Skakanka VS tłuszcz :) 2 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-02, 15:11   #631
Szymonn666
Przyczajenie

GG do Szymonn666 Send a message via Skype™ to Szymonn666
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2

Na skakance skacze od jakiś 2 miesiecy. Ale pierwsze widoczne efekty były dopiero po jakis 2 tygodniach Ale nie tylko skakance zawdzieczam tak duzy spadek ilosci tkaknki tluszczowej. Nie jestem na rzadnej diecie ale nie pije juz kawy a potrafilem 3 dziennie. Nie slodze herbaty, nie jem slodyczy i chipsow
ogolnie staram się zdrowo odzywiac. I to przynosi efekty mam wiecej energii i ogolnie wieksza radosc z zycia

Pozdrawiam
Szymonn666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-02, 16:50   #632
Renia90
Zakorzenienie

dzisiaj tylko 15 min bo zaczęło mnie coś kuć koło jajnika.. a ze mam te dni to wolałam nie ryzykować i przestałam.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-02, 16:58   #633
Szymonn666
Przyczajenie

GG do Szymonn666 Send a message via Skype™ to Szymonn666

Ja miałem ciężki dzień . Troche poleżałem i przysnęło mi sie
Własnie zbieram siły na skakanie ale cos mi sie nie chce

Pozdrawiam
Szymonn666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 16:17   #634
blackmagicone
Rozeznanie

mam takie pytanie, ogolnie skakalam ze 2 miesiace, prawie codziennie po ok pol godziny. Kondycja mi sie niezle poprawila, jak poszlam biegac, to myslalam, ze nigdy nie bede musiala stanac i ogolnie jakos tak duzo lepiej sie czulam. Ale pojechalam w gory i wcale mi sie lepiej nie chodzilo. Skakanka nic mi nie pomogla w tej kwestii, czy to jakies zludzenie moje? troche bylam rozgoryczona, bo jednak to byl jeden z moich celow skakania.
A, jedyne co zauwazylam, to ze ani razu nie mialam zakwasow i z tego sie bardzo bardzo ciesze
blackmagicone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 18:26   #635
smefetka
Raczkowanie

Może przy chodzeniu po górach mięśnie inaczej pracują? A może faktycznie to tylko było twoje złudzenie
smefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 15:12   #636
anytsuj 888
Raczkowanie

Hej >>blackmagicone<< mam pyatanie czy ćwicząc codziennie te pol godziny schudłaś cos? ..... zwracałaś na to uwage czy raczej Cie tylko interesowało zebys miała lepszą kondycje ...? buziaki dziewczyny

było 72kg ---> jest 71-70kg ---> a juz wkrótce bedzie 65 kg

buziaki
anytsuj 888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 18:23   #637
Renia90
Zakorzenienie

dzisiaj 27 min a przed tym pół godziny tańca czuje że żyję

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-10-06, 20:17   #638
ma_linka
Zadomowienie

ja też dzisiaj skakałam! wreszcie

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 10:37   #639
irminek88
Raczkowanie

GG do irminek88

Mam problem.. L kurcze.. może Wy mi pomozecie.. zauważyłam, ze moje nogi robia się SINE!! Wyglądają jakby mi obmieraly.. ogolnie czuje się ok.. jasne, ze czasami bola, bo sa zmeczone po skakaniu.. ale wczoraj mialam przerwe i zauważyłam podczas kapieli, ze na udach znow wyszly mi dwie wielkie zyly identyczne, symetryczne do siebie.. wokół nich dwa jasniejsze pasy.. a pod kolanami było najgorzej.. sino-brazowo-zielone.. wyszlam z wody i po jakims czasie było ok.. wiecie co to może być..? nigdy nie mialam takiego problemu..czy to może być od skakania..? :/

Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem - i tak - wiecznie - aż do końca...

55->54->53->52->51 ..50?
irminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:36   #640
Olka:)
Rozeznanie

Mam pytanie
Zaczęłam skakać na skakance, ale mam grube ramiona i chciałabym je przede wszystkim odchudzić... więc czy przy skakaniu tłuszcz nie zamieni się w mięśnie? bo ktoś mi ostatnio tak powiedział.. a podczas skakania chyba ręce mnie najbardziej bolą.
Pozdrawiam
Olka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 18:16   #641
AntiRSI
Raczkowanie

Witajcie dawno mnie nie było zaczynam od początku muszę zrzucić 20 kg musi mi się udać tym razem bo otworzyli u nas basen i chcialabym tam pójść nie wstydząć się swojej tusz co wy na to??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-13, 21:20   #642
SylfkaXD
Raczkowanie

Dołączam się do wątku ^^ Od jutra skaczę 20min dziennie. Najważniejsza jest motywacja! A mam nadzieję, że dzięki temu wątkowi jej nabędę...
Pozdorwienia
SylfkaXD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 21:38   #643
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SylfkaXD Pokaż wiadomość
Dołączam się do wątku ^^ Od jutra skaczę 20min dziennie. Najważniejsza jest motywacja! A mam nadzieję, że dzięki temu wątkowi jej nabędę...
Pozdorwienia
jeśli dopiero zaczynasz to nie od razu 20 min! zacznij tak od 5.. i zwiększaj czas np o 1-2 min dziennie
oczywiście tylko doradzam nie nakazuję ale wydaje mi się że to będzie lepsze.. po co narobić sobie zakwasów i później nie móc się ruszać na następny raz
chyba że ćwiczysz to ok

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-10-13, 21:45   #644
SylfkaXD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
jeśli dopiero zaczynasz to nie od razu 20 min! zacznij tak od 5.. i zwiększaj czas np o 1-2 min dziennie
oczywiście tylko doradzam nie nakazuję ale wydaje mi się że to będzie lepsze.. po co narobić sobie zakwasów i później nie móc się ruszać na następny raz
chyba że ćwiczysz to ok
Nie no ćwiczę... Błagam, nie zapuściłabym się na 20min na start, gdybym nie była "przygotowana". Ze skakaniem problemów nie mam, w wolnym czasie skaczę sobie dla rozrywki... ale postanawiam od dziś robić to regularnie i porządnie! Muszę poprawić kondycję... Bo chociaż ćwiczę to z moją wydolnością oddechową ciężko.
SylfkaXD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 23:29   #645
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SylfkaXD Pokaż wiadomość
Nie no ćwiczę... Błagam, nie zapuściłabym się na 20min na start, gdybym nie była "przygotowana". Ze skakaniem problemów nie mam, w wolnym czasie skaczę sobie dla rozrywki... ale postanawiam od dziś robić to regularnie i porządnie! Muszę poprawić kondycję... Bo chociaż ćwiczę to z moją wydolnością oddechową ciężko.
aha to rozumiem oj ta kondycja się nieźle poprawia

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-10-14, 13:02   #646
anniaa

Cytat:
Napisane przez Olka:) Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Zaczęłam skakać na skakance, ale mam grube ramiona i chciałabym je przede wszystkim odchudzić... więc czy przy skakaniu tłuszcz nie zamieni się w mięśnie? bo ktoś mi ostatnio tak powiedział.. a podczas skakania chyba ręce mnie najbardziej bolą.
Pozdrawiam
tłuszcz nie zmienia sie w miesnie - to dwie rózne tkanki

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 19:06   #647
Renia90
Zakorzenienie

po około tygodniowej przerwie-brak czasu
30 minut

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-10-14, 22:13   #648
Seph
Zadomowienie

Dzisiaj skakałam 10 min i nieźle się zmęczyłam. Zaczęłam od 3 dni? Po 5 min skakałam a dzisiaj doszłam do 10. Kondycję mam straszną a chciałabym ją poprawić na ferie. Mam 4 miesiące na to więc chyba moge dużo zrobić.
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 20:11   #649
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Witajcie, tak się zastanawiam, czy skakanie na skakance pozwoli mi wyszczuplić zbyt grube uda i masakryczne łydki(moja zmora). Jak myślicie czy coś to da?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 20:55   #650
zielonamorelka
Zakorzenienie

przy regularnym skakaniu i rozciaganiu [zeby lydki sie nie rozrosly]to zapewne tak
ja musze powrocic do skakania bo kondycja koszmarna wyglad okropny ale nie mam w ogole czasu na cwiczenia jakiekolwiek
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 07:29   #651
can't be perfect
Wtajemniczenie

znowu się do Was przyłączam.. jakiś czas temu schudłam 6kg dzięki skakance i diecie.. troszkę się jednak zapusciłam dlatego od dzisiaj zaczynam znowu sobie skakać.. najgorzej jest z brzuszkiem.. pomógła Wam skakanka na boczki?? mi kiedyś z tego co pamietam to tylko trochę...
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 13:29   #652
anytsuj 888
Raczkowanie

can't be perfect jaką stosowałaś dietę? Jak długo ćwiczyłaś dziennie i ogólnie? Ze udało ci się schudnąć 6 kg… byłam bym wdzięczna jak udzielisz mi tych wszystkich informacji…

Bo Ja ogólnie skacze od 2 miesięcy ale od miesiąca regularnie ograniczyłam tez jedzenie ale w ogóle nie chudnę a nawet przybieram na wadze… nie wiem co normalnie robić ale nie poddam się pragnę zgubić te 10 kg co przytyłam od stycznia …

Wiec proszę cie napisz mi jaką stosowałaś dietę … bo jak tobie pomogła to może mi tez pomoże !
Stary 2008-10-22, 14:06   #653
borntoboogie
Rozeznanie

ja wczoraj 5 minut skakania z rańca po przebudzeniu zaliczyłam
borntoboogie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:32   #654
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anytsuj 888 Pokaż wiadomość
can't be perfect jaką stosowałaś dietę? Jak długo ćwiczyłaś dziennie i ogólnie? Ze udało ci się schudnąć 6 kg… byłam bym wdzięczna jak udzielisz mi tych wszystkich informacji…

Bo Ja ogólnie skacze od 2 miesięcy ale od miesiąca regularnie ograniczyłam tez jedzenie ale w ogóle nie chudnę a nawet przybieram na wadze… nie wiem co normalnie robić ale nie poddam się pragnę zgubić te 10 kg co przytyłam od stycznia …

Wiec proszę cie napisz mi jaką stosowałaś dietę … bo jak tobie pomogła to może mi tez pomoże !
Ja też tak mam- przez 3 tyg schudlam 0,5 kg
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 15:00   #655
Renia90
Zakorzenienie

kurcze cały czas brak czasu na ćwiczenia za to się obżeram niesamowicie
dziś sobie poskaczę po dłuższej przerwie bo mam trochę luzu od nauki

edit: 20 min zaliczone

i jeszcze tutaj!

Edytowane przez Renia90
Czas edycji: 2008-10-22 o 17:04
Stary 2008-10-22, 18:48   #656
izapp1
Zakorzenienie

700 zaliczone
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 20:31   #657
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Mam zamiar skakać na skakance dwa - trzy razy w tygodniu. Więcej nie, bo boje się o te moje łydki, aby się nie stały bardziej grubsze. Będę je modelować za pomocą ćwiczeń. Oprócz tego będę jeździć na basen ;-) Dzisiaj skakałam ok. 2 minut, no i kondycja moja to masakra...
Stary 2008-10-23, 09:09   #658
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

może najpierw zacznę od tego że duzo ćwiczyłam skakanka, bieganie, i 8 min ABS na brzuch ,nogi, posladki i stretch.. co do diety to jadłam 5 małych posiłów, w każdym posiłku musiało być białko jakieś warzywko, na kolację serek wiejski.. piłam duuuuuuuuuuuzo wody niegazowanej , zielonej i czerwonej herbatki, nie jadłam słodyczy, nie piłam alkoholu, żadnych słodzonych i gazowanych napoi.. ale to nie jest dla was nowośc to co napisałama i nie jadłam po 19, niby się mówi że trzeba coś zjeśc białkowego 3 h przed snem, ale ta pierwsza opcja lepiej na mnie działa

nie przejmuj sie 2 miesiące to jeszcze krótki okres czasu.. trzymam za Ciebie kciuki i za siebie też

czas się znowu się wziąśc na siebie a potem utrzymywać wypracowany efekt.. ja się znowu zapuściałam i jestem na siebie zła.. teraz jest moje ostatnie podejście.. potem dopiero po ciązy..musimy się wzajemnie wspierać
Stary 2008-10-23, 18:25   #659
anytsuj 888
Raczkowanie

...can't be perfect... dziękuje za informacje
również trzymam za Ciebie kciuki

… teraz ostro biorę się za siebie

--> Dieta ćwiczenia >> raz w tygodniu aerobik<<
>>>Teraz musi się udać<<<

Stary 2008-10-23, 21:47   #660
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
...can't be perfect... dziękuje za informacje
również trzymam za Ciebie kciuki

… teraz ostro biorę się za siebie

--> Dieta ćwiczenia >> raz w tygodniu aerobik<<
>>>Teraz musi się udać<<<

ja sobie postanowiłam że to moje ostatnie podejście.. (nie mówiąc o powrocie do formy po ewentualnej ciąży) i będę sobie to codziennie powtarzać.. chciałabym schudnąć 6 kg i utrzymywać tą wagą.. chodzi mi też o to aby regularnie ćwiczyć i mieć więcej energii na codzień..

cały dzień co chwila piję wodę z cytrynką i zieloną herbatkę co mnie jakoś dziwnie przeczyszcza..

jutro mam wolny dzień, więc od rana sobie poćwicze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości