Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 12:03   #571
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Loluś fajnie że ten temat zaczęłaś bo też się zastanawiam.
No więc te puzzle rzeczywiście fajne dają wielkość 150x150 cm powierzchni do zabawy a to nieźle. Co do kojca mam wrażenie że to jest mała powierzchnia niewiele większa od łóżeczka a ponadto ja chcę jednak coś gdzie dziecko będzie się przemieszczać, uczyć później raczkować itd.
Pamiętam że Jasiowi na dywanie rozkładaliśmy koc i na to zabawki i pamiętam że jak już siedział i czasem chciał coś złapać to jak stracił równowagę i się przewrócił to dość mocno się uderzał. Zawsze mnie to przerażało więc idealna dla mnie byłaby jakaś mata z podobnego do materaca dziecięcego podłoża tym bardziej że mamy zimną podłogę.
Będę jeszcze patrzeć i kombinować. Ty też wrzucaj propozycje będziemy się zastanawiać.

Dziś mieliśmy mega krzyk nie można było go opanować, i nerwy mi trochę puściły, nakrzyczałam na nich obu (J&F) i teraz mi z tym źle.

Wczoraj Franek spał w śpiworku i chyba mam za cienki bo wydaje mi się że zmarzł, więc albo zakładać będę grubszy albo kołderka.

Znalazłam takie:
1

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-10-09 o 12:24
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:17   #572
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochane!!! Wszystkiego naj naj dla dzisiejszych solenizantow i solenizantek!!!:cmo k:

My jak zwykle po ciezkiej nocy, maly zasnal po 1wszej!!! wczorak zrobil 5 rzadkich kup (przepraszam za szczerosc, no ale kupy chyba nie sa Wam obce), goraczki nie ma, nie wiem czemu tak, na zabki to chyba za wczesniej, wczoraj skonczyl 5 miesiecy, a taki marudny, no wiec zasnal troche po 1wszej i obudzil sie o 2.30, nastepnie o 4.30, 6.30 i o 8mej juz pobudka na dobre, wyobrazacie sobie jak ja zyje a raczej egzystuje dzien po dniu...teraz zasnal to maz robi obiad ja troche ogarnelam, musze wlosy umyc, juz tydzien prawie nie mylam, nawet na to nie mam czasu potem jedziemy po zakupy, mam nadzieje ze maly bedzie w miare spokojny

Sluchajcie jaka zimnica sie u nas zrobila, ledwo 17 stopni jest i wiatr zimny, oczywiscie wczoraj nikogo nie bylo na dworzu a jak ktos sie "uchowal" to opatulony juz w puchowke mam tylko problem, bo Flavcio odslania sobie raczki spod kocyka moze kupic takie rekawiczki bez palcow???

mamaoptymistka
u mnie spiworek sie nie sprawdzil, bo Flavio upodobal sobie spanie na brzuchu lub boku, na wznak w ogole nie chce lezec, no i spiworek go krepowal, jak sie chcial przekrecic i sie b.denerwowal, teraz chyba bede zakladac cieplejsza pizamke na noc, tylko z tymi raczkami problem, bo sa wiecznie zimne???!!

daisyyy wczoraj juz sie zabieralam za ogladanie zdjatek Gabi z marcheweczka, no ale Flavio nie dal mi nawet 5 min, nadrobie wieczorkiem

MoniaK
no moj maly to tak spi w kratke jak napisalam, ostatnio tez ma straszne gazy, pryka jak stary Kowalski, nie wiem czemu tak?! nic nowego ostatkiem nie zjadlam??!!!

anula_81
jak tam z mezulkiem? w wolnej chwili zajrze do K.

uciekam Kochane teraz szybki obiadek i szykujemy sie na spacer i potem do centrum handlowego po zakupy, chyba pojde z tlusciochami na glowie, bo jak zaczne sie teraz szykowac i myc to sie pozno zrobi...
Stary 2011-10-09, 12:17   #573
dilys
Raczkowanie

hej
witam znowu, pewnie mnie nikt nie pamieta, bo w zasadzie sie tylko przywitalam jakos ciezko mi wbic sie w watek, maluszek zabiera duuzo czasu no i bylam na wakacjach u mamy w Polsce przez prawie miesiac i wogole tu nie zagladalam
mam pytanko szczegolnie do mam mieszkajacych w uk - gdzie kupujecie sloiczki z pojedynczymi warzywkami lub owocami? ja tu widzialam tylko mieszanki, a polecano mi zaczynac podawanie pojedynczych skladnikow na poczatek, i tak sie zastanawiam czy nie lepiej gotowac samemu? na pewno zajmuje to wiecej czasu ale z tego co wiem to duzo osob tak wlasnie tutaj robi
pozdrawiam
dilys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 12:59   #574
dorkabl
Zadomowienie

subskrybuje...

dlaczego doba ma tak mało godzin? Dlaczego?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 14:19   #575
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry przeczytałam was każda każdej odpowiedziała więc nie mam co dodać...
u nas średnio, Nikolka nadal gorączkuje 37,6 st W nocy śpi ładnie, chociaż dzisiaj miałam pobudkę już o 6.30- dla mnie to za szybko!!!!
Teraz mała spi (edit już nie spi) a mąż pojechał zdać elementy klientowi. Myśle zeby się zdrzemnąć (już o tym nie myśle)
ale najpierw lece do klubu

ps.ogladalam wieczorem wczoraj film "rytuał" ehhh a teraz sram w geacie (przepraszam za dosłowność)

buziaczki
zdrowka dla malutkiej
a ja wczoraj ogladalam ten "Lincz" film dobry ale juz mnie dawno zaden tak nie wkur.... jak ten stary dziad tam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Udało mi się zrobić fotkę, jak Eda wstaje na prostych nóżkach i rączkach

Do obejrzenia w albumie
Widzialam n FB zdolniach maly

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dobry wieczor

Bylam dzis u fryzjera, mam krotkie wlosy szok normalnie, musze sie przyzwyczaic.
Ale Tztowi sie podoba.
o tak zdjecie poprosimy

Dzien dobry
U mnie była kolezanka przed chwila pojechala. Troche sobie poplotkowalysmy kawki napily itp Olenka zasnela godz temu ale cos sie juz zaczyna wiercic. JEszcze chce isc na wybory, ale na kogo tu glosowac
i mam pytanie jaka hebatke podajecie dzieciaka?
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 15:03   #576
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

heloł
witam sie
długo mnie nie było bo chrzciny były
duzo roboty duzo sprzatania duzo ludzi
ale wszystko przebiegło sympatycznie i fajnie
diabełek wygoniony
i sebylek sie świetnie zachowuje

w kościele super nie płakał tylko na ogłoszeniach parafilanych zaczał kwękać, a kazanie go tak znudziło ze zasnął
z wrazenia prawie nic nie jadł. dopiero jak goście poszli to sie rzucił na cyca/

wczoraj nie chciał jak na złosc zasnąć i budził sie do półtorej godz

ide was poczytac z kawusią i kawłakiem ciasta
tż praktycznie sam piekł fale dunaju

Stary 2011-10-09, 15:05   #577
gusiagatko
Zakorzenienie

Grazin Za udane chrzciny

mamaoptymistka Nie martw sie. Zdarza sie najlepszym a Ty jestes dla chlopcow najlepsza mamusia!

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-10-09 o 15:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 15:05   #578
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

DZIEWCZYNY SEBA JEST NA 11 MIEJSCU W KONKURSIE
!!!!!

MOBILIZACJA PLISSSSSS

link w klubie
Stary 2011-10-09, 15:15   #579
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

A to długo tego omyłkowego smoka uzywaliście?
...a teraz Igi tylko na MM, czy karmisz jeszcze UU??
Do dzisiaj w sumie jak dostaje innego to się denerwuje że mu wolno leci

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
za dużo sobie nie odpoczęłam bo spał tylko godzinę o drzemkach w ciągu dnia więc nie mam co marzyć Kupuję Nan.

wiem wiem, tylko najgorsze jest to że nawet jak przejdę na mm to nie mam gwarancji że Tymek będzie lepiej spał i szczerze mówiąc tym się bardziej przejmuję, niż całkowitym przejściem na mm
Ja też kupuje Nan .Ja przeszłam na MM Bo Igor zaczął robić bardzo poważne cyrki przy UU .Za nic w świecie nie chciał nawet złapać cyca a płakał strasznie z głodu jedynie w nocy jadł ładnie ale po nie dlugim czasie było tak że budził się w nocy zjadł z dwóch cycuchów i wołał o jeszcze wieć trzeba było dać MM Teraz jest tylko na butli i od tego czasu nie budzi się w nocy

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

k190172 dziekujemy Kochana Igorek ma jeszcze czas Przeciez wiesz, ze kazde dzieciatko rozwija sie we wlasnym tempie A Nadia to strasznie zywe, ruchliwe, glosne i niecierpliwe dziecko
Mój Tż mnie straszy że jak nie będę ćwiczyć z Igutkiem na brzuszku żeby główke podnosił to on wszystko dużo później zacznie robić ,a on nie chce albo leży albo krzyczy i koniec nie wiem co zrobić Edzik już taki wygimnastykowany i a Igi leniuch

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Dzien dobry
U mnie była kolezanka przed chwila pojechala. Troche sobie poplotkowalysmy kawki napily itp Olenka zasnela godz temu ale cos sie juz zaczyna wiercic. JEszcze chce isc na wybory, ale na kogo tu glosowac
i mam pytanie jaka hebatke podajecie dzieciaka?

Ja nie daje herbatki bo Igi nie chce a wcześniej dużo pił

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
heloł
witam sie
długo mnie nie było bo chrzciny były
duzo roboty duzo sprzatania duzo ludzi
ale wszystko przebiegło sympatycznie i fajnie
diabełek wygoniony
i sebylek sie świetnie zachowuje

w kościele super nie płakał tylko na ogłoszeniach parafilanych zaczał kwękać, a kazanie go tak znudziło ze zasnął
z wrazenia prawie nic nie jadł. dopiero jak goście poszli to sie rzucił na cyca/

wczoraj nie chciał jak na złosc zasnąć i budził sie do półtorej godz

ide was poczytac z kawusią i kawłakiem ciasta
tż praktycznie sam piekł fale dunaju

Super że chrzciny się udały i już macie to za sobą Ciekawe kiedy my zrobimy chrzciny Igorowi

Edytowane przez k190172
Czas edycji: 2011-10-09 o 15:13
k190172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 15:16   #580
gusiagatko
Zakorzenienie

Daisy Kochana moja, mam do Ciebie pytanko Polecalas ostatnio TEN kremik. Chcialabym sobie go sprawic ale najpierw chce sie Ciebie poradzic Nie wyskakuja po nim niespodzianki ?Mam ten problem, ze wiekszosc kremikow mnie zapycha a kremik do najtanszych nie nalezy

Zeby nie bylo, ze nie na temat. Dziecko moje spi juz 3h, Tz tez a ja sie nudze

06.07.2011
Stary 2011-10-09, 15:17   #581
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Cytat:
DZIEWCZYNY SEBA JEST NA 11 MIEJSCU W KONKURSIE
!!!!!

MOBILIZACJA PLISSSSSS

link w klubie
Mogę prosić o link bo ja nie jestem w klubie a chętnie zagłosuje na Sebusia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 15:21   #582
gusiagatko
Zakorzenienie

k190172 Nadia przyzwyczajona do spania na brzuszku, wiec jak ja kladlam a nie byla spiaca to sie denerwowala Teraz musi miec narozkladane wokol zabawki to glowke podnosi i zaciesza Igorek nie chce wcale? Nawet zabawki go nie przekonuja? A probowalas robic jak antropia ? Kladla Poitrusia na brzuszku w lozeczku i wlaczala karuzelke

Grazin Co? 11

06.07.2011
Stary 2011-10-09, 15:45   #583
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej
wylelkałam się z córunią

wiem, ze późno, ale dzisiaj miałyśmy PIERWSZĄ WSPÓLNĄ KĄPIEL W WANNIE

jeszcze nigdy Oleńka nie cieszyla się tak podczas kąpieli
śmiała sie w głos i pluskała
my sie czestz malym kapiemy i wszyscy to uwielbiaja
Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Mamaoptymistka na prezydenta !!!
jak to zrobiłas
Cytat:
Kochacie mnie jeszcze?

Byłam na imprezie
Bez Edzika
Pół czasu myślałam tylko o tym, czy nie płacze i że chcę do niego wrócić
Ale i tak było fajnie
ja kocham
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
hej

Gaba mi się popsuła

wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam !!!!!!!

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

i się pytam o co chodzi z tymi wielkimi literami ????
czemu niektóre mamuśki tak muszą krzyczeć swoje posty???

moje 10cali nie ogarnia takich liter bo się nakładają na siebie ...
jak to popsuła?
przez wizyte u baby?
buuu
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Uśpiłam Tymka a za chwilę jakiś palant zaczął wiercić wiertarką Oczywiście był ryk i koniec spania, więc wątpię czy uda mi się go uśpić ponownie Na dodatek jestem głodna a Tymek marudzi
kurcze...
kurcze szkoda
moj syn uwielbia spac przy suszarce/odkurzaczu/wiertarce/kosiarce
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Paulizia, jakie fajne to siedzisko !!

Jestesmy po PIERWSZEJ marfefce
Dałam 3 łyżeczki, po marchewce nastąpiła czkawka
Czy kupka może się zmienić ?
brawo gratuluje pierwszej marfefki
kupa bedzie wygladac jak zawartsc słoika
super ta strona co podalas z tymui kodami zaraz sprawdze kto dady produkuje ale mi kobita co w biedrze pracuje mowila ze pampers
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
O hesusie! Jestem jak teściowa gusi

Dziewczynki ja nie wiem jak mam dziecko ubierać Nie wiem, nie wiem... wczoraj... czego ja nie robiłam, jechałyśmy tylko do CH więc droga z domu do auta i z parkingu (zadaszonego) do CH. Miałam dwa kocyki: ten dziurkowany z MC i ciepły welurowy, dwie czapki : welurową i bawełnianą. Kocyki się walały po aucie, raz jeden, raz drugi, raz czapkę zakładałam, raz zdejmowałam, nie wiedziałam co zrobić w aucie czy czapkę zdjąć/zostawić - niby już w aucie byłyśmy ale zzzzzimno było.

Dziś to samo a wręcz jeszcze gorzej.... jest jakieś 10 stopni i TŻ chciał na spacer iść z Małą. Myślę sobie, jak tooo przecież jest tak zimno ale nic się nie odezwałam, TŻ mnie pyta "jak ją ubrać" a ja "nie wiem" ... no to wiecie jak ją ubrał... w body na krótki rękawek i do kombinezonu Może nie powinnam mdleć, tak się robi?
W końcu sam stwierdził, że jej będzie za ciepło więc zdjął kombinezon i chciał na to body założyć bluzę bawełnianą na co ja "no coś Ty, za zimno jej będzie"... Iga była przebierana 3 razy! aż w końcu zaczęło padać i po spacerku.

Acha a teraz TŻ założył jej skarpetki pod półśpiochy, może tak być? Stopy miała zimne, nie chłodne a naprawdę zimne no ale ja jeszcze tak nie robiłam no bo jakoś mi się to w głowie nie mieści/mieściło skarpety i półśpiochy

I czy można dziewczynki ubierać w sukienki jesienią? No bo w rajstopach to chyba zimno w syrki, np. na takim spacerze? Czuję się jak tępa kretynka

P.S. Mam lukę 10'stronnicową w czytaniu forum więc jeśli przez ostatnie 300 postów nawijałyście o ubieraniu dzieci jesienią to mnie po prostu jako cebulę ciepłym moczem olejcie i do not respond
tez sie usmiałam
ja jeszcze kombinezonu ni uzywalam.
jak idziemy na spacer i jest powsiedzmy 13 st. to ubieram:
body na ramiaczkach
skarpety
bluzeczke z dlugim
spodnie3 dresowe
kurtke taka a'la wiatrowke
bawelniana czapke
butki
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
nie łudź się, za 20 lat to on będzie już co innego dotykał, a nie kolanka
bedzie kolanka dotykal z tym ze na pewno nie swoje
Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Mogę prosić o link bo ja nie jestem w klubie a chętnie zagłosuje na Sebusia
pw poszło
Cytat:
k190172 Nadia przyzwyczajona do spania na brzuszku, wiec jak ja kladlam a nie byla spiaca to sie denerwowala Teraz musi miec narozkladane wokol zabawki to glowke podnosi i zaciesza Igorek nie chce wcale? Nawet zabawki go nie przekonuja? A probowalas robic jak antropia ? Kladla Poitrusia na brzuszku w lozeczku i wlaczala karuzelke

Grazin Co? 11
nie wiem...

niedlugo sie konkurs skonczy..
Stary 2011-10-09, 16:02   #584
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Cytat:

Grazin Co? 11

Igorek jakis czas temu tez sypiał na brzuszku teraz nie chce .Zabawki nie działaja nawet tv które jak ma w zasiegu wzroku to go interesuje Z karuzela jednak nie próbowałam dziękuje ci bardzo może w końcu coś go zainteresuje

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Ja uciekam na wybory i na zakupy
Stary 2011-10-09, 16:46   #585
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

daisunia jak sie sprawdza na tej stronie?? wpisałam kod kreskowy z dadów i nic nie pokazało moze pisałyscie o tym ale przeleciałam was po łebkach

gardło mnie zaczyna drapac... nie jest dobrze

gdzie jestescie??

mary kaca masz po imprezie?:P

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

prZypomniało mi sie ze po 3 miesiacach trzeba bylo przełożyc materac w łóżeczku an strone gryki chyba
przekładałyscie juz??

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

oglaadacie moze na tlc ten program o cyganach??
Stary 2011-10-09, 17:09   #586
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

prZypomniało mi sie ze po 3 miesiacach trzeba bylo przełożyc materac w łóżeczku an strone gryki chyba
przekładałyscie juz??
a nie po 6??

K1..... próbuj codziennie chociaż po troszeczku kłaść małego na brzuszku, mój też na początku nie chciał ale się nauczył, a teraz większość nocy przesypia na brzuszku
kiedyś dziewczyny pisały żeby kłaść na przewijaku i nawijać do dzidziola, stań albo połóż się przed nim żeby Cię widział, albo spróbuj go zabawiać tym co lubi najbardziej

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 17:13   #587
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

zosiaaa no wlasnie nie wiem
Stary 2011-10-09, 17:13   #588
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
a nie po 6??
Tak, po 6.

Kupiłam Piotrusiowi fajne rajstopy z Kubusiem Puchatkiem
W Realu jest duży wybór, wiele z postaciami Disneya.
Zapłaciłam 12,99 zł.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 17:14   #589
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość

Znalazłam takie:
1
fajna, tylko ona jest od 3 roku życia , ciekawe czemu?? może ze wzgl. na to z czego jest zrobiona

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 17:24   #590
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

to przypomnijcie mi po 6 miesiacu zebym to odwróciła
Stary 2011-10-09, 17:31   #591
moria44
Wtajemniczenie

Hej Helloł

Wpadam na krótko bo Iga dziś niedospana jest więc jęczy i stęka w huśtawce i ze smokiem w buzi.

Najlepszego dla Solenizantów
Zosiu, Izuniu, Mayu Stoooo Lat!

Bardzo dziękuję za wszystkie rady i opinie ubraniowe , sporo mi to rozjaśniło w mojej ciemnej, ciasnej łepetynie. Zdecydowałam się kupić większy welurowy pajacyk, zamiast kurteczki lub bluzy, bo w spacerówce to się często podciągają takie rzeczy i rolują a w pajacu będzie luz, blues, siedzę na allegro i czatuję na ciekawe aukcje
Byłam w MC ale ceny ... 120-140zł

Jest promocja na polarki takie a'la bluzy polarowe rozpinane całkiem i takie do połowy. Cena za 2 szt 85zł. Wg mnie nadal drogo ale gdyby ktoś potrzebował no to są

Pisałyście o większych matach dla dzieci. Ja już jakiś czas temu przeglądałam wszystko co jest na allegro i te maty z dźwiękami i zwykłe i piankowe i albo mi się to nie podobało albo rozmiar nie pasował albo cena mnie powalała na kolana więc zrobiłam sobie sama taką "matę"
Składa się ona z bazy + otulinki
Cena zestawu 20zł Po użyciu będzie idealny zestaw do spania dla gości ew. super prezent dla schroniska

Iga szaleje na tej "macie" na podłodze, ma duuuużo miejsca na przerzuty, jak ją doszczętnie opluje to powłoczka raz dwa do pralki i można dalej bez żalu opluwać. POLECAM
Zaraz pierdyknę fotki i wrzucę do albumu dla zainteresowanych.

Cytat:
Udało mi się zrobić fotkę, jak Eda wstaje na prostych nóżkach i rączkach
matall pisałam już w albumie ale się powtórzę Edzik jest czaderski! To nasz wątkowy "pudzianek"

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 17:44   #592
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ej moje dziecko spi dwie i pol godz
efekt po chrzcie?

fajnie bo odpoczełam ale o ktorej on pojdzie spac dzis

i mnie wszystkie kosci bola...

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

aha wrzuciłam dwa zdjecia z chrzcin w album
Stary 2011-10-09, 18:02   #593
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej Czy ja dziś skorbnęłam jakiegoś posta? bo przymierzałam się chyba z milion pięćset razy i nie wiem, czy w końcu któregoś wysłałam
Najwyżej się powtórzę
byłam w tesco i kupiłam sobie kurteczkę na zimę w sumie to płąszczyk bardzo ładnt powiem nieskromnie
nic poza tym ciekawego nie mieli
Piotruś UWIELBIA spać w wózku!!!!
już drug dzień z rzędu jak wychodzimy to zasypia w trzy sekundy
I nawet grubsze ubrania nie są dla niego problemem

Czy zostawiłybyście same w domu dziecko 6-7 letnie?
Wyobraźcie sobie, że dzisiaj ok. godz 16 usłyszałam płacz dziecka na klatce...
na początku myślałam, że znowu coś sąsiadki syn narozrabiał i dlatego płacze...ale nie...do płaczu doszło walenie do drzwi wejściowych i krzyk :" MAMO! MAMO! MAMO!" no i histeryczny płacz...i dopiero wtedy do mnie dotarło, że moja cudowna sąsiadeczka zostawiła syna samego i sama gdzieś poszła na łajzy....przeszłam się koło budynku bo myślałam, że może pod domem fajkę pali albo śmieci poszła wyrzucić....ale nie....po pól godziny nie wytrzymałam...małż poszedł do sąsiadów po jej nr tel. dzwoni do niej....za 3 razem odebrała ( a mały się wciąż zanosi i woła mamę...mówi jej Ł, że jej syn bardzo płacze i boi się, że coś się stało, ona mówi, że już wraca...no ok...w tym czasie chłopak odpuścił sobie, zaczął płakać coraz ciszej, aż w końcu całkiem przestał...chyba się zmęczył...i wiecie, że ona do tej pory nie wróciła chyba? cały czas na klatce ciemno nikt nie wchodził....chyba, że przeoczyłam, ale nie sądzę...serce mi się kraja na myśl co to dziecko tam przeżywa...pewnie się czymś zajął jak jeszcze jej nie ma...ale to jest dla mnie niepojęte...jak można tak postępować..ni liczyć się z uczuciami własnego dziecka..taką krzywdę mu świadomie robić....kosmos

w sumie mogłam nie zauważyć, że już wróciła bo kąpałam Piotrusia, ale sam fakt....jak tam można

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-10-09 o 18:07
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 18:07   #594
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

antropia no szok co za glupia kwoka!!
Stary 2011-10-09, 18:36   #595
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Caffelate
no cos Ty! Nie miałam pojęcia, że te puzzle jakies szkodliwe mogą być?! A to sprawdzone info? To jak to się dzieje, że są dopuszczone do sprzedaży i przeznaczone dla dzieciaczków??
Chodzi o takie cuś, co? -> PUZZLE
Ja sama byłam w szoku :/ ponoć zawierają toksyczny formamid
Info pochodzi stąd: http://dziecisawazne.pl/toksyny-w-ma...ch-dla-dzieci/

antropia pamiętam jak byłam dzieckiem i z kuzynką przez drzwi pocieszałyśmy takiego właśnie pozostawionego samego w domu płaczącego chłopca straszne to było jak tak można

moria wrzucić proszę do albumu foto tej Twojej hand made maty? edit: gapa ze mnie, już widzę, że są fotki

dziewczyny skąd Wy wiecie o tym przewracaniu materaca? Ja nawet nie wiem na której stronie mam go obecnie (chyba tej twardszej)

My dziś byliśmy z Julianem zagłosować Wcześniej udało mi się wyrwać na spinning Boskie zmęczenie i lejący się pot Wracając wpadłam do lumpka i kilka ciuszków po 1,50zł za sztukę udało mi się kupić I musiałam się powstrzymywać przed kompletowaniem wyprawki w rozmiarze 56

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.

Edytowane przez caffelate05
Czas edycji: 2011-10-09 o 18:41
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 18:36   #596
gusiagatko
Zakorzenienie

antropia Biedny maluszek

06.07.2011
Stary 2011-10-09, 18:50   #597
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Igorek jakis czas temu tez sypiał na brzuszku teraz nie chce .Zabawki nie działaja nawet tv które jak ma w zasiegu wzroku to go interesuje Z karuzela jednak nie próbowałam dziękuje ci bardzo może w końcu coś go zainteresuje
k190172 u nas jest podobnie. Julek jak był malutki spał na brzuszku. Teraz śpi głównie na plecach czasem obraca się na bok. Na brzuch kładę go kilka razy dziennie, w seriach po kilka minut. Leży tyle ile wytrzymuje ale nie lubi i przez to też o przewrocie na plecy czy takich akrobacjach jak Edzik matall mogę w najbliższym czasie zapomnieć No ale co robić

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 18:55   #598
moria44
Wtajemniczenie

antropia powstrzymam się od głębszego komentarza, bo to nie klubowy "fwm" ale bym babie do pyska naszczała Co za zgniła prukwa! A gdyby tak okno sobie otworzył.... albo nóż wyciągnął... nie no, nie wierzę po prostu, nie wierzę

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
(...)Leży tyle ile wytrzymuje ale nie lubi i przez to też o przewrocie na plecy czy takich akrobacjach jak Edzik matall mogę w najbliższym czasie zapomnieć
U nas to samo Iga obraca się chętnie z pleców na brzuszek ale po kilku minutach/chwilach jest stękanie bo na brzuchu jest ewidentnie "nie fajnie". Zabawiam ją grzechotkami i na różne inne sposoby i czasem trochę poleży ale naprawdę krótko.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 18:57   #599
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

wiecie, że tej piczy dalej chyba nie ma cisza jest u niej...a jak ona jest to dość gwarno jest zawsze..mieszkamy drzwi w drzwi praktycznie.... Kurdę, ale małego też nie słychać

moaia w mojej głowie już miilon takich myśli było czego on sobie zrobić nie może żeby obce osoby martwiły się o dziecko bardziej niż jego własna matka....to jest straszne...
Stary 2011-10-09, 19:02   #600
matallewar
Zakorzenienie

Od 18:30 bujamy się z usypianiem Edzika. Nadal nie śpi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości