![]() |
#601 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypoprawiaj i ucz się a bieżąco.
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Lavi, stopniowo uda Ci się to popoprawiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zdawać półrocze z wosu mi się nie uśmiecha...
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze
![]()
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
jak to nie da Wam poprawiać spr? Rozumiem np kart, ale spr to u mnie muszą wszyscy poprawiać i to nawet można po kilka razy.
#607 |
Zakorzenienie
|
Niee u niego jest "poprawisz następnym sprawdzianem". I nie ma się co kłócić bo nie i koniec.
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
a jak macie zapisane w statucie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
u mnie na historii i na wosie tez nie mozna poprawiac sprawdzianow, ta sama regulka 'poprawisz nastepnym sprawdzianem'
![]()
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
Jak to po kilka razy? nasza nauczycielka od polskiego mówi, że poprawy klasówek to akt jej wielkiego miłosierdzia. Można poprawiać tylko 1. Z matmy też nie ma sensu poprawy, bo i tak liczy się potem średnia. Z biologii mamy prawo do jednej poprawy w semestrze. W pierwszej klasie, była taryfa ulgowa i można było 2 razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Raczkowanie
|
ja 3...
dwie z hist, ale jedna się nie liczy bo byłajak tosam nauczyciel powiedział "wychowawcza" -pół klasy, losowo, dostały jedynki za zachowanie ^^ i druga z histy poprawiona referatem na 6;d i jedna z fizy poprawiona... ale nie wiem jeszcze na co;D
#612 |
Zakorzenienie
|
U nas niemal każdy nauczyciel rządzi się własnymi prawami... Z matmy tez nie można poprawiać.
sylwiszon wiesz o czym mówię... ![]()
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
ale przecież pracując w szkole muszą akceptować jej regulamin - statut...
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
uuu to kiepsko...
pomóżcie mi, mam do napisania odp na list w którym ktoś piszę że prowadzi firmę poza miastem - biuro tłumaczeń i raz mają pracę a raz nie, zatrudniają 3 pracowników. reklamują się w lokalnej gazecie, odpowiedzi brak, co mają zrobić? ale nie mogą sobie pozwolić na większe wydatki. wymyśliłam że mogą jedynie zamiast reklamować się w gazecie robić to w necie i mogą zmniejszyć personel, a w przypadku problemów z tłumaczeniem zatrudnić kogoś dorywczo albo na zlecenie. Najchętnie napisalabym żeby przenieśli się do miasta albo zamkneli ten interes, no ale nie mogę tak. Macie jakieś pomysły? Piszę już dziś taki 4 list na jutrzejszy ang zawodowy i wiem że na pewno nie będę pracowała w biurze pomocy zdesperowanym...
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po mimo jej dużych wymagań i tak ją lubię. Chociaż jej zależy by nas nauczyć, i ja przez trzy lata się jej nie naraziłam więc jet dobrze, a nawet bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie u mnie są miłosierni nauczyciele, np z zawodowych przedmiotów to po 5 raz się zdarzało niektórym ![]()
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
u mnie chętnie poprawiać nie chcą, ale muszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie ma tak lajtowo ale u mnie hasłem szkoły jest że każdy ma drugą szansę a jak z niej skorzysta to jego problem albo się nauczy i zda albo nie. W tych od zawodowych jest tak że >80% jest dopiero 2 u jednych nawet dopiero 3 bo później na egzaminie będzie wielkie zdziwienie więc tak nas przyzwyczaili. I idziesz na poprawę i musisz potem umieć 100% jeden błąd i kolejna 1, więc dlatego, a całej klasy przecież nie uwalą ![]()
Teach a parrot the terms supply – and – demand and you've got an economist. http://miejpoglad.blogspot.com/ Edytowane przez Bziu Czas edycji: 2010-11-17 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to jest glupie rozwiazanie ten brak mozliwosci poprawy.
nie nauczylam sie na pierwszy termin to naucze sie na drugi czyli i tak w efekcie koncowym bede to umiec. a jesli nie ma mozliwosci poprawy to jak znam zycie zdecydowana wiekszosc nie wroci do tego nienauczonego materialu skoro i tak nauczyciel tego nie doceni.
#621 |
Zadomowienie
|
U mnie w szkole wszystkie oceny niedostateczne można poprawić, u niektórych nauczycieli można poprawiać też oceny wyższe, które nas nie satysfakcjonują
![]() zrobiłam dopiero zadanie na WOS, a jutro mam jeszcze sprawdzian z geo z gór i rzek świata ![]() mama kupiła mi dzisiaj moje ukochane gazety dla uczących się francuskiego i niemieckiego i nawet nie mam czasu poczytać ![]()
#622 |
Zakorzenienie
|
uciekam
![]() ![]()
![]() |
#623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę ci znania francuskiego, od zawsze chciałam się uczyć tego języka. Niestety w mojej szkole nie ma takiej możliwości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
![]() jedynek mam dwie, jedna z geo (poprawiona na 3) i jedna z ang - babka mnie spytała z narracji, a tego samego dnia była kartkówka ze słówek ![]() co do Francuskiego - uczyłam się go przez 2 lata - o zgrozo! słuchanki to był dla mnie jeden wielki potok wyrazów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do Was o ustną z anglika a mianowicie o relacjonowanie wydarzeń. Czy jak przekaże się każdą kropkę ale zrobi się drobny błąd przy czasie, tzn zastosuje się czas przeszły wiadomo ale jak jeden czasownik będzie w złej formie to zalicza się czy nie? Bo jedni mówią że nie ważne jaki czas ważne żeby to przekazać i gdzieś wspomnieć o tym gdzie i kiedy to było. A jedni że wszystko ma być idealni bo jak nie to 0p.
jak z tym w końcu jest?
#627 |
Wtajemniczenie
|
Co do ustnej to nie mam pojęcia ale jak usłyszałam co zaliczają na pisemnej podstawowej to się zdziwiłam i to bardzo. Praktycznie nie trzeba umieć gramatyki, nie trzeba stosować odpowiedniego czasu w liście czy notatce, wystarczy "umiejscowić" to w czasie. Podobno uznają zdanie typu "I go to school yesterday"
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka jest w komisji i mówiła mi, że czas jest ważny. Jeśli nie użyjesz poprawnego czy "nie przekażesz wszystkiego idealnie" to dostaniesz mniej pkt.
W sumie to też zależy na kogo trafisz jak na czepialskich to ważne jak na "ugodowych" to nie ma problemu ![]()
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
nie no bo miałam spr ostatnio kazał mi napisać relacjonowanie wydarzenia tak jakbym to miała powiedzieć. I zastosowałam czas przeszły, wiem że jednego czasownika nie odmieniłam ale to przez zwykłe niedopatrzenie, wszystko pisałam w past simple. Napisałam to prosto ale z sensem-całą stronę a4 bo kazał jak najwięcej, po czym dowiedziałam się że wszystko ok, przekazałam co miałam przekazać, ładnie powymyślałam pierdółki tylko że zbrakowało bardziej złożonych zdań i połączenia czasów past simple conti perfect! jezu ja zdaje tylko podstawe. I dostałam z tego 1p za brak większych błędów i ogólnie ze spr dopa, gdzie wszystkie zadania dotyczące działu miałam dobrze tylko tym relacjonowaniem zawaliłam. Wkurzyłam się bo całą klasa nie napisała prawie nic, może jakieś wypociny po 4-5 zdań. A tylko ja i jeszcze jedna osoba tak się rozpisały i gówno w tego. wrrrr
Teach a parrot the terms supply – and – demand and you've got an economist. http://miejpoglad.blogspot.com/ Edytowane przez Bziu Czas edycji: 2010-11-17 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz przygotowuję się z negocjacji, mam 38 scenek, które muszę opracować na jutro. I jeszcze biologia i chemia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.