|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. III
Cytat:
Może być mięso gotowane w wodzie(lepiej na parze) do tego dwa gotowane ziemniaki i jakaś sałatka warzywna Może być filet z ryby polecam Mirunę bez ości jest i bardzo smaczna filecik połóż sobie na ruszcie do piekarnika 10 min i gotowe ![]() To wszystko może być na obiad Jakbyś jeszcze potrzebowała pomysłów to pisz chętnie pomogę jest milion opcji zależy co masz w domu![]() Ja np uwielbiam coś ala kebab ale dietetyczny: bierzesz sobie jedną torlille która ma 196 kcal do tego 100 g mięsa z drobiu przyprawiasz przyprawą do kebaba i gotujesz na parze albo dusisz byle nie na oleju i do tego co lubisz ja daje trochę kapusty pekińskiej, cebula, ogórek , pomidor oczywiście wszystko pokrojone.Tortille smaruje doprawionym (zależy co kto lubi) jogurtem naturalnym kładę na nią około 100g mięsa troche wszytkich warzyw zwijam i polewam jogurtem - niebo w gębie a ma coś około 400 - 450 kcal więc na obiad super a najesz się strasznie. Wogóle tym makaronem z durum strasznie się można najeść bo on jest taki że pochłania 2 razy więcej wody niż ma objętości i po prostu pęcznieje.ja jak zjem go łyżkę to mam pełny żołądek Ale się rozpisałam![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
Ufff... pół tego gorszego tygodnia za mną, byłam sama z dzieciakami i nawet czasu nie miałam żeby herbatkę spokojnie wypić.
Dziś troszkę zaszalałam, z TŻtem zjedliśmy galaretkę ze śmietaną ![]() Dziś zjadłam: 1. dwie kanapki z ciemnego chleba, z jajkiem, twarożkiem i pomidorem, 2. buteleczka kefiru, 3. serek wiejski, 4. pierogi z wiśniami, jogurtem i słodzikiem, 5. dwie kanapki z ciemnego chleba z pasztetem, 6. jabłko. Nie poszłam dziś tańczyć, bo lenia mam, że heeej ale ćwiczyłam w domu przez godzinę
|
#573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj: -owsianka z łyżką otrębów, słodzikiem -jogurt naturalny z musli i jabłkiem -kawałek schabu smażony bez tłuszczu, zapieczony z musem szpinakowym i kapką żółtego sera ( - powiedzmy że orzechy +czerwone, zielone +litr wody z cytryną
|
|
#575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla ułatwienia
|
|
#576 |
|
amor vincit omnia
|
cześć, Dziubki
i powiem Wam szczerze, że z dietą też leżę przez ostatni tydzień... nie mam do tego głowy, czasu i kurde pieniędzy . ..drobne zkaupy i już 30zł w portfelu nie ma... i skad brać $$$, eh... zdarzyło mi się nie raz zjeść ciastko/pizzy kawałek, potem siedziałam i płakałam, a p;otem znów czymś dopychałam... jestem beznadziejna , wiem cholera, co jest ze mną nie tak ostatnio?! uczuciowo mam poukładane życie proszę, trzymajcie za mnie kciuki |
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że nie tylko ja dziś mam kiepski dzień. Od samego rana chodzę rozbita, później niepotrzebnie pojechałam na angielski, bo się okazało, że był odwołany, tylko jakoś nikt nie raczył mi o tym powiedzieć, a cała grupa wiedziała i nie przyszła;/ fuuuck! Postanowiłam pojechać do galerii poszukać sobie spodni.. Jak zaczęłam mierzyć to załamałam się stanem swoich ud
Jeśli wiosna ma być taka jak jej 1szy dzień to ja dziękuje....
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Wpadłam tylko na chwilę się przywitać, zaraz lece na cały dzień na uczelnie
. Dziś chyba już mi lepiej , no póki co jest dobrze, wczorajszy kryzys chyba się skończył .
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() Jak to zwykle we czwartek zważyłam i zmierzyłam się. W pierwszej chwili podłamałam się, że znów mi przybyło, ale porównałam z zeszłym tygodniu i... jest cudnie Z uda 3cm mniej, z brzucha 5cm mniej, a w talii 4cm mniej! Aż nie wierzę!!!
|
#580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj sie tym co usłyszalas !! napewno to nie było nic miłego, ale nie warto sie dołowac i przejmowac, wiadomo jacy sa ludzie a Ty jestes naprawde wspaniała osoba i nie zmieniaj sie I nie mow ze jestes beznadziejna bo Ci znajde w tym wro ![]() ![]() 3mam kciuki zeby dzien był udany pod kazdym wzgledem i tym dietetycznym tez napewno dasz rade!!! Cytat:
nie mozesz sie głodzic to nic nie da ylko zniszczysz sobie zdrowie..a tak nie mozna...napewno nie jest tak zle !!Super laska z Ciebie i nie mow ze jest inaczej a co do spodni to ja sie nie wypowiadam, wiem jak to jest, bo mi sie wydaje ze w kazdych wygladam okropnie![]() Cytat:
waga jest moim zdaniem najmniej wazna najwazniejsze cm i ogólny wyglad ciałka![]() Wogole to dzien dobry ![]() Ja juz w pracy jakas niewyspana jestem, taki dzien pochmurny znowu Ale szybko zleci![]() Wogole co do diety to tez tylko Wy mnie rozumiecie, kazdy w domu tylko mi d*** truje po co to na co to itp itd ;/ Nie wiem czy to tak trudne do zrozumienia ze chce sie dobrze czuc w swoim ciele
![]() M Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2012-03-22 o 10:25 |
|||
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam, pięknego wiosennego dnia
Jest taaaaak gorąco, a mama jeszcze rano mówiła mi żebym ubrała kurtkę zimową Mam tak dobry humor że przesyłam trochę pozytywnej energi tym dołującym wczoraj i dzisiaj A w trakcie są omawiane plany na wyjazd nad morze na majówkę z koleżankami, ale byłoby miło jakby wypaliło
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Junx gratuluję
Cm są najważniejsze Waga to oszustka . Minthema mam nadzieję, że wypali Ok - u mnie dziś już lepiej Po śniadaniu nie miałam kiedy nic zjeść, więc dopiero po powrocie do domu jadłam. Pozwoliłam sobie na 4 pierogi z mięskiem + kapucha kiszona . Zaraz biorę się za ćwiczenia
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
minthema ooo wyjazd na majówke
super oby plany wypaliły![]() PannaMigotkaa20 u mnie co roku jest tak samo... wielkie plany kazdy chetny a jak przyjdzie co do czego kazdy marudzi zawsze lipa wychodzi ![]() No ja juz po pracy w domku strasznie spiąca jestem , ale chce posprzatac zeby miec juz z tym spokoj i no i koniecznie musze pocwiczycGdzie Wy jestescie??:P
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Agunia i Eldo_rado czy udało Wam się w końcu spotkać?
Junx brawo Migotka a może uda się paczkę zebrać i gdzieś wyskoczyć na majówkę? Mi też się marzy wyjazd JA wczoraj też nie miałam najlepszego humoru. Z dietą też wczoraj średnio. Dziś dietkowo ok ale humor kiepski. Zmęczona jestem. Na pełnych obrotach dziś byłam. Rano prasowanie, małą do przedszkola, poszukiwanie listew, długi spacer szybki z koleżanką, mycie okna, pranie, sprzątanie wszystkich szafek pokoju i wielkiej szafy, obiad na szybko a później jeszcze masa drobnych rzeczy. Zciorana jestem a jeszcze czekają mnie zakupy z tatą i M mi przykrość zrobił. Eldo_Rado wysyłam Ci ciepłe uściski
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lalki!
![]() Ja sie wczoraj ostro trzymałam dietki... a tu... wieczorem mąż wpadł na pewien pomysł i w konsekwencji tego... wsunęłam małego kebaba a żeby tego było mało, popiłam piwkiem ![]() Dzisiaj elegancko.... zmieściłam się w 1100kcal, zrobiłam 150 brzuszków i pojeździłam 30 min na rowerku... na więcej niestety mnie nie stać, bo bardzo mi się ta jazda nudzi.... nawet przed TV W dodatku w dupę gniecie to siodełko ![]() Jakaś taka zmęczona się czuję ogólnie
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobię właśnie kolacyjkę szamię, tak sobie pastę jajeczną doprawiłam chrzanem że go w nosie czuję
![]() mam gigantyczny dylemat co do butów i nieee wiem co mam zrobić, chciałabym nie mieć co robić z kasą to bym takich dylematów nie miała dzisiaj -owsianka ze słodzikiem, połówką banana -wieśniak -jabłko, 2 garści orzechów ziemnych -filet z pangi gotowany na parze, ryż, marchewka z groszkiem -pasta jajeczna z 2 jajek na jogurcie naturalnym z chrzanem
|
#587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Dobry wieczór wszytkim ![]() Dziewnyny nareszcie! ujrzałam moją długo oczekiwaną 7 dziś na wadze 79,8 ale jestem z siebie dumna
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Piekielkoo co się stało ? Co M zrobił?
Przeczytałam cały twój post i wydaje mi się, że przy takiej ilości zajęć w ciągu dnia, to ty spalasz kcal za nas wszystkie Agusia gratulacjee ![]() Jeszcze trochę a zobaczysz 6 z przodu Arnama potężny klapsior należy się za kebaba ! . Ale skoro poćwiczyłaś to grzech zostaje odpuszczony ![]() U mnie dziś: malutki jogurt z 2 łyżkami otrębów, 4 racuszki drożdżowe(musiałam zjeść coś na szybko) jogurt 4 pierogi + kapusta kiszona, jabłko 2 jajka gotowane, jabłko. Wypiłam chyba ze 2 litry wody + zielone. Słabe te moje jedzenie, ale przynajmniej go dużo nie było. No i 30 minut hulania, 30 stepperkowania, 30 przysiadów, 100 brzuszków + ogólne rozciąganie zaliczone
|
|
#589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A teraz ni jak nie wychodzi mi pozbycie się tej 7... ;/ Cm spadają troche, a waga niezmienna . Nie lubie jej ! . Dzień dobry Piękne słoneczko za oknem i wyciągam mokasynki + balerinki + trampki
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dooobry
![]() ![]() Dzisiaj piaaatek jeszcze kilka godzin i weekend![]() Cytat:
nadrobiłas cwiczeniami wiec jest dobrze ja wole rowerem w plenerze jezdzic, ale jak nie ma pogody to tv i gazeta zostaja![]() Cytat:
za spadek a bedzie jeszcze lepiej![]() Jejuuuu taka piekna pogoda a ja do 17 w pracy, no ale co..przezyje mam nadzieje ze dzien mi szybko zleci Mam ochote na basen pojsc ![]() PannaMigotkaa20 ja tez sie juz na lekkie buciki przestawiłam w koncu szpileczki moge ubrac![]() Waga sie nie przejmuj wazniejsza jest utrata cm
![]() M Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2012-03-23 o 09:56 |
||
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale piękna pogoda ![]() Ja jeszcze w botkach biegam, ale takich nie ocieplanych Jednak w balerinkach to bym jeszcze marzła Ale wyciągłam już letnią skórzaną kurteczkę ![]() Znalazłam sposób na własną motywację: MIERZENIE ![]() Na razie Wam nie zdradzę ile straciłam, zaczekam do 1 kwietnia, ale wczoraj nie wytrzymałam i pomierzyłam sobie brzuszek i... JEST PROGRES ![]() A waga jak by nadal nie wiele się rusza ![]() Teraz aż mi się bardziej chce ćwiczyć i odpowiednio jeść ![]() A jeszcze mężuś dziś z rana wycałował brzuszek, chwaląc za każdy utracony centymetrzyk ![]() Jak będziemy kwietniować, to obowiązkowo będę się mierzyć co tydzień
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Migotka nic wielkiego się nie stało. Po prostu chciałam żeby M posiedział z nami jak malowałam z małą farbami, chciałam żeby pobył obok. Mówiłam żeby wziął sobie kompa i siedział obok to oczywiście nie bo będzie mu nie wygodnie i było mi bardzo przykro
Normalnie nawet bym go nie wołała bo po co, ale ja na prawdę miałam potrzeba bycia obok.... A on nie zrozumiał i wkręcił sobie że wymyślam jak to z @. I był foch A wczoraj faktycznie poszalałam, po zakupach poszłam jeszcze na jeden spacer ale to już tak żeby się odstrwsować przez M Dziś też ostro, aż za ostro. Chemii się nawdychałam i kiepsko się czuje. Z Zuzką na spacerek pójdę jak będzie miała ochotę. Dziś jest na wycieczce w lesie z przedszkola a później mają ognisko Może będzie zmęczona LEce się ogarnąć i do banku muszę podjechać. Potem po Zuzolka i M. Dobrze że barszczyk mam z wczoraj bo by było bez obiadowo. Mój M od kilku dni codziennie jak wraca z pracy mówi że schudłam hi Wiem że to tak tylko żeby mi humor poprawić ale działa A ii jeszcze przypomniało mi się... To było zaraz po akcji KURTKA JEST ZA MAŁA.... pamiętacie? Umyłam głowę wieczorem i rano miałam taką szope że głowa mała... ale nie chciałam myć znowu głowy i cudowałam cudowała i co nie co udało się poprawić. Namęczyłam się i nawkurzałam ale nie było tragedii. Ja już gotowa do wyjścia a M do mnie tekst: Dlaczego się nie uczesałam.... A ja się tylko roześmiałam ...
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie: czasem własnie takie małe rzeczy potrafią tak niewyobrażalnie nas dotknąć że druga osoba nawet sobie sprawy z tego nie zdaje... uznając coś za pierdołe ![]() Nie martw się, cyc do przodu i 10 cm nad ziemią mknij do tego banku ![]() A mężus super sie sprawuje, ze tak chwali, wspiera w ten sposób ![]() Kurcze chodzi za mną koktajl z truskawek chyba kupię mrożne i sobie dzis zrobię
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2012-03-23 o 13:26 |
|
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
arnama któraś z dziewczyn była na zakupach z chłopakiem, mierzyła kurtkę a on że ona jest za mała. Jak to kobieta usłyszała coś bardziej w stylu za gruba jesteś do tej kurtki. Czego facet nie miał na myśli ale mniejsza z tym. Po tym właśnie jak M do mnie o włosach wyskoczył w ogóle się nie przejęłam co na pewno wcześniej skończyło by się awanturą i moim bardzo złym humorem.
Takie sytuacje kończą się kłótniami dlatego że kobiety i mężczyźni nie znają języka Marsjan i Wenusjanek. No nic teraz to już zmukam
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet: "Kurtka jest za mała" A kobieta: "Jestem za gruba" i od razu ideologie w stylu: "Pewnie mu sie nie podobam" itp ![]() Sama ostatnio miała podobną sytuację: Biust mi urósł, z czego mój oczywiście sie cieszył, ale kiedyś jak ćwiczyłam powiedziałam mu że może to od tych ćwiczeń (pół żartem, pół serio), a mój na to żebym już tak nie ćwiczyła, bo jak zajdę w ciążę to tak mi urośnie że On się do łóżka nie zmieści
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Faceci to jednak z nami mają bardzo ciężko
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, oj tam
A m to z Nimi niby mamy lekko? Ale jakież życie było by nudne gdyby Oni nie mieli nas a my ich
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóż no tak tojuż jest, że się czasem wkurzamy o błahostki. Dobrze, że nie na długo . A propos akcji kwietniowej - trzeba jakieś zgrabne hasło wymyśleć nieprawdaż ? Nie mogę się doczekać 1 kwietnia, by się wkońcu pomierzyć
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jakis spadek bedzie![]() Na kwiecien tez cos musimy wymyslec Zabieram sie wlasnie za sprzatanie przy muzyczce bo jutro chce sie wyspac i na solarke rowerkiem sobie skocze a co
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

a moze moglabys polecic cos jeszcze? cos dobrego i dietetycznego? w ogole mam problem z obiadem, nigdy nie wiem co sobie przygotować...

, no póki co jest dobrze, wczorajszy kryzys chyba się skończył
nie przejmuj sie tym co usłyszalas !! napewno to nie było nic miłego, ale nie warto sie dołowac i przejmowac, wiadomo jacy sa ludzie a Ty jestes naprawde wspaniała osoba i nie zmieniaj sie
waga jest moim zdaniem najmniej wazna najwazniejsze cm i ogólny wyglad ciałka

Przeczytałam cały twój post i wydaje mi się, że przy takiej ilości zajęć w ciągu dnia, to ty spalasz kcal za nas wszystkie
Normalnie nawet bym go nie wołała bo po co, ale ja na prawdę miałam potrzeba bycia obok.... A on nie zrozumiał i wkręcił sobie że wymyślam jak to z @. I był foch
chyba kupię mrożne i sobie dzis zrobię