Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 09:54   #601
JASTA79
Raczkowanie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Słońce
A u mnie pada śnieg...
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:58   #602
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
A u mnie pada śnieg...

u mnie bosko,a na dworzu tak ciepło,że ma się ochotę pozbyć kurtki.Najbardziej zdradliwa pogoda przybyła

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 10:20   #603
monka23
Zakorzenienie

Libra zdrowka dla małego. Jakiś czas temu pisałam, ze moj młody ma gorączkę , nie wiem co to , może jakiś wirus ze szkoły przyniósł , bo podobno tego świństwa lata.

Jasta . No kasa i z głowy.
Wogole to tak sie mówi, zeby kupić jakiś prezent pamiątka, ale jak patrzę na siebie to mi osobiście nie zalezy na pamiątce ze chrztu, gdzie Mam świecie ? Pewnie mama moja ma i te klamoty. Nie wiem jak wy , czy macie , czy przegladacie , ja nie . Wogole nad tym sie nie zastanawiam, ale niektórzy są sentymentalni i lubią tego typu rzeczy, miec , przeglądać , miec jako pamiątkę .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 11:03   #604
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

A Miko pozwala sobie czopka zapodać? Agatka to nawet przez sen dupkę zabiera, wierzga nogami i nie ma szans jej czopka wcisnąć. Ja mam teraz na gorączkę roztwór doustny PEDICETAMOL i jego się daje właśnie w zależności od wagi dziecka, np. dla dziecka o wadze 14 kg - tylko 2,1 ml, więc może taką ilość przełknie. Zdrówka dla Mika.
a tam pozwala ,no niezbyt chętny do współpracy ,ale na siłę mu zapodaję inaczej sie nie da a działają najszybciej
Cytat:
Libra zdrówka dla Miko,

dobrze, że ta dziewczynka sie znalazła, szczęście.

Mroweczka, Pop
- jak dziewczynki Wasze?

Słońce
dzięki
Ja tylko wstałam to od razu o tym dziecku myślałam czy znaleźli ,ponoć leżała z nóżkami w wodzie w jakichś trzcinach i pies leżał na niej na tułowiu ,normalnie jakby ją przykrywał ,usłyszał ratowników i z daleka skamlał i szczekał ,niesamowite
Cytat:
A u mnie pada śnieg...
ironia
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra zdrowka dla małego. Jakiś czas temu pisałam, ze moj młody ma gorączkę , nie wiem co to , może jakiś wirus ze szkoły przyniósł , bo podobno tego świństwa lata.
cholera wie co to teraz mu mierzyłam to już nie ma ,już młodego od głupków nawyzywał to już zdrowy

U nas wcale nie tak ciepło jak zapowiadali ,słońce owszem ale wieje dość mroźny wiatr.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 12:15   #605
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Pytanie takie jeszcze meczace Was pewnie juz troche,jakie macie polki w lazience?tzn jakies dokupowane czy z plytek?chodzi o takie pod lustrem,bo mi sie drewniane podobaja,a tz sie uparl ze z plytek,nie idzie z nim tego przegadac
ja mam szklaną z metalowymi matowymi "bokami" (no to co półkę trzyma.
Mi się kafelkowe półki takie prl-owskie wydają (bez obrazy )
Cytat:
Evi balsamka ogórkowata
teraz już na pewno zapamiętam

Edzia
, ale "mokra przygoda"

monka, ja oglądałam czashonoru i bardzo lubiłam

a u mnie mega słońce, ale jednak zimno jeszcze. A jutro do tego ma mocno wiać...także ja jeszcze na wiosnę czekam....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 12:51   #606
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Mroweczka, Pop - jak dziewczynki Wasze?
dziękuję, że pytaszWczoraj była u lekarza-osłuchowo jak zwykle czysto, gardło jak zwykle rozpulchnione, inhalacje jak zwykle, psikanie do nosa jak zwykle+sambucol. Czyli generalnie JAK ZWYKLE. Oczywiście JAK ZWYKLE brak gorączki, humor całkiem znośny, w nocy przebudziła się raz (tfu tfu tfuuuuuuuu!) i spała do 7 u siebie. Próbujemy różnych metod i jak na ironię podczas infekcji idzie jej lepiej niż jak jest zdrowa.

