Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 201 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-07, 14:14   #6001
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

wczoraj miałam pobrane wyciski szczęki, w poniedziałek mam mieć zakładane jakieś gumki,a w czwartek za tydzień prawdopodobnie będę już zadrutowana
Stary 2008-03-07, 14:38   #6002
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
wczoraj miałam pobrane wyciski szczęki, w poniedziałek mam mieć zakładane jakieś gumki,a w czwartek za tydzień prawdopodobnie będę już zadrutowana
ciesz się ciesz
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 14:48   #6003
papryka85
Zakorzenienie

cichy_podmuch_wiatru ceny retainerów wahają się między 200 a 400 zł za jeden. U mnie jeden kosztuje 300 zł(pisałam wcześniej, że 350, ale to mi się pomyliło).

Julshka haczyki przy zamkach to raczej standard,nie ma się co sugerować ich obecnością, ale najlepiej zapytaj orto czy masz wadę zgryzu-jak tak, to zapewne wyciągi Cię nie ominą.

sugar_kitty gumki powiadasz...separacja... trzymaj się, bo prawdopodobnie będzie bolało ałaaa
Stary 2008-03-07, 14:49   #6004
effciaa16
Zakorzenienie

A ja nadal męczę się z tymi dentystami. no cóż. Może się uda do 24 ja też nosiłam aparat ruchomy. Nosiłam 2 lata i powiem, że są efekty, ale powinnam nosić co najmniej 5 lat No nic muszę być wytrwała.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 15:14   #6005
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
A ja nadal męczę się z tymi dentystami. no cóż. Może się uda do 24 ja też nosiłam aparat ruchomy. Nosiłam 2 lata i powiem, że są efekty, ale powinnam nosić co najmniej 5 lat No nic muszę być wytrwała.
zobaczymy jak bedzie u mnie moja ortodontka mówi ze do slubu bede miała sliczne zabki - zobaczymy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 15:24   #6006
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
hyh a u mojej mozna placic karta lub zaplacic przy nastepnej wizycie placi sie u niej
no u mnie też tak można... miałam przy sobie kase ale zdenerwował mnie fakt, że nie zostałam poinformowana:/
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 15:25   #6007
agiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piesio Pokaż wiadomość
agiii pokaż jakieś fotki jeszcze Twoich zabków nie widziałam a chcę bardzo zobaczyć jaki efekt po roku

BuŚka
juz niedlugo wkleje jestem zadowolona, bo patrzac na zabki sprzed roku to mialam okropne, wystajace dwójki które podczas uśmiechu pojawiały sie pierwsze, znaczy najpierw one a potem reszta hahahaha teraz jeszcze nie jest 100% dobrze ale napewno duuzo lepiej

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też muszę się niedługo wybrać, bo już mam trochę osadu i mnie wkurza, a nie lubię czekać aż zbierze się go dużo, bo potem mi piaskuje i piaskuje i końca nie widać.Po ostatnim takim większym piaskowaniu miałam podrażnione dziąsła i usta ale mieli piasek jagodowy kurde znów mnie szarpnie, nie dość, że wizyta u orto to jeszcze paskowanie u dentysty, dwie i pół stówy nie moje
ja bylam na piaskowaniu ale piasek nie byl jagodowy cytrynowy ale niedobry :P
i ja placilam 80zł

dzis ide do orto, zobaczymy co powie, od miesiaca mialam na noc gumki łązace górna trójke z dolną ale przeciwną. Biore sobie rózowe gumki ale chyba sa tylko na dół tak jak teraz bo góra ma swój metalowy chyba mocniejszy drut i on nie ma na sobie gumek
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 15:30   #6008
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
zobaczymy jak bedzie u mnie moja ortodontka mówi ze do slubu bede miała sliczne zabki - zobaczymy
życzę jak najbardziej powodzenie. Orto na pewno wiec co robi. A tak w ogóle to gratuluję. Ja np. żałuję, że po pewnym okresie przestałam jeździć, a aparacik nosiłam na prawdę rzetelnie.

Stary 2008-03-07, 15:40   #6009
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
życzę jak najbardziej powodzenie. Orto na pewno wiec co robi. A tak w ogóle to gratuluję. Ja np. żałuję, że po pewnym okresie przestałam jeździć, a aparacik nosiłam na prawdę rzetelnie.
dzieki. ja tez nosze rzetelnie ale mam nadzieje, ze po wizycie kontrolnej beda juz jakies efekty. choc czy po miesiący noszenia moga byc juz widoczne efekty??

Stary 2008-03-07, 16:32   #6010
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Muszę się pochwalić 28 kwietnia będę mieć zakładany aparat jeszcze prawie dwa miesiące ale coooooooootam Na razie sama góra (nie)zwykły metalowy za 1800zł. Więcej niż większość obecnych tu Aparatek ze za wizyty będę płacić 50zł nawet z dwoma łukami. No chyba że będzie robić coś ekstra Już się nie mogę doczekać!!

Co do aparatu ruchomego to muszę powiedzieć że przez 10 lat zaliczyłam 4 Coś okropnego według mnie oczywiście. Muszę przyznać że ustawił mi ładnie górną jedynkę (zachodziła z dolne zęby) ale to tyle Jedna czwórka górna stoi bokiem i nie masz szans wyprostowania jej górnym aparatem. Diastemy między górnymi jedynkami też mi nie zamknął Ale jak ktoś ma małą wadę to myślę że aparat ruchomy ma sens

Rozpisałam się ale przepełnia mnie radość że już niedługo

Buziaczki
BeCiAq88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 16:44   #6011
effciaa16
Zakorzenienie

Madzialenka12344321 nie mam pojęcia po jakim czasie były efekty. Tylko z tego co wyczytałam co tydzień sama sobie przykręcasz, a ja np. miałam wizyty co miesiąc, wiec przykręcanie było co miesiąc. Na pewno będą szybsze efekty.
BeCIAq88 gratuluję i zazdroszczę
a ja się pochwalę, ze po wydzwaniałam całe miasto i umówiona jestem na 18.03, a w innej mam dopiero na 30.04, więc nieźle. Juupi mam nadzieję, że do 24 da radę. 3majcie kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 16:48   #6012
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

tak ja mam co tydzien sobie przekręcac (to juz jutro ) a po miesiacu ide na wizyte kontrolna

ale mam nadzieje, ze cos działa, bo przez 3 dni pierwsze bolały mnie zeby, a potem juz nie

Stary 2008-03-07, 16:55   #6013
effciaa16
Zakorzenienie

Ja jak nosiłam i mnie bolało to cieszyłam się jak głupia, bo wtedy wydaje się, że działa. Pamiętam jak nosiłam non stop. , nadal w domu go mam. Teraz szaleję za stałym. W ogóle to strasznie lubię to forum i czytać o Waszych historiach. pozdrawiam :P

Stary 2008-03-07, 17:03   #6014
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja własnie swój zdjełam na chwilę bo wcinam kolacje i kurcze zęby tak bolą, że az jeśc nie mogę

Stary 2008-03-07, 17:18   #6015
effciaa16
Zakorzenienie

pamiętam ten ból. A całkiem na początku myślałam, że nie wyrobię. Ale co tam dasz radę smacznego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 17:20   #6016
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dzieki

Stary 2008-03-07, 17:22   #6017
kasiek87
Kokon pro

hyh ja rowno za tydzien znow ide do orto wielki lol ciekawe ciekawe ^^ cos mi sie zdaje ze i tak ponosze jeszcze troche ten zlom ^^ ale cos sie dzieje z moimi gornymi jedynkami bo boli :P wiec jestem dobrej mysli ;] na dole juz sie troche zab wsunal szparka ktora orto zrobila ta mini pila juz zniknela ^^ i ogolnie nie jest zle

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 17:48   #6018
Piesio
Raczkowanie

agiii no to czekam na fotki z niecierpliwością

kasiek87 no to dobrze że Ci sie wszystko układa jak najlepiej życzę ząbków jak od linijki

a tak swoją drogą to u mnie 9 stopni było dziś xD Ciepełko jak by nie ten ostry wiatr ale i tak było jak na wiosnę

BuŚki
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 18:13   #6019
emless
Moderator

Cytat:
Napisane przez quinnie Pokaż wiadomość
emless widzę, że przeżywasz tą szparę tak samo jak ja niegdyś... Z tego co pamiętam to niedługo kończy Ci się rozkręcanie, tak? W takim razie diastema nie będzie raczej istniała do końca kwietnia Po jakimś miesiącu od końca rozkręcania mi się zamknęła sama. Tyle, że teraz orto założyła mi zameczki na przednie zęby i zrobiła ją na nowo (chociaż o wiele mniejsza), bo zęby zeszły się krzywo i teraz je ustawia, ale to już pikuś
Rozkręcanie kończę w niedzielę, mam nadzieję że ta diastema mimo wszystko będzie się zmniejszała... Niech się zmniejszy o połowę to już będę naprawdę bardzo szczęśliwa

Czyli Ty masz hassa, a na przednich zębach aparat? A ile czasu po zakończeniu rozkręcania Ci orto go założyła? Bo ja tak właśnie myślę czy przypadkiem nie spytać na wizycie o takie rozwiązanie...

emless jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 18:28   #6020
stycuna
Przyczajenie

Czesc jestem tu nowa mam na imie ola. Dolaczam sie, poniewaz piszecie o hassie, a ja mam z tym sprzetem juz pewne doswiadczenia. Otoz nosze go od 5 stycznia. Na poczatku plulam jak lama i seplenilam strasznie. Teraz nie wypowiadam tylko 's' i czasem 'r'. Ale ogolnie zdarza sie, ze musze powtarzac sie i to dosc czesto. Diastema? Jest ale mniejsza niz zaraz po rozkrecaniu. Wtedy moglam miedzy zeby wlozyc monety 5zl i 2zl. Teraz maksymalnie 5:P Maske ofc tez nosze. Jak to mowi moja orto mam full wypas;d Na dole nosze stalego metalowca. Okolo swiat mam miec zabudowane siekacze. Zdaje sie, ze zalozy mi na nie zamki, choc pewnosci nie mam. Z perspektywy czasu... Hass dodaje uroku. Mowia, ze mam 'amełrykansky' akcent i czasem nazywaja mnie swistakXD Bedzie mi go brakowalo NA PEWNO, mimo, ze wstydze sie tej szpary.. Wstydze.. no wlasnie.. powoli zaczynam sie usmiechac pelna geba (pierwszy raz w zyciu) i jest rewelacyjnie! Takze glowa do gory!
pozdrawiam ola
stycuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 18:29   #6021
lolitaj
Raczkowanie

Zaraz pędze do mojej orto mam na 20 łoj.. wrociłam z Leclerca zrobiłam zapasy jogurtów i innych duperelek... namysliłam sie nad kolorem gumek bedą czerwone.. wrrr.. troche mam cykora ... ale DAMY RADĘ (mam nadzieję)

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 18:43   #6022
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
sugar_kitty gumki powiadasz...separacja... trzymaj się, bo prawdopodobnie będzie bolało ałaaa
ale separacja, jak jeszcze aparatu nie mam? to na czym to się będzie trzymać? koleżanka coś mówiła, że to mogą być takie gumki, które mają "rozepchać" zęby, żeby łatwiej było włożyć pierścienie.
orto natomiast mówiła, że będą mi utrudniać jedzenie, ale mówić będę normalnie
Stary 2008-03-07, 18:52   #6023
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
ale separacja, jak jeszcze aparatu nie mam? to na czym to się będzie trzymać? koleżanka coś mówiła, że to mogą być takie gumki, które mają "rozepchać" zęby, żeby łatwiej było włożyć pierścienie.

separacje to wlasnie gumki ktrore orto wpycha miedzy zeby zeby pozniej zmiescic pierscienie przy zakladaniu aparatu sa dosyc niewygodne delikatnie mowiac :P

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 18:59   #6024
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

aha takie coś... na jak długo "przed" aparatem trzeba to założyć? bo na wtorek wolałabym być wolna od wszelkich niewygód (idę zaliczać kolokwium ustnie i nie chcę,żeby coś mi przeszkadzało itp)
Stary 2008-03-07, 19:03   #6025
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie gumki separacyjne zakłada się przed aparatem. Chodzi o to, że żeby orto mogła założyć pierścienie na szóstki, musi mieć trochę miejsca obok nich.Jak masz stłoczone zęby, to tego miejsca nie ma i pierścieni nie da się założyć. Dlatego też idziesz najpierw na separację-orto wciska Ci koło szóstek takie okrągłe gumeczki, które odepchną trochę sąsiednie zęby. Nie wypadną, bo będą ściśnięte między zębami.Jak przyjdziesz na zakładanie aparatu, to orto je wyciągnie i założy pierścienie. Niestety pierwsze dwa dni z tymi gumkami mogą być na prawdę bolesne nie straszę, tylko lojalnie uprzedzam-zaopatrz się w miękkie jedzenie

kurde dziewczyny jak nie urok to sraczka jeszcze wczoraj cieszyłam się z poniedziałkowego powrotu do pracy, a dziś jestem załamana tym, co tam zastanę...mam informacje od koleżanki, oprócz tego pewne swoje obserwacje i zanosi się na to, że duuuuużo się zmieniło podczas mojej nieobecności...i to nie na dobre....
za wesoło mi było przez ostatnich parę dni
Stary 2008-03-07, 19:10   #6026
quinnie
Przyczajenie

Czyli Ty masz hassa, a na przednich zębach aparat? A ile czasu po zakończeniu rozkręcania Ci orto go założyła? Bo ja tak właśnie myślę czy przypadkiem nie spytać na wizycie o takie rozwiązanie...

Dokładnie tak, czyli jest to możliwe A zainstalowano mi te 4 zamki po jakimś miesiącu od końca przekręcania. Cieszę się, bo moje krzywe przednie zęby nie siedzą bezczynnie

Pozdrawiam
quinnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 19:11   #6027
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

aha czyli tak to wygląda, w takim razie nie pozwolę się zaseparować w poniedziałek... wszystko muszę teraz planowac biorąc pod uwagę to durne zaliczenie we wtorek.
obym miała już do przodu, zdam index i niech mnie separują, drutują, hassują i co tam jeszcze będzie trzeba :p
jezeli chodzi o plynne jedzonko to nie przeszkadza mi to- jogurty lubie no i moze w koncu uda mi sie zrzucic ze 2-3 kilo
Stary 2008-03-07, 19:12   #6028
quinnie
Przyczajenie

Dokładnie tak emless, czyli jest to możliwe A zainstalowano mi te 4 zamki po jakimś miesiącu od końca przekręcania. Cieszę się, bo moje krzywe przednie zęby nie siedzą bezczynnie

Pozdrawiam

P.S. Przepraszam za powtórkę (nie potrafię usuwać postów)
quinnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 19:18   #6029
rutka_86
Raczkowanie

hej mam pytanko jak wstawic avatar i aparatkowy :d podpis na dole ??bo ja ciemna masa w tym jestem :P
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 19:31   #6030
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość
hej mam pytanko jak wstawic avatar i aparatkowy :d podpis na dole ??bo ja ciemna masa w tym jestem :P
wejdź w "panel użytkownika", a następnie "edytuj avatar" i "edytuj podpis"...dalej już chyba sobie poradzisz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości