|
|
#601 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 4
Cytat:
Trochę żal Helenki, już kiedyś miałam ochotę na ten tusz, no ale trudno. Akurat tusz jest mi teraz totalnie zbędny, bo mam 2 w użyciu (jeden nowy, jeden na wykończeniu) i 1 w zapasie.Z róży kusi mnie odkrycie z wczoraj - Lancome w odcieniu różowawej brzoskwini z mnóstwem drobinek (cudo ) i paskowany Dior (on w tej chwili mniej ).No a brązer kupię Diora, bo Bambus mi działa czasami na nerwy. ![]() Cytat:
![]() Teraz zastanawiam się na co spożytkować kupon 50zł do S. (dostałam od siostry na urodziny) - na róż Lancome, czy na Innocenta, czy może w ogóle poczekać z tymi zakupami.
|
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Największa ochotę mam na błyszczyk. Cytat:
![]() Ja bym brała perfumy ---- edit: Zapomniałam dodać, że zużyłam właśnie żel pod prysznic i kokosowe masło ziaji Swoją droga, to takie fajne, skończyło mi się, to otwieram szafkę i wyciągam, a nie biegnę do sklepu.. Podoba mi się opcja posiadania zapasów, ale może niekoniecznie aż takich, jakie uzbierałam
|
||
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
czemu? ja go odkrywam na nowo, wale go na cala twarz bo lucidity mnie rozjasnia
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lu to taki podklad
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 2 półki samych zapasów, coś się kończy to ja otwieram szafkę i tadam Do wyboru do koloru, taka mini drogeria ![]() Poza tym też zużywam, mam dużo końcówek, co mnie bardzo cieszy. Poza tym teraz wakacje , mam czas i chęć, żeby codziennie sumiennie się smarować Ale zużyty kosmetyk daje mi prawie tyle radochy, co zakup nowego
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W koszu wylądował przed chwilą zużyty smackers - co za szalony dzień Czy próbowałaś już może kremu Multi Recharge Biothermu? Mam tą miniaturę z Superpharmu, a skończyłam Hydrabio UV wczoraj (ooo właśnie, jeszcze to wyciapałam ), więc zamiast filtra Avenki mogłabym poużywać, ale zastanawiam się, czy nie będzie za ciężki na te upały i czy nie będę się świeciła po nim pomimo suchej skóry.
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Snow, szalejesz w tym zużywaniem
Ale mi też się kończy tonik - gigant Ziaji 500ml , krem do twarzy, dwufaza i inne "perełki" ![]() Multi Recharge niestety jeszcze nie używałam - chcę pierw wykończyć to co mam pootwierane plus próbki. Za Multi Recharge wezmę się zapewne jesienią bądź zabiorę na wyjazd do Włoch
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
madzia aż sama jestem w szoku
Na wyjeździe zużyłam też sporo próbek i m.in. małą wodę Avene, maseczkę YR i balsam po opalaniu Avene - tego akurat żałuję, bo bardzo mi odpowiadał, a cena regularna trochę mniej (dostałam gratis do filtra do buźki).Chyba też zostawię Biotherm na potem, a poużywam jeszcze trochę filtr Avene - ma świetny wpływ na skórę, to był bardzo udany zakup
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czytałam dokładnie całego wątku, ale zapewne wakacje w Egipcie Ci się udały ?
|
|
#611 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Perfum nie chcę na razie kupować, bo od soboty mam dwie nowe 50-tki, a nie chcę, żeby mnie wzięło na perfumy za bardzo. To zbyt kosztowna odmiana nałogu dla mojej kieszeni. Myślałam, żeby Innocenta kupić tak we wrześniu. Podoba mi się jeszcze Eau d'Eden, klasyk Eden (na bank chcę go mieć koło listopada) i chcę miniaturkę Organzy Indecence. No ale mój kupon ważny jest jeszcze przez rok. ![]() Cytat:
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
lu Was rozjaśnia? dla mnie to czysta abstrakcja
|
#613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przeczytałam końcówkę części 3 i to chyba tam coś padło o Twoim wyjździe do Paryża, tak? Faaajnie. Mimo wszystko mam nadzieje, że uda nam się spotkać w Warszawie! Kiedy wyjeżdżasz? Nie wiedziałam, że saszetkowe próbki są mniej trwałe. W takim razie też muszę się za nie zabrać, mam sporo po festiwalu rossmana. Cytat:
![]() Skoro kupon ważny jest tak długo, to nie ma się co spieszyć. No chyba że baaaardzo chcesz kolejny róż ![]() Cytat:
)Mnie już wcześniej rozjaśniał, a teraz, jak wróciłam opalona (chociaż twarz zasłaniałam kiedy mogłam i jest najbledsza) to już w ogóle różnica jest ogromna Ja się cieszę, nie znoszę być blada, wtedy widać moje zapadnięte i zasinione oczy, a teraz nawet korektora nie muszę używać
|
|||
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dziś mam taką chcicę sobie kupić coś kolorowego że aż sama jestem przerażona czym to się skończy
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Będę dziś dzwonić do mojej fryzjerki, bo nie mogę patrzeć na te moje kłaki, chyba trzeba będzie zrobić jakąś dekoloryzację żeby ten rudy blond się wypłukał
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Isa dasz radę zrobić fotkę tych włosów ??
Może nie jest tak źle ? Może pomogłaby płukanka ? Ale srebrna nie fioletowa bo jest silniejsza. Na całą miskę wody ja daję kapkę tej płukanki i płuczę. Fajnie wychładza ewentualne rudości.
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam fotki: pierwsza jest z wczoraj a druga z dziś i widać jak moje pasemka rozjaśniło na platynowy blond a reszta(gdzie miałam mój naturalny ciemny blond) wyszła taka rudo-żółta
![]() Gdyby cała głowa wyszła platynowa to byłoby ok a mam żółtko ![]() Tata obiecał mi dziś kupić ten niwelujący żółć szampon Joanny(ja nie wychodzę dziś z domu, bo wstyd) o którym tu pisałam wczoraj; mam nadzieję, że go będą mieli w tym sklepie, gdzie mi fryzjerka mówiła, że powinni mieć. EDIT: Płukanki też poszukam, tylko żeby mi czasem nie wyszły włosy siwe albo niebieskie
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
isa ja po farbowaniu włosów na ciemno myślałam, że mam cały wypłukany kolor (fryzjer potwierdził!), kupiłam sobie rozjaśniającą Ferię, żeby mieć ładną, jasną czekoladkę i co wyszło? Mniej więcej do ucha miałam rude, a poniżej czarne
Następnego dnia zafarbowałam na ciemny brąz i wszystko wrócilo do normy (czyt. do czerni, której miałam dosyć). Od tamtej pory nie farbuję włosów, bo miałam po tych akcjach bardzo zniszczone. Ale wyszłam wtedy z domu w tej mojej czapeczce, nawet na siłownię poszłam i jakiś koleś mnie zaczepiał Także nic się nie martw, wszystko wróci do normy
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), niestety Paryż z powodów finansowych nie wypalił, i Ex przyjeżdża na prawie 2tygodnie do Polski (od 6 d 18). Jedziemy na Mazury i nad morze. A potem lecę do przyjaciółki do Włoch. Cieszę się , że wakacje CI się udały ![]() Spotkać się na pewno spotkamy, choćbym miała wziąć Exa (po Polsku to on i tak niewiele rozumie )Cytat:
Część już pozużywałam na wyjazdach, część czeka na swoją kolej.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po wakacjach mnie rozjasnia, mimo sumiennego nakladania filtra spf50 na twarz. musze sie zbierac do pracy, nie wiem dlaczego wydaje mi sie, ze dzis sobota
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą od razu przypominało mi się, jak ja pojechałam kiedyś do mojego Exa na tydzień (w założeniu) wakacji. On chyba jednak myślał, że to oznacza, że chcę wrócić do niego (a nie byliśmy razem już prawie pół roku), bo pewnej nocy zaczął się do mnie dobierać Dostał opieprz, spakowałam się w 5 minut i o 4 rano kazałam się zawieźć na najbliższy pociąg do Wrocławia Od tamtej pory nie mamy właściwie kontaktu i nieszczególnie żałuję. ![]() Z następnym Exem też miałam jakieś przeboje i z nim też nie mam kontaktu. Zachowywali się w sposób, który skutecznie mnie zniechęcił do utrzymania znajomości... Jakoś źle trafiałam |
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Snow, ja na pewno wykombinuję jedno popołudnie
Wyślę Ci potem mój nr na PW , to będziemy się kontsktować Jak już będziesz dkładnie wiedziała, w jakich terminach przyjeżdzasz to też daj znać ![]() A co do Exa to na razie pozozstawiam bez komentarza, i szykuje się na szaleństwa we Włoszech (i z Włochami )
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że farba się zacznie spłukiwać i trochę się boję, że wtedy dopiero będę ruda jak marchewka No ale popróbuję z tymi płukankami, wyczytałam na Wizażu właśnie, że faktycznie pomagają i mam nadzieję, że takie coś można dostać w każdym zwyklym kosmetycznym sklepie.
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ledwo sie z łóżka stoczyłam rano - godzinna jazad na rowerze porządnie mnie wymęczyła, chciałam sie wcześnei położyć, a położyłam sie o 23 Nogi mnie bolą, pachwiny mnie bolą, plecy mnie bolą, a dziś jeszcze fitness ![]() Kosmetycznie nic mnie nie korci ) Juz piaty dzień bez zakupów kosmetycznych Poza tym i tak mam co rano niezlą rozkminkę co se walnąć na poliki - mam 9 rozświetlaczy, 8 róży i 3 brązery W sumie to przydałoby mi sie coś (prasowaniec/kuleczki) dające chłodny beżowy efekt ale nie musi być "na już". Zastanawiam sie czy zostawic Pansticka Shimmer'a użyłam go może ze 2 razy Efekt bardzo mi sie podba, ale jakoś tak wybieram co innego
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Isa moim zdaniem nioe wygląda to źle a nawet całkiem ok
![]() A szampon tata powinien bez problemu dostać marzy mi się już weekend
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Włoch, ja jeszcze chętnie bym pojechała w ciepłe miejsce, tylko urlopu brak.
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Isus droga plukanka pomaga.Ja mam naturalnie jasniutkie wlosy ale podkoloryzuje ja zawsze na taki piaskowo zloty blond.Jak mi si enudzi to se robie plukanke sama Biore ogromna miska i wale do niej 2 kropelki fioletu (taki z apteki za 3 zl) i jak poplucze pare razy to mam pasemka takie ladne ferlrksy mi sie robia.I pamietam ze jak farbowalam garnierem tym molorem to tez miejscami wyszedl mi jakis dziwny ale plukanka dala rade.Tylko trzeba potem nalozyc maske ,albo po plukaniu odzywke bo troche wysusza.Dawalam tez fioletu do zwyklego szamponu i takim fiolteowym mylam:P ale chyba sie skusze na Joanne Hosenko Panstick jest boooski tylko nigdzie juz go nie ma U mnie pieke sloneczko Edit: napisalam PISAKOWO zloty blond
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
no. dotarlam do roboty. zaraz zasypia mnie papierami i umre tutaj, w tych tonach makulatrury
|
#629 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie nie szkoda kasy (poza kosmetykami) na buty, torebki i markowe ciuchy. Spoza ubraniowo-kosmetycznych szaleństw jeszcze nie żałuję na książki i sprzęt sportowy (rower i wspinaczka). Na wszystko inne też mi szkoda pieniędzy. Najbardziej ubolewam nad każdym groszem, który muszę władować w samochód .Cytat:
Cytat:
. Ja też mam zapasy jak w drogerii, ale jakoś tak zawsze czegoś mi brakuje Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie miewałam takich przygód, zawsze farbowałam u fryzjera. W domu raz jedyny w lutym b.r. jak mi fryzjerka spierniczyła kolor .Teraz, od maja jakoś, mam na włosach kolor identyczny z moim naturalnym. Zero odrostów, dodatkowo słońce rozjaśniło pojedyńcze kosmyki, wyglądam jakbym miała balejaż . Cieszę się, że fryzjerka tak dobrze dobrała odcień farby, bo chcę wrócić do naturalnego koloru i szlus z farbowaniem
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Vibesko na fotkach może ok wygląda, ale jak zrobię sobie przedziałek to jest masakra
A ja zawsze noszę przedziałek(dziś mam tylko zaczesane opaską, bo idę się opalać).gayenko, Aga dziękuję za rady, tata już dostał SMSa co ma kupić
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

) i paskowany Dior (on w tej chwili mniej

(dostałam gratis do filtra do buźki).

Faaajnie.
), niestety Paryż z powodów finansowych nie wypalił, i Ex przyjeżdża na prawie 2tygodnie do Polski (od 6 d 18). Jedziemy na Mazury i nad morze. A potem lecę do przyjaciółki do Włoch. Cieszę się , że wakacje CI się udały
Dostał opieprz, spakowałam się w 5 minut i o 4 rano kazałam się zawieźć na najbliższy pociąg do Wrocławia 
tylko nigdzie juz go nie ma
. Ja też mam zapasy jak w drogerii, ale jakoś tak zawsze czegoś mi brakuje