|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
|
|
|
|
#6002 |
|
Zakorzenienie
|
ee Ivona jest tak samo stara jak ja a my staruchy mamy juz studia dawno za soba
magrest nie martw sie na zapas, czasami metne oko u ryb jest oznaka zlych warunkow, nie musi od razu oznaczac choroby i jesli zapewni sie takiej rybie odpowiednie warunki to zmetnienie mija ja sie dzisiaj cos zle czuje, od rana boli mnie glowa i zimno mi caly czas brr zarzucialm juz tabletke i zaraz pakuje sie do wyrka, tylko kurcze jutro mam dzien podmian i mam nadzieje ze sie tym nie doprawie :/ |
|
|
|
#6003 |
|
Konto usunięte
|
Magrest
![]() Wszystkiego najlepszego na urodzinki ![]() |
|
|
|
#6004 |
|
Konto usunięte
|
Margrest wszystkiego naaaajlepszego, zdróweczka, szczęścia i duuuuużo miłości
|
|
|
|
#6005 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez dolaczam sie do zyczen - zdrowia, szczescia, duzo milosci, ciepla, radosci i spelnienia marzen
|
|
|
|
#6006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
|
|
|
|
#6007 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam się do życzeń
:part y:
|
#6008 |
|
Wtajemniczenie
|
Magrest STO LAT STO LAT STO LAT
KOCHANA ZYCZĘ CI DUŻO SZCZĘŚCIA, PEŁNO MIŁOŚCI, SPEŁNIENIA MARZEŃ, OSIĄGNIĘCIA SWOICH CELÓW, ZAPAŁU DO PRACY, ZNAJDOWANIA CHWIL PRZYJEMNOŚCI W ŻYCIU, DYSTANSU OD NIEPOWODZEŃ, BRAKU KONFLIKTÓW Z BLISKIMI I ZNAJOMYMI, MADROŚCI W KAŻDEJ ŻYCIOWEJ SPRAWIE... TO WSZYSTKIE ZYCZENIA DLA CIEBIECo do powodów mojego niepisania miałam ostry konflikt rodzinny , jeśli ktoś chce coś więcej wiedzieć to na PW, wszystko sie już wyjaśniło, sytuacja już jest opanowana, choć nigdy już tak nie będzie jak było, niemiłe reczy się działy u mnie, trochę przeplakałam.Głupie, ja Wam dam zabalowanie po sylwestrze ze zdrowiem oczywiście![]() EDIT: NO TAK WSZYSCY ŚPIĄ NIE MA Z KIM POGADAĆ
Mój podwodny świat Edytowane przez Ivon.a Czas edycji: 2007-01-07 o 05:08 |
|
|
|
#6009 |
|
Konto usunięte
|
Fajnie, że jesteś Ivon.o
|
|
|
|
#6010 |
|
Wtajemniczenie
|
Silva
nie ma to jak nie spać z rańca
|
#6011 |
|
Zakorzenienie
|
Ivona no nareszcie
![]() ja w nocy dzis tez troche nie spalam, wieczorem po kolacji (chyba za szybko) robilam brzuszki i w efekcie w nocy bolal mnie brzuch :/ wczoraj robilam rybom podmiane i nie zgadniecie co robily w tym czasie? - otoz........ mialy tarlo ulokowaly sie na tle (ten samiec zawsze wyznacza to miejse) i nie przeszkadzaly im moje rece, skrobak mieszajacy piach na wszystkie strony, wlewajaca sie wiadrami woda - to sie nazywa prawdziwa milosc, niewazne gdzie, jak i kiedy
|
|
|
|
#6012 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia
|
|
|
|
#6013 |
|
Wtajemniczenie
|
magrest ja tazke przylaczam sie do zyczen, spoznionych co prawda ale szczerych
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
#6014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6015 |
|
Konto usunięte
|
Hallo
Nika się melduje ![]() Ivona no jesteś i ja wreszcie jestem ![]() Ale zaraz uciekam- uroki szkoły ![]() Papapa ;*![]() EDIT: Ale pustki, no wiecie co
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2007-01-09 o 18:56 |
|
|
|
#6016 |
|
Raczkowanie
|
KONIKI MORSKIE - miała któraś z was?
Miała któraś z was w domu konika morskiego? Ja własnie chciałabym hodować takie zwierzątko w domu , ale nie wiem ile może kosztować wogóle i czy nadaje się do domu? Są to piękne zwierzątka
|
|
|
|
#6017 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika jaki awatar no no, fajny.
No więc tak opisuje co u mnie - robiłam przedwczoraj mix dla ryb, bo tamten się juz kończył, czyli krewetki, serca indycze, szpinak, czosnek, jabłko, zamiast banana marchewki, papryka itp. Dałam tej zelatyny, ale chyba za mało bo i i tak sie rozwala po akwarium. Rosliny po ostatniej tragedi związanej z wyrwaniem heternanthery - czyli z całkowitym wzruszeniem podłoża - rosna juz normalnie, a nie gina w oczach. Tylko co ja zrobie jak znów heternanthera zajmie mi całe akwarium Ciekawa jestem też skąd się wzieła u mnie rzęsa wodna którą cały czas wyławiam.Proporczykowce się mnożą na potęgę Dla osób które nie znają stronki, Kama pewnie znasz podaję dres akwarystycznej ksiazki kucharskiej, moze ktoś coiś znajdzie dla siebie, lub od siebie doda.http://klub.chip.pl/akwaria/akk/index1.html Hehe, skoro juz mam tvn to czekam dziś na tego Kubę Wojewódzkiego Żeby zobaczyć jak to tam z tą Muchą wszystko wyszło (niecierpię jej zresztą i jakbym ją spotkała, to kiepsko by było ). Opiszę później swoje wrażenia na temat tego głupiego dziecka
|
#6018 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bojownik
Cytat:
|
|
|
|
|
#6019 |
|
Zakorzenienie
|
Ivona ty się martwisz ze ci za bardzo roślinki rosną? ja mam na odwrót
rybki , wyleczone tylko nie wiem jak długo mam odczekać żeby w końcu oddac te szkolne zeby historia im sie nie powtórzyła ![]() zadna nie padła , nie licząc zjedzonych krewetek, ale one chyba z zemsty zostały pozarte bo w strachu przed chorobami przestałam dawac mrozone robaczki nie miałam pojęcia że można gotować dla rybek zaraz poczytam
|
#6020 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#6021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bojownik
Znam wiele historii o bojownikach; niektóre z nich żyją nawet dwa lata w kuli, a niektóre umierają po tygodniu w pięknych, dużych akwariach, idealnie dostosowanych do ich potrzeb. Nie mówimy jednak o wyjątkach od reguły, ale o generalnych zasadach opiekowania się bojownikami, a te są jasno określone i opowiada o nich w przybliżeniu m.in. Przechodząca
Wszystkich zainteresowanych bojownikami zapraszam na świetne tematyczne forum: www.bojownik.pl I jeszcze jedno: małe dziecko też przeżyje dwa lata zamknięte np. w szafie, karmione od czasu do czasu, bez oświetlenia - tylko jakie to będzie życie?
|
#6022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez nie lubię Muchy
|
|
|
|
|
#6023 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama no bo najlepiej by było żeby rośliny dorastały do takiego momentu, kiedy są duże i wyglądają ładnie, a potem przestawały dalej rosnąc, bo jak rosna dalej wtedy trzeba je przycinać, wyrywać, zasadzać, więc wszystko zaczyna się od nowa
. A stosujesz jakies nawozy do roslin?Nika Twoj avatar jest taki artystyczny Silva no ogladalam tego wojewodzkiego, tymbardziej ze TZ mi powiedzal ze Kuba ponoc bardzo po niej pojechal i faktycznie najlepsze byly te jej otluszczone plecy w tej jej slynnej juz sukience Znowu mi sie literki poprzestawialy na klawiaturze
|
#6024 |
|
Konto usunięte
|
Jaki artystystyczny
Teraz głupio się czuję jak widzę siebie w monitorze |
|
|
|
#6025 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam wrażenie, ze Ania próbuje upodobnić się(nie z wyglądu) do Kuby. Tylko efekt tego jest delikatnie mówiąc-kiepski Cytat:
Ładny i właśnie tak jak napisała Ivon.a-artstyczny i nie kłóć się
|
||
|
|
|
#6026 |
|
Zakorzenienie
|
dałam pod rosliny jakieś duże kulki i wlewam zelazo
ja tam przeczytałam w tej kucharskie stronce ze glony nawet można chodować dla kosiarek to inni z nimi walczą a tu prosze specjalnie chodować zeby nakarmić kosiarki, im więcej się uczę tym bardziej wiem ze tak mało wiem
|
#6027 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#6028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
testowalam wszystko po kolei jesli chodzi o naturalne zeby zobaczyc co moje lubia, no moze poza pokrzywami bo jakos mi sie nie usmiecha je zrywac, ale pokrzywy maja w suchych pokarmach
|
||
|
|
|
#6029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Oj nieładnie ![]() Co do tych glonów to akurat nie zauważyłam, ale jak ktoś pewnie wie jak je wyhodować, to pewnie wie też jak ich nie wyhodować ![]() A ryby to by się nie poparzyły takimi pokrzywami gdyby wrzucić im całego liścia? Hehe moje ryby to sa takie fajne że czasem mam ochotę je powyciągać z wody
|
|
#6030 |
|
Zadomowienie
|
A mnie się wydaje, że Nika przegląda się w lusterku (artystycznie oczywiście) i strzela sobie fotkę w tym czasie (bez flesza). Zgadłam?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

:part y:

, jeśli ktoś chce coś więcej wiedzieć to na PW, wszystko sie już wyjaśniło, sytuacja już jest opanowana, choć nigdy już tak nie będzie jak było, niemiłe reczy się działy u mnie, trochę przeplakałam.

Ciekawa jestem też skąd się wzieła u mnie rzęsa wodna
Rybka to nie jest zabawka, trzeba nauczyć się odpowiedzialności za inne stworzenie. Wystarczy jakakolwiek książka o rybkach, jakakolwiek strona internetowa o rybkach, jakikolwiek znawca rybek, żeby wiedzieć, że rybki w kuli zdychają.
to inni z nimi walczą a tu prosze specjalnie chodować zeby nakarmić kosiarki, im więcej się uczę tym bardziej wiem ze tak mało wiem