![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Pasztetnik.. Jestes mega dzielna. Podziwiam Twoja walke o kp. Ja bym padla psychicznie, nie dalabym rady... Ale musisz myslec tez o sobie . malemu nic sie nie stanie od mm
![]() ![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Akurat w związku z synem nic nie mogę sobie zarzucić i cieszę się że tak szybko zareagowałam. Dzięki temu zaczął raczkować mając 10 mscy i chodzić mając 15. Jeśli widzę coś niepokojącego to reaguje. Cytat:
![]() |
![]() |
#573 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do stałych por karmienia, to nie da się, jakoś niby po 3 miesiacach dopiero to sie u dzidziola zaczyna regulowac. Jedyne co można probowac wypracowac, to w miare regularne odstępy m. karmieniami. Mi tak kazali wczoraj w poradni probowac go tego uczyć, czyli jak zje porcję i uśnie, to jak obudzi się np. już po godzinie, to starać się go przetrzymać choc trochę, najlepiej tak zeby minely przynajmniej 2h od ostatniego karmienia (no chyba że zacznie głodowo wyć ale mala szansa by byl tak szybko az tak strasznie glodny) bo wtedy zje na raz więcej i większa szansa że uśnie znów. Własnie mi sie obudzil po dobrej godzinie, to poszłam, utuliłam go, uspokoił sie, teraz sobie lezy i majta odnóżami patrząc na świat, coś tam guga, trochę pcha pieluchę do buzi ale tak szybko nie dostanie jeśc dopóki nie zażąda tego kategorycznie ![]()
![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Położna coś tam mówiła o napięciu u Gabi z chyba lewej strony i namawiała na takie zajęcia w programie maluch na NFZ. Jak byłam na szczepieniu to powiedziałam o tym lekarce i sprawdziła. Powiedziała, że Ona nie widzi nic niepokojącego. Nawet chciałam iść na te zajęcia, ale przyjaciółka była i mówi, że to dopiero naciąganie, bo nic tam konkretnego nie robili i szkoda czasu,a le jak tylko coś zauważę czy lekarka to będę w te pędy biegła na rehabilitacje. Uczulali nas nawet na SR o tym napięciu. Lepiej dmuchać na zimne nawet niż później sobie w brodę pluć
![]() Ja pierniczę stresuję się ginekologiem heheh tyle razy mi tam zaglądało tyle osób a teraz jakiś stresik czuję ![]() Musze zapytać od kiedy mogę ćwiczyć i brzuszki robić ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#575 |
po drugiej stronie szafy
|
Osobistego nie, do wykształcenia medycznego mi daleko
![]() I neurolog do którego mam zaufanie, parę lat temu poinformowany że moja przyjaciółka płacze, bo ktoś jej powiedział że jej córka za wysoko głowę podnosi i to na pewno oznacza wzmożone napięcie, na przykładzie kilkorga konsultowanych przez siebie dzieci pokazał na co zwracać uwagę, a co jest normalnym objawem zdrowo w swoim tempie rozwijającego się dziecka. To jak z pierwszymi słowami, wieczne naciski "dlaczego ono jeszcze nie mówi, przecież to i to dziecko to już w tym wieku mówiło!!!oneone!!!one!!!" ![]() I potem są dowcipy w stylu: Kowalscy mieli synka, niestety synek nie mówił, słowem się nie odzywał. Badali, mierzyli, sprawdzali, no zdrowy, po prostu nie mówił. W końcu pogodzili się z tym, że mają syna niemowę... Kiedyś przy obiedzie raptem słychać cichy chłopięcy głosik: - gdzie jest sól? - Jasiu!!!!!!!! Ty mówisz!!!!!!!!!! Dlaczego do tej pory nic się nie odzywałeś?????? - bo sól zawsze była. ![]()
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Zakorzenienie
|
Pasztetnik - blizna nie zniknie po tym.podcinaniu ale moze z.czasem. sie lepiej zagoi, wchlonie, nie bedzie tak przeszkadzac? tak sobie mysle majac na uwadze chocby blizny po cc , ale moze sie myle
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 |
po drugiej stronie szafy
|
Dziewczyny, czy w ramach tego rządowego programu in vitro można było zaplanować więcej niż jedną ciążę? Jeśli tak, co teraz będzie z tymi, którzy dorobili się już jednego dziecka i nie zdążą zajść w ciążę ponownie przed czerwcem 2016?
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#580 |
Wtajemniczenie
|
MALA i co u gina wszystko ok?
Od kiedy możesz ćwiczyć brzuszki bo sama jestem ciekawa a wizytę mam.dopiero za tydzień ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#581 |
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie o osoby, które mają już zarodki na kolejną ciążę mi chodziło...kuźwa chciał naród zmian, to ma :/
![]() |
#582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie mam brać Femibion jeszcze, wit D3 i przepisał mi tabletki anty, ale boję się je brać. Mam dość hormonów. Ovulan mi przepisał. W skutkach ubocznych te zmiany nastrojow i tycie eh a ja często mam po hormonach te skutki uboczne którę są w czestych. Taki mój urok. Sama nie wiem co robić:/ Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym in vitro kwestia czasu tylko było jak Pis doszedł do władzy. To co oni teraz wyprawiają to się w głowie nie mieści. . Jestem tylko ciekawa ile ludzi zmieniło by teraz partie na którą głosowało np. Po tej akcji z TK.. a to dopiero mc ich działania a będą kilka lat :/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#584 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubie gadać o polityce bo Tz ma na tym punkcie bzika i codziennie tego slucham
![]() Ale wiem ze gorzej niz z PO napewno nie bedzie. Ojej budze sie a Inga nam w nogach spi ![]() Nel chyba cala noc przespala bo nie pamietam abym karmila i cycek duzy ![]()
![]() |
#585 | |
Zadomowienie
|
O qrde, nie wiem co sie stalo, ale Maks przespal dzis w nocy 7h :O Spałby jeszcze dłużej ale jak obudzilam sie o 4:30 i zobaczylam ile minelo od karmienia, to szybko go zbudziłam. Choć i tak karmiłam na śpiocha, tylko buźkę otworzył i spał dalej kolejne 3h!
I powiem Wam, przespałam tej nocy łącznie aż 6h! Czuję się jak nowonarodzona ![]() Cytat:
![]() mala, nie bierz lepiej tego Ovulanu, czytalam o tabletkach anty dobrych przy KP i ponoć straszne goowno, malo kto dobrze go znosi. Najlepsze wydają się Cerazette, troche droższe ale najrzadziej pojawiają się skutki uboczne. Ja nigdy też nie brałam tabletek anty, no ale będzie trzeba, przy innych metodach za duże ryzyko żeby w ciągu roku po CC zajśc znów.
![]() |
![]() |
#586 | |
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie ciekawe jak to rozwiążą w przypadkach osób, które mają czekające zarodki, zniszczenie mi się w głowie nie mieści, przecież dla KK i dla PiS to są już ludzie...więc powinni dać szansę dokończyć program za własną kasę. Gorzej z tymi, którzy tej kasy nie wyskrobią, co wtedy z zarodkami...? Koszmar, po prostu koszmar.
Może te widełki czasowe to jedno, a tym, którzy mają programy rozpoczęte, dadzą je dokończyć. Jak widzę to co robi PiS na szybkiego, pod osłoną nocy, to mam wątpliwości. Jak czytam z czym związany będzie 500+, co zabiorą żeby te 500 dać, to mam wątpliwości. Jak myślę o tym, co będzie dla szarego konsumenta oznaczało podniesienie podatków dla marketów, to mam wątpliwości. Jak słyszę co się dzieje w agencjach rynku rolnego, gdzie zostały wstrzymane wszystkie sprzedaże, to mam wątpliwości. No ale poczekamy. Cytat:
Ja biorę Cerazette od półtora tygodnia, na razie brak skutków ubocznych. Ciekawe co będzie dalej ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-12-03 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Wtajemniczenie
|
Ale tu cicho...
Ja wczoraj byłam z malą u pediatry. Miałam szczepić ale starszy chory więc nie zaszczepiłam. Nina ma na coś uczulenie, pytanie na co. Pediatra mówi żeby odstawić nabiał ale mnie się wydaje że to coś innego bo buzię ma ładną tylko ręce, nogi, klata całe suche i łuszczące. Poleciła do smarowania i kąpania LRP Lipikar, ciekawe czy się sprawdzi. No i mam skierowanie do rehabilitanta. Trochę miało przybrała teraz bo w 2 tyg tylko 230g. Dobrze czułam że mam kryzys laktacyjny i mała nie dojada. Mam nadzieję że się unormuje. Moja gin też mi proponowała tabletki ale nie wzięłam. Tyle lat byłam na hormonach, już nie chce. Będziemy gumki stosować. Jeśli moje libido wzrośnie bo na razie leży i kwiczy.
![]() |
#588 |
po drugiej stronie szafy
|
Nam gumki pękły dwa razy (z poprzednimi partnerami się nie zdarzyło, ani mnie ani lubemu
![]() ![]()
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
Oj gumki nieee, za duże ryzyko, nawet tu na wątku z tego co kojarzę jest przynajmniej jedna ciąża "gumkowa". A szczególnie przez pierwszy rok po CC ze względów medycznych trzeba uważać, więc dla mnie na pewno odpadają. O ile też nam wróci libido
![]() ![]() Byłam własnie na kontroli u pediatry, szczegółowo przebadała małego pod kątem napięcia mięśniowego i ona na szczęście nic złego ogólnie nie widzi, ale dała skierowanie do neurologa bo lepiej zawsze to skontrolować ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
po drugiej stronie szafy
|
Pewnie, lepiej sprawdzić
![]() ![]()
![]() |
#591 | |||
Wtajemniczenie
|
mi już lekarka pozwoliła, ale i tak wydaje mi się trochę za wcześnie...
fajnie, w końcu zaczniesz psychicznie i fizycznie odpoczywać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ad.cc mi lekarze powiedzieli, że po ok pół roku mam zielone światło na zachodzenie w ciążę ![]() A ja jestem załamana!!! moje dziecko w ogóle nie chce sypiać ![]() ![]() ![]() a o co chodzi z tym napięciem????? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Daisy - a na spacerach ci spi? moze na balkon w wozku wystawiaj?
moj ma dzis dzien spiocha.o 10 wyszlismy usnal od razu ok 11.30 bylam u rodzicow rozebralam a ten spal dalej ok 13 ruszylismy spacerkiem do domu to wdomu sie obudzil zjadl polezal w lozeczku az zasnal i teraz si obudzil na jedzenie ale zamist bekac to spi mi naeamieniu ![]()
![]() |
#593 |
Wtajemniczenie
|
acha dziewczyny pi ole mrozić mleko, bo mrożę tak po 150/180ml, będę je później do kaszki wykorzystywać czy te porcje są ok???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Srogo masz z dzidziolem, nie masz nikogo kto by mógł Cię czasem odciążyć? Moja dziś też śpi jak zabita, aż się boję co będzie w nocy ![]()
![]() |
![]() |
#595 |
Wtajemniczenie
|
Daisy ja mam to samo, mój synek w dzien w ogole nie chce się ode mnie odczepić, w nocy nie lepiej, był czas ze dał sie odłożyć do łóżeczka, teraz niestety znowu spanie ze mną, jak tylko go odkładam to ryczy i fioletowy ze złości sie robi
![]() Co do cc, to ja zaszłam w ciaze 7mscy po cc (lekarze pozwolili, 2lata czekania pomiędzy cesarkami to mit, no chyba ze rana sie słabo goi), nic sie nie działo z moja stara rana, wszystko było ok.
![]() |
![]() |
#596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zarejestrowałam małego do poradni neurologicznej, termin: 10 lutego, dobrze że to nic naglącego ![]()
![]() |
![]() |
#597 |
Zadomowienie
|
Daisy , krolewna łączę się z wami w bólu mam dokładnie to samo.Dzisiaj to już przeszedł samego siebie nie dość że wstał o 5 to jeszcze nie dał mi przez pół dnia spokojnie skorzystać z toalety bo tak się zachodził jak go próbowałam odłożyć.No miałam ochotę wyjść z domu , zostawić go samego i wrócić jak się uspokoi.Dopiero teraz jak wrócił Tż to mogę zjeść śniadanio-obiado-kolację i się trochę ogarnąć. Co ja już nie wyrabiam żeby go położyć w dzień chociaż na godzinę i kompletnie nic na niego nie działa .Jedynie na spacerze mam święty spokój bo zazwyczaj usypia bezproblemowo ale akurat dzisiaj czekałam na koleżankę i musiałam siedzieć w domu.
![]() |
#598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupilismy dzis dostawke buggyboard jutro wyjde na spacer i bede smigać po miescie mam nadzije ze Inguni sie spodoba ![]() Dzisij Nel caly dzien spi wstala kolo 9 rano zjadla poszla spac do 11 nakramilam ja przebralam i po 12 wyszlismy na spacer i tak od 13 do 16 spala na spacerze a w domu dalej do 18 ![]() Czy te rurki windi kupie w aptece normalnie? Bo od 2 dni robi tylko jedna kupke dziennie a wieczorem ma trudnosci dopiero jak ja ponosze pomasuje to zrobi. Miala u nas byc w poniedzialek pielegniarka z przychodni i nie przyszla leniwa krowa nie lubie tej baby strasznie ![]() Zadzwonilam do poloznej i jutro do nas przyjdzie pewnie bedzie pytac czemu wczesniej nie dzwonilam :P
![]() |
![]() |
#599 |
po drugiej stronie szafy
|
AgatkaSz, a po co Ci rurki, skoro masowanie pomaga?
![]() |
#600 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie przed chwilą poczytałam o tych tabletkach i faktycznie kicha:/ Cytat:
![]() Z tego co mi położna mówiła to dzieci różnie przybierają. Raz więcej, raz mniej i nie ma co panikować więc dałam sobie siana z tą moją paniką. Pewnie nadrobi. Kontroluj i tyle ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tabletek anty to mam opory przez te właśnie tony hormonów które przyjmowałam przed i w czasie ciąży. Pamiętam że przed IVF brałam ovulastan i przez te chyba 26 dni przytyłam 4 kg ![]() ![]() Aż tyle CI nie śpi????!!!!!!!! O ludu. Współczucia. To moja to istny aniołek w takim razie. Choć tez późno zasypia pindzia. Lubi wieczorem sobie poświrować ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.