Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 13:43   #571
hariett
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Nie strasz... Dopiero tydzień minął od wypisu teraz będę ciągle się oglądać czy mi coś nie wyszło
Z drugiej strony to nie musiała być bostonka, ja w dzieciństwie złapałam zapalenie jamy ustnej i tez miałam smarowane fioletem i "tym białym". Co prawda byłam w domu, ale pamiętam że otwieranie buzi to był okropny ból, mniejsze dzieciaki mogły odmawiać przyjmowania płynów i trafiły z odwodnieniem do szpitala
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja nie robię bo się wlasnie wkręciłam w robienie Quiet Book dla Kingi i to duzo czasu zajmuje.
O jaaa! Też miałam plan robić od początku ciąży dla Huberta, ale jakoś tak jeszcze nie wyszło Pocieszam się że plan jest, a noworodek z niej by raczej nie skorzystał to tak z 2 lata mam jeszcze Pochwal się co Ci wyjdzie koniecznie
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
masz rację a jak potrzebuję coś wymierzyć czy skroić to muszę na podłodze bo nie mam miejsca i ciężko się później podnieść
Ja to robię na łóżku, bo maszynę od kilku dni mam na górze w sypialni

Dobra, chwale się co zrobiłam
Do czerwonego ma jeszcze powstać drugi, podobny, ale mniejszy. One będą do sypialni.
To w chmurki to suchy termofor z ziaren pszenicy i lawendy, pokrowiec w chmurki (z drugiej strony polarowy) jest zdejmowany.
Do kompletu żółtych ma powstać trzeci - nie wiem na ile to jest widoczne, ale one są jasnoszaro-żółte Te idą do Huberta.
Biały ma "podwójne ścianki" - jest wywinięty a'la golf i dosyć niski, bardziej jak misa.
Jest i dywan - robiłam go w sumie trzy razy, ale w reszcie jest w miare równy. Na zdjęciu wyszedł bardziej krzywy, ale to kwestia łózka
Dalej krzywuśny organizer - wygląda jak fartuch Wreszcie skończony!
Do tego mój ukochany zegar-słonik z Pepco i Koko na tle bajzlu remontowego, szkoda że było tak ciemno to średnio wyszła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (123,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (65,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (93,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0489.jpg (94,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (106,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (180,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0498.jpg (87,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0500.jpg (83,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0501.jpg (91,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0479.jpg (63,0 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-11-27 o 13:44
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:51   #572
MallaMi
Rozeznanie

o łał nieźle poszalałaś brawo
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:55   #573
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Baby nie mów, że naprawdę Twój mąż, aż tak reaguje, że go odrzucasz? Przepraszam ze pytam, ale czy on nie chciał dziecka? Jeżeli chciał, to przecież to logiczne i każdy zdaje sobie z tego sprawę, że ciało kobiety w ciąży się zmienia, to jest nie uniknie. To jak może odrzucać go własna żona, która nosi jego dziecko, nie rozumiem. Rozumiem zazartować, że wyglądasz jak wieloryb czy nawet ta ciężarówka której określenia bardzo nie lubię, ale żeby aż tak. Czy on jest z Tobą tylko dla Twojej figury z przed ciąży?
Ja też tego nie rozumiem mój nawet jak pokazuję mu rozstęp to widzę, że specjalnie ale pyta "A co to?""Gdzie?" "Ja nic nie widzę" i ciągle mi mówi, że ślicznie wyglądam
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jutro idziemy zwiedzać porodówkę w moim mieście
extra!
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziewczyny musze się pochwalić

Wzięłam udział w konkursie i wygrałam piekarnik z serii AmicaIN To nie piekarnik - to statek kosmiczny :P: Ale się ciesze
co to był za konkurs?
ale czad nagroda!
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Z drugiej strony to nie musiała być bostonka, ja w dzieciństwie złapałam zapalenie jamy ustnej i tez miałam smarowane fioletem i "tym białym". Co prawda byłam w domu, ale pamiętam że otwieranie buzi to był okropny ból, mniejsze dzieciaki mogły odmawiać przyjmowania płynów i trafiły z odwodnieniem do szpitala

O jaaa! Też miałam plan robić od początku ciąży dla Huberta, ale jakoś tak jeszcze nie wyszło Pocieszam się że plan jest, a noworodek z niej by raczej nie skorzystał to tak z 2 lata mam jeszcze Pochwal się co Ci wyjdzie koniecznie

Do czerwonego ma jeszcze powstać drugi, podobny, ale mniejszy. One będą do sypialni.
To w chmurki to suchy termofor z ziaren pszenicy i lawendy, pokrowiec w chmurki (z drugiej strony polarowy) jest zdejmowany.
Do kompletu żółtych ma powstać trzeci - nie wiem na ile to jest widoczne, ale one są jasnoszaro-żółte Te idą do Huberta.
Biały ma "podwójne ścianki" - jest wywinięty a'la golf i dosyć niski, bardziej jak misa.
Jest i dywan - robiłam go w sumie trzy razy, ale w reszcie jest w miare równy. Na zdjęciu wyszedł bardziej krzywy, ale to kwestia łózka
Do tego mój ukochany zegar-słonik z Pepco i Koko na tle bajzlu remontowego, szkoda że było tak ciemno to średnio wyszła
Ty zdolniacho

Uff, witam się i ja
Byłam z Mamą na zakupach. Weszłyśmy do esotiqu i z okazji black friday mieli -40% na wszystko, więc się obkupiłam w gacie stanik do karmienia mieli jeden, ale brzydki wzięłam sobie też przedłużkę do tego za małego do karmienia, tak jak polecałyście i teraz jest idealny więc taki zwyklaczek po porodzie jest, a później sobie zamówię ładniejszy
Zaparkowałam pod lidlem i okazało się, że..nie mogłam odpalić.. Akumulator siadł i wracałyśmy taksówką do domu przygoda, przygoda
była piękna koszula w esotiqu, taka na guziczki więc byłaby piękna do karmienia, ale nie było rozmiaru a na stronie internetowej jej nie ma

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Właśnie weszłam na konto i MAM WYPŁATĘ
Jutro tżta biorę do galerii na zakupy i po wanienkę
I zamawiam laktator
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:04   #574
mojakaren
Zakorzenienie

Witam się po wizycie

Jaśko wazy prawie 1700 dag! Przybrał drugie tyle w ciągu 5 tygodni
Wszystko super, pięknie, ładnie, ale dalej siedzi tyłkiem na dole Gin się śmiał żeby prowadzic z nim poważne rozmowy nt. przekręcenia się, daje czas do 35tc po tym już mówi, że nie widział przypadku obrócenia.
Dlatego plis o kciuki w tej intencji Taaaak bym strasznie nie chciała CC

Wy czułyście ten moment przekręcenia jakoś?

dziewczyny konkurs był na Onecie - kilka pytań zamkniętych i jedno otwarte

Kinga to dokładnie ten model:

hariett ale boskie rzeczy zrobiłaś! jestem pod wrażeniem

u nas też na obiad dorsz z piekarnika, surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:06   #575
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A ja właśnie znalazłam co zrobię mojej babci, mamie i teściowej KLIK Teraz tylko kółka znaleźć i szyszki pozbierać i mam zajęcie na grudzień
Cytat:
ej bo nie wiem czy schizuję.. mogę kleić na gorąco w ciąży nie?
Fajne, kleju wydaje mi sie, że możesz używać, przecież on jakoś specjalnie nie pachnie w momencie zastyga. Co do szyszek jak pozbierasz, to zostaw je na kilka dni na balkonie, ja jestem już uprzedzona do szyszek zbieranych o tej porze roku, bo kiedyś tak zrobiłam i okazało sie, że zamieszkało w nich milion robaków.

hariett gratuluje talentu, organizer nie widzę, żeby był krzywy, Ty może widzisz bo robiłaś, jak się zawiesi powkładasz coś będzie pięknie
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:07   #576
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hariett ja nie widzę zdjęć zobaczę później

Mojakaren a to mały uparciuch trzymam kciuki żeby się przekręcil Super ze taki duży i że wszystko w porządku
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:08   #577
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Co do świąt wiecie, że we wtorek już jest 1 grudnia robicie stroiki adwentowe?
Ja mam w planach, ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Przyszły mi dzisiaj oponki styropianowe no i całą reklamówkę szyszek mam ze spacerów Na razie mam chaos w domu, więc są tylko plany

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja nie robię bo się wlasnie wkręciłam w robienie Quiet Book dla Kingi i to duzo czasu zajmuje.
Ze świątecznych rzeczy planuje pierniczki

Na obiad dzis makaron ryżowy z warzywami i kurczakiem. Jutro zapiekana papryka, a pojutrze łosoś.
Pierniczki na pewno będę robić bo córka ciągle mi o tym przypomina W tym roku zaopatrzyłam się w barwniki do lukru to będzie miała zabawę

Cytat:
A ja właśnie znalazłam co zrobię mojej babci, mamie i teściowej KLIK Teraz tylko kółka znaleźć i szyszki pozbierać i mam zajęcie na grudzień
O właśnie! Coś takiego chcę zrobić Wydaje mi się, że można kleju używać

Cytat:
Super Ja to chwilami żałuje, że w tej ciąży nie mam na takie rzeczy czasu
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 14:08   #578
viki1988
Zakorzenienie

Melduje się po zakupach jeszcze nie mogę Wam nic wkleić bo większość została w samochodzie ale sporo kupiliśmy, w zasadzie ponad 1/2 rzeczy tylko dla dziecia

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
co za wybór parówki czy frankfurterki o bleee, tego się obawiam w szpitalu że będę głodować bo ja niejadek jestem muszę sobie do torby jeszcze jakieś zapasy spakować chyba
Ze mnie też straszny niejadek jak coś mi nie smakuje to muszę być jakoś nieprzytomnie głodna żeby to zjeść , ale już wymyśliłam - wezmę sobie jakieś jabłka i kupie chleb taki pakowany (one mają długą date ważności bez otwarcia) plus jakieś pojedyncze dżemy/miody do tego i jakoś przeżyję
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mi się w ciąży RAZ zdarzyło, że mnie ktoś przepuścił sam z siebie. Tak to jak są kartki o babkach w ciąży, to korzystam, tak samo jak z kas pierwszeństwa, czy z pierwszeństwa w Rossmanie.
W zeszłym tyg byłam z mamą w Buczku (piekarnia), była mega kolejka, podeszłam do lady zobaczyć czy coś tam jest i wróciłam do mamy na koniec kolejki, a ja za chwilę pani zawołała: zapraszam panią w ciąży. Baaardzo to było miłe
Ale generalnie upominam się sama.
Mi się też tylko raz zdarzyło ze mnie ktoś przepuścił - i to w Biedro babka z małym dzieckiem pewnie musiała średnio przezywać ciążę bo sama z tym wyskoczyła a tak to mi się nie zdarzyło ale też rzadko trafiam na jakieś duże kolejki, jak jest 1-2 osoby przede mną to na ogół nie chce mi się wykłócać
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Zaparkowałam pod lidlem i okazało się, że..nie mogłam odpalić.. Akumulator siadł i wracałyśmy taksówką do domu przygoda, przygoda
O jak ja lubię takie akcje - zawsze w aucie psuje mi się coś nagle, bez ostrzeżenia ani widocznej przyczyny
Stary 2015-11-27, 14:08   #579
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po wizycie

Wszystko super, pięknie, ładnie, ale dalej siedzi tyłkiem na dole Gin się śmiał żeby prowadzic z nim poważne rozmowy nt. przekręcenia się, daje czas do 35tc po tym już mówi, że nie widział przypadku obrócenia.

Czyli Twój Jasiek i mój Kubuś, który miał być początkowo Jaśkiem, to dwa uparciuchy co chcą mamusiom cesarki zafundować

Czyli powiedział Ci, że nie widział po 35 tygodniu przekręcenia? Czyli mnie jednak na bank czeka cesarka, bo mi już 36 tydzień leci

super, że z maluszkiem wszystko ok

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-27 o 14:09 Powód: .
Stary 2015-11-27, 14:09   #580
kinga1701
Zakorzenienie

Karen gratuluję wizyty i oczywiście kciuki żeby i Tobie maluszek się jeszcze odwrócił
Stary 2015-11-27, 14:10   #581
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Karen super że wszystko w porzadeczku. Już duży chłopczyk
Trzymam mocno kciuki żeby się ładnie odwrócił:-*

Mi się wydaje że wiem w którym momencie się przekrecila bo raz jedyny czułam w brzuchu tak jakby mi ktoś flaki na druga stronę przerzucal i brzuch falowal strasznie.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-11-27 o 14:16
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:11   #582
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękne zazdroszczę zdolności

Cytat:
Witam się po wizycie

3 mamy kciuki Ja nie czułam kiedy się przekręcił mój maluszek
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:11   #583
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, ja za każdym razem (2 razy) czułam, kiedy się przekręcił Bo normalnie to czuję jego przzeciąganie, wypychanie się itp. ale to było takie inne, bo aż cały brzuch podniósł się naprawdę wysoko i przez moment bylo to aż nieprzyjemne - to wypychanie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:12   #584
viki1988
Zakorzenienie

Aaa i dziewczyny które chcą CHUSTOWAĆ - tu : http://littlefrog.pl/ jest -25% dziś po wpisaniu kodu "blackfriday"
Stary 2015-11-27, 14:12   #585
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witam z pieleszy jeszcze

Baby, nie rozumiem Twojego meza.... Ale nie bede powtarzala co dziewczyny pisaly bo mam taki samo zdanie
ja też go nie rozumiem i zgadzam się z wami we wszystkim
nie powiedział mi wprost że go obrzydzam czy coś, ale mi już nawet nie chodzi o seks tylko o zwykłe czułości, o przytulenie itd - zero, zero, totalne zero. strasznie się z tym źle czuję bo ja przytulanka jestem
no i jeszcze to że jak wchodzi na swoje strony o sporcie to zawsze musi se laski w bikini pooglądać, np. tą całą Kate Upton. co on myśli, że ja nie chciałabym mieć takiego ciała? chciałabym, ale jakbym je miała to bym z nim nie była

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Mojakaren Zuken i jeśli jeszcze ktoś ma mocne kciuki
No i gratki za każdy nowy tydzień

Uaoo jak Ci idą sówki? Mój projekt przez ten szpital czeka teraz ta szafa, nie wiem czy zdążę W ramach porządków znalazłam czapkę i buciki co robiłam na szydełku dla syna
śliczne

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj wizytuje ale dopiero o 16:30!
A oprocz tego dzisiaj zaczynamy przeprowadzke wiec ciezki weekend przede mna...

A teraz wlasnie siedze w kolejce w labie i jest masa ludzi... nikt nawet nie pomyslal zeby mnie przepuscic w kolejce :/ zreszta jeszcze mi sie nigdzie nie zdazylo w twj ciazy zebym miala jakis przywilej w kolejce :/
to tak jak u mnie...i tutaj mało gdzie są kolejki uprzywilejowane, więc w ogóle słabo.

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Witam i gratuluję nowych tygodni trzymam kciuki za wizyty

Kompletuję chyba już ostatni koszyk z gemini... kolejne dwie stówki pójdą w zapomnienie

dziewczyny, jaki zapas pieluch jednorazowych kupujecie? Dziennie koło 10 sztuk schodzi?

I pytanie jeszcze jedno :p badanie na paciorkowca to wymaz czy z krwi?
ja kupiłam:
1 opakowanie 120szt rozmiar 2
1 opakowanie 96szt rozmiar 2 sensitive
1 opakowanie 69szt rozmiar 1 sensitive

ale nie sugerujcie się tym, bo kupiłam jak brałam wózek żeby koszt wysyłki się rozłożył...pampersów nie można tutaj dostać ot tak, tylko właśnie przez www.
i teraz zajrzałam i mają promocję na black friday, nie wiem czy nie zrobić zapasu pampków, muszę obliczenia zrobić czy wychodzi dużo taniej

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Hej hej hej Nie dam rady cytować:/ niewiem co się dzieje z tym wizażem od kilku dni...wiec jedyne co mi zostaje zaproponować to babke - zebre;p wczoraj pieczona pyszna mi wyszła^^ do tego kawka chodźcie

wyślij trochę

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
UAOO bostońska u nas była 2 lata temu... Mało które dziecko ma wszystkie objawy- większość ma te kropki na dłoniach i stopach swędzi faktycznie- ale juz gorączkę ma mało które dziecko z tego co zaowazylismy... Nie smaruje sie tego niczym. Samo zejdzie i potem te kropki sie łuszczą... Tz przechodził 3x

A Martynka dzis kończy 2 tyg i prawdopodobnie dzis juz wyjdzie z inkubatora do normalnego łóżeczka

Co do fishera... Sa to jedne z lepszych zabawek. Super trwałe- nawet jak spadnie dziecku 30razy dziennie na podłodze to sie z tym nic nie dzieje- melodyjek maja wiele i dość długie- a nie 10sek zapętlone i po 2 min juz człowiek biegnie dźwięk wyłączyć. Moje dzieci uwielbiały te zabawki- rozumiem ze wam nie pasuje kolorystyka w tym? Hmmm dzieci nie patrzą na estetykę i czy pasuje do wystroju pokoiku... Dla nich ważne żeby było kolorowo...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

super, ale dzielna i silna twoja dziewczynka!

Cytat:
Dziewczyny musze się pochwalić

Wzięłam udział w konkursie i wygrałam piekarnik z serii AmicaIN To nie piekarnik - to statek kosmiczny :P: Ale się ciesze
zazdroszczę mam fazę na takie wypasione piekarniki a prawdopodobnie do przyszłego roku zostajemy zupełnie bez

Cytat:
myślę zamówić kółka na allegro razem z sztucznym głogiem czy jarzębiną Muszę jeszcze jakieś podstawki wymyślić - chyba takie małe plastikowe okrągłe jak patera na ciasto byłyby ok nie?
W końcu mam wolne to spożytkuję jakoś produktywnie ten czas Przynajmniej prezenty prawie jak za darmo a na tym mi najbardziej zalezy

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Tylko nie wiem co z tym klejem.. no bo jak nie mogę to jak to zrobię
mówisz o takich "laskach" które się do pistoletu wkłada? przecież to nie dymi, nie smrodzi ani nic - wydaje mi się że ok.

Cytat:

mogłabyś robić i sprzedawać

przeszedł mi koło nosa używany tiny love szary za 36 funtów ;(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:12   #586
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że wiem w którym momencie się przekrecila bo raz jedyny czułam w brzuchu tak jakby mi ktoś flaki ba druga stronę przerzucal i brzuchu falowal strasznie.
O to to
Stary 2015-11-27, 14:14   #587
mojakaren
Zakorzenienie

dziękuję Wam za kciuki, wizażowe mają szczególna moc

Jerzyczka ale mój gin liczy tak jak większość ginów, czyli jak ja mam dzisiaj 30+5 to dla mnie jest 31, a dla niego 30
Czyli tydzień do tyłu jakby co daje nadzieję!

Może my jesteśmy jakieś dziwne, że nie chcemy / boimy się CC, przecież wszędzie huczą, że babeczki namiętnie płacą, decydują się proszą o CC

Wiadomo, że nieważne jak się rodzi ważne żeby dzieć zdrowy itp. no, ale jak się człowiek nastawi to wiadomo

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:17   #588
hariett
Zadomowienie

Karen czas na poważna rozmowę z synem Trzymam kciuki oczywiście bardzo mocno.

Dziękuję dziewczyny Powiem szczerze że aż cieszą mi się oczy jak patrze na coś, co sama zrobiłam, mimo że wiem, że do ideału temu wiele brakuje

Zakupy! Ahh zazdroszczę My przez weekend jedziemy i chyba kupujemy ramy do drzwi, żeby mogli już je zamocować i kurzyć Może przy okazji zerkniemy na lampy, bo ta w dużym pokoju nam świruje i strasznie szybko przepala żarówki no i za drogo wychodzi to na dłuższą metę

Stary 2015-11-27, 14:18   #589
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kinga - myślałam szyszki wykąpać w zimnej wodzie z solą powinny wylezc wszystkie robaki jedyne co wiem to właśnie ze musze je wysuszyć żeby się otworzyły tak jak babka tam gadala bo inaczej mi odpadna a jak tak zrobi to

Mój jest chyba dalej główką do góry niby czuje kopniaki koło pępka ale na dole też czuje więc no u mnie już 31 i 6 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 14:18   #590
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję Wam za kciuki, wizażowe mają szczególna moc

Jerzyczka ale mój gin liczy tak jak większość ginów, czyli jak ja mam dzisiaj 30+5 to dla mnie jest 31, a dla niego 30
Czyli tydzień do tyłu jakby co daje nadzieję!

Może my jesteśmy jakieś dziwne, że nie chcemy / boimy się CC, przecież wszędzie huczą, że babeczki namiętnie płacą, decydują się proszą o CC

Wiadomo, że nieważne jak się rodzi ważne żeby dzieć zdrowy itp. no, ale jak się człowiek nastawi to wiadomo
Ja ci powiem, że boję się i takiego i takiego porodu bardzo. Nie wiem, który gorszy, żaden, żaden mi nie odpowiada nie można tych dzieciaków jakoś teleportować z brzucha?
Co nie zmienia faktu, że przed cesarką jak już będzie ustalona, a już raczej nastawiam się, ze będzie, to pewnie będzie kupa, stres i w ogóle im tam zemdleje chyba..
Stary 2015-11-27, 14:20   #591
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Jeeeeejku nie nadrobię Was

Gratuluje udanych wizyt i nowych tygodni.

Gratulacje wygranego piekarnika, świetna nagroda

A ja kurcze za bardzo zachwalałam, że się tak dobrze czuje, a dzisiaj to najchętniej nie wyszłabym z łóżka. Boli mnie brzuszek w nocy tez nie spałam, próbujemy psa nauczyć spać w kuchni (do tej pory spał z nami w sypialni) i cały czas przychodził, że chce się przytulić. Szkoda mi go, ale chyba musimy być silni.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:20   #592
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kinga - myślałam szyszki wykąpać w zimnej wodzie z solą powinny wylezc wszystkie robaki jedyne co wiem to właśnie ze musze je wysuszyć żeby się otworzyły tak jak babka tam gadala bo inaczej mi odpadna a jak tak zrobi to

Mój jest chyba dalej główką do góry niby czuje kopniaki koło pępka ale na dole też czuje więc no u mnie już 31 i 6 tc
Jak czujesz koło pępka to powinien być główką w dół a przy żebrach? Bo mi jedynie wpija głowę w górę. A czkawką się nie sugeruję, bo czuję ją na całym brzuchu, nawet może bardziej na dole a mały siedzi główką w górę więc może po jakiś 10 ciążach będę w stanie rozpoznać ułożenie mojego dziecka
Stary 2015-11-27, 14:20   #593
kinga1701
Zakorzenienie

Ja się pochwalę, tym co mąż przywiózł i ten sweterek z koszulą co wczoraj kupiłam on jest na 4-6 miesięcy taki większy już. A w prześcieradle w myszki jestem zakochana sweterek jest na 7 miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prześcieradła.jpg (142,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszula+sweterek.jpg (98,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapeczki.jpg (136,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kurteczka.jpg (125,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sweterek.jpg (102,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Książeczki.jpg (135,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ochraniacz.jpg (105,3 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-11-27, 14:21   #594
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że SN jak nazwa wskazuje, jest naturalne. Kobiety tak rodziły od wieków, więc tym sposobem dzieć powinien wyjść. I druga rzecz: chcę spróbować SN, żeby w razie czego mówić, że chcę/nie chcę kolejnego SN bo to czy tamto. Sama cesarka 'bo tak' mnie nie przekonuje, skoro nawet nie wiem jak wygląda SN, czy będzie faktycznie tragedia, czy do przeżycia, naprawdę porody są przeróżne.

No i mnie do CC zniechęca fakt, że to jest jednak bądź co bądź operacja i to dość poważna + potem spore ograniczenia.

O ile po SN ograniczenia wynikają głównie z bólu większego, lub mniejszego, o tyle przy CC po prostu wielu rzeczy NIE WOLNO.

Ja miałam laparoskopię (czyli o wiele mniej poważny zabieg, bo bez przecięcia powłok brzusznych), a dochodzenie do siebie po zabiegu wspominam średnio..
Stary 2015-11-27, 14:22   #595
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Jeeeeejku nie nadrobię Was

Gratuluje udanych wizyt i nowych tygodni.

Gratulacje wygranego piekarnika, świetna nagroda

A ja kurcze za bardzo zachwalałam, że się tak dobrze czuje, a dzisiaj to najchętniej nie wyszłabym z łóżka. Boli mnie brzuszek w nocy tez nie spałam, próbujemy psa nauczyć spać w kuchni (do tej pory spał z nami w sypialni) i cały czas przychodził, że chce się przytulić. Szkoda mi go, ale chyba musimy być silni.
Powiem Ci, że to by było dla mnie trudniejsze niż dla psa..
Mojemu dziś w pepco kupiłam piłki piszczałki i oszalał co naciśnie jak włoży w pyszczek i mu zapiszczy to wywala ją z pyska, bo się boi matoł
Stary 2015-11-27, 14:22   #596
hariett
Zadomowienie

Co do cesarek to nam ostatnio położna mówiła że oni w szpitalu widzą jakie planowane cc są z prawdziwych powodów, a jakie "wyproszone". Ostatnio im ponoć kobieta z "za mała macicą" i skierowaniem do cc urodziła w kilkanaście minut na izbie przyjęć Nie popękała ani nic

Stary 2015-11-27, 14:22   #597
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, ale ślicznosci! Mi się kurteczka bardzo podoba ta z myszką. A to w gwiazdki/myzki to co to?
Stary 2015-11-27, 14:23   #598
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się pochwalę, tym co mąż przywiózł i ten sweterek z koszulą co wczoraj kupiłam on jest na 4-6 miesięcy taki większy już. A w prześcieradle w myszki jestem zakochana sweterek jest na 7 miesięcy
ale wszystko piękne
Stary 2015-11-27, 14:23   #599
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jerzyczka koło pępka właśnie to w sumie środek brzucha i może być tak i tak nie czuję nic w zebra oprócz pchania się czegoś wielkiego i obstawiam że to główka bo kopniaki czuje na dole - dzisiaj ubrałam leginsy z gumką i miałam je poniżej pępka na brzuchu to kopal żeby mu oddać przestrzeń także no.. Za tydzień wizyta i za jakieś 3 usg więc zobaczymy
Stary 2015-11-27, 14:25   #600
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że SN jak nazwa wskazuje, jest naturalne. Kobiety tak rodziły od wieków, więc tym sposobem dzieć powinien wyjść. I druga rzecz: chcę spróbować SN, żeby w razie czego mówić, że chcę/nie chcę kolejnego SN bo to czy tamto. Sama cesarka 'bo tak' mnie nie przekonuje, skoro nawet nie wiem jak wygląda SN, czy będzie faktycznie tragedia, czy do przeżycia, naprawdę porody są przeróżne.

No i mnie do CC zniechęca fakt, że to jest jednak bądź co bądź operacja i to dość poważna + potem spore ograniczenia.

O ile po SN ograniczenia wynikają głównie z bólu większego, lub mniejszego, o tyle przy CC po prostu wielu rzeczy NIE WOLNO.

Ja miałam laparoskopię (czyli o wiele mniej poważny zabieg, bo bez przecięcia powłok brzusznych), a dochodzenie do siebie po zabiegu wspominam średnio..
Ja uważam, ze oba porody mają plusy jak i minusy i po prostu zdałam się na matkę naturę, która sobie zażartowała i woli jak mnie potną sama bym się nie zdecydowała na życzenie na cc a tak, po prostu muszę w cc szukać plusów i się pozytywnie nastawić, bo co mi innego pozostało? ważne, żeby maluszek był zdrowy i żeby wszystko było dobrze. Wszystko inne mam w nosie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości