Matura 2011 - część IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 16:57   #571
chococabana
Rozeznanie

Dot.: Matura 2011 - część IV

Ja miałam raz dwóje i przeżywałam to strasznie Ale nawet nie dlatego, że to dwója tylko dla tego, że była z chemii, którą uwielbiałam. Ale to w ogóle była dziwna sytuacja..
Bo cała klasa CAŁA miała dwóje na koniec..
Paradoksalnie z fizyki, której nie rozumiem w ogóle miałam 4
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 16:58   #572
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez MadlenK Pokaż wiadomość
rosiek kiedy Ty się wysypiasz?
Też chodziłam dzisiaj po sklepach, ale nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy.

Jeśli chodzi o dwóje, to na świadectwie nigdy nie miałam. Jednak wolałabym, żeby do takiej sytuacji nie doszło.
Mnie się nic nie rzuciło też, a potrzebuję sukienki, spódniczki i jakiejś tuniki -.- na piątek!

rzadko kiedy się wysypiam (;
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 17:18   #573
chococabana
Rozeznanie

A gdzie się Rosiek wybierasz w piątek?
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
Stary 2010-11-17, 17:19   #574
Bziu
Zakorzenienie

rosiek czyżby jakaś randka w piątek???

a ja po wielkich trudach dopadłam kurteczko/płaszczyk czarny flauszowy
podobają się Wam te kurtki z takim wielgachnym kołnierzem?

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 17:29   #575
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

nieee w piątek mam imprezę rodzinną (; stąd potrzebuję jakiejś tuniki, na spódniczkę mam ochotę od dłuższego czasu a sukienka na moją osiemnastkę.

Bziu, o jakim kołnierzu mówisz?
Stary 2010-11-17, 17:46   #576
Lavi92
Zakorzenienie

Ale się dziś zdenerwowałam! Pytała mnie z geo, okej. Wiedzą nie błyskałam bo po prostu ciężko mi było ogarnąć ten temat ale kombinowałam żeby było. I powiedziałam, że tego tematu nie bardzo umiem i oczywiście 1- siadaj.
A koleżanka nie powiedziała nic, nauczycielka jej pomagała jak nie wiem na dodatek miała pokazać wschodnio- południową część Chin a pokazała Amerykę Południową! W ogóle myliła kierunki cały czas a dostała 2!
A nauczycielka jeszcze do mnie, że co tak jak na odlocie siedzę... A cieszyć się mam że mi banie dała?!
Stary 2010-11-17, 17:55   #577
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
nieee w piątek mam imprezę rodzinną (; stąd potrzebuję jakiejś tuniki, na spódniczkę mam ochotę od dłuższego czasu a sukienka na moją osiemnastkę.

Bziu, o jakim kołnierzu mówisz?
a to tak się teraz mówi
oki, ja też jestem na kupnie spódniczki, najlepiej mini ale takiej cieplejszej na zimę.

o takim czymś http://moda.allegro.pl/dluga-kurtka-...309597622.html
chciałam sobie coś kupić ale wszystkie mają takie coś a mnie się to szalenie nie podoba, i wgl teraz podobno modny jest taki świecący materiał wrrr może następny sezon będzie lepszy

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Ale się dziś zdenerwowałam! Pytała mnie z geo, okej. Wiedzą nie błyskałam bo po prostu ciężko mi było ogarnąć ten temat ale kombinowałam żeby było. I powiedziałam, że tego tematu nie bardzo umiem i oczywiście 1- siadaj.
A koleżanka nie powiedziała nic, nauczycielka jej pomagała jak nie wiem na dodatek miała pokazać wschodnio- południową część Chin a pokazała Amerykę Południową! W ogóle myliła kierunki cały czas a dostała 2!
A nauczycielka jeszcze do mnie, że co tak jak na odlocie siedzę... A cieszyć się mam że mi banie dała?!

ile razy mnie coś takiego spotkało, zresztą ja jak nie umiem to albo kombinuje z głową albo od razu mówię że nie umiem a nie błaźnie się jak co po niektórzy..

Stary 2010-11-17, 18:01   #578
chococabana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość

chciałam sobie coś kupić ale wszystkie mają takie coś a mnie się to szalenie nie podoba, i wgl teraz podobno modny jest taki świecący materiał wrrr może następny sezon będzie lepszy[COLOR="Silver"]
W zeszłym roku udało mi się kupić taką kurtkę, zwykłą czarną nie świecącą Jest niesamowicie ciepła! I ten kołnierz mam bardziej przy szyi co pięknie chroni moje gardło A mam ogromne problemy z migdałkami więc to dla mnie ważne

Udanych poszukiwań! ;*
____ Piotruś! <3 ____
Stary 2010-11-17, 18:03   #579
Lavi92
Zakorzenienie

Osobiście taki świecący mi się nie podoba ale moja mama z siostrą kupiły sobie takie płaszczyki w Top Secret właśnie z takimi kołnierzami i bardzo ładnie się prezentują

Ja z reguły też się nie będę wygłupiać i stać jak kołęk przy tablicy ale żeby nie znać kierunków i dostać 2?! No litości...

Może śmieszne pytanie jak na was ale ile łącznie macie 1?
Stary 2010-11-17, 18:03   #580
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
a to tak się teraz mówi
oki, ja też jestem na kupnie spódniczki, najlepiej mini ale takiej cieplejszej na zimę.

chciałam sobie coś kupić ale wszystkie mają takie coś a mnie się to szalenie nie podoba, i wgl teraz podobno modny jest taki świecący materiał wrrr może następny sezon będzie lepszy

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

ile razy mnie coś takiego spotkało, zresztą ja jak nie umiem to albo kombinuje z głową albo od razu mówię że nie umiem a nie błaźnie się jak co po niektórzy..
o ile kołnierz przeżyć mogę, to tego materiału za cholerę co prawda mam zimowy płaszcz z czegoś podobnego, nie wiem jak się to nazywa, ale jest niebłyszczący - to jeszcze jakoś zniosę. ale ja ogólnie nie lubię cekinów, brokatu i takich tam.

noo, ja mini raczej nie, to nie na moje nogi coś bardziej do kolana, ale z takich nic mi się nie podoba ;/
Stary 2010-11-17, 18:10   #581
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarttt Pokaż wiadomość
dziewczyny... ehm;P czy mialyscie kiedys dwoje na swiadectwie? czy wstydzilybyscie sie miec dwoje na swiadectie maturalnym? przyznam ze ja trojki mialam gora trzy w liceum, a teraz z angielskiego grozi mi dwa;P na maturze zdaje rosyjski wiec tym bardziej o wiele mniej poswiecam czasu:P i niech was nie dziwi, ja wiem ze angielski jest przydatny, ale ja w podstawowce i gimnazjum niby mialam angielski ale tak naprawde go nie bylo, co rok zmienial mi sie nauczyciel i dlatego polubilam rosyjski... a w lo nauczyciel jest nie do ugadania, raczej nie ebdzie obchodzilo go ze nie zdaje matury bla bla bla ostatnio uczylam sie na spr cala niedziele, a dostalam 1. no mozna zwatpic
Dwójki nigdy nie miałam, trójki sporadycznie.
Według mnie, tłumaczenie "uczę się tylko do matury" i zlewanie WSZYTSKICH innych przedmiotów i same dopy na koniec jest kiepskie i świadczy albo o lenistwie i niedbalstwie, albo o tym, że posiadacz świadectwa jest władcą tego świata albo pracownikiem huty na dwa i pół etatu. Nie mówię tutaj o przypadkach, gdy nauczyciel jest "specyficzny".
Bo nikt mi nie powie, że przez całe dnie uczy się tak gorliwie przedmiotów maturalnych, że nie ma czasu na inne przedmioty.

dopiero wróciłam z korków, jestem padnięta

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
dwie z projektowania

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-17, 18:10   #582
baboo
Raczkowanie

dziewczyny, wie może któraś czy w warszawie też są takie pustki w sklepach ubraniowych? miałam się wybierać, ale nie wiem, czy nie poczekać jeszcze dwóch tygodni na szał przedświąteczny.
bo w moim mieście jest takie wielkie nic, że głowa mała.

@AjcCc
chyba trochę przesadzasz. mnie lenistwo ogarnęło, ale nie takie, że mam dopy, bo nie mam żadnych, ale po prostu odpuściłam sobie trochę z takimi sprawami jak PP albo WOS, który mi nie jest potrzebny, a podstawową wiedzę w tej materii posiadam. i kurczę, pewnie jesteś mocno ambitna, ale nie mierz ludzi jedną miarą tylko dlatego, że mają inne priorytety niż Ty. dla mnie ktoś może sobie olać jakiś przedmiot tak po prostu, bo już nie jest mu do niczego potrzebny i nie ma potrzeby wieszania świadectwa maturalnego w gablotce. i nie, nie jest wtedy głupi czy coś. za niechluja się nie uważam, za władcę świata także, pracownikiem huty też chyba nie jestem.

Edytowane przez baboo
Czas edycji: 2010-11-17 o 18:18
baboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:11   #583
oluniaaa172
Zadomowienie

Cytat:
Osobiście taki świecący mi się nie podoba ale moja mama z siostrą kupiły sobie takie płaszczyki w Top Secret właśnie z takimi kołnierzami i bardzo ładnie się prezentują

Ja z reguły też się nie będę wygłupiać i stać jak kołęk przy tablicy ale żeby nie znać kierunków i dostać 2?! No litości...

Hej, hej
też poszukuję takiego płaszczyka, byle nie był błyszczący

A drogie te płaszcze w Top Secret?
Stary 2010-11-17, 18:14   #584
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:

z 3?
a TY?

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
o ile kołnierz przeżyć mogę, to tego materiału za cholerę co prawda mam zimowy płaszcz z czegoś podobnego, nie wiem jak się to nazywa, ale jest niebłyszczący - to jeszcze jakoś zniosę. ale ja ogólnie nie lubię cekinów, brokatu i takich tam.

noo, ja mini raczej nie, to nie na moje nogi coś bardziej do kolana, ale z takich nic mi się nie podoba ;/
ja mam taką kurtkę też z czegoś podobnego ale nie wygląda to jak tani lateks, ja kołnierza nie przeżyje bo zawsze chodzę wyowijana szalikiem a przy tym nie ma jak no nic.
Rosiek ja lubię proste ładne rzeczy, nie mix kolorów, i duperołek, zdecydowanie wolę coś stonowanego i właśnie nadrobić biżuterią. Ale brokat i cekiny oj nie nie.
A bo Ty myślisz że ja mam super nogi do nieba

Stary 2010-11-17, 18:15   #585
shelbey
Raczkowanie

Ja też dwój na świadectwie nie miałam, tróje tylko na półrocza, a potem jakoś się brało do pracy w tym roku jednak będzie gorzej z pewnym przedmiotem nienawidzonym przez humanistów
Ja właśnie czytam streszczenie Ludzi Bezdomnych i zastanawiam się jak się dostać na filologię romańską z podstawowym angielskim, która jest we Wrocławiu :d
Liczy się tam WOS, j.pol i ang, którego nie trawię, a francuski tak kocham i uczę się go już 3 lata, ale matury z niego się nie podejmę, bo ze słuchania miałabym 0 pkt - wstyd

idę czytać dalej:X
9 stron zajęło mi godzinę
shelbey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:19   #586
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Dwójki nigdy nie miałam, trójki sporadycznie.
Według mnie, tłumaczenie "uczę się tylko do matury" i zlewanie WSZYTSKICH innych przedmiotów i same dopy na koniec jest kiepskie i świadczy albo o lenistwie i niedbalstwie, albo o tym, że posiadacz świadectwa jest władcą tego świata albo pracownikiem huty na dwa i pół etatu. Nie mówię tutaj o przypadkach, gdy nauczyciel jest "specyficzny".
Bo nikt mi nie powie, że przez całe dnie uczy się tak gorliwie przedmiotów maturalnych, że nie ma czasu na inne przedmioty.
no ja tak chciałam zrobić w tym roku, olać pozostałe przedmioty, ale nie aż tak zeby mieć same dopy
Szczerze? Ciężko mi idzie to "zlewanie" no to ja muszę mieć z wszystkiego dobrze. Chociaż fakt mniej się do niech przykładam na rzecz innych ale czas faktycznie da się znaleźć, no więc zlewam i chcę mieć z nich czwórki

Stary 2010-11-17, 18:20   #587
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shelbey Pokaż wiadomość
Liczy się tam WOS, j.pol i ang, którego nie trawię, a francuski tak kocham i uczę się go już 3 lata, ale matury z niego się nie podejmę, bo ze słuchania miałabym 0 pkt - wstyd
pamiętam sprawdziany z rozumienia ze słuchu z francuskiego
nigdy nie mogłam niczego wyłapać i zaznaczałam byle co
nie wiem czy po 3 latach nauki w szkole da się dobrze rozumieć ten potok słów

Stary 2010-11-17, 18:22   #588
shelbey
Raczkowanie

Cytat:
pamiętam sprawdziany z rozumienia ze słuchu z francuskiego
nigdy nie mogłam niczego wyłapać i zaznaczałam byle co
nie wiem czy po 3 latach nauki w szkole da się dobrze rozumieć ten potok słów

Dokładnie
ale i tak kocham ten język <3
ale niby na ang podstawowy też tam jest jakiś przelicznik to może cudem uda się mi się dostać
shelbey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:23   #589
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
no ja tak chciałam zrobić w tym roku, olać pozostałe przedmioty, ale nie aż tak zeby mieć same dopy
Szczerze? Ciężko mi idzie to "zlewanie" no to ja muszę mieć z wszystkiego dobrze. Chociaż fakt mniej się do niech przykładam na rzecz innych ale czas faktycznie da się znaleźć, no więc zlewam i chcę mieć z nich czwórki
czytając czasami Twoje posty mam wrażenie, że rozdzielili nas w kołysce
wiadomo, że przedmioty maturalne są najważniejsze, ale bez przesady, z niematuralnych wyciągnąć na 3-4 nie jest chyba takim problemem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-17, 18:25   #590
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
z 3?
a TY?

ja mam taką kurtkę też z czegoś podobnego ale nie wygląda to jak tani lateks, ja kołnierza nie przeżyje bo zawsze chodzę wyowijana szalikiem a przy tym nie ma jak no nic.
Rosiek ja lubię proste ładne rzeczy, nie mix kolorów, i duperołek, zdecydowanie wolę coś stonowanego i właśnie nadrobić biżuterią. Ale brokat i cekiny oj nie nie.
A bo Ty myślisz że ja mam super nogi do nieba
No to widzę, że mamy podobne gusta

Wiesz, ja ogólnie grubawa troszkę jestem i moje nogi wyglądają okej do momentu kawałek ponad kolano, później się gwałtownie rozszerzają i jeśli spódniczka sięga gdzieś do miejsca rozszerzania, to za ładnie to nie wygląda ;p ale przynajmniej jestem tego świadoma

Cytat:
no mnie też jakoś słabo
rozumiem odpuścić sobie ze dwa, trzy przemioty totalnie niepotrzebne, ale tak, żeby nie spaść poniżej 3, żeby umieć to chociaż dostatecznie... tu znów chce się przywołać nazwę liceum ogólnokształcącego...
Stary 2010-11-17, 18:27   #591
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:

dwie z projektowania
Cytat:
z 3?
a TY?

To ja się nie będę odzywać...

Cytat:
Napisane przez oluniaaa172 Pokaż wiadomość
Hej, hej
też poszukuję takiego płaszczyka, byle nie był błyszczący

A drogie te płaszcze w Top Secret?
249 zł bodajże
Stary 2010-11-17, 18:27   #592
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shelbey Pokaż wiadomość
Dokładnie
ale i tak kocham ten język <3
ale niby na ang podstawowy też tam jest jakiś przelicznik to może cudem uda się mi się dostać
bo francuski jest cudowny
ma śliczną wymowę, bardzo łatwo przyswaja się nowe słówka i gramtyka jest przystępna, tylko to ich łączenie międzywyrazowe, przez które ciężko cokolwiek zrozumieć

najlepiej sprawdź sobie progi na uczelni, wtedy będziesz mniej więcej wiedziała jakie masz szanse ; )

Stary 2010-11-17, 18:28   #593
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

a co do jedynek to mam chyba dwie, w tym jedna już poprawiona na 3
Stary 2010-11-17, 18:35   #594
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
czytając czasami Twoje posty mam wrażenie, że rozdzielili nas w kołysce
wiadomo, że przedmioty maturalne są najważniejsze, ale bez przesady, z niematuralnych wyciągnąć na 3-4 nie jest chyba takim problemem.
wcale bym się nie zdziwiła bo czuje to samo
zwłaszcza że to co chcę olać nazywa się kultura zawodu i uczymy się pisać CV, albo taka religia
chciałam olać niemiecki no cóż w sumie uczę się o połowę mnie niż dotąd a mam lepsze oceny. WOS? na to to się nawet uczyć nie muszę bo same oczywiste rzeczy.

Lavi ile tych pał masz???

edit. Mam dwie 1 bo jedną mi nauczyciel darował, bo wróciłam po chorobie i nie wiedziałam ze jest zad

Edytowane przez Bziu
Czas edycji: 2010-11-17 o 18:36
Stary 2010-11-17, 18:36   #595
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

ja mam dwie 1 i to z polaka...
Stary 2010-11-17, 18:38   #596
Lavi92
Zakorzenienie

Spadniecie z siedzenia a ja spłonę ze wstydu - oszczędzę wam...

U nas dziś były targi edukacyjne i zebrałam tyyyle informatorów a mojej pedagogiki z ang nigdzie nie ma :<
Stary 2010-11-17, 18:43   #597
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Spadniecie z siedzenia a ja spłonę ze wstydu - oszczędzę wam...

U nas dziś były targi edukacyjne i zebrałam tyyyle informatorów a mojej pedagogiki z ang nigdzie nie ma :<
jak już zaczęłaś to powiedz, przecież nie będziemy się śmiać na litość boską.. Nie oceniamy nikogo po tym ile ma jedynek, a one się zdarzają nawet najlepszym. Zresztą zawsze uważałam ze oceny i tak nie odzwierciedlają sprawiedliwie naszej wiedzy i też dużo zależy od oceniania nauczyciela są tacy co za nic dają 5 a są tacy że jeden błąd i pała..

Stary 2010-11-17, 18:44   #598
natalka2
Zakorzenienie

ja mam tylko jedna kose poki co - z WF [za brak stroju, bo mialam na tym wfie pisac zalegly spr z innego przedmiotu, ktory zostal przelozony]
ale mam troche dwoj - z matmy, biologii, historii, polskiego -.-

studia

Edytowane przez natalka2
Czas edycji: 2010-11-17 o 18:48
natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:52   #599
ayra_
Przyczajenie

Mi też idzie cienko to zlewanie . Niby odpuszczam sobie, ale i tak najniżej 3,4 dostaje. Teraz mam ogółem dwie 1. z matmy (z plusem ;D) i z podstaw przedsiębiorczości. Przerażają mnie te próbne matury, najbardziej j. angielski Okey idę się uczyć na biologię. Mam tyle zaległości, ale muszę dać radę
Poczuj więc że przed tobą cała przyszłość
Przecież wiesz

polski rozszerzony - najmniej 70 %, marzenie - 80 - 90 %

nie damy się, nie damy się ołł jee
ayra_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:57   #600
alice333
Rozeznanie

No to ja wyjdę na dziwną. nigdy nie miałam 2, 3 na świadectwie (nawet chyba jedynki jako cząstkowej nie miałam nigdy). nie chciałabym mieć 2 na świadectwie i to maturalnym, dziwnie bym się czuła.

wytrwałam dzisiaj tylko do 2 : 3 czyli dzisiaj muszę posiedzieć dłużej.

Ktoś również ma podobne plany?
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości