|
|
#571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: politechnika świętokrzyska
Cytat:
co do życia na akademikach nie da się tego opisać słowami generalnie jak masz zamiar dużo się uczyć to akademik nie jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem (chyba, że trafisz na piętro, gdzie wszyscy będą 'spokojni', ale to mało prawdopodobne)
|
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Grażynka od kota
|
Cytat:
btw. jakie rzeczy ewentualnie nalezy tam ze soba zabrac? czy portierki sa normalne czy jak panie w dziekanacie, czy ogolnie ktos `pilnuje` tam ładu czy cos podobnego, czy sa kamery na korytarzach jakies bo ja nic nie wiem... ![]() czy ktos z Was wybiera sie do akademika? czy przyjmuja wszystkich czy ciezko jest dostac akademik? |
|
|
|
|
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Co to tych papierkow na stypendia to na stronie politechniki sa nieaktualne. Bylam z kolezanka je zlozyc to Pani powiedziala ze to sa stare papiery i ona nie odpowiada za to co jest zamieszczone na stronie w internecie, Dopiero w polowie wrzesnia pojawia sie jakies aktualne, wazne dokumnenty. generalnie nie bedzie juz stypendium zywieniowego ani mieskzaniowego...
Tyle z nowosci :P |
|
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#575 |
|
Przyczajenie
|
Można wiedzieć do czego są wam potrzebne te zaswiadczenia, że się dalej uczycie, bo może mi też się takie przyda?
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Grażynka od kota
|
Cytat:
czy cos innego? Ja sie dowiedzialam od znajomego ze od pazdziernika dopiero istnieje mozliwosc tego zapisu na ta liste a po paru dniach otrzyma sie zaswiadczenie... w wakacje to nikogo nic nie interesuje |
|
|
|
|
|
#577 |
|
Przyczajenie
|
na wydział architektury potrzebne są jakieś badania? (bo nie dostałem żadnego skierowania)
|
|
|
|
|
#578 |
|
Grażynka od kota
|
|
|
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o akademiki PŚk... to się nie orientuję zbyt dobrze bo tam nie mieszkam, ale byłam w celach informacyjnych
Jeden z akademików służy wydziałowi BiIŚ na czas remontów i własnie w nim byłam. To jest ten jeden z tych nieodnowionych.Pani portierka była bardzo sympatyczna i udzieliła mi wskazówek jak dojść do wybranego pokoju (Samemu było by ciężko trafić) To na pierwszy rzut oka: ciaaaasne korytarze i to bardzo, a jak weszłam do pokoju to po lewej stronie był zlew, potem taka mała ścianka oddzielająca część sypialną Z tego wynika, że łazienka jest jedna na piętro... i bardzo mały był ten pokoik... to chyba tyle
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Grażynka od kota
|
Cytat:
Wybiera sie ktoś z was do akademika? Uwazacie ze warto sie tam zakwaterowac? |
|
|
|
|
|
#581 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe kiedy dostaniemy jakiś plan zajęć ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cisza i spokój. Do akademika się nie wybieram, bo wiele słyszałam o akademikach- nie konkretnie tych PŚk, ale ogólnie.. zresztą jeden pan, starszy, ale po studiach mówił, że on mieszkał w akademikach i wie, że facetom jest lepiej, bo oni zawsze jakoś sobie poradzą, natomiast dziewczynom nie poleca akademików. Oczywiście nie jest to reguła, ale mi wystarczyło mieszkanie w internacie- szczerze nie polecam. A w akademikach tak poza tym to nikt nie pilnuje tak jak w internacie, także nie wiem :/ a z kolei brat mówił, że każda wizyta na akademikach kończyła się tak samo- zgon a tez zależy kto jakie ma priorytety i jakie podejście do studiowania. A co do mieszkania to trudno było znaleźć, wydzwonione miliony na ogłoszenia, wiele rozczarowań, ale po wielu trudach się udało
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
Grażynka od kota
|
boziu... ja juz niczego nie znajde. Wezme ten akademik (o ile dostane) moze po I sesji o ile nie odpadne zahacze sie do kogos... ;/ zalamana jestem tym wszystkim...
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia i glowa do góry!
|
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Grażynka od kota
|
Cytat:
Zostaje mi do wyboru albo stancja albo akademik. Na ogladanie stancji pojechalam, nadopiekuńcza i nachalna włascicielka mnie zniecheciła totalnie. Zostaje akademik, pocieszam sie tym jedynie ze pokoj dwóosobowy wezme...
|
|
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
A ja powiem tak jak mi sie nie chce tych studiow!!!!!;//
![]()
|
|
|
|
|
#587 |
|
Grażynka od kota
|
|
|
|
|
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
ahahahaha
chce Ci się chce, tylko jeszcze o tym nie wiesz ![]() kurcze, ludziska, studia to nowy etap, nowi ludzie, nowe doświadczenia! :P ja tam jestem ciekawa jak to będzie wyglądało, dlatego chętnie zacznę studia, no ale z jakim skutkiem to się okaże.
|
|
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
za to ja już zaznałam co to studia i przyznaje rację ludziom, którzy mi wmawiali, że jeszcze będę tęsknić za liceum...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc pora samemu się przekonać, na własnej skórze.
|
|
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Może ktoś napisać, czego spodziewać się na badaniach, które są potrzebne na IŚ?
|
|
|
|
|
#592 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
następnie ogólny wywiad o chorobach, chorobach w rodzinie, urazach, alergiach, itp (taki przekrój calego życia)..poźniej pani doktor Cie osłucha, zajrzy do gardełka, i wystawi że zdolny a ja nie miałam morfologii.. :p i inni z kolejki mojej też nie, tylko to o czym napisałam.
|
|
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Wam
![]() Przynajmniej wiem czego się spodziewać:P Ale jak noszę okularki, to chyba Pani dr aż tak ich sprawdzać nie będzie... ![]() Czyli po prostu trzeba iść z tym skierowaniem od uczelni do rejestracji i oni mi tam wszystko powiedzą... Muszę to załatwić jak najszybciej, bo chcę mieć już to z głowy
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
potem literki na tablicy, a poźniej widzenie przestrzenne( zakladasz takie okulary i patrzysz na tabliczke i masz powiedziec, które kółeczko w kazdym kwadracie wystaje najbardziej musisz sie skupić na tym i to bardzo.. no i na koniec powiedziała mi co i jak, tylko że ja o to sama zapytałam. także moim zdaniem dużą wage przykladają do badania wzroku.Tak, idziesz ze skierowaniem, na koniec korytarza na lewo rejestracja, tam CI mierzy ciśnienie i mówi co i jak. a, okulistka jeszcze CI świeci w oczy, przyglada się baaaaardzo dokladnie. Edytowane przez kuleczkaa91 Czas edycji: 2011-08-22 o 21:35 |
|
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Wrrrr.... Kurde no! Nie przepadam za chodzeniem do lekarza. No ale cóż, jak trzeba to trzeba
Szybko to załatwię i będzie z głowy. P.S. To badanie naprawdę trwa około 2 godziny? |
|
|
|
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. to zależy czy jest duża kolejka, bo najwięcej czasu zajmuje tam właśnie czekanie.. bo nie tylko sa w kolejce studenci, ale też np kierowcy i inni ludzie, którzy potrzebują badania, załóżmy do pracy. Badania tyle nie trwają.
|
|
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze w sprawie badan. Czy musze sie tam wczesniej umawiac jakos telefonicznie czy cos? Czy moze wystarczy ze zabiore ze soba to skierowanie?
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ona dalej: bo trzeba się umawiac. Skąd Pani jest? jak jej powiedziałam, ze z daleka, to mnie jakoś zapisała. Z tego wynika, że trzeba się raczej umawiać.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

nie da się tego opisać słowami
generalnie jak masz zamiar dużo się uczyć to akademik nie jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem (chyba, że trafisz na piętro, gdzie wszyscy będą 'spokojni', ale to mało prawdopodobne)

czy cos innego? 

Jeden z akademików służy wydziałowi BiIŚ na czas remontów i własnie w nim byłam. To jest ten jeden z tych nieodnowionych.

a tez zależy kto jakie ma priorytety i jakie podejście do studiowania.
Zostaje mi do wyboru albo stancja albo akademik. Na ogladanie stancji pojechalam, nadopiekuńcza i nachalna włascicielka mnie zniecheciła totalnie. Zostaje akademik, pocieszam sie tym jedynie ze pokoj dwóosobowy wezme...
Całość trwała około 2 godzin