|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
![]() u mnie bosko,a na dworzu tak ciepło,że ma się ochotę pozbyć kurtki.Najbardziej zdradliwa pogoda przybyła ![]()
#603 |
Zakorzenienie
|
Libra zdrowka dla małego. Jakiś czas temu pisałam, ze moj młody ma gorączkę
![]() Jasta ![]() Wogole to tak sie mówi, zeby kupić jakiś prezent pamiątka, ale jak patrzę na siebie to mi osobiście nie zalezy na pamiątce ze chrztu, gdzie Mam świecie ? Pewnie mama moja ma i te klamoty. Nie wiem jak wy , czy macie , czy przegladacie , ja nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tylko wstałam to od razu o tym dziecku myślałam czy znaleźli ,ponoć leżała z nóżkami w wodzie w jakichś trzcinach i pies leżał na niej na tułowiu ,normalnie jakby ją przykrywał ,usłyszał ratowników i z daleka skamlał i szczekał ,niesamowite ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas wcale nie tak ciepło jak zapowiadali ,słońce owszem ale wieje dość mroźny wiatr. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się kafelkowe półki takie prl-owskie wydają (bez obrazy ![]() teraz już na pewno zapamiętam ![]() Edzia, ale "mokra przygoda" monka, ja oglądałam czashonoru i bardzo lubiłam ![]() a u mnie mega słońce, ale jednak zimno jeszcze. A jutro do tego ma mocno wiać...także ja jeszcze na wiosnę czekam....
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
dziękuję, że pytasz
![]() Byłyśmy już na spacerze krótkim, kupiłyśmy nowy katarek, bo stary od zużycia popękał. Teraz śpi. (Gabrysia, nie katarek) Że co Ci pada? Może to pióra gęsi wracających? ![]()
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moze jakiś 1 dniowy wirus , zobaczysz czy go rozlozy czy nie . U nas dość długo ta goraczka była w sumie opuścił tydzień szkoły . Evi ![]() Kurcze a u nas jeszcze wiosny nie czuć, czekam na ten moment jak powietrze bedzie inne, i bedzie mozna wywachac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() W temacie "zaburzeń" snu naszych dzieci. Ostatnio w aptece przypadkiem usłyszałam jak farmaceutka tłumaczyła młodej mamie co może podać jak jej dziecko często budzi się w nocy z płaczem (ale nie takie na cycu) i to było to http://apteka.we-dwoje.pl/BOIRON%20S...ukt,r6483.html . Jest to lek homeopatyczny, prodecnt ten sam co CAMILLI na ząbkowanie. Podaje Agatce od wczoraj, mam nadzieję że pomoże, bo z tym jej niespaniem to ja już długo nie pociągnę. Tak pomyślałam, że może sobie byś to zapodała? Zaszkodzić nie zaszkodzi a nuż pomoże? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Jasta No nie wiem czy to takie dobre ,pani w aptece polecała bo może ma jakieś profity z tego , w składzie jest min. brom -podawali kiedyś żołnierzom w wojsku na zmniejszenie popędu seksualnego, lulek czarny, męczennica i bieluń wszystkie rośliny są halucynogenne i trujące w większych dawkach ,nie lepiej po prostu zaparzyć dziecku melisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Jasta ja tez mówię nie.
Takie moje spostrzeżenie. Zauważ ,ze dość duża liczba dzieci budzi sie w nocy , wiec mozna wywnioskować , ze jest to naturalna kolej rzeczy, wpisana w rozwój 3 latka. Moj mały kimal ostro przez cała noc , od kiedy skończył 3 miechy , jakos tak. Dopiero od jakiegoś czasu zaczął mi sie przebudzac w nocy , czasem sam przychodzi, czasem był wielki ryk , jakiś koszmar, czy strach lub cos przeżywa. Przyjdzie i śpi z nami i tez sie wierci kręci ale ja swojego kawałka materacu nie oddam ![]() ![]() Jako ze mam starszego i mam porównanie, to ci napisze ze z nim tez tak było. Miał okres kiedy w nocy przebudzal sie , jeczal . Ciezko bylo bo dopiero co maly sie urodzil a on mial takie alcje . Minęło. To jest jakiś okres w życiu dziecka, dochodzi strach, ciemność, wyobraźnia i potem dziecko niespokojnie śpi . Są dzieci wrazliwsze bardziej mniej i w nocy sie to odbija . Ludzie są różni i dzieci są rożne , ale mozna zauważyć ze jest pewna grupka dzieci które niespokojnie śpią a są w tym samym wieku czyli taki etap . Mojej kuzynki mała za to do wiwatu od małego jej dawała , teraz skończyła 3 lata, ale to był koszmar noc w noc jeki , płacz i nie spanie , dodatkowo ma jeszcze 2 dzieci wiec wrak i psycha siada . Mowi ze mała jej najwiecej do wiwatu dała . Libra a u was jest przedszkole szkoła na wiosce czy będziesz musiała wozić ? I wogole gdzie jest LIND |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
Oskar skonczyl dais 6 miesiecy .Mowi juz tata. cOrcia skonczyl 3 Lata w kwietniu
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2013-03-02 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Rozeznanie
|
Oskar
#614 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mały.... boski ![]() boziu jaki słodki, całusy dla niego z okazji pół roczku ![]() Jasta ja bym czegoś takiego małej nie podała, kurczę strasznie stronie od wynalazków na apetyt na sen, boje się że taki dawanie czegoś jakoś uzależni, że potem bez tego to już napewno spać spokojnie nie będzie, a to można podawać przez jaki okres? co potem? nie jestem specjalistką i może nie znam się na tym, ale matczyny rozum mówi mnie nie ![]() ja moją dziś wziełam do kuzynki, i się wyszalały, błoto na podwórku, moja oczywiście wybrzydzała bo to mokre, to brudne, ![]() ale spała jak susełek po tym... a ja umyłam autko swoje i się relaksowałam na słońcu ![]() chociaż chłodno cały czas, ale słońce to słońce, chce się żyć. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() małej poprzywozi te książki co my się na nich uczyłyśmy, pamiętacie? https://www.google.pl/search?hl=pl&q...%3B1600%3B1200 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Lind ma malo czasu ale stara sie czytac na bieżąco...