Byłyśmy już na spacerze krótkim, kupiłyśmy nowy katarek, bo stary od zużycia popękał. Teraz śpi. (Gabrysia, nie katarek)

Cytat:
A u mnie pada śnieg...
Że co Ci pada? Może to pióra gęsi wracających?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 13:26   #607
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

dzięki
Ja tylko wstałam to od razu o tym dziecku myślałam czy znaleźli ,ponoć leżała z nóżkami w wodzie w jakichś trzcinach i pies leżał na niej na tułowiu ,normalnie jakby ją przykrywał ,usłyszał ratowników i z daleka skamlał i szczekał ,niesamowite

cholera wie co to teraz mu mierzyłam to już nie ma ,już młodego od głupków nawyzywał to już zdrowy
Doczytalam jeszcze ze ta maltka płakała i psina szczekala . Na szczęście iż po wszystkim , nigdy nie dodalabym tego przeżywać . Strasznie jest nie wiedzieć gdzie jest twoje dziecko .

No moze jakiś 1 dniowy wirus , zobaczysz czy go rozlozy czy nie . U nas dość długo ta goraczka była w sumie opuścił tydzień szkoły .

Evi

Kurcze a u nas jeszcze wiosny nie czuć, czekam na ten moment jak powietrze bedzie inne, i bedzie mozna wywachac ta wiosnę .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 13:31   #608
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Że co Ci pada? Może to pióra gęsi wracających?
Możliwe, że to były pióra bo już świeci piękne słońce
W temacie "zaburzeń" snu naszych dzieci. Ostatnio w aptece przypadkiem usłyszałam jak farmaceutka tłumaczyła młodej mamie co może podać jak jej dziecko często budzi się w nocy z płaczem (ale nie takie na cycu) i to było to http://apteka.we-dwoje.pl/BOIRON%20S...ukt,r6483.html . Jest to lek homeopatyczny, prodecnt ten sam co CAMILLI na ząbkowanie. Podaje Agatce od wczoraj, mam nadzieję że pomoże, bo z tym jej niespaniem to ja już długo nie pociągnę. Tak pomyślałam, że może sobie byś to zapodała? Zaszkodzić nie zaszkodzi a nuż pomoże?
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 14:15   #609
libra777
Zakorzenienie

Jasta No nie wiem czy to takie dobre ,pani w aptece polecała bo może ma jakieś profity z tego , w składzie jest min. brom -podawali kiedyś żołnierzom w wojsku na zmniejszenie popędu seksualnego, lulek czarny, męczennica i bieluń wszystkie rośliny są halucynogenne i trujące w większych dawkach ,nie lepiej po prostu zaparzyć dziecku melisy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 14:40   #610
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że to były pióra bo już świeci piękne słońce
W temacie "zaburzeń" snu naszych dzieci. Ostatnio w aptece przypadkiem usłyszałam jak farmaceutka tłumaczyła młodej mamie co może podać jak jej dziecko często budzi się w nocy z płaczem (ale nie takie na cycu) i to było to http://apteka.we-dwoje.pl/BOIRON%20S...ukt,r6483.html . Jest to lek homeopatyczny, prodecnt ten sam co CAMILLI na ząbkowanie. Podaje Agatce od wczoraj, mam nadzieję że pomoże, bo z tym jej niespaniem to ja już długo nie pociągnę. Tak pomyślałam, że może sobie byś to zapodała? Zaszkodzić nie zaszkodzi a nuż pomoże?
też mi się ten syrop nie podoba
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 14:56   #611
monka23
Zakorzenienie

Jasta ja tez mówię nie.
Takie moje spostrzeżenie.
Zauważ ,ze dość duża liczba dzieci budzi sie w nocy , wiec mozna wywnioskować , ze jest to naturalna kolej rzeczy, wpisana w rozwój 3 latka.
Moj mały kimal ostro przez cała noc , od kiedy skończył 3 miechy , jakos tak.
Dopiero od jakiegoś czasu zaczął mi sie przebudzac w nocy , czasem sam przychodzi, czasem był wielki ryk , jakiś koszmar, czy strach lub cos przeżywa. Przyjdzie i śpi z nami i tez sie wierci kręci ale ja swojego kawałka materacu nie oddam . Prędzej tz- ta wykupiemy z wyra
Jako ze mam starszego i mam porównanie, to ci napisze ze z nim tez tak było. Miał okres kiedy w nocy przebudzal sie , jeczal . Ciezko bylo bo dopiero co maly sie urodzil a on mial takie alcje . Minęło.
To jest jakiś okres w życiu dziecka, dochodzi strach, ciemność, wyobraźnia i potem dziecko niespokojnie śpi . Są dzieci wrazliwsze bardziej mniej i w nocy sie to odbija . Ludzie są różni i dzieci są rożne , ale mozna zauważyć ze jest pewna grupka dzieci które niespokojnie śpią a są w tym samym wieku czyli taki etap .
Mojej kuzynki mała za to do wiwatu od małego jej dawała , teraz skończyła 3 lata, ale to był koszmar noc w noc jeki , płacz i nie spanie , dodatkowo ma jeszcze 2 dzieci wiec wrak i psycha siada . Mowi ze mała jej najwiecej do wiwatu dała .

Libra a u was jest przedszkole szkoła na wiosce czy będziesz musiała wozić ?

I wogole gdzie jest LIND

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 15:13   #612
koglus
Rozeznanie

Oskar skonczyl dais 6 miesiecy .Mowi juz tata. cOrcia skonczyl 3 Lata w kwietniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (119,0 KB, 42 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png

Edytowane przez koglus
Czas edycji: 2013-03-02 o 15:19
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:21   #613
koglus
Rozeznanie

Oskar
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (125,4 KB, 37 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 16:24   #614
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dziękuję, że pytaszWczoraj była u lekarza-osłuchowo jak zwykle czysto, gardło jak zwykle rozpulchnione, inhalacje jak zwykle, psikanie do nosa jak zwykle+sambucol. Czyli generalnie JAK ZWYKLE. Oczywiście JAK ZWYKLE brak gorączki, humor całkiem znośny, w nocy przebudziła się raz (tfu tfu tfuuuuuuuu!) i spała do 7 u siebie. Próbujemy różnych metod i jak na ironię podczas infekcji idzie jej lepiej niż jak jest zdrowa.

Byłyśmy już na spacerze krótkim, kupiłyśmy nowy katarek, bo stary od zużycia popękał. Teraz śpi. (Gabrysia, nie katarek)
Może podczas infekcji nauczy się żaba spać spokojnie i potem już tak sobie ciągiem pójdzie i będzie miło, oby

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Oskar skonczyl dais 6 miesiecy .Mowi juz tata. cOrcia skonczyl 3 Lata w kwietniu
Mała agentka widzę śliczna.
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Oskar
a mały.... boski
boziu jaki słodki,
całusy dla niego z okazji pół roczku

Jasta ja bym czegoś takiego małej nie podała, kurczę strasznie stronie od wynalazków na apetyt na sen,
boje się że taki dawanie czegoś jakoś uzależni, że potem bez tego to już napewno spać spokojnie nie będzie, a to można podawać przez jaki okres? co potem?
nie jestem specjalistką i może nie znam się na tym, ale matczyny rozum mówi mnie nie

ja moją dziś wziełam do kuzynki, i się wyszalały, błoto na podwórku, moja oczywiście wybrzydzała bo to mokre, to brudne,
ale spała jak susełek po tym...
a ja umyłam autko swoje i się relaksowałam na słońcu
chociaż chłodno cały czas, ale słońce to słońce, chce się żyć.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

Jasta . No kasa i z głowy.
Wogole to tak sie mówi, zeby kupić jakiś prezent pamiątka, ale jak patrzę na siebie to mi osobiście nie zalezy na pamiątce ze chrztu, gdzie Mam świecie ? Pewnie mama moja ma i te klamoty. Nie wiem jak wy , czy macie , czy przegladacie , ja nie . Wogole nad tym sie nie zastanawiam, ale niektórzy są sentymentalni i lubią tego typu rzeczy, miec , przeglądać , miec jako pamiątkę .
Moja siostra wczoraj znalazła książkę "Litery", jak tu pamiątek nie kochać.
małej poprzywozi te książki co my się na nich uczyłyśmy,
pamiętacie?
https://www.google.pl/search?hl=pl&q...%3B1600%3B1200
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 16:57   #615
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
I wogole gdzie jest LIND
Lind ma malo czasu ale stara sie czytac na bieżąco...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 17:01   #616
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Lind ma malo czasu ale stara sie czytac na bieżąco...
Stary 2013-03-02, 17:17   #617
monka23
Zakorzenienie

Nataszka pamietam , powinnam mieć cos takiego o ile mama nie wywalilam . Dużo rzeczy było z dzieciństwa które sie zapamietalo , gumy turbo , albo karteczki sie zbierało był szał ciał itd , gry zabawy . Fajnie sie wspomina ale jakos mega przywiązana do tego nie jestem .Większy sentyment mam do zdjęć babci z jej młodości , zycia ,rodziny ,super są takie stare zdjęcia przodków. Chciałabym je kiedys mieć .

Lind a czym tak zajęta jesteś ?
Stary 2013-03-02, 17:19   #618
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Kolguś masz śliczną Gwiazdkę i Małego Mega Przystojniaka!!!!!!!:love :

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 17:20   #619
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka pamietam , powinnam mieć cos takiego o ile mama nie wywalilam . Dużo rzeczy było z dzieciństwa które sie zapamietalo , gumy turbo , albo karteczki sie zbierało był szał ciał itd , gry zabawy . Fajnie sie wspomina ale jakos mega przywiązana do tego nie jestem .Większy sentyment mam do zdjęć babci z jej młodości , zycia ,rodziny ,super są takie stare zdjęcia przodków. Chciałabym je kiedys mieć .

Lind a czym tak zajęta jesteś ?
też zbierałam karteczki...
Stary 2013-03-02, 17:53   #620
monka23
Zakorzenienie

Nataszka niektóre rzeczy po chłopakach mam jako pamiątki, chyba każdy w jakiejś rzeczy cos odnajdzie i chce zachować dla jednych jest cos co druga osoba nie uzna za wartościowe . Byla mowa o chrzcie , wiec do niego sie odnioslam ,ja jakos je omijam , chyba większy sentyment ma do nich moja mama . I tak pewnie bedzie ze mną , ja będę mieć sentyment do rzeczach po moich czubkach . Maniakalnie nie zbieram wszystkiego . Obecnie kolekcjonuje mleczaki młodego . Mam tez listy do Mikołaja zeby mu pokazać jak dorośnie .

Koglus świetne dzieciaczki , mała widzę pierwszy raz , a mały supcio bobo.
Stary 2013-03-02, 17:56   #621
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Jasta No nie wiem czy to takie dobre ,pani w aptece polecała bo może ma jakieś profity z tego , w składzie jest min. brom -podawali kiedyś żołnierzom w wojsku na zmniejszenie popędu seksualnego, lulek czarny, męczennica i bieluń wszystkie rośliny są halucynogenne i trujące w większych dawkach ,nie lepiej po prostu zaparzyć dziecku melisy
to ładnie. A ja już chciałam skomentować, że homeopatyczne to takie łagodne i nie powinno krzywdy zrobić....ale na skład nawet nie spojrzałam, bo na ogół te dziwne nazwy w homeosach mi nic nie mówią...
Cytat:
Zauważ ,ze dość duża liczba dzieci budzi sie w nocy , wiec mozna wywnioskować , ze jest to naturalna kolej rzeczy, wpisana w rozwój 3 latka.
Moj mały kimal ostro przez cała noc , od kiedy skończył 3 miechy , jakos tak.
Dopiero od jakiegoś czasu zaczął mi sie przebudzac w nocy , czasem sam przychodzi, czasem był wielki ryk , jakiś koszmar, czy strach lub cos przeżywa. Przyjdzie i śpi z nami i tez sie wierci kręci ale ja swojego kawałka materacu nie oddam . Prędzej tz- ta wykupiemy z wyra
a ja to widz inaczej, bo sumie nasze wizażowe nieśpiące dzieci nie zaczęły mieć problemów spaniowych teraz, tylko mają je od dawna
I trzymamy kciuki żeby się nareszcie skończyły

koglus, piękne masz dzieciaczki

nataszka, miałam taką książkę, nawet nie pamiętałam tytułu. Ale nie, moja chyba to był elementarz, ale też z tą dziewczynką na okładce.
A jedna mi została, też taka starodawna z alfabetem, z lat '70 chyba.

Ja też zbierałam karteczki, naklejki...

Stary 2013-03-02, 18:02   #622
lindsley
Zakorzenienie

Monka dorabiam trochę bo domowy budżet leży i kwiczy a nadarzyła się okazja... ale max tydzień chyba tylko jeszcze...

Jak kogoś to pocieszy to Misiek co noc prędzej czy później ląduje u nas w łóżku. Czasem nie zdążę się położyć jeszcze Ale to moja wina bo nie chce mi sie nad nim stać żeby zasnął u siebie... Dodam że my śpimy na rozkładanej kanapie ok 120cm szer

Ja zbierałam karty telefoniczne

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:08   #623
megi-megi
Zakorzenienie

Padniecie - ja zbierałam albo puszki po napojach albo kartoniki!!!!!!! Tak, tak - bardzo wczesny kapitalizm, dzieci jarały się śmieciami z Niemiec.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Dygresja: od dzisiaj moja ciąża jest donoszona. OMG! Jutro startujemy z 38 tygodniem.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Koglus - ale TY masz piękne dzieci. A Oskar no padam - on mówi!!!!

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Madziwnia - a jak Twoja Michalinka się rozwija. Dawno o niej nic nie pisałaś.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:24   #624
monka23
Zakorzenienie

Evi to tak jak u mojej kuzynki ciągnie sie i ciagnie . Teraz mi posze ze jej 3 razy sie budzi .
Zauważ ze napisałas dzieci ,wiec moze cos w tym jest bo nie jest to jeden przypadek a wiecej . Moze tak poprostu niektóre dzieci maja i nic sie z tym nie da zrobić
Do tego doszly jeszcze typowe przbudzenia w wieku 3 lat ( plus minus) i tak sie ciągnie i pociągnie .
U nas przebudzenia u małego są takie jak u młodego , podobny wiek , pozostaje mi tylko przeczekać .

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Megi jeszcze 15 dni , Bozna zwarta A ty sie Nie przemeczaj o ile możesz o odpoczywaj .
Stary 2013-03-02, 18:29   #625
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Evi to tak jak u mojej kuzynki ciągnie sie i ciagnie . Teraz mi posze ze jej 3 razy sie budzi .
Zauważ ze napisałas dzieci ,wiec moze cos w tym jest bo nie jest to jeden przypadek a wiecej . Moze tak poprostu niektóre dzieci maja i nic sie z tym nie da zrobić
Do tego doszly jeszcze typowe przbudzenia w wieku 3 lat ( plus minus) i tak sie ciągnie i pociągnie .
U nas przebudzenia u małego są takie jak u młodego , podobny wiek , pozostaje mi tylko przeczekać .

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Megi jeszcze 15 dni , Bozna zwarta A ty sie Nie przemeczaj o ile możesz o odpoczywaj .
No dzisiaj zaliczyłam spacerek z Guciem taki 2 godzinny, ale wliczona była jazda tramwajem - uwielbia to, więc jeździmy sobie i chwila na lody w Grycanie. Pięknie je. Później tylko obiadek robiłam, pranie jakieś, zmiana pościeli, wietrzenie i jakieś drobiazgi. Generalnie dzień lenia dzisiaj mam.

Ostatnio gdzieś czytałam, że jak 3 letnie dziecko śpi tak średnio - ogólnie to ujmując, to należy mu się wizyta u neurologa. Ale nie wiem, co neurolog może z tym zrobić.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:53   #626
monka23
Zakorzenienie

Megi tramwajem nigdy nie jechalam . Moze moim zrobię wycieczkę pociągiem do Wrocka i tam posmigamy tramwajem , ale by sie cieszyli , mamę wezmę zeby samej nie zwariować . Oni uwielbiają polska komunikację , pociągi, autobusy miejskie i zwykle .

Tylk jak średnio ? Hmm pól na pól dosłownie ? Czy wiecej śpi przebudzajac sie czy jak juz czasami sie obudzi to jest w normie . Kuzynce napisze o tym .

Młody robi prysznic małemu hehe czekam aż skończą .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-02 o 18:59
Stary 2013-03-02, 18:58   #627
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

wiem co napisałam . Wiem, że są dzieci, które "tak mają" i że niestety najczęściej chgw czemu tak jest i ch można z tym zrobić, niestety.
Chodziło mi tylko, że nie jest tu (u "naszych" dzieci) przypadłość 3 latka, tylko raczej często przypadłość prawie 3-letnia, również niestety, musze dodać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 19:10   #628
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
wiem co napisałam . Wiem, że są dzieci, które "tak mają" i że niestety najczęściej chgw czemu tak jest i ch można z tym zrobić, niestety.
Chodziło mi tylko, że nie jest tu (u "naszych" dzieci) przypadłość 3 latka, tylko raczej często przypadłość prawie 3-letnia, również niestety, musze dodać.
No tak tak na oko 3 latka bo moj tez jeszcze nie ma 3 skonczonych , ale juz podpinam pod 3 , a np młody miał tak tez powyżej 3 lat . Okolice 3 czy poprostu po skończeniu tych 3 .
Tak jak z buntem 2 latka . Nie zaczyna sie równo z 2 rokiem a czasem wcześniej czy pózniej albo przed i trwa dłużej niż byśmy chcieli . Wiesz o co mi chodzi .
U mojej kuzynki to trwa znacznie dłużej i to jest napewno inny problem , wlasnie tylko jaki ? Taka natura? Moze układ nerwowy nie do końca rozwinięty są jakieś zakłócenia i np po 3 roku wszystko sie normuje i mija . Gdybam .

Moja kuzynka była na badaniach i wyszło ze mała jest nadpobudliwa .

Takie cos znalazłam : Najczęściej spotykaną postacią tzw. nerwowości dziecięcej jest nadpobudliwość psychoruchowa. Ujawnia się ona (szczególnie, gdy stopień nasilenia jest duży) w utrudnionym zasypianiu, płytkim śnie oraz niemal we wszystkich formach zachowania.
A tu cały link . http://www.psp5.pionki.pl/tsecret/nerwy/nerwy.html
Stary 2013-03-02, 19:21   #629
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No dzisiaj zaliczyłam spacerek z Guciem taki 2 godzinny, ale wliczona była jazda tramwajem - uwielbia to, więc jeździmy sobie i chwila na lody w Grycanie. Pięknie je. Później tylko obiadek robiłam, pranie jakieś, zmiana pościeli, wietrzenie i jakieś drobiazgi. Generalnie dzień lenia dzisiaj mam.

Ostatnio gdzieś czytałam, że jak 3 letnie dziecko śpi tak średnio - ogólnie to ujmując, to należy mu się wizyta u neurologa. Ale nie wiem, co neurolog może z tym zrobić.
2 godzinny spacer, obiad, pranie, pościel i drobiazgi, ale też dzień lenia
na zaawansowaną ciąże to to nie jest leniwy dzień
sama z Guciem byłaś? Lody dobre?
Jakie mały lubi najbardziej? ma swoje ulubione smaki?
matko ale mi się loda chce takiego zimnego...

Cytat:
Megi tramwajem nigdy nie jechalam . Moze moim zrobię wycieczkę pociągiem do Wrocka i tam posmigamy tramwajem , ale by sie cieszyli , mamę wezmę zeby samej nie zwariować . Oni uwielbiają polska komunikację , pociągi, autobusy miejskie i zwykle .
Młody robi prysznic małemu hehe czekam aż skończą .
przyjeżdżaj, dzieciom pokażesz luksus, tramwaje, autobusy
a tak poważnie to dzieciaki mają frajdę z takich przejażdżek
Stary 2013-03-02, 19:43   #630
monka23
Zakorzenienie

Nataszka a jaka frajdę miał moj tz jak miejskim jechał , chłopaki jeszcze tramwaju nie zaliczyli . Nawet udało im sie w lokomotywie jechać .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości