Wszystko o Avonie - Część II - Strona 208 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-08, 17:15   #6211
lady-dark
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Dzięki kobitki za katalog! Jesteście cudowne!

Jestem zachwycona różnorodnością ofert w katalogu! Choć przyznam że bardziej kręcą mnie te zimowe katalogi z Avonu - a w tym już mają lato...:/
Wolę stylistykę zimową - jakieś gwiazdki, szaliki,piękne zimowe ozdoby - a tutaj tylko plaża, samoopalacze i kosmetyki na słońce. Pozatym są fajniejsze zimowe zapachy niektórych produktów - jabłko,cynamon, piżmo, wanilia... a w tym w większości już wprowadzają świeże! No ale nic na to nie poradzę... Kolorówka jakoś nigdy mnie nie kręciła.

Na pewno z tego planuję wziąć trochę biżuterii, no i coś z serii Planet SPa. A co jeszcze to nie wiem...

Żałuję strasznie że wycofują waniliowy peeling z Naturals i mój ukochany krem do stóp z kawą... No i nie mogę przeboleć dlaczego nie ma już perfumowanych kremów do ciała z linii perfum
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 17:18   #6212
Anka :)
Wtajemniczenie

Hm FENRIS wlasnie myslalam ze moze wachalas cos z serii czeresniowej oprocz galaretki bo tam ten żen-szeń mi przeszkadza a skoro hubba bubba to tak ladnie chyba a nie dusząco (w przeciwienstwie do pozostalych produktow z tej serii) ?

co do exotic beaches to moze troche chemiczny ale jak dla mnie nawet ok jak na balsam
Stary 2007-03-08, 17:26   #6213
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
A macie może konturówkę do powiek CT kolorek silver? Jak tak to powiedźcie mi, czy go chociaż widać...

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 17:27   #6214
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maryd Pokaż wiadomość
Kusicie ta galaretką. Ja miałam balsam i mgiełkę czereśniową i zapach balsamu mi sie podobał, ale mgiełki nie za bardzo.
To jak to jest... Każdy kosmetyk z tej serii czereśniowej pachnie inaczej...?

Stary 2007-03-08, 17:27   #6215
maryd
Zadomowienie

GG do maryd

Kusicie ta galaretką. Ja miałam balsam i mgiełkę czereśniową i zapach balsamu mi sie podobał, ale mgiełki nie za bardzo.

maryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 17:28   #6216
Wtajemniczenie

Cytat:
To jak to jest... Każdy kosmetyk z tej serii czereśniowej pachnie inaczej...?
nie wiem ale czasem zapachy poszczegolnych produktow z jednej serii sie troche roznia oby galaretka mi sie podobala
Stary 2007-03-08, 17:30   #6217
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
nie wiem ale czasem zapachy poszczegolnych produktow z jednej serii sie troche roznia oby galaretka mi sie podobala
No, i mi, ale znając życie to spodoba mi sie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-08, 17:39   #6218
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
No, i mi, ale znając życie to spodoba mi sie
Ta galaretka czereśniowa to smakowity bajer Nie jest dusząca. Taka słodziutka i smaczniutka :P
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 17:45   #6219
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Ta galaretka czereśniowa to smakowity bajer Nie jest dusząca. Taka słodziutka i smaczniutka :P
Mmm, na pewno biorę

Stary 2007-03-08, 17:48   #6220
Wtajemniczenie

Cytat:
Mmm, na pewno biorę
ja tez ja tez bankructwo ...jednak oj
Stary 2007-03-08, 17:51   #6221
misioczat
Wtajemniczenie

Cytat:
Błyszczyki Promienne (nowość katalogu 05) - jak ktoś już wcześniej mówił, kolor Pink Pleasures jest identyczny jak przedstawiony w katalogu Honeysuckle (zmieszanie brzoskwinki z truskawką, ale jasne). Naturally Nude jest bardziej brązowy niż w katalogu, ale bardzo ładny. Frosty Shimmer jest totalnie bezbarwny, opakowanie białe. Violent Vibrance jest najbardziej podobny do zdjęcia w katalogu, mocny róż. Berry Bliss też wydaje mi się podobny do katalogowego. Najbardziej spodobał mi się Honeysuckle. Ma delikatny kolorek, jaśniejszy od tego w katalogu i w ogóle trochę inny. Jest prześliczny! Bardzo delikatny beżyk z brzoskwinią. Biorę na 1000%. Myślę jeszcze nad Pink Pleasures, bo też jest śliczny. W ogóle kolory im się udały. Błyszczyki mają masę drobinek i poprostu pięknie błyszczą. Tubki są mniejsze niż mi się wydawało. Prześliczne te błyszczyki i ładnie pachną, tak smakowicie

Wąchałam również szampon z bananem i kokosem Naturals. Nie pachnie w ogóle tak jak w katalogu. Tam zapach był dla mnie paskudny, a na żywo mi się spodobał. Ładny, delikatny zapach banana. Smakowity. Jak ktoś lubi szampony Naturals to polecam.

Pomyliłam regenerujący żel pod prysznic z peelingiem (sake i ryż, Planet Spa) z tropikalnym scrubem do ciała (tym wycofanym). Wyglądają identycznie i ten żel ma również masę drapiących drobinek, tak jak scrub. Następny kosmetyk, który mnie skusił... Ma bardzo delikatny zapach. Zobaczymy

Galaretki Naturals. Myślałam, że żadna mi się nie spodoba z zapachu, ale się myliłam. Czereśnia jest bossssska!!! Pachnie tak smacznie... Cudeńko, polecam wszystkim! Jak guma Hubba Bubba

Paletka cieni w kremie Color Trend - cudeńko Zaintrygowały mnie złoto-brązowe. Paletka jest bardzo ładna, elegancka, taka półokrągła. Cienie w środku są kremowe, ciekawe, ale dla mnie zbyt złote. Każdy ma coś ze złotego, oprócz perłowego of kors Ogólnie dla zwolenników złota będzie super. Na dłoni nie próbowałam.
Musze to miec!
Dzieki za szczegolowe opisy

Cytat:
dzisiaj dostałam pracę, więc będę mogła poszaleć w katalogu 5 i 6
Gratulacje
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 17:51   #6222
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
ja tez ja tez bankructwo ...jednak oj
oj oj oj... to prawda - bankructwo

Stary 2007-03-08, 17:55   #6223
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Bezbarwny też ma masę drobinek. Wszystkie prześlicznie błyszczą, wyjątkowo udane błyszczyki. Nie wiem niestety jak z trwałością.
Ja się skuszę w takim razie na Honeysuckle..tlyko jeszcze musze obadac na żywo w coku
Miałam kiedyś Water Shine z maybelline taki bezbarwny z drobinkami..ślicznyyy

A fenris jak z tubka..?jest taka wyciskająca jak te podobne z maybelline czy z pedzelkiem z ktorego wypływa błyszczyk? Bo w katalogu takie dziwne zdjęcie

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 18:13   #6224
Vrenth
Zadomowienie

no to mam problem. mam shine supreme reflections apricot glow (ślicznie koralowa). po recenzjach na KWC już widzę że tylko shine supreme mi odpowiada. więc kolor...

czy ktoś wie coś na temat jakiegoś beżu-jasnego brązu może wpadającego w złoty wśród obu shine supreme?
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 18:28   #6225
justysiek
Zadomowienie

Mam do Was pytanko dziewuszki: zastanawia mnie czy Avon juz nie oferuje kremu z silkonem do rak??? One zawsze byly w takich fajnych roznych kolorowych opakowankach, a teraz widze, ze taka game opakowan ma krem glicerynowy intensywnie nawilzajacy - ale to chyba inny kremik, nie??? Co sie stalo z tym silikonowym???

A w ogole to udalo mi sie jeszcze zamowic rzeczy z K03, tylko kremu do rak z ostatniej strony za 3,90 nie bylo:
- cien zlociscie polyskujacy Plum - z kolorkiem to chyba nie bardzo trafilam, troche za ciemny, ale moze da sie jakos pomieszac czy rozetrzec, bo w ogole cien fajny, robi pozytywne wrazenie a czy Wam tez tak grzechocze cos w srodku aplikatorka???
- perelki brazujace - ajajaj sprawiaja wrazenie bardzo ciemnych i ceglastych , musze sie nauczyc nimi operowac, bo na razie podchodze z lekka rezerwa, a tak bardzo chcialam je miec,
- balsam do ust walentynkowy - pachnie ladnie, jakby wisniowo, ale oczywiscie kolorek nadaje sie tylko "po domu" ,
- poza tym wzielam kuracje odbudowujaca i maseczke odbudowujaca AT - maseczki jeszcze nie uzywalam, a kuracje stosuje "po swojemu": wcieram we wlosy na noc albo "po domu", bo mi sie wlosy w nocy wysuszaja na wior i lamia, moze to cos pomoze, zobaczymy
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-08, 18:31   #6226
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ja się skuszę w takim razie na Honeysuckle..tlyko jeszcze musze obadac na żywo w coku
Miałam kiedyś Water Shine z maybelline taki bezbarwny z drobinkami..ślicznyyy

A fenris jak z tubka..?jest taka wyciskająca jak te podobne z maybelline czy z pedzelkiem z ktorego wypływa błyszczyk? Bo w katalogu takie dziwne zdjęcie
Jest to tubka do wyciskania, z dziubka wylatuje małym "strumyczkiem" błyszczyk.
Stary 2007-03-08, 18:31   #6227
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko dziewuszki: zastanawia mnie czy Avon juz nie oferuje kremu z silkonem do rak??? One zawsze byly w takich fajnych roznych kolorowych opakowankach, a teraz widze, ze taka game opakowan ma krem glicerynowy intensywnie nawilzajacy - ale to chyba inny kremik, nie??? Co sie stalo z tym silikonowym???

A w ogole to udalo mi sie jeszcze zamowic rzeczy z K03, tylko kremu do rak z ostatniej strony za 3,90 nie bylo:
- cien zlociscie polyskujacy Plum - z kolorkiem to chyba nie bardzo trafilam, troche za ciemny, ale moze da sie jakos pomieszac czy rozetrzec, bo w ogole cien fajny, robi pozytywne wrazenie a czy Wam tez tak grzechocze cos w srodku aplikatorka???
- perelki brazujace - ajajaj sprawiaja wrazenie bardzo ciemnych i ceglastych , musze sie nauczyc nimi operowac, bo na razie podchodze z lekka rezerwa, a tak bardzo chcialam je miec,
- balsam do ust walentynkowy - pachnie ladnie, jakby wisniowo, ale oczywiscie kolorek nadaje sie tylko "po domu" ,
- poza tym wzielam kuracje odbudowujaca i maseczke odbudowujaca AT - maseczki jeszcze nie uzywalam, a kuracje stosuje "po swojemu": wcieram we wlosy na noc albo "po domu", bo mi sie wlosy w nocy wysuszaja na wior i lamia, moze to cos pomoze, zobaczymy
tak w cieniu zlociście połyskującym nam też coś grzechocze
Stary 2007-03-08, 18:45   #6228
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo nice.

Fenris, na tym avku jest Twoje oczko?

Stary 2007-03-08, 18:55   #6229
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Ooo nice.

Fenris, na tym avku jest Twoje oczko?
Ano moje
Stary 2007-03-08, 18:56   #6230
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Ano moje
Bardzo ładne. A te rzęski... świetne

Stary 2007-03-08, 19:02   #6231
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Bardzo ładne. A te rzęski... świetne
Dziękuję Co do rzęs to wolę bardziej "teatralny" efekt. Wracając do Avonu.. Jeszcze tylko (maksimum) 3 tygodnie do promiennych błyszczyków
Stary 2007-03-08, 20:38   #6232
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość

A więc co do kremu silikonowego to już go dawno nie ma To był najlepszy kremik z Avonu...a ten co teraz jest intensywnie nawilżający to w ogóle co innego..jak dla mnie śmierdzi...Ostatnio nabyłam tubke tego "prawdziwego" glicerynowego z silikonem w zielono białym opakowaniu w ofercie internetowej był
W moim cieniu Pinky peach też coś grzechocze

A co do perełek to tylko z początku nabiera się ich na pędzelek za dużo i twarz jest za brązowa..później gdy się troche "ubiją" dają naturalny efekt.Mam jasną karnację..i codziennie używam perełek i leciutko się nimi przybrązawiam,naturalnie i ładnie to wygląda

Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie

Stary 2007-03-08, 21:07   #6233
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez naataliaa*** Pokaż wiadomość
-kredka do brwi ze stron z wyprzedaży-jak dla mnie ok
to dobrze, bo też chcę wziąć a nie wiedziałam nic o niej, dzięki

Cytat:
Napisane przez naataliaa*** Pokaż wiadomość
-spray unoszący włosy u nasany(testowany prred chwilką)-jakoś nie widzę efektu specjalnego...chyba jednak nie działa
ja go mam a moje włosy są długie, twarde i całkiem gęste (avatar, już podrosły) a spray troche je unosi i robi taki efekt rozwianych włosów, przede wszystkim musi wyschnąć a potem trzeba je porozrzucać

Cytat:
A macie może konturówkę do powiek CT kolorek silver? Jak tak to powiedźcie mi, czy go chociaż widać...
też się podpinam pod pytnie, wykończyłam najświetniejszą kredkę z bazarku (prawdziwe srebro z brokatem i miękka, cudo) ale była kupowana z 1,5 roku temu
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 21:14   #6234
paulinkosia
Rozeznanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3877643]to dobrze, bo też chcę wziąć a nie wiedziałam nic o niej, dzięki
[/quote]

Cytat:
Napisane przez reeva
63 osoby
Co powiecie o kredce do brwi tej czarnej z wyprzedaży w klatalogu? Ktoś miał?

Moja babcia zamawia tą kredke regularnie..w kolorze czarnym..jest wysuwana..ani nie twarda ani nie miekka..taka w sam raz do malowania

Pare stron wcześniej odpowiedziałam na twoje zapytanko..ale w tym tłoku przez nowy katalog chyba mój post przemknął niezauważony

Stary 2007-03-08, 21:18   #6235
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
A więc co do kremu silikonowego to już go dawno nie ma To był najlepszy kremik z Avonu...a ten co teraz jest intensywnie nawilżający to w ogóle co innego..jak dla mnie śmierdzi...Ostatnio nabyłam tubke tego "prawdziwego" glicerynowego z silikonem w zielono białym opakowaniu w ofercie internetowej był
W moim cieniu Pinky peach też coś grzechocze

A co do perełek to tylko z początku nabiera się ich na pędzelek za dużo i twarz jest za brązowa..później gdy się troche "ubiją" dają naturalny efekt.Mam jasną karnację..i codziennie używam perełek i leciutko się nimi przybrązawiam,naturalnie i ładnie to wygląda
Ojoj, a ja mialam nadzieje, ze ten kremik jeszcze bedzie Tez go bardzo lubilam, zapach mnie nie powalal, ale wlasciwosci mial baaardzo fajne. No coz... Buuuuuu i tyle

A co do perelek, to pocieszajace, bo w pierwszej chwili mnie przerazily, a tez naleze raczej do bledziuchow, nawet latem niespecjalnie sie przyrumieniam

A o to grzechotanie pytalam z ciekawosci, bo myslalam, ze moze cos tam sie w srodku zlamalo i sobie lata
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 21:18   #6236
Konto usunięte

Paulinkosia no fakt niezauważyłam hehe
Dzięki za opnie, teraz wiem, że dobrze biorę Tylko co potem Jak się skończy to pewnie z rok minie ale mimo to Avon nie ma innych (trzeba będzie się rozejrzeć w Rossmanie)
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 21:26   #6237
Fenris
Czekam na Ragnarok

Moja babcia ma tą wysuwaną konturówkę do brwi w odcieniu Dark Brown i jest dość ciemna. Bardzo miękka. Wolę w ołówku.
Stary 2007-03-08, 21:37   #6238
aniatko
Raczkowanie

krem z silikonem był najlepszy,a te które są teraz jakoś specjalnie "nie działają"(jak dla mnie to są podobne do najtańszych kremów po2zł
a teraz Wam się pożalę:
złożyłam dziś zamówienie 1 termin kat.04,mam już podgląd zamówienia i co oczywiśćie????BRAKI!!!!!! !!po raz drugi nie dostanę cieni chocolatejuż tyle czeakm,że zastanawiam się nad rezygnacją....oprócz tego nie dostanę z oferty internetowejdżywki do paznokci z kaktusem,dezodorantu prosport,lakier do paznokci z katalogu opalizujący Sand....,maseczka Anew z nettoszkoda mi lakieru bo bardzo mi na nim zależało....a może wiecie jak wyglądają "na żywo"dwa pozostałe?jedyne pocieszenie to takie,że przyjdą sztyfty przeciwtr.,krem do rąk kokos
a z katalogu zamówiłam dla siebie kolczyki Maeve,bransoletki turkus i perłową z oferty netto i takie tam "pierdółki"
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 21:40   #6239
anetapan
Raczkowanie

GG do anetapan

Witam Wieczorową Porą
SERDECZNE DZIĘKI reeva i asiuchna za katalog 06, nie obejrzałam jeszcze wnikliwie...ale ogólnie jest ciekawy... jak dla mnie to za dużo czasu żeby już planować z niego zakupy. Ja dopiero we wtorek skł. zam. pierwsze z kat. 04...takze jestem daleko do zakupów z 06 ale bardzo fajnie że można już sobie pofantazjować co to sobie weżmiemy ..hihi
pozdrawiam
Stary 2007-03-08, 21:41   #6240
Konto usunięte

Cytat:
Moja babcia ma tą wysuwaną konturówkę do brwi w odcieniu Dark Brown i jest dość ciemna. Bardzo miękka. Wolę w ołówku.
To może od kolorku ta miękkość zależy A w ołówku to tylko pod uwagę biorę srebrną z CT, używam tylko wysuwanych (traumatyczne wspomnienia jak przed wyjściem sie łamały wkłady)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości