![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
II część - lipiec 2011 r. Nie ma źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Big Fish - dlaczego ja tego filmu nie widzialam wczesniej to ja nie wiem doprawdy. piekny, wzruszajacy no Ewan ![]() ![]() Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2009-08-04 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
BAN stały
|
Właśnie ściągnełam Seks w wielkim mieście(film) i już się zabieram za oglądanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że ludzie, którzy krytykują Bruno i mówią, że film jest niesmaczny, nie do końca zrozumieli przesłanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Ja w weekend oglądnełam film pt. ,,Narzeczony mimo woli". Film poprostu genialny
![]() ![]() ![]()
#639 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzłam po raz pierwszy w całości Pearl Harbour (wczesniej zaczynałam, ale film jest na tyle długi, że albo przeywałam na początku wlbo gdzies w okolicach srodka). Muszę powiedzieć, że sceny nalotu - swietne. Żałuję, że nie mam większego monitora
![]() wątek miłosny.. hmm troche do bani. Bo skoro Evelyn tak bardzo kochała Rafe`a, to powinna trochę poczekać, a nie po kilku tygodniach od otrzymania informacji o śmierci, wpadac w ramiona Danny`ego. W dodatku powiedziała Rafe`owi że nie kocha go tak bardzo jak Danny`ego.. hmm jakoś mi to nie pasowało. Ale widocznie taki był zamysł i juz ;] 10/10
#640 |
Zakorzenienie
|
Public Enemies - cóż, mowiac szczerze spodziewalam sie czegos zupelnie innego. generalnie ok, ale bez wow, 6/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Harry Potter i Książę Półkrwi - hmm.. za mało Snape'a jak dla mnie, bo to moja ulubiona postać zaraz obok Malfoya - który zagrał CUDOWNIE
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
Harry Potter i Książe Półkrwi.
Książkę czytałam już baaardzo dawno, więc nie pamiętam dokładnie co zmienili, co dodali, a co odjęli. Ogólnie uważam, że film jest dość spójny, jak na bogatą treść którą reprezentuje książka. W oglądaniu najbardziej nie pasował mi jeden, maleńki detal. Mianowicie Daniel Radcliffe. Śmiem twierdzić, że w moim rankigu wypada na jeszcze bardziej drewnianego niż Keanu-jedna-mina-Reeves - a myślałam, że gorzej być nie może ![]() Zdecydowanie na plus genialna scenografia (ale tutaj nigdy nie było zawodu), nastrojowa muzyka i dość mroczny klimat. Niestety, ogladałam wersję z dubbingiem i przyznam szczerze, że niektóre tłumaczenia mnie totalnie zaskoczyły. Szczególnie to, kiedy Dumbledor prosi Horacego o pożyczenie jakieś tam gazetkę z kobietą na okładce, a dubbing w tym momencie brzmi "Zawsze lubiłem robótki ręczne". No niee.... Czy ktoś wie jak to było w oryginale? PS: Scena ze sznurówką fatalna. Co to w ogóle miało być? Ogólnie dałabym naciągnięte 7/10. Edytowane przez wesna Czas edycji: 2009-08-05 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
A rzeczywiście zapomniałam o tym haśle z robótkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
moje ostatnie:
Magia zmysłów - nawet nie pamiętam skąd miałam ten film, ale z nudów obejrzałam, no i niestety tandeta straszna, a już najlepsze były "efekty specjalne" ![]() Poznaj moich spartan - przez pierwsze 20 min te prymitywne żarty były nawet śmieszne, ale potem chyba skończyły się pomysły, fajna parodia amerykańskich programów i gwiazd, natomiast parodnia "trzystu" słabiutka. 3/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ankasz - jako ze film jest amerykanski, to jest Pearl Harbor, a nie Harbour ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzałam bajkę "Koralina i tajemnicze drzwi". Wcześniej gdzieś przeczytałam, że nie jest to bajka dla dzieci, albo żeby oglądały w obecności dorosłych i rzeczywiście - bajka bardzo mroczna
![]() Wykonanie bardzo oryginalne i bardzo szczegółowe. Twórcy zadbali o każdy detal i ruch. A fabuła też nietypowa jak na bajkę. 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasem mam wrażenie, że reżyserzy i producenci specjalne dopasowują swoje filmy pod jedną minę Keanu. Weźmy takiego Matrixa, czy Dzień w którym... ; Keanu-jedna-mina ze swoją dezorientacją w oczach i zagubionym spojrzeniem idealnie wpasował się w klimaty tych produkcji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
The Godfather (1972)- nie wiem kto przypiął etykietkę najlepszego filmu świata, ale IMO zrobił to zbyt pochopnie. Film nie jest zły, ale długi i nudnawy, niektóre sceny 'popychałam' po parę sekund w przód, żeby nie usnąć. Podejrzewam, że książka jest ciekawsza i chyba po nią sięgnę.
![]() |
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, jedna mina, 0 warsztatu a role dostaje, kase sciaga... Cytat:
![]() ![]() ![]() Abstrahujac od faktu, ze film ten gloryfikuje mafie, to jest genialny jak dla mnie, bez dwoch zdan. Jesli ktos mowi, ze mu/jej sie nie podobaly np. Ojciec Chrzestny, Ben Hur czy Przeminelo z Wiatrem, badz, ze sie te filmy dluzyly, to mnie to dziwi ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Harry Potter i Książe półkrwi - oj, zdecydowanie bardziej podobał mi się Zakon Feniksa
![]() ![]() ![]() Zakończenie też jakoś przyjęłam bez emocji, spodziewałam się czegoś więcej, może większej uwagi wobec tego co się stało? Snape'a uwielbiam, ale było go tak mało.Poza tym aktorka grająca Ginny - ta dziewczyna w ogóle mi nie pasuje do tej przedstawionej w książce.Jest jakaś taka ciapowata, sztywna (chodzi jak robot), mało przekonywująca. Daje 6/10 Bathory - film o Elżbiecie Batory, zwanej 'krwawą hrabiną'.Ciekawy obraz, warty obejrzenia.Co prawda spodziewałam się więcej, bo w życiorysie Elżbiety przedstawiona jest jako kobieta pełna okrucieństwa, a w filmie wcale nie jest AŻ taka zła.Zdjęcia, kostiumy i klimat tamtych czasów na duży plus. 7/10 Young Victoria- bardzo lubię filmy kostiumowe, więc i tego nie mogłam sobie odmówić.Ten opowiada o samym początku panowania brytyjskiej królowej Wiktorii. W zasadzie taki 'lekki' film, ale miło się ogląda.Kostiumy ![]() 7/10 Dom latających sztyletów- po raz kolejny obejrzany, ale po dość długiej przerwie.Sporo rzeczy zapomniałam, ale okazuje się, że na nowo mnie urzekł i wzruszył.Przede wszystkim ciekawa fabuła, świetni aktorzy, czuje się ten niesamowity wręcz baśniowy klimat ![]() ![]() Zdecydowanie 10/10.
Bartuś 29.08.2009 ![]() "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-08-06 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Sweet, w książce nie było sceny ze sznurówkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Tak myślałam właśnie
![]() ![]()
#654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Harry Potter i Książe Półkrwi - niestety jestem bardzo rozczarowana ekranizacją tej części powiesci... Moim zdaniem zbyt dużo niezgodnosci z książką, po za tym po co takie sceny jak wiązanie sznurówki czy napad na Norę ( skąd im się to wzięło ?
![]() ![]() Dużo bardziej podobała mi się Czara Ognia i Zakon Feniksa... 5/10 Babel - do obejrzenia tego filmu skłoniło mnie to, że film ten otrzymał dużo nagród. Właściwie po jego obejrzeniu miałam mieszane uczucia. Fakt film ma bardzo istotny przekaz, jednak trochę mi się dłużył. Jak dla mnie zbyt naciągany był motyw przedmiotu który wiązał wszystkie opowiesci, z których i tak najbardziej podobała mi się ta o Japonce ( bardzo wyraźnie widac dlaczego film nosi ten tytuł ), no i swietna gra aktorki która grała ta postac. Myśle , że do filmu jeszczę wrócę, gdyż chyba nie zrozumiałam wszystkiego co tam jest przekazywane... A co ważne, muzyka jest jak najbardziej mocna stroną tego filmu. Ogólnie film który warto obejrzec, ale chyba trzeba miec do tego dobry nastrój... ![]()
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
Spoko. Ja nie oceniam nigdy filmów po tym, które miejsce w rankingu światowym zajmują.
--------------------------------------------------------- Die Welle (2008) - film oparty (częściowo) na faktach : nauczyciel za pomocą eksperymentu postanawia wyjaśnić uczniom czym jest autokracja, jednak całe przedsięwzięcie posuwa się za daleko... o tym jak łatwo manipulować grupą, jak łatwo stworzyć swój własny system totalitarny i jak łatwo jest zaślepić innych swoimi ideałami i hasłami. Ku przestrodze, do refleksji - bardzo dobry film, polecam!
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
Droga do szczęścia 8/10
Film obejrzany podczas wczorajszego wieczoru, tak naprawdę z musu. I obejrzany z wielka uwagą. Nie trudno po pewnym czasie oglądania nie mieć chociaż jednej myśli w postaci "Titanic, 15-20 lat później, gdy oboje przeżywają, a wszystko zaczyna się walić na lądzie". Burzliwy związek, który przez otoczenie zwany jest idealnym. Wzorowa rodzina, model 2+2, mąż pracuje, żona sprząta dom i własny umysł. Czemu nie wieść takiego życia dalej? Bo Kate Winslet, bohaterka imieniem April ma dość duchoty, "beznadziejnej pustki" i braku perspektyw. Każdego z nas to wykańcza, dla każdego jest to wielki problem w życiu codziennym, ale kiedy przychodzi co do czego, niewielki procent z Nas potrafi się do tego przyznać, powiedzieć to na głos i w efekcie, spróbować to zmienić. Brak porozumienia, stłumione emocje sprawiają, że idealne fundamenty rodziny Wheelerów zostają rozbierane do szkieletu, obnażając ich słabości. Obraz wyjątkowo poruszający, momentami przesada DiCaprio zostaje wyrównana przez profesjonalizm gry Kate Winslet, która jest istnym spoiwem na ekranie. W tle muzyka T.Newmana, wszystko zaczyna nabierać sensu i dramatyzmu. Mało jest w dzisiejszych czasach filmów m które skłaniają do namysłu. Ten nie jest majstersztykiem, nie jest perełką, wśród morza pełnego trefnych wyrobów, ale potrafi jeszcze skłonic widza do przemyśleń, czy aby jego życie nie jest jałowe, czy nie zakończy się jałową śmiercią i brakiem jakich kolwiek doświadczeń w "drodze do szczęścia". |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Gwiazda rocka - hm..całkiem sympatyczny film i muzyka niezła, aż przyjemnie się oglądało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Z cyklu nadrabianie zaległości - "Efekt Motyla"
I nie wiem co powiedzieć. Podobał mi się i to bardzo, ale chyba już nigdy do niego nie wrócę. 8/10
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.