![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Mnie się nie podoba
![]() ![]() Dla mnie śliczne ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Konto usunięte
|
Kobietki bardzo proszę o oddanie głosu na moją córeczkę Roksankę w konkursie najpiękniejszy uśmiech dziecka to zajmie dosłownie sekundę.Z góry serdecznie dziękujemy.Oto link.
![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-189564.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
1. Julia
2. Aleksandra 3. Maja 4. Zuzanna 5. Lena 6. Wiktoria 7. Amelia 8. Oliwia 9. Natalia 10. Zofia 11. Nikola 12. Martyna 13. Emilia 14. Hanna 15. Alicja 16. Anna 17. Gabriela 18. Weronika 19. Maria 20. Magdalena 1. Jakub 2. Szymon 3. Kacper 4. Filip 5. Michał 6. Mateusz 7. Bartosz 8. Wojciech 9. Adam 10. Wiktor 11. Piotr 12. Jan 13. Dawid 14. Mikołaj 15. Igor 16. Maciej 17. Aleksander 18. Antoni 19. Patryk 20. Dominik
Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. Więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
z tego co widzę, to jest spis najczęściej nadawanych imion. Czemu tego jakoś nie opisałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Wtajemniczenie
|
Mimo że jeszcze dzieci nie mam w planach to napisze co mi się podoba
ogólnie to lubię takie rzadko spotykane imiona Leonard, Ksawery, Nataniel, Morfeusz, Miron Estera, Noemi, Dalida, Sulimira
![]() |
![]() |
#637 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o imieniu Felix (Feliks) dla chłopca, a dla dziewczynki Nadia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Feliks tak, ale Felix bleeee
![]()
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
a ja między Filipem Adamem i Igorem wybrałam Nikodema
![]() ![]() ![]() a dziewczynka mi sie podoba hmmm Lena, Amelia, Anielka (moja babcia nosi to imię)
RAZEM JUŻ http://s9.suwaczek.com/200611072438.png NASZ ŚLUB http://www.suwaczki.com/tickers/iv09egz2ri36pf8g.png TYFUSEK http://www.suwaczki.com/tickers/860i68lgx9j6op0s.png MALEŃSTWO http://www.suwaczki.com/tickers/34bwdqk3vquu2htn.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anielka też ,niespotykane Amelek jest teraz bardzo dużo
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Mój dwuletni synek ma na imię Filip
teraz będę miała córeczkę, już ma na imię Lena, tyle, że my imię dla córki mamy wybrane od jakiś 3 lat
![]() |
#646 |
Rozeznanie
|
Nikodem od kilku lat jest bardzo popularne, ale przeważnie chłopcy w wieku tak 3-4 lata.. w tym przedziale ich najwięcej jak zauważyłam, przynajmniej u mnie w Łodzi
![]()
![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Lenka też jest ostatnio bardzo modna, za sprawą M jak milość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
no niestety, choć w M jak Milość skracają tak imię Magdalena
ale cóż zrobić, jak imię wybraliśmy 3 lata temu i nie spodziewaliśmy sie, że stanie się popularne
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem. Ja też się złoszczę, kiedy wymyślę sobie imię, a ono po akimś czasie robi się modne, albo zostaje użyte w jakimś serialu, czy filmie
![]() Już kilka typów zmieniłam przez to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Też to zauważyłam ja dałam mojemu 12 lat temu
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
a Kordian? co sądzicie o takim imieniu?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Re: Imie dla maleństwa.
[QUOTE=Ehinokokus;722638]A ja się nie zgadzam
![]() Nie dajmy się zwariować ludziom czy rodzinie, którym imiona naszych dzieci się nie podobają, to nasze dzieci i my wybieramy dla nich imiona. Wizja 45-letniego biznesmena o imieniu Kacper nie wydaje mi się zabawna... ważne żeby dobrze prowadził swoje interesy. Dzięki oryginalnemu imieniu można poczuć się wyjątkowo. Zawsze znajdą się tradycjonaliści- konserwatyści, którzy nie będą szukać wymyślnego imienia dla dziecka- i dobrze! Ale będą też ludzie, którzy zapragną nazwać swój skarb wyjątkowo ( pomijając panująca modę na oryginały-np. Madox, Tiger...). Ja mam znajome, które zazdroszczą mi tego jak mam na imię. I mówią " a moje jest takie przeciętne...znam masę dziewczyn o moim imieniu"... ![]() Wyjatkowo dzieki oryginalnemu imieniu z pewnoscia moga poczuc sie rodzice pociechy....A takie dziecko jak dorosnie i pojdzie do szkoly padnie ofiara niewybrednych zartow ze strony kolegow, co niestety bardzo czesto sie dzieje...Nie kazde oryginalne imie bedzie oczywiscie skutkowalo w ten sposob, ale ZBYT oryginalne stwarza realne zagrozenie....I w dodatku od znajomych obdazonych "oryginalnymi" imionami, mozna teraz posluchac jaka traume przezywali w dziecinstwie w zwiakzu z tym faktem, i ze nie lubia swoich imion nawet teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Male p.s bo tak sobie wlasnie pomyslalam, ze skoro taka moda przyszla na rozne orginalne imiona i sie rozprzestrzenia to takie staroswieckie imiona oraz oryginalne ale nie dziwaczne typu Ariel czy Kevin, beda czyms normalnym w srodowisku szkolnym, bo polowa dzieci w wyniku mody bedzie je nosic...a skoro tak, to nikt sie juz wyrozniac nie bedzie :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Rozeznanie
|
Ja natomiast planuję ewentualną córkę nazwać Mila, a ewentualnego syna Tomek. Mi się podoba, a i wstydu dziecku nie przyniesie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Najpiękniejsze imię świata
![]() ![]() ![]() A co do oryginalności imienia a stosunku dzieci do niego to już pisałam Ewelino i warto, żebyś sobie przeczytała mój post w tym wątku. Nie był daleko. Maks, dwie strony. I dodam tylko, że u mnie w klasie były cztery Eweliny i to raczej z nich się dzieci śmiały, że każda nazywa się tak samo. Mówili na nie zawsze w liczbie mnogiej i wołali tak za nimi dla żartu. Dzieci będą się śmiały z każdego powodu, jeśli chcą się pośmiać z konkretnego dziecka. Nie trzeba im do tego specjalnego imienia. Mój mąż w szkole był zawsze lubiany i naśladowany przez inne dzieci. Nikt się z jego imienia nie śmiał, każdy zawsze go podziwiał. Bo to nie imię tworzy charakter człowieka, ale człowiek czyni imię fajnym, albo dziwnym. Ja osobiście uwielbiam rzadkie imiona (nie mówię tu o zamerykanizowanych wersjach imion popularnych) i to właśnie w imieniu mojego męża się najpierw zakochałam ![]() Edytowane przez ilonkaczapela Czas edycji: 2011-02-27 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Przyczajenie
|
My już mamy wybrane
![]() Dla dziewczynki zastanawiamy się nad: Lilią, Laurą, Leną (bardziej w kierunku Lilii i Laury) Dla chłopca po długich rozmowach i sporach z mężem: Tadeusz Co o tym myslicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a Tadziu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze od siebie - sama ma baaardzo oryginalne imię, podam infantylny przykład z naszą klasą - oprócz mnie jest tylko jedna osoba o takim imieniu ![]() Edytowane przez Juliette88 Czas edycji: 2011-02-28 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Rozeznanie
|
A ja mam na imię ADRIANA kocham to imię. Bo gdy sie komuś przedstawiam zawsze mówią jakie piękne imię Pani nosi. Nie znam nikogo z tym imieniem ale za to znam 2 ADRIANNY! A na drugie imię mam zwyczajnie po prostu Natalia. Natomiast mój TŻ mimo młodego wieku ma na imię Czesław po dziadku i nie słyszałam żadnych drwin z tego względu pod jego adresem. Jeżeli będziemy miali córkę nasze typy to: Ewa, Alicja, Sara, Dominika , jeżeli chłopca: Bartuś. Podoba mi się jeszcze Dawid i Karol ale takie imiona noszą moi bracia.
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
a mnie sie bardzo podoba Adrianna, ale mam kuzynkę z która one sie zle kojarzy i gdybym miala dziewczynkę to moj mąż w zyciu nie zgodzilby sie na to imię...opcją była Sonia
mnie sie generalnie nie podobają imiona które obecnie noszą nasi wujowie, dziadkowie i ojcowie wolę te mniej nadawane..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.