|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
może po prostu rozumiesz co potrzebuje dziecko, zapewniasz mu bezpieczeństwo i ono odwzajemnia to będąc grzeczną dziewczynką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś przyszła niania na kilka godzin, została zaakceptowana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | ||||
Zakorzenienie
|
e
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak zwykle lekarz mial wyrzuty sumienia, ze mlodego musi igla potraktowac, bo ten walil do niego takie usmiechy... ech, no ale na nic wzbudzanie sympatii doktorka, igla i tak musiala byc. a co tam jeszcze z nowosci i ciekawostek?
![]() |
#605 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobry dobry ![]() Cytat:
![]() wróciliśmy ze spaceru, spotkaliśmy śmieszną babcię która utwierdziła mnie w wyrodności mojej (po zachwycie nad I. stwierdziła że teraz matki są wyrodne bo posyłają dzieci do przedszkoli, żłobków, kupują pierogi w barze bo nie chce im się gotować, i niby pracują a ona też pracowała i potrafiła znaleźć czas na pierogi i rodzinę), młody zaliczył marchewkę z pietruszką i właśnie coś stęka także trzeba będzie zmienić pieluchę ![]()
![]() |
#606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
hump, o ty wyrodna matko, jak to tak ... nie pracujesz jeszcze, a czasu na lepienie pierogow nie znajdziesz? a potem co, do pracy pojdziesz i tak oddasz malego do obcych?
![]() ![]() ech, ja nie mam tu biedronki, a i kawy nie pijam ![]()
#608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#609 |
Rozeznanie
|
ta
tesciowa mi kiedyś powiedziała, że tylko ja powinnam latać wokół małej, w międzyczasie sprzątać, gotować i spać wtedy kiedy mała śpi. ![]() tylko: 1. Oni mieszkali z babcią do ukończenia przez TŻ 8 lat. i przez 8 lat Teściowa WCALE nie opiekowała się nim ani siostrą, nie gotowała, nie sprzątała, bo robiła to babcia ![]() 2. Jak chcieli małą na kilka dni to mówili, że na nic nie mają czasu, bo wiecznie "się opiekują" i nawet nie mają kiedy obiadu zrobić. we dwójkę. i wtedy przyznała mi rację, że to chyba tak łatwo się nie da ![]() A ja się z nieróbstwa tłumaczę opieką nad dzieckiem, a tak naprawdę to wyrabiam kilometry maszyną, ale cii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przeszlismy na skype pisany, bo zmienili im kompy i mają tylko skypa służbowo, gg już nie ma.
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Siema
![]() U nas chyba jednak wirus ![]() Przy ząbkowaniu gorączka nie byłaby taka wysoka i nie utrzymywałaby się tak długo ![]() W każdym razie, zbijam gorączkę nurofenem i paracetamolem. Ale ulga i tak na krótko. Wczoraj był u nas pediatra, zamówiliśmy prywatną wizytę. Powiedział, że albo ząbki albo 3-dniówka. Jeśli 3-dniówka to gorączka wysoka przez 3 dni a na 4 dzień wysypka i koniec choroby. Dzwoniłam do kuzynki, jej mała przechodziła tą 3-dniówkę niedawno, u drugiej kuzynki to samo i jeszcze u kilku jej znajomych z małymi dziećmi. Polecała mi syropek Neosine. Już się zaopatrzyłam.. ale teraz czytam ulotkę i sama nie wiem czy jednak go podawać. ![]() ehhhhhh ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Dodzwoniłam się do pediatry. Powiedział, żeby jednak na razie nie dawać tego syropku. A kuzynki obie bardzo go zachwalały... No ale trudno, ufam lekarzowi i nie daję. |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#613 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- już po spacerze, obiadku szpinakowym i Nelusia wlasnie uznala, ze czas na drzemke ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() i ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
wlasnie wygralam aukcje na ebayu... mam kombinezon dla mlodego. ale chce jeszcze
![]()
#615 | ||||||
Zakorzenienie
|
tez tak robiłam...ale teraz musieliśmy się skumulować do jednego pokoju z wszystkimi gratami (pozbyliśmy się jednego dużego segmentu mojej mamy) w drugim sypialnia i miejsca brak, a w trzecim plac boju szafowego i chomik w metrowej klatce
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- ja nazwałabym to inaczej, jeden wielki burdel ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
WoW ale cudnie i kolorowo ![]() Cytat:
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eeee nie, ona nie spała ![]() ![]() Dziękujemy za komplement dot.łysego placka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
diabli, to taki zwyczajny kombinezon, za 20 minut bede wiedziec, czy udalo mi sie dorwac to co naprawde chce
![]()
#621 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko przewracało się na puzzlach piankowych. Nagle cisza a ona na brzuszku i głowa na dole. Myślę sobie "ogląda", podchodzę, patrzę i co widzę? Wylizuje puzzle
![]()
#622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lonely zdrówka! A Młoda zaczęła jakby raczkowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Wtajemniczenie
|
hej
zrobiłam dzisiaj Wojtkowi zupkę z cukinią... ale mu coś nie poszedła...;/ tzn zjadł, ale się krzywił i trochę wypluwał (to nie to co szpinak ![]() dzisiaj W znowu włączyły się marudy... no i przez cały dzień chlusta zupką... tydzień temu też tak chlustał i był marudny i płaczliwy ,a potem następnego dnia wyszedł mu ząbek... także może i teraz coś się święci ![]() od 2:30 do 4 w nocy walczyliśmy z bólem dziąsełek... bez suszarki oczywiście się nie obeszło salviae- Kubuś woli mleczko mamusi?? ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- ![]() następny watek to: nasze pełzaki to rozrabiaki - zarówno dziewczynki jak i chłopaki ![]() PROSBA: PODAJCIE JAKIES SPRAWDZONE SZYBKIE PRZEPISY NA OBIADY - bo moje menu w tym tygodniu calkiem ladnie się ukladalo, a na jutro zupełnie nie mam pomysłu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Witam sie sredecznie! Dzis Sofia konczy pol roczku
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No prosze Cie Diabli, naprawde uwazasz, ze jak sie jakiejs mamie zdarzy pojsc do toalety z dzieckiem na rekach, ktore akurat ma okres, ze nie moze sposcic mamy ze wzroku to i z 3 latkiem bedzie chodzila? u nas zdarzylo sie raz - tak jak u Hump-sofka w bujaczku w drzwiach, a ja na kibelku ![]() U nas nie jest idealnie ale Sofia dorasta i coraz dluzej jest w stanie sie soba zajac, a ja w tym czasie zajmuje sie czyms innym. Juz tak nie placze jak w okresach skokow rozwojowych sprzed 2 mcy... Ale spi wciaz tylko przy mnie. Budzi sie po max 5min jak odejde. I jestem pewna, ze nie bedzie to tak wygladac jak bedzie miala 3 lata bo dzieci dojrzewaja. Ale w Twoim walkowaniu tego tematu jednego nie rozumiem. Zadziwia Cie, ze dzieci potrafia tak plakac, ze mama nie mze wyjsc z pokoju, czy to, ze mamy nie oleja dziecka i pojda sobie mimo wszystko pod prysznic czy na dwojke? Zapewniam Cie, ze gdyby Nelka strasznie plakala to nie w glowie byby by Ci prysznice. W kazdym razie ja juz teraz jestem w stanie zrozumiec wszystko. Nawet ta biedna mame z dzieckiem na rekach na kibelku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na maśle+oliwie smażysz ząbek czosnku, dodajesz łososia wędzonego, jak się zrobi bladoróżowy to serek mascarpone (tak żeby się roztopił). osobno gotujesz makaron. i voila! albo zupa meksykańska: podsmażasz mięso mielone z cebulą, dorzucasz puszkę kukurydzy i fasoli (nieodsączone), puszkę pomidorów, kostkę rosołową. doprawiasz i voila! można jeszcze dodać koncentrat pomidorowy, paprykę, i wodę jakby wychodziło zbyt gęste no i danie wyrodnej matki: pierogi z baru albo z zamrażarki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i zupełnie nie dziwi mnie to, ze dzieci placza...dziwi mnie to, ze moje nie placze ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() o widzisz, tego lososia Mysi miałam już kiedyś zapisanego, a ze jutro piątek to będzie idealnie ![]() zupa w przyszym tyg, a pierogi były dzisiaj hehe. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
tego co chcialam nie wygralam, ale za to kupilam calkiem fajny kombinezon "na zmiane" za 1 euro
![]() diabli, Florek jest jeszcze moim kruszynkiem ![]() Ash, brawa dla Sofci za pol roczku ![]() ![]()
#630 |
Zakorzenienie
|
hipp wypuscil dwie nowości po 5 mies:
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...emniakami.html http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...owina_BIO.html pierwsze z naturalnym żelazem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.