![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
jak mam czas to gotuję, bądź przygotowuję na po pracy. w tym miesiącu oboje kończymy o 15, także wtedy jemy koło 16.
jak wypadnie mi praca w sobotę, a Adam idzie na mieszkanie to z reguły nie gotuję. jak mam ochotę na coś specjalnego i mam czas to robię lub robimy coś specjalnego. oboje umiemy gotować. z podziałem obowiązków to różnie jest. mieszkamy jeszcze z teściową. Maż sporo czasu spędza na mieszkaniu by skończyć remont. dopiero jak się teściowa wyprowadzi to się będziemy dzielić obowiązkami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Piękne zdjęcia, śliczne jest to z wesołego miasteczka
![]()
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
A my póki co nie mamy kuchni,natomiast zawsze było tak,że gotował TŻ. Ja pracuję do późna, a mąż ma nienormowane godziny pracy i tak jest nam wygodniej.Poza tym on lubi gotować,a ja nie
![]() Jeśli chodzi o sprzątanie to wolę robić to sama bo będzie lepiej zrobione,ale i tak TŻ pomaga mi jak go poproszę. Pranie i prasowanie oczywiście należą do mnie,ale za to mąż robi w domu wszystkie takie rzeczy,które mają być robione przez mężczyzn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do gotowania, to rzeczy które nie wymagaja robienia ciasta: pierogi itp to gotouję, nie jest jakaś wybitna ale z głodu bym nie umarła, natomiast Tż lubi gotować i robi to wspaniale. Gotujemy róznie, zależy kto ma akurat czas. Co do innych obowiązków to ja sprzątam i w miare czasu staram się mu pomagać w takich około domowych sprawach głównie na zewnątrz. Ponieważ mój mąż lubi robić sam i umie,więc robił i układał np kostkę brukową, sam robił ogrodzenie (spawał, malował), robi mebelki jakie ja sobie wymyślę, jak trzeba to włosy pomaluje, więc jest bardzo wszechstronny. Minusem tego jest to że ma mało wolnego czasu. O ile jeszcze robi coś w domu to przeważnie robimy to razem i jest fajnie, ale czasmi az do nocki siedzi i coś dłubie na polu albo u kogoś i wtedy jest już mniej fajnie ![]()
![]() |
![]() |
#575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny sprzedajecie swoje suknie slubne?? ja chcialabym wystawic na all, ale chyba o tej porze roku to nie ma sensu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne zdjecia
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do obowiązków domowych. To mamy pewien podział: ja ścieram kurze i myję łazienki, a mąż odkurza i myje podłogi. Oczywiście to nie są sztywne ramy, bo niekiedy wygląda to inaczej. Zmywamy różnie, ale chyba częściej ja to robię. Poza tym ja więcej widzę. Np. brudne parapety czy meble kuchenne itp. Mąż raczej nie zwraca na takie rzeczy uwagi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sukienki nie sprzedaje- narazie przymierzam sie aby ja oddac do czyszczenia. Mysle ze nie odzyskam tych pieniedzy co za nia dalam- nikt nie kupi uzywanej sukni za prawie4 tys. Mam do niej sentyment- ubustwiam ja. Wiec mysle ze zostanie ze mna ![]() ![]() Co do gotowania to my lubimy zapiekanki, makarony itp- duzo tego robimy ale tez lubimy sami wymyslac przepis. Normalne obiady tez gotuje- kurczak, gulasz, nalesniki. Jednak duzo jedzenia ciagle dostajemy od rodzicow- szczegolnie mojej mamy, wiec czasem nie gotujemy i przez caly tydzien. Zup nie robimy w cale- nie ma miejsca w zoladku na dwa dania. Co do obowiazkow: Ja: prasowanie, pranie, gruntowne sprzatanie lazienki, zmiana poscieli, sniadanie do pracy sobie i mezowi i cala reszta. Maz: wynosi smieci, i robi o co go poprosze. Raz w tygodniu sprzatamy gruntownie i dzielimy sie pokojami. Kto dopadnie brudne naczynia to myje. Gotujemy roznie- kto pierwszy wtoci z pracy to ten robi, albo odgrzewa ![]() Czekamy ciagle na wszystkie zdjecia i albumu. Ale juz sie doczekac nie mozemy ![]()
![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o obowiązki to nie mamy podziału
![]() Różnie wychodzi ![]() Jedynie śmieci zazwyczaj wynosi mąż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
zazdoszczę podziału my nie mamy wiec wszystko na mojej glowie ale to wynika z faktu że męża nie ma na tyg bo w delagacje jeżdzi do swoich maszyn firmowych, a w sobotę jedzie do swoich rodziców pomagac i do warsztatu wiec w niedziele tylko mi gotuje i robi sniadanko ale i tak go kocham chociaz przez ciąże niem mam na nic siły po pracy wiec w domku jest armagedon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jak wy sobie dajecie radę z bezrobociem? Bo ja już sobie nie radzę. Wróciłam do domu rodzinnego, mąż w Warszawie póki co pracuje, ale też nie jest do końca zadowolony, bo zarobki jak na razie bardzo przeciętne (1800 zł), a opłaty za mieszkanie w stolicy są kosmiczne. A ja nawet tam nie mogę znaleźć pracy, z niczym mi się nie udaje. To nieprawda, że w Warszawie jest tak pięknie i łatwo, bo pracodawcy mają strasznie wysokie wymagania... Ja się załamałam i nie wiem co robić.
![]() |
![]() |
#583 | |
Wtajemniczenie
|
a co do sukni ja swojej narazie nie sprzedaje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci do gotowania to weekendy spędzemy u mojej mamy więc tam obiadki jemy, a w tyg albo coś gotowego, albo gotujemy. Mamy taki podział, że mięsa robi Mąż,a ja z racji tego, ze jestem bardziej zupowa i sałatkowa to ja się zajmuję tą dziedziną ![]() Cytat:
![]() jak sobie z tym radzę?? Różnie...są dni, tygodnie, że nie mam ochoty wstawać z łóżka, jedyne na co mnie nie stać, to płakanie i załamywanie się i niestety często wtedy na Mężu się wyładowuje, a mam dni kiedy jakoś wszystko widzę pozytywnie. Teraz np. zakuwam ustawy do rozmowy ws. pracy. Nie wiem co z tego będzie, czas pokaże... Wierzę, że i Nam się w końcu uda i będziemy szczęśliwe... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2011-11-08 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Wtajemniczenie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
BAN stały
|
Haha o tym nie pomyślałam. I pewnie dopnie swego, bo jak jej nie sprzedam to przerobię ją na koktajlową :p
Dziewczyny nie chcę Was martwić, ale jak będziecie szukać pracy etatowej to możecie nigdy jej nie znaleźć. Niestety sytuacja jest teraz taka, że etat to rzadkość. Jeśli ktoś z moich znajomych go ma to tylko dlatego, że ktoś z rodziny załatwił mu pracę w urzędzie. Reszta, łącznie ze mną, pracuje na umowy (zwykle zlecenia albo i dzieło). Zlecenie nie jest złe, bo teraz jest w nim składka na ubezpieczenie zdrowotne. A przynajmniej jest lepsze od braku pracy, bo daje nam comiesięczną pensję. Zaskoczyło mnie, że w Warszawie niczego nie znalazłaś, znam sporo osób, które mieszkają w Warszawie, które mówią, że tam jest łatwo o jakąkolwiek pracę, tylko ciężko o dobrą pracę w zawodzie. I tak pracują w jakiś kawiarniach, call centrach i w międzyczasie szukają czegoś w zawodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie Żonki szukające pracy. Ja dojeżdżam codziennie 40 km a na dodatek nie lubię swojej pracy ale jednak cieszę się że ją mam, bo inaczej to nie wiem jakby to było. Chociaż mamy dwie pensję i troszeczkę z renty teściowej pod koniec miesiąca jesteśmy spłukani, bo kredyty, bo remonty w domu (studnia bez dna). Ale mówię bez pracy byłoba masakra.
Moja suknia wystawiona juz dwa miesiące za naprawdę niewielkie pieniążki i niestety nic się nie dzieje w temacie. A przydałaby się kasa na prezenty na przykład. A tak z innej beczki: zamiast sobie kupić książkę dlugo wyczekiwana to kupiłam mężowi piżamki, bo wreszcie w wieku 35 dojrzał do dezyzji o ich posiadaniu ![]()
![]() |
#592 |
Raczkowanie
|
Witam żonki
![]() jestem swieżynką - 2 miesięczną żoną ![]() tak jak niesforna88 nie mam pracy, więc wszytko robię JA. Trochę mnie to już męczy, ale i tak z miłością piorę mężowi majty ;-) Tak jest dlatego, że meiszkamy z rodzicami w moim starym pokoju, ale remotujemy mieszkanie babci i tam bedziemy mieli wielki pokój i ogromną kuchnię, więc mężowi obowiązków przybędzie ![]() za chwilkę uciekam wybierac kafelki do kuchni, ale z pewnością jeszcze do Was zajrzę ![]()
![]() |
#593 |
Rozeznanie
|
U nas na szczescie jest podzial obowiązków: a wlasciwie gotuje ta osoba, ktora jest pierwsza w domu po pracy, choc musze sie przyznac, ze mąż gotuje o wiele wiele więcej
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2011-11-09 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
Tanitka, a przepraszam, że zapytam.. a rodzice nie gotują?
![]() Bo ja się muszę wepchać do kuchni, albo zaznaczyć z wyprzedzeniem, że ja gotuję, haha, bo zawsze coś tam mama zrobi.. a my dziś mamy 2-miesięcznicę ![]() przez 6 lat chodzenia nie obchodziliśmy nigdy żadnej rocznicy, a miesiąc po ślubie dostałam wielką różę ![]() trochę się boję, że TŻ zapomni o rocznicy tej "prawdziwej" albo nie będziemy wiedzieli jak to uczcić.. ![]() chociaż obiecał mi, że się postara, a ja marzę o jakimś szaleństwie, porywie romantyzmu, czego u nas nigdy nie było. czekam z niecierpliwością ![]() a teraz muszę uciekać wpuścić fachowców i trochę przypilnować ![]()
![]() |
#596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nadrobiłam trochę. Sukni póki co nie sprzedaję, bo trochę ją zniszczyłam.Nawet nie oddałam do pralni.I tak jak piszecie bardzo ciężko jest sprzedać, a mi nie chce się z tym bawić ![]() ![]() Co do podziału.Mój mąż nie potrafi gotować. Zrobi np.kanapki na kolację, czy jajka itp., ale jakieś zupy, pieczenie,gulasze odpadają.Piorę i prasuję też ja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.