![]() |
#571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Loluś fajnie że ten temat zaczęłaś bo też się zastanawiam.
No więc te puzzle rzeczywiście fajne dają wielkość 150x150 cm powierzchni do zabawy a to nieźle. Co do kojca mam wrażenie że to jest mała powierzchnia niewiele większa od łóżeczka a ponadto ja chcę jednak coś gdzie dziecko będzie się przemieszczać, uczyć później raczkować itd. Pamiętam że Jasiowi na dywanie rozkładaliśmy koc i na to zabawki i pamiętam że jak już siedział i czasem chciał coś złapać to jak stracił równowagę i się przewrócił to dość mocno się uderzał. Zawsze mnie to przerażało więc idealna dla mnie byłaby jakaś mata z podobnego do materaca dziecięcego podłoża tym bardziej że mamy zimną podłogę. Będę jeszcze patrzeć i kombinować. Ty też wrzucaj propozycje będziemy się zastanawiać. Dziś mieliśmy mega krzyk nie można było go opanować, i nerwy mi trochę puściły, nakrzyczałam na nich obu (J&F) i teraz mi z tym źle. ![]() Wczoraj Franek spał w śpiworku i chyba mam za cienki bo wydaje mi się że zmarzł, więc albo zakładać będę grubszy albo kołderka. Znalazłam takie: 1
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-09 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane!!! Wszystkiego naj naj dla dzisiejszych solenizantow i solenizantek!!!
![]() My jak zwykle po ciezkiej nocy, maly zasnal po 1wszej!!! wczorak zrobil 5 rzadkich kup (przepraszam za szczerosc, no ale kupy chyba nie sa Wam obce ![]() ![]() ![]() Sluchajcie jaka zimnica sie u nas zrobila, ledwo 17 stopni jest i wiatr zimny, oczywiscie wczoraj nikogo nie bylo na dworzu a jak ktos sie "uchowal" to opatulony juz w puchowke ![]() mamaoptymistka u mnie spiworek sie nie sprawdzil, bo Flavio upodobal sobie spanie na brzuchu lub boku, na wznak w ogole nie chce lezec, no i spiworek go krepowal, jak sie chcial przekrecic i sie b.denerwowal, teraz chyba bede zakladac cieplejsza pizamke na noc, tylko z tymi raczkami problem, bo sa wiecznie zimne???!! daisyyy wczoraj juz sie zabieralam za ogladanie zdjatek Gabi z marcheweczka, no ale Flavio nie dal mi nawet 5 min, nadrobie wieczorkiem ![]() MoniaK no moj maly to tak spi w kratke jak napisalam, ostatnio tez ma straszne gazy, pryka jak stary Kowalski, nie wiem czemu tak?! nic nowego ostatkiem nie zjadlam??!!! anula_81 jak tam z mezulkiem? w wolnej chwili zajrze do K. uciekam Kochane teraz szybki obiadek i szykujemy sie na spacer i potem do centrum handlowego po zakupy, chyba pojde z tlusciochami na glowie, bo jak zaczne sie teraz szykowac i myc to sie pozno zrobi...
#573 |
Raczkowanie
|
hej
witam znowu, pewnie mnie nikt nie pamieta, bo w zasadzie sie tylko przywitalam ![]() mam pytanko szczegolnie do mam mieszkajacych w uk - gdzie kupujecie sloiczki z pojedynczymi warzywkami lub owocami? ja tu widzialam tylko mieszanki, a polecano mi zaczynac podawanie pojedynczych skladnikow na poczatek, i tak sie zastanawiam czy nie lepiej gotowac samemu? na pewno zajmuje to wiecej czasu ale z tego co wiem to duzo osob tak wlasnie tutaj robi pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zadomowienie
|
subskrybuje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja wczoraj ogladalam ten "Lincz" film dobry ale juz mnie dawno zaden tak nie wkur.... jak ten stary dziad tam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() U mnie była kolezanka przed chwila pojechala. Troche sobie poplotkowalysmy kawki napily itp Olenka zasnela godz temu ale cos sie juz zaczyna wiercic. JEszcze chce isc na wybory, ale na kogo tu glosowac ![]() i mam pytanie jaka hebatke podajecie dzieciaka?
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() witam sie długo mnie nie było bo chrzciny były duzo roboty duzo sprzatania duzo ludzi ![]() ale wszystko przebiegło sympatycznie i fajnie ![]() diabełek wygoniony i sebylek sie świetnie zachowuje ![]() w kościele super ![]() ![]() z wrazenia prawie nic nie jadł. dopiero jak goście poszli to sie rzucił na cyca/ wczoraj nie chciał jak na złosc zasnąć i budził sie do półtorej godz ![]() ide was poczytac z kawusią i kawłakiem ciasta tż praktycznie sam piekł fale dunaju ![]() ![]()
#577 |
Zakorzenienie
|
Grazin Za udane chrzciny
![]() mamaoptymistka ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-09 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY SEBA JEST NA 11 MIEJSCU W KONKURSIE
![]() !!!!! MOBILIZACJA PLISSSSSS link w klubie
#579 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie daje herbatki bo Igi nie chce a wcześniej dużo pił ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Super że chrzciny się udały i już macie to za sobą ![]() ![]()
Igor 27.06.2011r. Olek25.07.2013r. Edytowane przez k190172 Czas edycji: 2011-10-09 o 15:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Daisy Kochana moja, mam do Ciebie pytanko
![]() ![]() ![]() ![]() Zeby nie bylo, ze nie na temat. Dziecko moje spi juz 3h, Tz tez a ja sie nudze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
k190172 Nadia przyzwyczajona do spania na brzuszku, wiec jak ja kladlam a nie byla spiaca to sie denerwowala
![]() ![]() ![]() Grazin Co? 11 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to zrobiłas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przez wizyte u baby? buuu Cytat:
kurcze ![]() moj syn uwielbia spac przy suszarce/odkurzaczu/wiertarce/kosiarce ![]() Cytat:
![]() kupa bedzie wygladac jak zawartsc słoika ![]() super ta strona co podalas z tymui kodami zaraz sprawdze kto dady produkuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ja jeszcze kombinezonu ni uzywalam. jak idziemy na spacer i jest powsiedzmy 13 st. to ubieram: body na ramiaczkach skarpety bluzeczke z dlugim spodnie3 dresowe kurtke taka a'la wiatrowke bawelniana czapke butki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() niedlugo sie konkurs skonczy..
![]() |
#584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Igorek jakis czas temu tez sypiał na brzuszku teraz nie chce .Zabawki nie działaja nawet tv które jak ma w zasiegu wzroku to go interesuje ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Ja uciekam na wybory i na zakupy ![]()
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
daisunia jak sie sprawdza na tej stronie?? wpisałam kod kreskowy z dadów i nic nie pokazało
![]() ![]() gardło mnie zaczyna drapac... nie jest dobrze gdzie jestescie?? mary kaca masz po imprezie?:P ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- prZypomniało mi sie ze po 3 miesiacach trzeba bylo przełożyc materac w łóżeczku an strone gryki chyba ![]() przekładałyscie juz?? ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- oglaadacie moze na tlc ten program o cyganach?? ![]()
#586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
K1..... próbuj codziennie chociaż po troszeczku kłaść małego na brzuszku, mój też na początku nie chciał ale się nauczył, a teraz większość nocy przesypia na brzuszku ![]() kiedyś dziewczyny pisały żeby kłaść na przewijaku i nawijać do dzidziola, stań albo połóż się przed nim żeby Cię widział, albo spróbuj go zabawiać tym co lubi najbardziej ![]()
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
zosiaaa no wlasnie nie wiem
![]() ![]()
#588 |
Wtajemniczenie
|
Tak
![]() Kupiłam Piotrusiowi fajne rajstopy z Kubusiem Puchatkiem ![]() W Realu jest duży wybór, wiele z postaciami Disneya. Zapłaciłam 12,99 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
to przypomnijcie mi po 6 miesiacu zebym to odwróciła
![]()
#591 | |
Wtajemniczenie
|
Hej Helloł
![]() Wpadam na krótko bo Iga dziś niedospana jest więc jęczy i stęka w huśtawce i ze smokiem w buzi. Najlepszego dla Solenizantów ![]() Zosiu, Izuniu, Mayu Stoooo Lat! Bardzo dziękuję za wszystkie rady i opinie ubraniowe ![]() ![]() Byłam w MC ale ceny ... ![]() ![]() Jest promocja na polarki takie a'la bluzy polarowe rozpinane całkiem i takie do połowy. Cena za 2 szt 85zł. Wg mnie nadal drogo ale gdyby ktoś potrzebował no to są ![]() Pisałyście o większych matach dla dzieci. Ja już jakiś czas temu przeglądałam wszystko co jest na allegro i te maty z dźwiękami i zwykłe i piankowe i albo mi się to nie podobało albo rozmiar nie pasował albo cena mnie powalała na kolana więc zrobiłam sobie sama taką "matę" ![]() Składa się ona z bazy + otulinki Cena zestawu 20zł ![]() ![]() Iga szaleje na tej "macie" na podłodze, ma duuuużo miejsca na przerzuty, jak ją doszczętnie opluje to powłoczka raz dwa do pralki i można dalej bez żalu opluwać. POLECAM ![]() Zaraz pierdyknę fotki i wrzucę do albumu dla zainteresowanych. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
ej moje dziecko spi dwie i pol godz
![]() efekt po chrzcie? ![]() fajnie bo odpoczełam ale o ktorej on pojdzie spac dzis ![]() i mnie wszystkie kosci bola... ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- aha wrzuciłam dwa zdjecia z chrzcin w album ![]()
#593 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Najwyżej się powtórzę ![]() byłam w tesco i kupiłam sobie kurteczkę na zimę ![]() ![]() ![]() nic poza tym ciekawego nie mieli ![]() Piotruś UWIELBIA spać w wózku!!!! ![]() już drug dzień z rzędu jak wychodzimy to zasypia w trzy sekundy ![]() I nawet grubsze ubrania nie są dla niego problemem ![]() Czy zostawiłybyście same w domu dziecko 6-7 letnie? Wyobraźcie sobie, że dzisiaj ok. godz 16 usłyszałam płacz dziecka na klatce... na początku myślałam, że znowu coś sąsiadki syn narozrabiał i dlatego płacze...ale nie...do płaczu doszło walenie do drzwi wejściowych i krzyk :" MAMO! MAMO! MAMO!" no i histeryczny płacz...i dopiero wtedy do mnie dotarło, że moja cudowna sąsiadeczka zostawiła syna samego i sama gdzieś poszła na łajzy....przeszłam się koło budynku bo myślałam, że może pod domem fajkę pali albo śmieci poszła wyrzucić....ale nie....po pól godziny nie wytrzymałam...małż poszedł do sąsiadów po jej nr tel. dzwoni do niej....za 3 razem odebrała ( a mały się wciąż zanosi i woła mamę...mówi jej Ł, że jej syn bardzo płacze i boi się, że coś się stało, ona mówi, że już wraca...no ok...w tym czasie chłopak odpuścił sobie, zaczął płakać coraz ciszej, aż w końcu całkiem przestał...chyba się zmęczył...i wiecie, że ona do tej pory nie wróciła chyba? cały czas na klatce ciemno nikt nie wchodził....chyba, że przeoczyłam, ale nie sądzę...serce mi się kraja na myśl co to dziecko tam przeżywa...pewnie się czymś zajął jak jeszcze jej nie ma...ale to jest dla mnie niepojęte...jak można tak postępować..ni liczyć się z uczuciami własnego dziecka..taką krzywdę mu świadomie robić....kosmos ![]() w sumie mogłam nie zauważyć, że już wróciła bo kąpałam Piotrusia, ale sam fakt....jak tam można ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-10-09 o 18:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
antropia no szok co za glupia kwoka!!
#595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Info pochodzi stąd: http://dziecisawazne.pl/toksyny-w-ma...ch-dla-dzieci/ antropia pamiętam jak byłam dzieckiem i z kuzynką przez drzwi pocieszałyśmy takiego właśnie pozostawionego samego w domu płaczącego chłopca ![]() ![]() ![]() moria wrzucić proszę do albumu foto tej Twojej hand made maty? ![]() ![]() dziewczyny skąd Wy wiecie o tym przewracaniu materaca? Ja nawet nie wiem na której stronie mam go obecnie (chyba tej twardszej) ![]() My dziś byliśmy z Julianem zagłosować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć. Edytowane przez caffelate05 Czas edycji: 2011-10-09 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | |
Wtajemniczenie
|
antropia powstrzymam się od głębszego komentarza, bo to nie klubowy "fwm" ale bym babie do pyska naszczała
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#599 |
Wtajemniczenie
|
wiecie, że tej piczy dalej chyba nie ma
![]() ![]() moaia w mojej głowie już miilon takich myśli było ![]() ![]()
#600 |
Zakorzenienie
|
Od 18:30 bujamy się z usypianiem Edzika. Nadal nie śpi
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.