Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 21:55   #571
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez MeredithMer Pokaż wiadomość
Przepraszać za sarkazm?Skoro wiedziałaś,że źle robisz [w końcu przed wysłaniem wiadomości przepraszałaś] to :
a] po co to wysłałaś?
b]jeśli jednak lubisz być sarkastyczna to po co za to przepraszasz?
c] czy może nie lubisz jak inni odbierają Cię jako osobę wredną i złośliwą stąd to złagodzenie wypowiedzi przy pomocy przeprosin?
d] ...tu wpisz swoją opcję.

no i po co ten ot? wątek dotyczy diety 1000kcal.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 16:52   #572
aoii
Rozeznanie

Dot.: Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez MeredithMer Pokaż wiadomość
Przepraszać za sarkazm?Skoro wiedziałaś,że źle robisz [w końcu przed wysłaniem wiadomości przepraszałaś] to :
a] po co to wysłałaś?
b]jeśli jednak lubisz być sarkastyczna to po co za to przepraszasz?
c] czy może nie lubisz jak inni odbierają Cię jako osobę wredną i złośliwą stąd to złagodzenie wypowiedzi przy pomocy przeprosin?
d] ...tu wpisz swoją opcję.
d) a czy to jakaś dogłębna analiza mojej osobowości?

chodze do psychologa, także ma mnie kto analizować

znowu ot. ale ten wątek chyba umarł naturalnie xD
aoii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 18:01   #573
Charlotte7
Przyczajenie

Talking Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

ja jestem na tej diecie od wczoraj..^^ tyle ze wczesniej głupia ci ja nie jadlam NIC przez 5 dni...:P ehh ale w koncu jestem gotowa stawic czolo swemu tłuszczowi i rozprawisc sie z nim do choleryy..:P tylko jedno ale..;p nie lubie, nie chce mi sie ćwiczyc..:pp a kiedy robie tylko brzuszki to czuje jak pracuja mi mięsnie ale tylko te wyzej.. a ja mam oponke w nizszej czesci brzucha?? jakie cwiczenia polecacie?
Charlotte7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 09:20   #574
eska68
Przyczajenie

Talking Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Cześc dziewczyny !
Sory za brak litery <ci> ;p wiecie o co chodzi ;p;p
ja od dzisiaj jestem na diecie 1000 kcal ...
Mogę sie do Was dołączyc ??
Razem raźniej i lepiej )
eska68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 19:17   #575
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Na dolne mięśnie brzucha są popularne "nożyce".
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 14:27   #576
nessi62
Przyczajenie

Dołączam się do was. Powodzenia życze ja na razie staram sie 2 tygodnie, schudłam 2 kilogramy. Dzisiaj uległam bombie kalorycznej, ale nie mogłam sie oprzeć. Mam nadzieje że kiedyś będę miec wymarzona sylwetkę
nessi62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 13:41   #577
karolinabi
Przyczajenie

Hej dziewczyny Przyłączam się do Was i od dzisiaj zaczynam dietę 1000 kalorii. Moje postanowienie - 4 kg w 2-3 tygodnie. Trochę mi się przytyło przez studia (zajadanie stresów) i korzystając z okresu wakacji trzeba się za siebie zabrać i wrócić poprzedniej wagi.
Moje dzisiejsze kalorie:
śniadanie - pół grahamki i serek danio - 310 kcal
2 śniadanie - 1 brzoskwinia i kawałek szarlotki (nie mogłam się powstrzymać) - 300 kcal
obiad - pomidor z gotowanym kurczakiem - ok. 350 kcal

Na kolację planuję zjeść jabłko i tyle Dodatkowo mam zamiar pić 2 litry wody dziennie i może kupię sobie jakieś herbatki czerwone. Polecacie je w ogole?
karolinabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 14:28   #578
KucykPonyXD
Przyczajenie

Ja też się przyłączę jeśli mogę
Od dzisiaj liczę kalorie
KucykPonyXD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:21   #579
alexxz
Przyczajenie

zastanawia mnie, jaki jest większy sens być na diecie 1000 kcal jedząc niezdrowo? Mam na myśli ciastka,dużą ilość owoców, serki homogenizowane smakowe itd. Chociaż wszystko to może mieścić się w 1000 kcal, to przecież węglowodany przy redukcji nigdy nie są zalecane...nie w takich ilościach.