#616 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Nataszka pamietam , powinnam mieć cos takiego o ile mama nie wywalilam . Dużo rzeczy było z dzieciństwa które sie zapamietalo , gumy turbo , albo karteczki sie zbierało był szał ciał
![]() Lind a czym tak zajęta jesteś ? |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Kolguś masz śliczną Gwiazdkę i Małego Mega Przystojniaka!!!!!!!:love :
![]()
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Nataszka niektóre rzeczy po chłopakach mam jako pamiątki, chyba każdy w jakiejś rzeczy cos odnajdzie i chce zachować dla jednych jest cos co druga osoba nie uzna za wartościowe . Byla mowa o chrzcie , wiec do niego sie odnioslam ,ja jakos je omijam , chyba większy sentyment ma do nich moja mama
![]() ![]() ![]() Koglus świetne dzieciaczki , mała widzę pierwszy raz , a mały supcio bobo. |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I trzymamy kciuki żeby się nareszcie skończyły ![]() koglus, piękne masz dzieciaczki ![]() nataszka, miałam taką książkę, nawet nie pamiętałam tytułu. Ale nie, moja chyba to był elementarz, ale też z tą dziewczynką na okładce. A jedna mi została, też taka starodawna z alfabetem, z lat '70 chyba. Ja też zbierałam karteczki, naklejki...
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Monka dorabiam trochę bo domowy budżet leży i kwiczy a nadarzyła się okazja... ale max tydzień chyba tylko jeszcze...
Jak kogoś to pocieszy to Misiek co noc prędzej czy później ląduje u nas w łóżku. Czasem nie zdążę się położyć jeszcze ![]() ![]() Ja zbierałam karty telefoniczne ![]()
#623 |
Zakorzenienie
|
Padniecie - ja zbierałam albo puszki po napojach albo kartoniki!!!!!!!
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Dygresja: od dzisiaj moja ciąża jest donoszona. OMG! Jutro startujemy z 38 tygodniem. ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Koglus - ale TY masz piękne dzieci. A Oskar ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Madziwnia - a jak Twoja Michalinka się rozwija. Dawno o niej nic nie pisałaś.
#624 |
Zakorzenienie
|
Evi to tak jak u mojej kuzynki ciągnie sie i ciagnie . Teraz mi posze ze jej 3 razy sie budzi .
Zauważ ze napisałas dzieci ,wiec moze cos w tym jest bo nie jest to jeden przypadek a wiecej . Moze tak poprostu niektóre dzieci maja i nic sie z tym nie da zrobić Do tego doszly jeszcze typowe przbudzenia w wieku 3 lat ( plus minus) i tak sie ciągnie i pociągnie . U nas przebudzenia u małego są takie jak u młodego , podobny wiek , pozostaje mi tylko przeczekać . ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Megi jeszcze 15 dni , Bozna zwarta A ty sie Nie przemeczaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio gdzieś czytałam, że jak 3 letnie dziecko śpi tak średnio - ogólnie to ujmując, to należy mu się wizyta u neurologa. Ale nie wiem, co neurolog może z tym zrobić.
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Megi tramwajem nigdy nie jechalam
![]() ![]() Tylk jak średnio ? Hmm pól na pól dosłownie ? Czy wiecej śpi przebudzajac sie czy jak juz czasami sie obudzi to jest w normie . Kuzynce napisze o tym . Młody robi prysznic małemu hehe czekam aż skończą . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-03-02 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi tylko, że nie jest tu (u "naszych" dzieci) przypadłość 3 latka, tylko raczej często przypadłość prawie 3-letnia, również niestety, musze dodać.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak z buntem 2 latka . Nie zaczyna sie równo z 2 rokiem a czasem wcześniej czy pózniej albo przed i trwa dłużej niż byśmy chcieli . Wiesz o co mi chodzi . U mojej kuzynki to trwa znacznie dłużej i to jest napewno inny problem , wlasnie tylko jaki ? Taka natura? Moze układ nerwowy nie do końca rozwinięty są jakieś zakłócenia i np po 3 roku wszystko sie normuje i mija . Gdybam . ![]() Moja kuzynka była na badaniach i wyszło ze mała jest nadpobudliwa . Takie cos znalazłam : Najczęściej spotykaną postacią tzw. nerwowości dziecięcej jest nadpobudliwość psychoruchowa. Ujawnia się ona (szczególnie, gdy stopień nasilenia jest duży) w utrudnionym zasypianiu, płytkim śnie oraz niemal we wszystkich formach zachowania. A tu cały link . http://www.psp5.pionki.pl/tsecret/nerwy/nerwy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na zaawansowaną ciąże to to nie jest leniwy dzień ![]() sama z Guciem byłaś? Lody dobre? Jakie mały lubi najbardziej? ma swoje ulubione smaki? matko ale mi się loda chce ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak poważnie to dzieciaki mają frajdę z takich przejażdżek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Nataszka a jaka frajdę miał moj tz jak miejskim jechał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.