|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam melodii do piosenki "Najłatwiejsze ciasto w świecie"
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Wtajemniczenie
|
Szukam teledysku, pomocy!
Dziewczyny, mam nie lada problem.
Otóż rozpaczliwie szukam pewnego teledysku. Pamiętam, że pierwszy raz widziałam go dzięki wątkowi na wizażu. Tylko, że to było kilka lat temu :/ Teraz kopię i kopię i znaleźć nie mogę, szczególnie,że ani nie znam nazwiska piosenkarki, ani tytułu w.w. wątku :/ Do rzeczy. Piosenka do której teledysku szukam to ballada, nie jestem pewna, ale to może być polka śpiewająca po angielsku. Pamiętam,że w teledysku ma białą albo b. jasną skórę, chyba budzi się i idzie w białej sukni po lesie (chyba) ogólnie chyba jest tam pajęczyna też (motyw taki) i ona idzie do mężczyzny i na końcu go znajduje, nie jestem pewna, chyba unoszą się w powietrzu. Cały teledysk ma taki spokojny, lekko mroczny klimat, jest las, zieleń. Ehh..to takie irytujące, że nie mogę znaleźć tytułu ![]()
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam teledysku, pomocy!
Pati Yang - All that is thirst ?
http://www.youtube.com/watch?v=28sAsvzMW6s
![]() |
#634 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam teledysku, pomocy!
DOKŁADNIE!!! Dzięki, dzięki, dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit: haha, obejrzałam i widzę, że pomyliły mi się dwa teledyski, ale to co mi się najbardziej podobało i chodziło po głowie było z tego ![]()
https://www.facebook.com/ICONYcompl http://blog.icony.com.pl/ Whatever works for you! ![]() Edytowane przez perelka-20 Czas edycji: 2010-03-22 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Przyczajenie
|
Matura! "Wszelkie prawa zastrzeżone"
Hej. Mam pytanie. Chciałabym użyć do swojej prezentacji maturalnej artykuł ze strony internetowej. Wpisałam go juz do bibliografi. Ale dopiero doczytałam, na dole strony artykułu jest napisane:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Żadna praca nie może być użyta bez pisemnej zgody autorów. Czy w takim wypadku nie mogę użyć tego artykułu? Nie będe przecież zwalać z niego ani cytować, tylko ogólnie poczytam o co chodzi i tyle... Znacie się moze na tym? Bardzo mi zależy na odpowiedzi pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matura! "Wszelkie prawa zastrzeżone"
Cytat:
Ale oczywiście mogę się mylić. To tylko moje przypuszczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matura! "Wszelkie prawa zastrzeżone"
Od dawna toczą się spory, czy cytowanie to już rozpowszechnianie, etc. Jej, nauczyciele chyba nie zakablują autorowi, ze korzystasz z jego pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Przyczajenie
|
Dot.: Źródła, publikacje, tytuły - szukam (wątek zbiorczy)
Witam ;* mam spory problem, poszukuję źródła cytatu : "Gdybym mógł cofnąć czas popełniłbym ten sam błąd, tylko dwa razy szybciej." nie ukrywam, że niezmiernie zależy mi na odnalezieniu dzieła z którego ten cytat pochodzi lub autora. Błagam pomóżcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że trafiłam do odpowiedniego wątku
![]() Zupełnie wyleciał mi z głowy tytuł filmu, który bardzo chciałabym jeszcze raz zobaczyć. Oglądałam go w 2006 roku nie jest więc to nic nowszego. Opowiadał o... miłości. Rzecz działa się w Paryżu. Było to kilka (lub kilkanaście) historii, pozornie nie mających ze sobą nic wspólnego. Szczególnie zapadła mi w pamięć historia matki, która codziennie wcześnie rano oddaj swoje dziecko pod opiekę do żłobka żeby udać się do pracy polegającej na... opiece nad maleństwem takim jak jej. Na pewno nie jest to "Zakochany Paryż", którym bombardują mnie wyniki z wyszukiwarek ![]() Jeśli ktokolwiek mógłby pomóc byłabym bardzo wdzięczna! A jednak jest to "Zakochany Paryż" ![]() w związku z tym, że nie potrafię usunąć tego posta proszę kogoś bardziej kompetentnego o zrobienie tego za mnie ![]() pozdrawiam Edytowane przez mabo Czas edycji: 2010-04-26 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej!
Szukam pewnej książki. Pierwszy raz przeczytałam o niej na wizażu, jakaś użytkowniczka o niej pisała, był podany też fragment. Ta książka jest bodajże o higienie średniowiecznych Europejczyków. Tytuł chyba brzmiał "Europa w brudzie" czy jakoś tak. No nie pamiętam. Nie mogę sobie przypomnieć, a opowiadałam o niej koleżance i właśnie dla niej szukam tej ksiażki. Jakby któraś z Was wiedziała, jakie to był autor i tytuł to byłabym wdzięczna (i dźwięczna ![]() Pozdrawiami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam książki (Europa+średniowiecze+bru d)!
znalazłam coś takiego:
Geroges Vigarello - Czystość i brud Higiena ciała od średniowiecza do XX wieku mam nadzieję że pomogłam ![]() ---------------- http://www.antyksobieski.pl/go/_info...a09aad0ec72688 http://www.allegro.pl/item983003949_...sc_i_brud.html http://motoallegro.pl/item1011785885...vigarello.html cena zabójcza ...
co w jego mocy, dniami i nocami, by zrobić z ciebie przeciętniaka, oznacza walkę w najcięższej bitwie, w jakiej dane było walczyć ludzkości i która nigdy się nie skończy E.E CUMMINGS Edytowane przez milena21 Czas edycji: 2010-04-28 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Raczkowanie
|
milena21, to chyba nie ta książka, ale ogromnie dziękuję Ci za pomoc
![]() ![]() Pewnie sięgnę po tą książkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
A to tylko o średniowiecznej Europie było? Bo mi przychodzi na myśl "Historia brudu".
![]() |
#644 |
Raczkowanie
|
Germini, tak, to ta książka! Dziękuję
![]() Widocznie coś mi się pochrzaniło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
![]() fajnie że poszukiwania zwieńczone sukcesem ![]()
![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
poszukuje źródel do napisania pracy magisterskiej na temat: internet jako narzedzie wspomagające nauke jezykow obcych;
![]() może zna ktoś jakas ciekawa pozycje literacka odnosnie mojego tematu, prace pisze po niemiecku takze moga byc tytulu rowniez niemieckie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pamiętam część fabuły, nie pamiętam TYTUŁU KSIĄŻKI
Bardzo bym prosiła tez o pomoc w tej sprawie.Wiem tyle ze to historia polskich rodzin opowiadajaca losy Pawla KOrdeckiego jak trafial do domu dziecka i potem kradl samochody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Przyczajenie
|
Dot.: Malarstwo - szukam obrazu...
Ja również szukam obrazu . Niestety ani autora ani tytułu nie znam . Przedstawia n dziewczynke na tle pustyni czy tez pole . Stoi za nią beczka a sama dziewczynka poprawia warkocza . Prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
To któryś Malczewski.
![]() |
#650 |
Raczkowanie
|
Jacek Malczewski "Zatruta studnia I"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Przyczajenie
|
Wlaśnie o to mi chodziło ! Wielkie dzięki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Konto usunięte
|
Dot.: Tytuł filmu poszukiwany
Uwaga!
Ostatnio nie mogę przestać myśleć o pewnym filmie... Oglądałam go dość dawno, może jakieś 4 lata temu w TV. Coś, co mogę o nim napisać... Był czarno-biały, wczesne lata (30-40 może), był lektor. Opowiadał o mężczyźnie, który z niewyjaśnionych przyczyn malał. Kurczył się i po prostu był coraz mniejszy. Pamiętam, że poszedł z żoną do lekarza i on go mierzył... ![]() Pod wpływem czasu tak malał i malał... Aż w końcu miał dosłownie kilka milimetrów. Mieszkał w domku dla lalek, potem gonił go jego własny kot... Okruszek chleba w porównaniu do niego był ogromny. Pomóżcie! Co to za film? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Wtajemniczenie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;19409185]Uwaga!
Ostatnio nie mogę przestać myśleć o pewnym filmie... Oglądałam go dość dawno, może jakieś 4 lata temu w TV. Coś, co mogę o nim napisać... Był czarno-biały, wczesne lata (30-40 może), był lektor. Opowiadał o mężczyźnie, który z niewyjaśnionych przyczyn malał. Kurczył się i po prostu był coraz mniejszy. Pamiętam, że poszedł z żoną do lekarza i on go mierzył... ![]() Pod wpływem czasu tak malał i malał... Aż w końcu miał dosłownie kilka milimetrów. Mieszkał w domku dla lalek, potem gonił go jego własny kot... Okruszek chleba w porównaniu do niego był ogromny. Pomóżcie! Co to za film?[/QUOTE] To pewnie (albo chyba) będzie TO |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Konto usunięte
|
Anuschka, tak, to jest to
![]() Znalazłam to już wczoraj, ale mimo to dziękuję ![]() Właśnie go obejrzałam i przy okazji polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Szukam książki . Na motorze ginie młody chłopak. Matka zakochuje się w przyjacielu zmarłego syna.Na podstawie tej książki był również nakręcony film . Z góry dziękuję za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
W takim razie może mi tez pomożecie, już dłuższy czas szukam tytułu ksiażki która zapadła mi w pamięć, pytam po bibliotekach i nic
![]() A więc: Książka opowiada o pewniej dziewczynce z tego co pamiętam ona chyba ma żółty kolor skóry ![]() Z tego co kojarze okładka chyba była w ciemnym kolorze, a tytuł bardzo niepozorny Pomocy ![]()
![]() |
#657 |
Przyczajenie
|
Piosenka w drogerii Super-Pharm.
Jak w temacie, liczę na Waszą pomoc ;] W Super-Pharmie grają piękną piosenkę, po angielsku, raczej smutna, śpiewana przez faceta - było tak gwarno, że nie mogłam się wsłuchać w słowa. Jest raczej puszczana dość często, bo słyszałam już ją dwa razy. Jeśli któraś z Was umiałaby podać tytuł, byłabym niezmiernie wdzięczna ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szukam tytułu piosenki z SQ player'a!
ta piosenka to "LOVEBIRDS - IN THE SHADOWS"...
A zna ktoś może tą piosenke co jest w sq playerze i jest podpisana "IN CLUB WE TRUST" ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Piosenka w drogerii Super-Pharm.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałabym sobie jakiś ciekawy film dokumentalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.