Edytowane przez alexxz
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:23
alexxz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 22:56   #580
martusiax
Rozeznanie

jestem na diecie od niedzieli. Staram się jeść zdrowo i nie przekraczać tych 100kcl...i wiecie co? w ciągu 5 dni zrzuciłam2 kg;D
martusiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 22:08   #581
am21
Przyczajenie

Smile Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Witam Kobitki!
Dziś zaczęłam czytać o diecie "1000 kalorii". Mam 160 cm wzrostu i ważę 54,5 kg. Moim marzeniem jest ważyć 50 kg. Proszę napiszcie coś o niej, już w czasie stosowania, jakie są wasze odczucia! Nie chodzicie głodne...?
Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Agnieszka.
am21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 09:00   #582
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez am21 Pokaż wiadomość
Witam Kobitki!
Dziś zaczęłam czytać o diecie "1000 kalorii". Mam 160 cm wzrostu i ważę 54,5 kg. Moim marzeniem jest ważyć 50 kg. Proszę napiszcie coś o niej, już w czasie stosowania, jakie są wasze odczucia! Nie chodzicie głodne...?
Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Agnieszka.
Jeśli chcesz schudnąć niecałe 5 kg, to dieta 1000kcal nie będzie dla Ciebie odpowiednia moim zdaniem. Rozwalisz sobie metabolizm + efekt jojo gwarantowany. Spokojnie możesz jeść więcej. Oblicz sobie zapotrzebowanie kaloryczne (na googlach znajdziesz kalkulatory) i odejmij 200kcal. Posiłki jedz co około 3 godzinki (z obfitym śniadaniem). Do tego jakieś 2 razy w tygodniu conajmniej godzinka ćwiczeń i zobaczysz, że waga Ci spadnie. A jak dodasz dużo białka do posiłków (nabiał, mięso ryby, białko powinno być w każdym posiłku), to ładnie sobie wyrzeźbisz figurę
Ku przestrodze napiszę, że też bez sensu przeszłam kiedyś na tą dietę i owszem schudłam, ale potem jeszcze szybciej przybrałam na wadze + jeszcze kilka kilo niż przed dietą. Niestety do teraz się męczę i nawet dieta 1300kcal powodowała u mnie tycie
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 13:55   #583
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusiax Pokaż wiadomość
jestem na diecie od niedzieli. Staram się jeść zdrowo i nie przekraczać tych 100kcl...i wiecie co? w ciągu 5 dni zrzuciłam2 kg;D
Jakim cudem mozna jesc zdrowo jedzac tylko 1000kcal? Co w tym zdrowego ?

Zdajesz sobie sprawe, ze to co zrzucilas, to glownie woda i wlasnie sobie zwalniasz metabolizm?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 14:23   #584
Larissis
Raczkowanie

A ja bez sensu przeszłam na 1000 kcal, chociaż kiedyś miałam rozwalony metabolizm. I teraz nie chudnę tylko tyję na tych 1000. Co mam zrobić?
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 17:02   #585
kiitty
Zakorzenienie

a ja od 2 miesiecy jestem na diecie 1000kcal. sama sobie ustalam co jem. od wrzesnia udalo mi sie zrzucic 8 kg.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 21:02   #586
gosiak15002900
Przyczajenie

Ja stosowałam dietę 1000 kalorii i udało mi się w ciagu pół roku (grudzień -maj) schudnąć prawie 20 kilogramów. Sama sobie ustalałam jadłospis, jadłam posiłki urozmaicone, dużo warzyw i owoców. Na początku chodziłam trochę głodna ale po miesiącu mój organizm się przestawił. Dzięki tej diecie zmieniłam swoje nawyki żywieniowe ,przestałam się objadać wole sięgnąc po marchewkę niż chipsy. Mam bardzo dobrą przemiane materii, żadnych zaparć albo biegunek. ogólnie polecam ale zaznaczam że po tej diecie nie można od razu wrócić do "dawnego" odżywiania bo efekt jo jo murowany.
gosiak15002900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 08:38   #587
Larissis
Raczkowanie

A na mnie nie działa dieta.... :/ A może podacie jakiś swój przykładowy jadłospis??
Stary 2009-11-14, 13:22   #588
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
a ja od 2 miesiecy jestem na diecie 1000kcal. sama sobie ustalam co jem. od wrzesnia udalo mi sie zrzucic 8 kg.
Dwa miesiace jesz 1000kcal ? Nic, tylko zyczyc powodzenia jak skonczysz

Cytat:
Napisane przez gosiak15002900 Pokaż wiadomość
Ja stosowałam dietę 1000 kalorii i udało mi się w ciagu pół roku (grudzień -maj) schudnąć prawie 20 kilogramów. Sama sobie ustalałam jadłospis, jadłam posiłki urozmaicone, dużo warzyw i owoców. Na początku chodziłam trochę głodna ale po miesiącu mój organizm się przestawił. Dzięki tej diecie zmieniłam swoje nawyki żywieniowe ,przestałam się objadać wole sięgnąc po marchewkę niż chipsy. Mam bardzo dobrą przemiane materii, żadnych zaparć albo biegunek. ogólnie polecam ale zaznaczam że po tej diecie nie można od razu wrócić do "dawnego" odżywiania bo efekt jo jo murowany.

Tu jeszcze gorzej - jak mozna przez pol roku jesc 1000kcal? Ani to madre, ani zdrowe

Zeby zmienic nawyki zywieniowe, nie trzeba sie glodzic.

Mylisz wydalanie z przemiana materii.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-11-14, 14:29   #589
olgicula
Raczkowanie

Primo:
- zanim zaczniecie tracic mase glownie z tluszczu, to musi minac pare tygodni. Na poczatku diety organizm traci glownie wode, i ... bialka
- na tej diecie po prostu NIE DA sie odzywiac zdrowo. Przynajmniej nie tak, aby dostarczyc organizmowy wszystkich niezbednych mikroelementow i witamin (a takze bialek) a na musujace multivitaminy zawierajace aspartam i inne swinstwa nie dajcie sie nabrac.
- efekt jo-jo murowany.
- brak energii do pracy zarowno umyslowej jak i fizycznej murowany

metabolizm pracuje na najwyzszych obrotach wtedy, gdy dostarcza sie energii w miare zapotrzebowania i regularnie (ale tez oczywiscie wazne, co jemy)
olgicula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 11:58   #590
am21
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny!!! Wasze opinie są bardzo ważne. Trzymam za Was wszystkie kciuki.
am21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 11:58   #591
ja_maskara
Przyczajenie

hej
a ja mam pytanie, stosuje ta diete, schudlam kilogram ale tylko przez 2 tyg a intensywnie cwicze na silowni i nie przekraczam 1200 kalorii na pewno!!
juz mi sie ladnie podobala waga wczoraj ale dzis juz pol kilo wiecej pokazuje, waze sie codziennie. powiedzcie mi czemu czasem pokazuje wiecej waga chociaz wiecej nie jadlam, nie pilam, itd?:/
mam 168cm i 64kg
i powiedzcie, jak szybko tluszcz zmienia sie w miesnie? to znaczy po jakim czasie cwiczenia na silowni mozna stwierdzic ze sie nie tyje, tylko ze waga jest wieksza przez miesnie? pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

hej
a ja mam pytanie, stosuje ta diete, schudlam kilogram ale tylko przez 2 tyg a intensywnie cwicze na silowni i nie przekraczam 1200 kalorii na pewno!!
juz mi sie ladnie podobala waga wczoraj ale dzis juz pol kilo wiecej pokazuje, waze sie codziennie. powiedzcie mi czemu czasem pokazuje wiecej waga chociaz wiecej nie jadlam, nie pilam, itd?:/
mam 168cm i 64kg
i powiedzcie, jak szybko tluszcz zmienia sie w miesnie? to znaczy po jakim czasie cwiczenia na silowni mozna stwierdzic ze sie nie tyje, tylko ze waga jest wieksza przez miesnie? pozdrawiam
ja_maskara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 14:13   #592
Larissis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja_maskara Pokaż wiadomość
hej
mam 168cm i 64kg

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

hej
mam 168cm i 64kg
A więc, jest kilka opcji. Albo jesteś przed okresem albo faktycznie to mięśnie. Wiec może zacznij sobie mierzyc obowdy? wtedy sie dowiesz czy to miesnie
Stary 2009-11-16, 15:00   #593
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_maskara Pokaż wiadomość
hej
mam 168cm i 64kg
Tluszcz sie nie zmienia w miesnie, to zupelnie dwie rozne tkanki.

Jesli jestes na deficycie kalorycznym, probujesz chudnac, to nie jest mozliwe, zeby zwikeszyla Ci sie masa miesniowa.

Stary 2009-11-24, 21:43   #594
amfa333
Rozeznanie

hey dziewczyny
nie wiem czy ktoras z was jeszcze zaglada do tego watku, ale mam nadzieje , ze bedzie jakas odpowiedz do mojej wypowiedzi ;D
Przyznam sie bez bicia ze nie czytalam dokladnie wszystkich wypowiedzi, a odpowiedz na moje pytanie na pewnie gdzies tu by sie znalazla ;p
A wiec chcialabym schudnac 10 kg - wzrost 164, waga 65 (cwiczylam przez 3 tyg aerobiczna 6 weidera i schudlam 4 kg ) teraz jeszcze czekam na banki chinskie do masazu, by zredukowaly cellulit i zamierzam sie odchudzac ;D
nie wiem tylko czy lepsza jest dieta 1000kcal czy 1400kcal ? nie chcialabym sie glodzic i nie chcialabym tez efektu jojo ;D Bardzo czekam na odpowiedz ;*

Brazil Butt Lift

Pinokio -
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski"
amfa333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 23:11   #595
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amfa333 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny
nie wiem czy ktoras z was jeszcze zaglada do tego watku, ale mam nadzieje , ze bedzie jakas odpowiedz do mojej wypowiedzi ;D
Przyznam sie bez bicia ze nie czytalam dokladnie wszystkich wypowiedzi, a odpowiedz na moje pytanie na pewnie gdzies tu by sie znalazla ;p
A wiec chcialabym schudnac 10 kg - wzrost 164, waga 65 (cwiczylam przez 3 tyg aerobiczna 6 weidera i schudlam 4 kg ) teraz jeszcze czekam na banki chinskie do masazu, by zredukowaly cellulit i zamierzam sie odchudzac ;D
nie wiem tylko czy lepsza jest dieta 1000kcal czy 1400kcal ? nie chcialabym sie glodzic i nie chcialabym tez efektu jojo ;D Bardzo czekam na odpowiedz ;*
Primo, to od A6W nie schudlas na pewno.
Secundo, oblicz swoje zapotrzebowanie i tnij po 100-200kcal.
Tertio, cwiczenia - silowe i interwaly, jak masz czas, to aeroby.

Stary 2009-11-25, 16:02   #596
amfa333
Rozeznanie

sadze, ze jednak ja lepiej wiem, czy od a6w schudlam czy nie xD

Brazil Butt Lift

Pinokio -
Stary 2009-11-25, 16:48   #597
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli twierdzisz, ze od A6W schudlas, to nie, nie wiesz lepiej, wrecz nie masz pojecia co mowisz.

Stary 2009-11-25, 21:41   #598
a_name
Raczkowanie

Cytat:
To fakt, że od a6w raczej się nie chudnie, bo mięśnie się rozbudowują i jak wiadomo też ważą. Czasami można chudnąć od ćwiczeń na mięśnie, ale waga pozostaje w miejscu, bo zwyczajnie mięśnie "tyją".
a_name jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 21:58   #599
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_name Pokaż wiadomość
To fakt, że od a6w raczej się nie chudnie, bo mięśnie się rozbudowują i jak wiadomo też ważą. Czasami można chudnąć od ćwiczeń na mięśnie, ale waga pozostaje w miejscu, bo zwyczajnie mięśnie "tyją".
Od A6W w zadnym wypadku nierozbudowuja sie/nie zwieksza sie masa zadnych miesni Wrecz przeciwnie, to typowy program na rzezbe brzucha, ani nie spala tluszczu, ani sie od niego nie chudnie, ani nie wzrasta masa miesniowa.

Nie mowiac juz o tym, ze miesnie sie nie biora z powietrza i redukcja tez nie

Stary 2009-11-25, 22:00   #600
amfa333
Rozeznanie

no to w takim razie jakim cudem schudlam 4-5 kg skoro cwiczylam a6w ? skoro tak wiecie lepiej czy schudlam czy nie to moze wytlumaczcie mi to dziwne zjawisko
Z tego co czytalam na wielu forach, gdzie wypowiadali sie specjalisci fitness(), to przez pierwsze tygodnie spala sie na brzuchu tkanka tluszczowa, by nastepnie wytwarzac miesnie. jesli ktos nie ma tluszczu to mu sie odrazu mu sie wytwarzaja miesnie. ja widze roznice (mala, ale widze)w wygladzie i w wadze. Tyle na ten temat

Brazil Butt Lift

Pinokio -
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości