![]() |
#571 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Cytat:
![]()
![]() |
#572 |
Konto usunięte
|
Oj to się zgłoszę pod koniec czerwca, jak będę mieć obronę za sobą i imieniny, bo pewnie zachomikuję wtedy trochę pieniążków
![]() ![]() No i do napisania pozostał tylko wstęp i zakończenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przeraziło mnie to z początku ![]() ![]() tam mieszkać chyba nie będę musiała!? ![]() - kierując się na te moje zaoczne... liczy się kto pierwszy ten lepszy jak w przypadku innych uczelni? ie chodzi mi o rejestrację a o dostarczenie dokumentów czy czegośtam ![]() takich super pytań mam jeszcze troszkę ![]() pogoda u mnie przeeeeśliczna! a ja już zdrowiutka ![]() ![]()
![]() |
#574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ale ostatnio naprodukowałyście stron ![]() Witaj Inspiracyjna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o rekrutację na zaoczne, to na większości kierunków dostają się wszyscy, byleby wyrobić się w czasie rekrutacji ![]() Dziewczyny, czy któraś chodziła może do ogólniaka nr 1? |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() polegam całkowicie na maturze! ![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałabym się sprawdzić we wszystkim co związane z dziennikarstwem (nie wliczając takich pierdół jak bieganie za byle "gwiazdą" i robienie durnych artykułów ![]() To z rekrutacją mnie pocieszyło ![]() ![]() miałam wyskoczyć gdzieś dalej ale padłam ![]()
![]() |
#577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
olimpiady dla mnie były zawsze czymś co raziło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
Studiować filozofię - ja bym umarła na takich studiach
![]() ![]() ![]() ![]() Napisanie pracy poszło w miarę sprawnie, ale nauka na zaliczenie z psychologii i socjologii to była katorga do potęgi n-tej, jeden wielki bełkot, jak czytałam teksty na zaliczenie, gdzie przez dwie strony było o jednym i tym samym albo o tym, że jest zależność między wagą noworodka a wykształceniem matki, to nie miałam ochoty sięgać po kolejny ![]() Mój umysł jest anty-filozoficzny, -socjologiczny, -psychologiczny, -historyczny itp, itd.
#580 |
Rozeznanie
|
Ja miałam filozofię w liceum przez 1,5 roku
![]() ![]() ![]() ![]() Ale też bym nie chciała studiować filozofii. Generalnie podziwiam tych co chcą. I że nie robią nic oprócz tego... Bo zawód filozofa do tych intratnych chyba nie należy... Także respekt, Inspiracyjno ![]()
#581 |
Zakorzenienie
|
ewka- a, to stereotyp akurat z tą intratnością. Na filozofii w tej chwili bardzo fajne specjalizacje otwierają od kilku lat. Poza tym firmy chętnie zatrudniają filozofów- wszakże ci potrafią pięknie mówić i ściemniać
![]() Ze mną na studiach podyplomowych w tej chwili w grupie są panowie po filozofii- bardzo przyjemnie się och słucha w trakcie różnych dyskusji. Poza tym filozofia jako studia to nie jest tylko takie bajanie, rozważanie itd. Te studia mają mnóstwo ścisłych przedmiotów i bardzo rozbudowaną np. logikę. |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się że o filozofii jak i o innych niektórych kierunkach myśli się zbyt stereotypowo. Kiedyś się przyjęło przykładowo: po filologi polskiej pozostaje tylko i wyłącznie zawód nauczyciela! Tylko! Nie zmierzaj do innego pracodawcy niż dyrektor szkoły, a sio!
![]() Wracając do filozofii, znam jednego pana bardzo dobrze (jest po tych studiach) i pracował w wielu "działach". Zapamiętałam tylko dziennikarstwo bo to mnie interesuje ![]() a tak w ogóle to ja chcę być wieczną studentką! o! ![]() ![]() z pracą rzecz jasna ![]()
#583 |
Zakorzenienie
|
Inspiracyjna- w tej chwili mało kto po filologii polskiej idzie do pracy w szkole
![]() ![]() A jeśli chodzi o dziennikarstwo, to jest dokładnie tak, jak pisała AGATkA_eSZ: media nie chcą zatrudniać ludzi po dziennikarstwie. Np. żadna ceniąca się gazeta takich ludzi nie zatrudnia. No bo po co? Do mediów szuka się specjalisty z danej dziedziny, a nie kogoś, kto zna się na mediach. Sztuki pisania, mówienia itd. da się nauczyć. Wiedzy na dany, potrzebny temat nie da się komuś włożyć do głowy ot tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Rozeznanie
|
A to mnie zdziwiłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc porzućmy stereotypy ! Róbmy to, co lubimy ![]()
#585 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobrze że szybko wyzbyłam się chęci pójście na Dziennikarstwo (jako kierunek studiów ![]() Cytat:
![]() btw jak to z pracą we Wrocławiu bywa? łatwo dostać pracę tak jakby dla studenta? i jak z zarobkami Wrocław stoi, hmm? ![]()
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
mam znajomych po tym liceum, wiec moge ich o cos zapytac. ale zalezy co chcesz wiedziec.
bo dzieci chyba jeszcze do liceum nie wysylasz ![]() ![]()
#587 |
Zakorzenienie
|
plywok- oooo super, dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() Zarobki- zwyczajne, na umowę o pracę nie zarobisz więcej niż 1000- 1200 zł za rękę. Hostessowanie- różnie, 120-200 na rękę za weekend pracy.
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#592 |
Rozeznanie
|
Ja nie pracuje, ale za to mój współlokator (który studiuje zaocznie) zmienia prace średnio co 2 miesiące i z tego co mówi nie ma większych problemów ze znalezieniem kolejnej
![]() Więc to chyba zależy czego się szuka (pracował już między innymi na magazynie w supermarkecie, w firmie przeprowadzkowej, call center i przy wprowadzaniu danych w jakims biurze - te przynajmniej zapamiętałam) ile zarabia nie wypytywałam, ale z pewnością tyle, że jest w stanie się utrzymac ![]() Nie ma się co zrażać, trzeba szukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Przyczajenie
|
hej hej
![]() ![]() a adrenalina park czynny tylko czw-nd ale ogród japoński zaliczony. niestety trafiłam na największą ulewę ale i tak było fajne ![]() mieszkanko bardzo fajne, mały pokoik ale może kupimy antresole ![]() ![]() po weekendzie wybieram się znów do Was na 2-3 dni w poszukiwaniu pracy. jeśli macie jakieś info to bardzo prosze. jako kelnerka/sprzedawca. praca na wakacje mnie interesuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mam wielką prośbę
Poszukuję z siostrą fryzjera który doradzi i zrobi ładną fryzurę ślubną gdyż fryzjerka umówiona na próbnym upięciu odwaliła że to brzydko ujmę 'kaszanę' dlatego musimy ją zmienić i prosiłabym o opinie danych fryzjerów/ek i orientacyjnie ceny. Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Marta,
#595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#597 |
Wtajemniczenie
|
przeglądałam oferty pracy z Wrocławia tak na rozeznanie co i jak
![]() ![]()
#598 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() skoro wszystkie jestescie/znacie Wroclaw to moze mi doradzicie, jakies fajne miejsce do opalania? moze byc kilka km za Wro, najchetniej z jakims jeziorkiem dostepem do wody ![]() ![]() ![]()
#599 | |
Wtajemniczenie
|
Podjęłyście temat mieszkań, więc zainteresowanym powiem, że gdzieś od połowy lipca będzie do wynajęcia mieszkanie w centrum, przy pl. Zielińskiego. 2500zł za 3 pokoje, przedpokój, kuchnia, łazienka, garderoba, balkon. Nowe plastikowe okna. W dwóch pokojach spokojnie zmieszczą się po dwie osoby, a jeden pokój jest mniejszy, więc najwygodniej w nim będzie parze lub jednej osobie. Mieszkanie jest na I piętrze.
Cytat:
A co do miejsca do opalania, to może Maślice? Plus, bo to jest we Wrocławiu, ja tam na rowerku śmigam. Woda może nie jakaś super, ale rzadko gdzie można spotkać coś czystego niestety.
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
Ja z opalaniem nie pomogę, bo do głowy przychodzi mi tylko Morskie Oko albo gdzieś nad Odrą
![]() Agatka- dopiero dziś zobaczyłam u Ciebie zdjęcie z Owcokrowem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.