|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Cytat:
|
|
#572 |
|
Konto usunięte
|
Oj to się zgłoszę pod koniec czerwca, jak będę mieć obronę za sobą i imieniny, bo pewnie zachomikuję wtedy trochę pieniążków
Jakby mąż się o tym dowiedział, to bym miała przechlapane, więc się trzeba będzie ukrywać No i do napisania pozostał tylko wstęp i zakończenie |
|
|
|
#573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
przeraziło mnie to z początku ale jak pomyślałam o niebezpiecznych osiedlach w moim mieście to... chyba wszędzie jest to samo... w dzień bezpiecznie a w nocy..![]() tam mieszkać chyba nie będę musiała!? ![]() - kierując się na te moje zaoczne... liczy się kto pierwszy ten lepszy jak w przypadku innych uczelni? ie chodzi mi o rejestrację a o dostarczenie dokumentów czy czegośtam ![]() takich super pytań mam jeszcze troszkę ![]() pogoda u mnie przeeeeśliczna! a ja już zdrowiutka wybywam zaraz!
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ważne czy dasz od razu czy w ostatni dzień. Byle się nie spóźnić Chyba, że Cię nie zrozumiałam
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ale ostatnio naprodukowałyście stron ![]() Witaj Inspiracyjna Mam nadzieję, że uda Ci się spełnić marzenia Ja skończyłam filologię polską, pracowałam też w radio, więc jakby co, to służę pomocą Chociaż przyznam, że praca radiowca to nie dla mnie Ale jeśli ktoś to kocha, to jest to 2 w 1- praca i zabawa. No i można poznać naprawdę mnóstwo osób, złapać sporo kontaktów wśród ważnych i ciekawych osób ![]() Jeśli chodzi o rekrutację na zaoczne, to na większości kierunków dostają się wszyscy, byleby wyrobić się w czasie rekrutacji Dziewczyny, czy któraś chodziła może do ogólniaka nr 1? |
|
|
|
#576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za odp! różnie ludzie mówią, a ja wszystko łapie ![]() polegam całkowicie na maturze! i na szcześciu też..![]() Cytat:
![]() Chciałabym się sprawdzić we wszystkim co związane z dziennikarstwem (nie wliczając takich pierdół jak bieganie za byle "gwiazdą" i robienie durnych artykułów To z rekrutacją mnie pocieszyło ![]() miałam wyskoczyć gdzieś dalej ale padłam
|
|
#577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pożyczał z Biblioteki Uniwersyteckiej ( oczywiście dzięki mnie ) mnóstwo książek jakichś bo na olimpiadę jakąś szedł...
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
olimpiady dla mnie były zawsze czymś co raziło a teraz się żałuje że nie ma osiągnięć na tym poziomie![]() mnóstwo książek to mnie czeka oj czeka
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Studiować filozofię - ja bym umarła na takich studiach
Miałam u siebie przedmiot historia filozofii i na zaliczenie trzeba było napisać pracę Napisanie pracy poszło w miarę sprawnie, ale nauka na zaliczenie z psychologii i socjologii to była katorga do potęgi n-tej, jeden wielki bełkot, jak czytałam teksty na zaliczenie, gdzie przez dwie strony było o jednym i tym samym albo o tym, że jest zależność między wagą noworodka a wykształceniem matki, to nie miałam ochoty sięgać po kolejny ![]() Mój umysł jest anty-filozoficzny, -socjologiczny, -psychologiczny, -historyczny itp, itd.
|
#580 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam filozofię w liceum przez 1,5 roku
Było fajnie, miałam 6 na koniec bo praktykant wystawiał nam oceny I się zastanawiam czy na II roku miła pani będzie mogła mi ocenę przepisać... Bo z łaciny generalnie przepisują. Ale nie powiem, filozofia fajna rzecz Nic nie pamiętam. No, oprócz zakładu Pascalowskiego i tego, że człek jak trzcina itd... Ale teksty były super. Kserówki chyba mi się gdzieś jeszcze walają bo szkoda wywalać xD Jeden fragment umiałam na pamięć... Coś o bycie. Robił furorę. No. To tyle ![]() Ale też bym nie chciała studiować filozofii. Generalnie podziwiam tych co chcą. I że nie robią nic oprócz tego... Bo zawód filozofa do tych intratnych chyba nie należy... Także respekt, Inspiracyjno
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
ewka- a, to stereotyp akurat z tą intratnością. Na filozofii w tej chwili bardzo fajne specjalizacje otwierają od kilku lat. Poza tym firmy chętnie zatrudniają filozofów- wszakże ci potrafią pięknie mówić i ściemniać
![]() Ze mną na studiach podyplomowych w tej chwili w grupie są panowie po filozofii- bardzo przyjemnie się och słucha w trakcie różnych dyskusji. Poza tym filozofia jako studia to nie jest tylko takie bajanie, rozważanie itd. Te studia mają mnóstwo ścisłych przedmiotów i bardzo rozbudowaną np. logikę. |
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się że o filozofii jak i o innych niektórych kierunkach myśli się zbyt stereotypowo. Kiedyś się przyjęło przykładowo: po filologi polskiej pozostaje tylko i wyłącznie zawód nauczyciela! Tylko! Nie zmierzaj do innego pracodawcy niż dyrektor szkoły, a sio!
![]() Wracając do filozofii, znam jednego pana bardzo dobrze (jest po tych studiach) i pracował w wielu "działach". Zapamiętałam tylko dziennikarstwo bo to mnie interesuje ![]() a tak w ogóle to ja chcę być wieczną studentką! o! z pracą rzecz jasna
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Inspiracyjna- w tej chwili mało kto po filologii polskiej idzie do pracy w szkole
Większość nie chce, a nawet jak ktoś chce- zdobycie pracy w szkole jest prawie niemożliwe, chyba, że ma się znajomości ![]() A jeśli chodzi o dziennikarstwo, to jest dokładnie tak, jak pisała AGATkA_eSZ: media nie chcą zatrudniać ludzi po dziennikarstwie. Np. żadna ceniąca się gazeta takich ludzi nie zatrudnia. No bo po co? Do mediów szuka się specjalisty z danej dziedziny, a nie kogoś, kto zna się na mediach. Sztuki pisania, mówienia itd. da się nauczyć. Wiedzy na dany, potrzebny temat nie da się komuś włożyć do głowy ot tak W tym zawodzie liczą się tylko ludzie z pasją i wiedzą na temat, o którym mówią/piszą.
|
|
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
A to mnie zdziwiłaś
Chociaż teraz w telewizji albo innych tworach spotyka się filozofów ) to macie rację... Ileż razy już musiałam sama tłumaczyć, że nie, że po filologii angielskiej nie trzeba być nauczycielem... I że to nic, że angielski prawie wszyscy znają... Ostatnio coś rozmawiałam ze znajomymi o studiach i kolega, który jest na medycynie zarzucił mi że pracy nie będę miała... No nie powiem, chciałam mu wykład zrobić ale czasu nie było :P Więc porzućmy stereotypy ! Róbmy to, co lubimy
|
#585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że szybko wyzbyłam się chęci pójście na Dziennikarstwo (jako kierunek studiów Cytat:
![]() btw jak to z pracą we Wrocławiu bywa? łatwo dostać pracę tak jakby dla studenta? i jak z zarobkami Wrocław stoi, hmm?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
mam znajomych po tym liceum, wiec moge ich o cos zapytac. ale zalezy co chcesz wiedziec.
bo dzieci chyba jeszcze do liceum nie wysylasz o ile sie nie myle sa jeszcze za mlode
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
plywok- oooo super, dzięki wielkie
Nie, dziecię moje starsze dopiero od września zaczyna przygodę z podstawówką Natomiast ja muszę odrobić jeszcze 75 godzin w liceum i 75 w podstawówce i tak sobie pomyślałam, że do tego ogólniaka bym chętnie poszła, bo mam blisko. Mogłabyś spytać, czy mogą polecić jakiegoś fajnego polonistę (muszę znaleźć sobie opiekuna, który zgodzi się mnie przyjąć na praktykę). Chodzi mi o kogoś , kto uczy nowocześnie, kto ceni kreatywność itd. Nie znam nauczycieli w tej szkole i boję się, że mi ktoś np. przydzieli starszą panią typu "co autor miał na myśli"
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogeolnie dodala, ze tam sa mili nauczyciele.
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#590 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Raczej jest ciężko. Dziennym bardzo trudno znaleźć pracę (chyba, że ewentualnie coś na weekend- a i tu silna konkurencja, albo KFC, McDonald), a zaoczni- tu sytuacja przedstawia się trochę lepiej, ale pracodawcy też marudzą- wymagają dyspozycyjności.Zarobki- zwyczajne, na umowę o pracę nie zarobisz więcej niż 1000- 1200 zł za rękę. Hostessowanie- różnie, 120-200 na rękę za weekend pracy.
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie pracuje, ale za to mój współlokator (który studiuje zaocznie) zmienia prace średnio co 2 miesiące i z tego co mówi nie ma większych problemów ze znalezieniem kolejnej
Więc to chyba zależy czego się szuka (pracował już między innymi na magazynie w supermarkecie, w firmie przeprowadzkowej, call center i przy wprowadzaniu danych w jakims biurze - te przynajmniej zapamiętałam) ile zarabia nie wypytywałam, ale z pewnością tyle, że jest w stanie się utrzymac ![]() Nie ma się co zrażać, trzeba szukać
|
|
|
|
#593 |
|
Przyczajenie
|
hej hej
niestety park linowy na wyspie opatowickiej jest nieczynny do odwołania z powodu zagrożenia powodziowego, więc nie wybierajcie się póki co. ![]() a adrenalina park czynny tylko czw-nd ale ogród japoński zaliczony. niestety trafiłam na największą ulewę ale i tak było fajne ![]() mieszkanko bardzo fajne, mały pokoik ale może kupimy antresole po weekendzie wybieram się znów do Was na 2-3 dni w poszukiwaniu pracy. jeśli macie jakieś info to bardzo prosze. jako kelnerka/sprzedawca. praca na wakacje mnie interesuje.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mam wielką prośbę
Poszukuję z siostrą fryzjera który doradzi i zrobi ładną fryzurę ślubną gdyż fryzjerka umówiona na próbnym upięciu odwaliła że to brzydko ujmę 'kaszanę' dlatego musimy ją zmienić i prosiłabym o opinie danych fryzjerów/ek i orientacyjnie ceny. Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Marta,
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
przeglądałam oferty pracy z Wrocławia tak na rozeznanie co i jak
wszystko i tak wyjdzie w praniu.....
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() skoro wszystkie jestescie/znacie Wroclaw to moze mi doradzicie, jakies fajne miejsce do opalania? moze byc kilka km za Wro, najchetniej z jakims jeziorkiem dostepem do wody z gory dziekuje
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podjęłyście temat mieszkań, więc zainteresowanym powiem, że gdzieś od połowy lipca będzie do wynajęcia mieszkanie w centrum, przy pl. Zielińskiego. 2500zł za 3 pokoje, przedpokój, kuchnia, łazienka, garderoba, balkon. Nowe plastikowe okna. W dwóch pokojach spokojnie zmieszczą się po dwie osoby, a jeden pokój jest mniejszy, więc najwygodniej w nim będzie parze lub jednej osobie. Mieszkanie jest na I piętrze.
Cytat:
A co do miejsca do opalania, to może Maślice? Plus, bo to jest we Wrocławiu, ja tam na rowerku śmigam. Woda może nie jakaś super, ale rzadko gdzie można spotkać coś czystego niestety.
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z opalaniem nie pomogę, bo do głowy przychodzi mi tylko Morskie Oko albo gdzieś nad Odrą
![]() Agatka- dopiero dziś zobaczyłam u Ciebie zdjęcie z Owcokrowem Boskie!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Ale i tak mi było najbardziej żal ludzi, którzy zamówili jakieś książki, stali tyle czasu w kolejce, a potem się okazywało, że książki jeszcze nie przynieśli.
Muszę dokończyć akapit, napisać wstęp i zakończenie, przeczytac całość, poprawić i wysłać. I nawet jakoś bardzo się nie rozpraszam 

Jakby mąż się o tym dowiedział, to bym miała przechlapane, więc się trzeba będzie ukrywać 
Także za dużo nie nakręciłyśmy. Ale w inne dni za ciekawie tam nie jest.