Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-27, 19:27   #601
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
przed ostatnią wizytą z tego co pamiętam zacząl mnie pobolewać, ale gin powiedział, zeby jak coś brać no spę i się nie przejmować...ale ostatnio coraz bardziej bolał, w ciągu dnia, czasami w nocy budzę się bo boli.. nie wiem dlaczego... mam nadzieję, ze to normalne, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie..
I to boli tak na dole czy jak? Dziwne trochę...

matko święta, oglądam jakiś głupi program na Vivie o lasce, która dowiedziała się, że jest w ciąży.. pustota totalna, Boże
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 19:35   #602
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
I to boli tak na dole czy jak? Dziwne trochę...

matko święta, oglądam jakiś głupi program na Vivie o lasce, która dowiedziała się, że jest w ciąży.. pustota totalna, Boże

na zmianę po bokach, na dole, najczęściej kłucie teraz czasami już tak jakby większy obszar na raz. zasami jak mocniej to podobnie jak się kichnie i tak zrywa... mam nadzieję, ze to Dzidziuś rośnie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 19:48   #603
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
na zmianę po bokach, na dole, najczęściej kłucie teraz czasami już tak jakby większy obszar na raz. zasami jak mocniej to podobnie jak się kichnie i tak zrywa... mam nadzieję, ze to Dzidziuś rośnie
A no to chyba od tego
Ja jak kichnę to też mnie tak zaboli mocniej i jak teraz mam kaszel, to też. Ale na szczęście już przechodzi
22.06.2015
Stary 2014-12-27, 20:15   #604
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Serio?
Kurcze, ja już nie wiem. Mam takiego stresa Znowu mam jakieś głupie myśli:/

Jeszcze dzisiaj byliśmy z tż w tesco i były brzecenione bodziaki i tak chciałam kupić ale zaraz myśl-nie kupuj, bo jeszcze zapeszę, może coś jest z dzidziusiem, nie donoszę ciąży, etc... :/ Nie cierpię takich myśli.
uszy do góry! Wszystko jest i będzie dobrze

Cytat:
mnie też boli... Nie codziennie. Raczej tak raz tygodniu dzień lub dwa. Dziś właśnie boli. Momentami mocno. Ale ja jakoś spokojnie do tego podchodzę. Jak do całej tej ciążyGrunt, że ten ból nie trwa non stop, tylko po tym dniu czy dwóch przechodzi.
A co do tego zrywania, to generalnie też mnie nieraz zrywa przy kichaniu, ale dziś zabolało mnie jak nagle wstałam, bo chciałąm coś synkowi podać i tak mnie pociągnęło przez całą szerokość brzucha pod pępkiem, że myślałam, że umręAż mały się przestraszył...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 07:36   #605
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mnie brzuch nie boli ale praktycznie nie czuje ruchow chociaz juz dluzszy czas temu poczulam. Niby latam cale dnie to i tak nie mam kiedy poczuc ale nawet wieczorem jak sie poloze to tez nie zawsze.

Mielismy jechac na zakupy ale zaspalismy. Zanim zjemy sniadanie nie zdazymy juz pojechac, polazic i wrocic na czas drzemki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 08:24   #606
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć

A ja się znowu martwię bo mnie nic nie boli... Nic a nic.
Mam czasami takie czarne myśli, że wstyd mówić. Dlatego tak bardzo wyczekuję tych upragnionych ruchów.

Ja ostatnio dorwałam w Tesco 5 szt. body z długim rękawem za 18zł. Bardzo dobre gatunkowo To mój pierwszy zakup, nie mogłam się oprzeć jak za taką cenę.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 08:53   #607
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A no to chyba od tego
Ja jak kichnę to też mnie tak zaboli mocniej i jak teraz mam kaszel, to też. Ale na szczęście już przechodzi
Na kaszel też tak mam
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
uszy do góry! Wszystko jest i będzie dobrze

Oby.. Staram się tak myśleć
Dzisiaj jak się obudziłam to wyczułam jakby troszkę dalej się to przesunęło, bardziej na środek.
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć

Mam czasami takie czarne myśli, że wstyd mówić. Dlatego tak bardzo wyczekuję tych upragnionych ruchów.

Ja ostatnio dorwałam w Tesco 5 szt. body z długim rękawem za 18zł. Bardzo dobre gatunkowo To mój pierwszy zakup, nie mogłam się oprzeć jak za taką cenę.
Hah my baby to mamy problemy jak boli-źle, jak nie boli-jeszcze gorzej
Kochana dobrze, że Cię nie boli
A te czarne myśli.. bardzo dobrze Cię rozumiem. Ale nie możemy tak myśleć. Skoro lekarz mówi, że jest ok i nic się nie dzieje to bądźmy dobrej myśli
(mówię to ja, wielki strachliwiec i przejmowacz)

Ja może jutro podjadę do Tesco jeszcze raz na spokojnie, jak się te tłumy przewalą. Wczoraj jak byliśmy to nie było gdzie zaparkować a kolejki samochodów z jednej i drugiej strony.
Kupiliśmy tylko rodzicom to co było najpotrzebniejsze, jakieś anteny, rozdzielacze do tv i zmyliśmy się jak najszybciej

Zbieram się do kościoła.
Miłego dnia

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 08:58   #608
justi699
Zakorzenienie

Hej dziewczyny cieszcie się, że "was nic nie boli, ja nie mam dnia bez bóli brzucha pomimo brania nospy i magnezu, w święta mnie tylko mniej bolał

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 09:01   #609
rybkaa90
Zakorzenienie

Ja to wczoraj nigdzie się nie wyruszałam, wyszłam tylko rano po chleb.
Śmieszne te wyprzedaże, obniżą coś max 30% i od razu wielkie tłumy. Jak byłam w Dreźnie to obkupiłam się w Primarku, tam są ceny! Za 5e można kupić świetny ciuch! Szkoda, że u nas nie ma tego sklepu.
Poczekam aż ciuchy jeszcze bardziej stanieją i wtedy wyruszę na łowy.

06.09.2014
Stary 2014-12-28, 11:08   #610
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to wczoraj nigdzie się nie wyruszałam, wyszłam tylko rano po chleb.
Śmieszne te wyprzedaże, obniżą coś max 30% i od razu wielkie tłumy. Jak byłam w Dreźnie to obkupiłam się w Primarku, tam są ceny! Za 5e można kupić świetny ciuch! Szkoda, że u nas nie ma tego sklepu.
Poczekam aż ciuchy jeszcze bardziej stanieją i wtedy wyruszę na łowy.
Dokładnie
Kolejki jak za chlebem w PRLu a obniżka taka, że za sweter nie zapłacę 129 zł tylko 99,99 zł .. Ach, co za cena
A szczerze to szału nie ma z tymi ciuchami.

Stary 2014-12-28, 11:31   #611
country111
Zakorzenienie

Rybka w którym Tesco byłaś?
Ja za to wczoraj wybrałam się do Carefoura i od wieczora walczę z gorączką też mi się zachciało
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-28, 11:48   #612
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja za to wczoraj wybrałam się do Carefoura i od wieczora walczę z gorączką też mi się zachciało
Na Bielanach. W sumie w biegu chwyciłam te bodziaki, nie przyglądałam się za bardzo co tam mają. Przedświąteczny szał zakupów

Zdrowiej! Ja chorowałam przez całe święta. Dzisiaj już lepiej, ale kaszel mam taki jak stary gruźlik, aż mi się brzuch trzęsie.

06.09.2014
Stary 2014-12-28, 12:16   #613
country111
Zakorzenienie

Na Bielanach to największy wybór mają tylko tam dojechać .
Tż poszedł do swojej mamusi organizować rosołek dla mnie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 12:36   #614
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Na Bielanach to największy wybór mają tylko tam dojechać .
Tż poszedł do swojej mamusi organizować rosołek dla mnie
U mnie właśnie się gotuje
Ale jestem głodna..

A takie pytanie mam nt. fryzjerski Może któraś z Was będzie doinformowana
Czy mogę zrobić kąpiel rozjaśniającą włosy u fryzjerki? Tak za miesiąc czyli ok 6 miesiąca.
Czy mogę jakoś dzieciowi zaszkodzić?

Stary 2014-12-28, 13:09   #615
Marei
Zakorzenienie

O tym, że wolne rodniki są szkodliwe w ciąży (w dużych ilościach ) usłyszałam na studiach. Teraz poczytałam kilka stronek i piszą głównie o zawartości kofeiny. Może przez ten czas coś się zmieniło, całkiem możliwe. Myślę jednak, że jedna filiżanka dziennie nie zaszkodzi.

Już po świętach, minęły nawet spokojnie. W piątek spadł śnieg i wreszcie zrobiło się naprawdę świątecznie.
Niestety też się trochę objadłam, uszka, pierogi, ciasta- tego nie mam na co dzień. W de ciasta są inne, mniej słodkie, jakby bardziej tłuste. A drożdżówki z kolei okropnie słodkie. Nawet pieczywo jest inne, nie wspominając o wędlinach.. więc możecie sobie wyobrazić, co się działo, jak przyjechałam

Edit: tu coś znalazłam konkretnego, czyli... wszystko z umiarem

http://www.ekorodzice.pl/herbata-w-c...,strona,1.html

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2014-12-28 o 13:23
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 13:10   #616
pszczoua
Zakorzenienie

Cieszcie sie ze nic was nie boli. Mnie od tygodnia tak boli spojenie lonowe ze nie moge dzwigac, robic gwaltownych ruchow i stawiac zbyt duzych krokow. Boli nawet jak leze czy siedze... Boje sie ze sie rozejdzie bo wtedy moze byc nieciekawie. Oby do wizyty...
Stary 2014-12-28, 13:32   #617
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Cieszcie sie ze nic was nie boli. Mnie od tygodnia tak boli spojenie lonowe ze nie moge dzwigac, robic gwaltownych ruchow i stawiac zbyt duzych krokow. Boli nawet jak leze czy siedze... Boje sie ze sie rozejdzie bo wtedy moze byc nieciekawie. Oby do wizyty...
Jeny to uwazaj na siebie bo to juz nie przelewki. Mnie bola cycki i to tak pulsuja ze masakra zagladam a tam mokro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-28, 14:00   #618
Selis
Zadomowienie

A mówią, że II trymestr to już bułka z masłem...

Ja ostatnio w nocy chyba za bardzo się przeciągnęłam i obudził mnie taki rwący ból po prawej dolnej stronie brzucha, że się nieźle przestraszyłam Już jutro wizyta u gina, to będzie 18tc więc nie wiem czy połówkowe, czy jeszcze na następnej?!

Wytrwamy dziewczyny!
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 14:42   #619
industria
Zakorzenienie

Cytat:

A takie pytanie mam nt. fryzjerski Może któraś z Was będzie doinformowana
Czy mogę zrobić kąpiel rozjaśniającą włosy u fryzjerki? Tak za miesiąc czyli ok 6 miesiąca.
Czy mogę jakoś dzieciowi zaszkodzić?
pewnie że możesz. kurcze, nie przesadzajmy, większość z nas farbuje włosy, rozjaśnia itd. dla swojego spokojnego sumienia uprzedz tylko fryjerke że jesteś w ciąży i luz

mnie rzadko boli brzuch, czasem mam taie uczucie kłucia- ciągnięcia po jednej lub drugiej stronie brzucha, ale mija po kilku minutach. jak kicham lub kaszle to staram sie podkurczać nogi, żeby nie na naciągniętym brzuchu i wtedy nie boli
no i jak sie mocno śmieje to musze sie trzymać za brzuch. jakoś mi wtedy łatwiej
industria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-28, 14:52   #620
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
pewnie że możesz. kurcze, nie przesadzajmy, większość z nas farbuje włosy, rozjaśnia itd. dla swojego spokojnego sumienia uprzedz tylko fryjerke że jesteś w ciąży i luz

mnie rzadko boli brzuch, czasem mam taie uczucie kłucia- ciągnięcia po jednej lub drugiej stronie brzucha, ale mija po kilku minutach. jak kicham lub kaszle to staram sie podkurczać nogi, żeby nie na naciągniętym brzuchu i wtedy nie boli
no i jak sie mocno śmieje to musze sie trzymać za brzuch. jakoś mi wtedy łatwiej
Mnie też nie boli brzuch, może ze dwa razy się zdarzyło od początku ciąży, ale to nic strasznego nie było. Jeszcze nie brałam nospy ani niczego podobnego. Dobrze, że chociaż ta dolegliwość mnie nie doświadcza, bo wczoraj np. znów cały dzień wymiotowałam. Chyba święta odchorowywałam, mimo że wcale dużo nie zjadłam :-(
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 15:59   #621
Aika213
Wtajemniczenie

Mnie boli brzuch dosc czesto ale tez podchodze do tego spokojnie. Moze musze zaczac magnez brac.
U nas dzis piekna pogoda, mrozno i slonecznie wiec wybralismy sie z Tz na spacer. Zobaczcie jakie tu sa widoki ImageUploadedByWizaz Forum1419782250.495916.jpgImageUploadedByWizaz Forum1419782279.829892.jpg
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 16:16   #622
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja codziennie spaceruje ok godzine, chyba ze w pracy jestem w porze spaceru to nie. Ale zimno...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 17:52   #623
Charlotta83
Rozeznanie

Hej dziewczyny, witam się po Świętach i mam pytanie o...wydzielinę z pochwy
Od wczoraj mam taką obfitszą, mlecznobialą, bez zapachu, ale mam wrażenie, ze podrażnia mi wargę sromową...
Nie wiem, czy mam lecieć szybko do lekarza (wizytę mam dopiero 13.01), czy to normalna fizjologiczna wydzielina i tylko jej zwiększona ilość mnie podrażnia...
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-28, 19:08   #624
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się po Świętach i mam pytanie o...wydzielinę z pochwy
.
ja od jakichś dwóch tygodni tez mam troche więcej wydzieliny (ochydnie to brzmi ), tak że wkładka jest moim nieodłącznym przyjacielem

takie informacje na ten temat znalazłam
http://parenting.pl/portal/biale-uplawy-w-ciazy

chyba nie ma sie co matrwić

aika, piękne te widoki

właśnie zeżeram na kolacje resztki obiadu..... było takie pyszne że nie mogłam sie oprzeć
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 20:03   #625
anutka171
Rozeznanie

Witam się poswiatecznie

Strasznie zmęczona i przejedzona chcialam się zaważyć, ale baterie w wadze mi się wyczerpaly także na razie się nie stresuje.
Tyle, ze brzuch się zrobil naprawdę duży.

Mnie co chwile brzuch pobolewa:/ ale nie martwie się, jeśli jest to klucie, ciągnięcie, bo wtedy po prostu macica się rozciąga. Gorzej, jak po wysilku mam takie uczucie ciążenia podbrzusza. Ratuje się wtedy nospa.

A tak w ogóle witam się w 18 tc i w 5miesiacu
Z tej okazji male kopie coraz częściej i mocniej kocham to uczucie
Nie mogę się doczekać wizyty i USG polowkowego 13.01
Stary 2014-12-28, 20:32   #626
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Słuchałam dziś bicia serduszka maluszka. Udało się już spokojnie wyłapać moim dopplerkiem Biło szybko i mocno

Cytat:
Cześć

nie martw się, tylko się ciesz, że czujesz się ok Bo niestety chyba najgorsze dolegliwości przed nami. Ja pamietam oraz znam z opowiadań innych ciężarówek: bóle kręgosłupa, ucisk brzucha na żołądek, zgaga, bezzsenność, bo nie można sobie wygodnej pozycji znaleźć, drętwienie rąk, opuchlizna...Same rewelacje A jeszcze jedna rewelacja mi się przypomniała: ból w pipce w ostatnich tygodniach ciąży... Takie uczucie jakby dziecko grzebało w niej rączką i chciało sobie wyjść. Dodam, że bolesne uczucie Nie mogę się wprost doczekać, hehe

Cytat:
zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
bardzo Ci współczuję Mam nadzieję, że to nie rozejście spojenia

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Mnie też nie boli brzuch, może ze dwa razy się zdarzyło od początku ciąży, ale to nic strasznego nie było. Jeszcze nie brałam nospy ani niczego podobnego. Dobrze, że chociaż ta dolegliwość mnie nie doświadcza, bo wczoraj np. znów cały dzień wymiotowałam. Chyba święta odchorowywałam, mimo że wcale dużo nie zjadłam :-(
kurcze ja też wymiotuję... Ostatnio codziennie rano.. I potem i tak mnie mdli

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Mnie boli brzuch dosc czesto ale tez podchodze do tego spokojnie. Moze musze zaczac magnez brac.
U nas dzis piekna pogoda, mrozno i slonecznie wiec wybralismy sie z Tz na spacer. Zobaczcie jakie tu sa widoki Załącznik 5870139Załącznik 5870140
ale ślicznie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 21:16   #627
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej
U mnie też były dziś wymioty rano niestety.. Potem cały dzień mnie mdliło. Ale na kolację zjedliśmy z tż pizzę i już jest dobrze

U nas niedziela to taki dzień leżenia w łóżku, więc poza śniadaniem i obiadem resztę dnia spędziliśmy właśnie tak i oglądaliśmy tv

Witam się w 16 tc Nie czuję ruchów jeszcze, ale brzuch boli mnie dziś. Uspokajam się, że to nie są bóle jak na @, tylko takie ciągnięcie.
Zastanawiam się tylko, czy nospa to dla Was leki przeciwbólowe czy przeciwkurczowe? Bo ja te bóle wytrzymuję bez tabletek, więc ani razu jeszcze nie brałam..

Nadal mam wahania nastrojów. Z jednej strony chcę już maluszka obok, a z drugiej ciągle się boję, że całe moje życie ulegnie wielkiej zmianie.. I czasami sama nie wiem co myśleć.
22.06.2015
Stary 2014-12-29, 08:33   #628
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
te na sztuki są w takich cenach, jak dla mnie drogo. w 5-cio pakach na pierwsze pół roku spokojnie można kupić w promocji nawet po ok 3zł za sztukę, te malutkie często są bardzo dobrze przecenione po 12zł to nawet w h&m nie wychodzą w promocji, także sporo.

w całości rozpinanych w tesco raczej nie znajdziesz. ja miałam z ciuchlandów/komisów a nówki z hurtowni z ciuchami, ewentualnie allegro. w sieciówkach i marketach zdecydowanie rzadziej bywają.

ale... ja te na zatrzaski po całości podostawałam i szczerze mówiąc nie byłam z nich zadowolona. dziecko się wierci a tu miliard zatrzasków do zapięcia, twarde to i odciska się na ciele jeśli dziecko śpi na brzuchu, a nasz często zasypiał na nas. ju z wolałam przez głowę szybko założyć a zapiąć wyłącznie w kroku. tylko na samym początku kaftaniki dawałam dopóki kikut był.
Ja tez nie lubiłam tych rozpinanych po całości.. Weź to zapnij
A tak to przez głowkę raz ciach i juz

Cytat:
Dokładnie
Kolejki jak za chlebem w PRLu a obniżka taka, że za sweter nie zapłacę 129 zł tylko 99,99 zł .. Ach, co za cena
A szczerze to szału nie ma z tymi ciuchami.
ooo taaak Pamietam jak byłam kiedyś w CH tuż po świętach, pojechałam po coś konkretnego i przy okazji wzięłam kilka bluzeczek przecenionych o 5zł (woow kwota zawrotna Ale i tak potrzebowałam ) i babki brały tyle ciuchów jakby za darmo były, a tam wszystko przecenione o max 15zł o.O

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
U nas dzis piekna pogoda, mrozno i slonecznie wiec wybralismy sie z Tz na spacer. Zobaczcie jakie tu sa widoki Załącznik 5870139Załącznik 5870140

Cytat:
Hej
U mnie też były dziś wymioty rano niestety.. Potem cały dzień mnie mdliło. Ale na kolację zjedliśmy z tż pizzę i już jest dobrze

U nas niedziela to taki dzień leżenia w łóżku, więc poza śniadaniem i obiadem resztę dnia spędziliśmy właśnie tak i oglądaliśmy tv

Witam się w 16 tc Nie czuję ruchów jeszcze, ale brzuch boli mnie dziś. Uspokajam się, że to nie są bóle jak na @, tylko takie ciągnięcie.
Zastanawiam się tylko, czy nospa to dla Was leki przeciwbólowe czy przeciwkurczowe? Bo ja te bóle wytrzymuję bez tabletek, więc ani razu jeszcze nie brałam..

Nadal mam wahania nastrojów. Z jednej strony chcę już maluszka obok, a z drugiej ciągle się boję, że całe moje życie ulegnie wielkiej zmianie.. I czasami sama nie wiem co myśleć.
Dla mnie nospa to rozkurczowe. Twardenieje mi brzuch, przy czym lekko pobolewa, i łykam nospę. Ból bólem, ale twardnienie brzucha nie jest dobre dla naszych brzuchów, szyjek itd

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 08:35   #629
pszczoua
Zakorzenienie

A ja na poczatku bardzo lubilam body rozpinane po calosci. Julek darl sie w nieboglosy jak mu sie cos przez glowe zakladalo a tak przynajmniej bylo bezstresowo Widac kazde dziecko inne
Stary 2014-12-29, 08:38   #630
k a j a
Zakorzenienie

U mnie największe problemy były z pajacykami które były zapinane tak na boku, jedną nogę wkładałam, drugą wyjmowała, i tak w kółko

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości