|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
#572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
no masz uczniaczka szczeniaczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zadomowienie
|
hehehe, domi mnie wyreczyla
![]() kareninko, to jakie Andre ma zabawki? wymien prosze kikla najfajniejszyc ![]() a co do kurtek, to kupilam Blance w chicco za 84zl - bardzo fajna, taka typowo wiosenna z odpinanymi rekawkami i kapturkiem.. przeceniona ze 150 ;d Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-03-24 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katekate to widze ze mamy podobny gust bo ja ta spacerowke juz dawno sobie upatrzylam i ostatnio fotelika szukalam i znalazlam wlasnie ten coneco i jestem na niego zdecydowana tez.Jaki kolor bierzesz spacerowki?bo ja niebieski A no i jak chcesz ten wozek np na wies na wertepy czy cos to odrazu mowie ze sie nie nadaje,moja szwagierka kupila sobie identyczny a mieszka na wsi i bylysmy na spacerku to na wertepach kolka poprostu okropnie sie zachowuja na szczescie ja bede jezdzic nim po chopdnikach no od czasu do czasu po lesie wiec ok
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-03-24 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa... tego szczeniaczka....a ja myslalam, ze jakiegos z piramidka... ![]() Tego to ja musze kuoic po niemiecku, a piramidki mam juz...dwie (grajacego slonika-piramidke z Tiny Love i kolkowa grajaca z Fisher Price..) ... ![]()
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to juz nie chcesz prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjjj, trudno bedzie mi wymienic bo - delikatnie mowiac - sporo ich, ale prosze: Maja Gasienica Ksiazeczka szeleszczaco-piszczaca z Dm Wibrujaca Zyrafka i papuga Tiny Love Malpka, foczka, krewetka, zabka, pelikan Tiny Love Wibrujacy motylek Tiny Love Domek-farma zawieszany na lozeczko Dzwoneczki Tiny Love Kostka do gryzienia Lusterko grajace Tiny Love Mini-karuzelka na fotelik/wozek7mate eduk. Tiny Love Panel interaktywny Tiny Love Jezdzacy wielblad Kostka z Rossmanna (Guciu ![]() Piesek Fisher Price z gryzaczkiem bardzo mu smakuje ![]() zaczal sie wczoraj interesowac Pilka Interaktywna Tiny Love, ale mysle, ze troche za maly jest na nia... ![]() Owoce Tiny Love ma, ale jak na razie tylko Jabluszko wywoluje jakies zainteresowanie...a na pomarancze moj tz mowi, ze to dynia... ![]() ...mniej wiecej te... ![]()
![]() |
#578 |
Zadomowienie
|
chicco robi ubranka ?
ja nie wiedziała.... a jakies sklep interentowy lub strona co by można pooglądac ? |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
#580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale w niedziele kupiłam jej wszystkie ubranka z poprzedniej kolekcji tansze o 50%, wiec spodnie ogrodniczki za 79zł, takie welurowe pajace za 39 i 59zł... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Rozeznanie
|
Cześć i czołem!
Chciałam Wam powiedzieć, że w Tesco jest promocja na pampersy, taka jak kiedyś w realu i w sobotę kupiłam karton 162 pieluch po 95 zł Kate Kubuś ostatnio dostał fajną kurtkę z HM, dwustronna, z jednej strony niebieska, z drugiej taka niebieska kratka.Bez kaptura, ale mi to akurat pasuje, bo ja najczęściej zakładam mu bluzę z kapturem i jeden mi wystarcza ![]() Dziewczyny proszę mnie tu nie kusić zabawkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
Na spacerówke jeszcze troszke poczekam chociaż już bym wola, mam dość już gondoli z dzwigania na 4 piętro
![]() Aniu bardzo miłe uczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a we wro chyba nie ma chicco ![]() bu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Raczkowanie
|
Hello kochane
![]() Musze sie troche pozalic od rana... Wczoraj pojechalam na ta spirale, juz tak sie nastawiłam, a moja ginka mi nie zrobila i powiedziała, żebym przyjechala jak bede miala okres, bo wtedy podobno mniej boli. No i nadal nie mam zabezpieczenia. Dobrze chociaz, że powiedziala zebym do niej zadzwonila na priva, a nie na rejestracje to ona mi powie kiedy mam przyjechac i wcisnie mnie poza kolejnościa... Katekatee ja z moja mała jezdze po galeriach odkad skonczyla 1 miesiac. Zawsze w gondoli, ale ja to sie smieje, że mam typowy wózek do jezdzenia po sklepach, jest zgrabny i bardzo skretny ![]() ![]() Coś jeszcze miałam, ale już nie pamietam ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Kaju coś dla Ciebie... Chicco Sklep Firmowy Kontakt 51-421 Wrocław, ul. Bolesława Krzywoustego 126
#585 |
Zadomowienie
|
katarinka, ja też z Blanka jezdzilam i zlapała w koncu zapalenie płuc, więc tak jak byłam zwolenniczka zabierania dziecka absolutnie wszedzie tak stałam sie zagorzała przeciwniczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, mam dylemta - isc na spacerek czy nie isc ??
Serce sie rwie na dwor, ale nogi mi do d... wchodza po ostatnich dwoch maratonach... ![]()
#588 |
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobię najpierw napiszę jak wizyty u lekarzy..
U ortopedy wsio ok- kazał pieluchowac z miesiąc jeszcze ale stwierdził, żę ładnie się wszystko rozchodzi... A to ciekawe, bo nie pieluchujemy się wcale ![]() U pediatry - mały zdrowy, ale niestety anemiemamy andal co mnei nie dziwi i nei zaskakuje, bo jak wiecie na żelazo zareagował mały tragicznie i stąd zaczęła się cała hisoria z pachwinową przepukliną.. Narazie nadal nic mam nie podawać, żeby go nie obciążać w tej sytuacji... Nie wiem czy się mam cieszyć, że chociaż nei spada hemoglobina bardziej? Od 1,5 miesiąca jest taka sama... Chyba to żelazo tyle pomogło co właśnie, że przy podwyższonej bilirubinie nie pogorszyło się zanim nie spadła całkiem... Ech chociaż mocz ok i ogólnie morfologia nie zła poza tą hemoglobiną... Przynajmniej tak to odebrałam... Chyba zastosuję się do zleceń tamtej pediatry co mówiła o rozszerzeniu diety już po 3ecim miesiącu życia... Któraś mamcia tak czyniła? Jeśli tak od czego zaczynałyście w jakich ilościach i jakie kupki były po tym? Bardzo proszę o porady, bo zzielenieje zaraz ze stresu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Oluś ja kupiłam uczniaczka w realu na początku marca, czasami Filusiowi pokazuję go i włączam pioseneczki, ale tak naprawdę to będzie miał zabawę jak już sam będzie potrafił nacisnąć jakąś kończynę
![]() Zebra, powinnaś zacząć od jednoskładnikowych słoiczków, od kilku łyżeczek, najlepiej przed południem, żeby mieć cały dzień na obserwację, jeśli nic mu nie będzie to następnego dnia więcej. I tak jeden rodzaj przez 3-4 dni, a potem dokładać następny składnik ![]() Na usg główki wszystko w porządku ![]() Szwy ma wąskie, cokolwiek to znaczy, w każdym razie bardzo dobrze ![]() Pediatra powiedział, że Filuś ma ładną główkę jak na takie małe dziecko i tak naprawdę ona się kształtuje do 5-6 roku życia ![]() Jak czekałam na usg, to widziałam taką maleńka dziewczynkę, nie więcej niż 3-4 tygodnie i miała bardzo odkształcona główkę, jakby wgniecioną z jednego boku ![]() A ja wydziwiam, aż mi się wstyd zrobiło ![]() I proszę o słowa uznania , bo winda jednak zepsuta była i targałam wózek z 7 piętra . Spociłam się zanim w ogóle z domu wyszłam ![]() Co do wiosennych kurteczek Młody ma 5 ![]() Granatową polarkową, białą sportową, w moro, żółtą z jakąś naszywką i beżową barankową z uszkami na kapturze. Ale oprócz żołtej, którą dostał, wszystkie upolowane w lumpku ![]()
![]() |
#590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mojego TŻta specjalnie wysłałam do Tesco po te pampersy... Kupił karton 186 pieluch "trójek" za 95zł, czyli naprawdę tanio... A jak wcześniej kupowałam te pieluszki w innym sklepie to za 70 sztuk zapłaciłam 53zł ![]()
![]() |
#591 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To mysle, ze rowerek mozesz dzisiaj spokojnie odpuscic... ![]() Cytat:
A ja myslalam, ze tylko ja tyle mam.... ![]() My wlasnie wrocilismy ze spacerku... ![]()
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Tomcio dzis w bezrekawniku smigal
![]() ![]()
#593 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 7 piętro respect ![]() Cytat:
![]() A moja Zosia pogniewała się na dzienne drzemki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Przed chwila zadzwonila do mnie kolezanka i mowi:
"Ty wiesz jaki ten moj facet jest wredny?! Kupilam sobie ciastka wczoraj i szukam ich dzisiaj i szukam, w koncu zadzwonilam do niego i pytam sie czy je gdzies polozyl. A on mi mowi, ze tak - leza na najwyzszej polce w szafce w kuchni. To pytam sie go dlaczego tak wysoko je polozyl. A ten mowi, ze dlatego, ze jak juz musze je jesc, to chociaz przedtem troche sie powspinam i pocwicze przy tym...A to palant jeden, juz nigdy nie powiem mu, ze jestem na diecie..." ![]()
#595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ![]() Powiedz mi tylko gdzież ty Filipa zostawiła? Ja muszę przyznać, że kurteczek nie mamy żadnych. Raczej bluzy. ALe jak będę w PL to na pewno wyskoczę do znajomego lumpka i obkupię małą na lato i jesień, bo potem to nie wiem kiedy znów pojadę. A mamie wolę tego zadania nie zostawiać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za słowa uznania
![]() Jak to gdzie, w wózku był ![]() Ja zjeżdżałam po jednym schodziku, starając się żeby miał tylko lekkie turbulencje a nie wstrząsy ![]() Dobra, Filuś zeżarł marchewkową, a teraz mi dziołchy powiedzcie jaki to ten vanisz mam kupić ![]() Upaprał sobie w marchewce nowe body z fixoni, nie daruję, muszę to sprać bo mi się strasznie podoba ![]() Plus półśpiochy, bo zapragnął ufifraną rączką chwycić się stópkę, plus moja bluzka, bo jakoś udało mi się wrzucić sobie trochę marchewki za dekolt ![]()
#597 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to świetnie że wszystko dobrze z tą malusienką główką ![]() oj to sie nataszczyłaś masakrycznie z tym wózkiem, ja mieszkam na 3piętrze ale puki co to tż znosi wózek ![]() kurcze ale masz tych kurteczek dla małego ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
no ja też bym musiała iść do lekarza z małą żeby porobić wyniki krwi i moczu, a jak pobierali małemu krew na morfologię z paluszka? bo u nas z paluszka bo z żyły tylko u takich maluszków w szpitalu a ja ostatnio spanikowalam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Brombi ekstra, że tak u Was dobrze!
![]() A jak teraz karmisz małego? Bo rozszerzasz już jakiś czas i później dajesz takie bardziej zmieszane? czy raz taki raz taki... Chodzi mi o to, że jak pare już wprowadzisz to nie ma chyba keidy podawać wszystkiego po trochu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Zebra ja zaczęłam od marchewki z ziemniaczkiem, bo samej marchewki nie było. Ale ja dopiero daję od zeszłego tygodnia, a mój ma już prawie 5 miesięcy.
Więc dostał już marchewkę z ziemniaczkiem, marchewkową z ryżem a dzisiaj mu dałam krem marchewkowy z jarzynami ![]() Asioczka kiedyś wklejała coś takiego: owoce: jablka, jablka + gruszki, brzoskwinie, morele, sliwki, jablka z bananami i brzoskwiniami- dzialanie ROZLUZNIAJACE czarne jagody z jablkami, banany z morelami, jablka z bananami - dzialanie NORMALIZUJACE marchewka z jablkiem, banany, banany z brzoskwiniami - dzialanie ZESTALAJĄCE warzywa: krem ze szpinaku z ziemniakami - ROZLUŹNIAJĄCE dynia z ziemniakami, zupka jarzynowa- krem - NORMALIZUJACE mloda marchew i mloda marchew z ziemniakami- ZESTALAJĄCE te sloiczki sa oznaczone jako PO 4 MIESIACU To może zacznij od jabłka, bo Piotruś ma zgoła inne problemy kupkowe niż Filuś ![]()
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja targam wozek na 1 pietro po schodku i ciezko a co dopiero na 7 Moj Matik wlasnie wsunąl caly słoiczek marchewki z jabłuszkiem i ryk byl jak sie skonczyło ze ho ho
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.