takze bialek) a na musujace multivitaminy zawierajace aspartam i inne swinstwa nie dajcie sie nabrac. - efekt jo-jo murowany. - brak energii do pracy zarowno umyslowej jak i fizycznej murowany metabolizm pracuje na najwyzszych obrotach wtedy, gdy dostarcza sie energii w miare zapotrzebowania i regularnie (ale tez oczywiscie wazne, co jemy) |
|
|
|
|
#590 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny!!! Wasze opinie są bardzo ważne
. Trzymam za Was wszystkie kciuki .
|
|
|
|
|
#591 |
|
Przyczajenie
|
hej
a ja mam pytanie, stosuje ta diete, schudlam kilogram ale tylko przez 2 tyg a intensywnie cwicze na silowni i nie przekraczam 1200 kalorii na pewno!! juz mi sie ladnie podobala waga wczoraj ale dzis juz pol kilo wiecej pokazuje, waze sie codziennie. powiedzcie mi czemu czasem pokazuje wiecej waga chociaz wiecej nie jadlam, nie pilam, itd?:/ mam 168cm i 64kg i powiedzcie, jak szybko tluszcz zmienia sie w miesnie? to znaczy po jakim czasie cwiczenia na silowni mozna stwierdzic ze sie nie tyje, tylko ze waga jest wieksza przez miesnie? pozdrawiam ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- hej a ja mam pytanie, stosuje ta diete, schudlam kilogram ale tylko przez 2 tyg a intensywnie cwicze na silowni i nie przekraczam 1200 kalorii na pewno!! juz mi sie ladnie podobala waga wczoraj ale dzis juz pol kilo wiecej pokazuje, waze sie codziennie. powiedzcie mi czemu czasem pokazuje wiecej waga chociaz wiecej nie jadlam, nie pilam, itd?:/ mam 168cm i 64kg i powiedzcie, jak szybko tluszcz zmienia sie w miesnie? to znaczy po jakim czasie cwiczenia na silowni mozna stwierdzic ze sie nie tyje, tylko ze waga jest wieksza przez miesnie? pozdrawiam |
|
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli jestes na deficycie kalorycznym, probujesz chudnac, to nie jest mozliwe, zeby zwikeszyla Ci sie masa miesniowa.
|
|
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
hey dziewczyny
![]() nie wiem czy ktoras z was jeszcze zaglada do tego watku, ale mam nadzieje , ze bedzie jakas odpowiedz do mojej wypowiedzi ;D Przyznam sie bez bicia ze nie czytalam dokladnie wszystkich wypowiedzi, a odpowiedz na moje pytanie na pewnie gdzies tu by sie znalazla ;p A wiec chcialabym schudnac 10 kg - wzrost 164, waga 65 (cwiczylam przez 3 tyg aerobiczna 6 weidera i schudlam 4 kg ) teraz jeszcze czekam na banki chinskie do masazu, by zredukowaly cellulit i zamierzam sie odchudzac ;D nie wiem tylko czy lepsza jest dieta 1000kcal czy 1400kcal ? nie chcialabym sie glodzic i nie chcialabym tez efektu jojo ;D Bardzo czekam na odpowiedz ;*
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Secundo, oblicz swoje zapotrzebowanie i tnij po 100-200kcal. Tertio, cwiczenia - silowe i interwaly, jak masz czas, to aeroby.
|
|
|
|
|
#596 |
|
Rozeznanie
|
sadze, ze jednak ja lepiej wiem, czy od a6w schudlam czy nie xD
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli twierdzisz, ze od A6W schudlas, to nie, nie wiesz lepiej, wrecz nie masz pojecia co mowisz.
|
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrecz przeciwnie, to typowy program na rzezbe brzucha, ani nie spala tluszczu, ani sie od niego nie chudnie, ani nie wzrasta masa miesniowa. Nie mowiac juz o tym, ze miesnie sie nie biora z powietrza i redukcja tez nie
|
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
no to w takim razie jakim cudem schudlam 4-5 kg skoro cwiczylam a6w ? skoro tak wiecie lepiej czy schudlam czy nie to moze wytlumaczcie mi to dziwne zjawisko
Z tego co czytalam na wielu forach, gdzie wypowiadali sie specjalisci fitness( ), to przez pierwsze tygodnie spala sie na brzuchu tkanka tluszczowa, by nastepnie wytwarzac miesnie. jesli ktos nie ma tluszczu to mu sie odrazu mu sie wytwarzaja miesnie. ja widze roznice (mala, ale widze)w wygladzie i w wadze. Tyle na ten temat
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

wątek dotyczy diety 1000kcal.

Przyłączam się do Was i od dzisiaj zaczynam dietę 1000 kalorii. Moje postanowienie - 4 kg w 2-3 tygodnie. Trochę mi się przytyło przez studia (zajadanie stresów) i korzystając z okresu wakacji trzeba się za siebie zabrać i wrócić poprzedniej wagi.

), to przez pierwsze tygodnie spala sie na brzuchu tkanka tluszczowa, by nastepnie wytwarzac miesnie. jesli ktos nie ma tluszczu to mu sie odrazu mu sie wytwarzaja miesnie. ja widze roznice (mala, ale widze)w wygladzie i w wadze. Tyle na ten temat