![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() matko święta, oglądam jakiś głupi program na Vivie o lasce, która dowiedziała się, że jest w ciąży.. pustota totalna, Boże ![]()
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zmianę po bokach, na dole, najczęściej kłucie teraz czasami już tak jakby większy obszar na raz. zasami jak mocniej to podobnie jak się kichnie i tak zrywa... mam nadzieję, ze to Dzidziuś rośnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak kichnę to też mnie tak zaboli mocniej i jak teraz mam kaszel, to też. Ale na szczęście już przechodzi ![]()
![]() |
#604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tego zrywania, to generalnie też mnie nieraz zrywa przy kichaniu, ale dziś zabolało mnie jak nagle wstałam, bo chciałąm coś synkowi podać i tak mnie pociągnęło przez całą szerokość brzucha pod pępkiem, że myślałam, że umrę ![]()
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
Mnie brzuch nie boli ale praktycznie nie czuje ruchow chociaz juz dluzszy czas temu poczulam. Niby latam cale dnie to i tak nie mam kiedy poczuc ale nawet wieczorem jak sie poloze to tez nie zawsze.
Mielismy jechac na zakupy ale zaspalismy. Zanim zjemy sniadanie nie zdazymy juz pojechac, polazic i wrocic na czas drzemki. |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() A ja się znowu martwię bo mnie nic nie boli... Nic a nic. Mam czasami takie czarne myśli, że wstyd mówić. ![]() Ja ostatnio dorwałam w Tesco 5 szt. body z długim rękawem za 18zł. Bardzo dobre gatunkowo ![]() ![]()
#607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby.. Staram się tak myśleć ![]() Dzisiaj jak się obudziłam to wyczułam jakby troszkę dalej się to przesunęło, bardziej na środek. Cytat:
![]() ![]() Kochana dobrze, że Cię nie boli ![]() ![]() A te czarne myśli.. bardzo dobrze Cię rozumiem. Ale nie możemy tak myśleć. Skoro lekarz mówi, że jest ok i nic się nie dzieje to bądźmy dobrej myśli ![]() (mówię to ja, wielki strachliwiec i przejmowacz ![]() Ja może jutro podjadę do Tesco jeszcze raz na spokojnie, jak się te tłumy przewalą. Wczoraj jak byliśmy to nie było gdzie zaparkować a kolejki samochodów z jednej i drugiej strony. Kupiliśmy tylko rodzicom to co było najpotrzebniejsze, jakieś anteny, rozdzielacze do tv i zmyliśmy się jak najszybciej ![]() Zbieram się do kościoła. Miłego dnia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]()
#609 |
Zakorzenienie
|
Ja to wczoraj nigdzie się nie wyruszałam, wyszłam tylko rano po chleb.
![]() Śmieszne te wyprzedaże, obniżą coś max 30% i od razu wielkie tłumy. Jak byłam w Dreźnie to obkupiłam się w Primarku, tam są ceny! ![]() Poczekam aż ciuchy jeszcze bardziej stanieją i wtedy wyruszę na łowy. ![]()
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejki jak za chlebem w PRLu a obniżka taka, że za sweter nie zapłacę 129 zł tylko 99,99 zł .. Ach, co za cena ![]() A szczerze to szału nie ma z tymi ciuchami.
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Rybka w którym Tesco byłaś?
Ja za to wczoraj wybrałam się do Carefoura i od wieczora walczę z gorączką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowiej! Ja chorowałam przez całe święta. Dzisiaj już lepiej, ale kaszel mam taki jak stary gruźlik, aż mi się brzuch trzęsie. ![]()
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Na Bielanach to największy wybór mają tylko tam dojechać
![]() Tż poszedł do swojej mamusi organizować rosołek dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem głodna.. ![]() A takie pytanie mam nt. fryzjerski ![]() ![]() Czy mogę zrobić kąpiel rozjaśniającą włosy u fryzjerki? Tak za miesiąc czyli ok 6 miesiąca. Czy mogę jakoś dzieciowi zaszkodzić?
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
O tym, że wolne rodniki są szkodliwe w ciąży (w dużych ilościach ) usłyszałam na studiach. Teraz poczytałam kilka stronek i piszą głównie o zawartości kofeiny. Może przez ten czas coś się zmieniło, całkiem możliwe. Myślę jednak, że jedna filiżanka dziennie nie zaszkodzi.
Już po świętach, minęły nawet spokojnie. W piątek spadł śnieg i wreszcie zrobiło się naprawdę świątecznie. Niestety też się trochę objadłam, uszka, pierogi, ciasta- tego nie mam na co dzień. W de ciasta są inne, mniej słodkie, jakby bardziej tłuste. A drożdżówki z kolei okropnie słodkie. Nawet pieczywo jest inne, nie wspominając o wędlinach.. więc możecie sobie wyobrazić, co się działo, jak przyjechałam ![]() Edit: tu coś znalazłam konkretnego, czyli... wszystko z umiarem ![]() http://www.ekorodzice.pl/herbata-w-c...,strona,1.html Edytowane przez Marei Czas edycji: 2014-12-28 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
Cieszcie sie ze nic was nie boli. Mnie od tygodnia tak boli spojenie lonowe ze nie moge dzwigac, robic gwaltownych ruchow i stawiac zbyt duzych krokow. Boli nawet jak leze czy siedze... Boje sie ze sie rozejdzie bo wtedy moze byc nieciekawie. Oby do wizyty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zadomowienie
|
A mówią, że II trymestr to już bułka z masłem...
![]() Ja ostatnio w nocy chyba za bardzo się przeciągnęłam i obudził mnie taki rwący ból po prawej dolnej stronie brzucha, że się nieźle przestraszyłam ![]() Wytrwamy dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie rzadko boli brzuch, czasem mam taie uczucie kłucia- ciągnięcia po jednej lub drugiej stronie brzucha, ale mija po kilku minutach. jak kicham lub kaszle to staram sie podkurczać nogi, żeby nie na naciągniętym brzuchu i wtedy nie boli ![]() no i jak sie mocno śmieje to musze sie trzymać za brzuch. jakoś mi wtedy łatwiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Wtajemniczenie
|
Mnie boli brzuch dosc czesto ale tez podchodze do tego spokojnie. Moze musze zaczac magnez brac.
U nas dzis piekna pogoda, mrozno i slonecznie wiec wybralismy sie z Tz na spacer. Zobaczcie jakie tu sa widoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Ja codziennie spaceruje ok godzine, chyba ze w pracy jestem w porze spaceru to nie. Ale zimno...
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam się po Świętach i mam pytanie o...wydzielinę z pochwy
![]() Od wczoraj mam taką obfitszą, mlecznobialą, bez zapachu, ale mam wrażenie, ze podrażnia mi wargę sromową... ![]() Nie wiem, czy mam lecieć szybko do lekarza (wizytę mam dopiero 13.01), czy to normalna fizjologiczna wydzielina i tylko jej zwiększona ilość mnie podrażnia...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() takie informacje na ten temat znalazłam ![]() http://parenting.pl/portal/biale-uplawy-w-ciazy chyba nie ma sie co matrwić ![]() aika, piękne te widoki ![]() właśnie zeżeram na kolacje resztki obiadu..... było takie pyszne że nie mogłam sie oprzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Rozeznanie
|
Witam się poswiatecznie
![]() Strasznie zmęczona i przejedzona ![]() ![]() Tyle, ze brzuch się zrobil naprawdę duży. Mnie co chwile brzuch pobolewa:/ ale nie martwie się, jeśli jest to klucie, ciągnięcie, bo wtedy po prostu macica się rozciąga. Gorzej, jak po wysilku mam takie uczucie ciążenia podbrzusza. Ratuje się wtedy nospa. A tak w ogóle witam się w 18 tc i w 5miesiacu ![]() ![]() Z tej okazji male kopie coraz częściej i mocniej ![]() ![]() Nie mogę się doczekać wizyty i USG polowkowego 13.01 ![]()
![]() |
#626 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Słuchałam dziś bicia serduszka maluszka. Udało się już spokojnie wyłapać moim dopplerkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() U mnie też były dziś wymioty rano niestety.. Potem cały dzień mnie mdliło. Ale na kolację zjedliśmy z tż pizzę i już jest dobrze ![]() U nas niedziela to taki dzień leżenia w łóżku, więc poza śniadaniem i obiadem resztę dnia spędziliśmy właśnie tak i oglądaliśmy tv ![]() Witam się w 16 tc ![]() Zastanawiam się tylko, czy nospa to dla Was leki przeciwbólowe czy przeciwkurczowe? Bo ja te bóle wytrzymuję bez tabletek, więc ani razu jeszcze nie brałam.. Nadal mam wahania nastrojów. Z jednej strony chcę już maluszka obok, a z drugiej ciągle się boję, że całe moje życie ulegnie wielkiej zmianie.. I czasami sama nie wiem co myśleć. ![]()
#628 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak to przez głowkę raz ciach i juz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
A ja na poczatku bardzo lubilam body rozpinane po calosci. Julek darl sie w nieboglosy jak mu sie cos przez glowe zakladalo a tak przynajmniej bylo bezstresowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.